Ahojte. Forum sem prošel, ale nevšiml sem si, že by někdo měl trable s trimováném eroplánů. Pominu, že se trimování nedá namapovat na osy (takže muj trimbox je mi k prdu), ale mám pocit, že trimování je nějak podivno. Letadla se derou jako blázni nahoru a nedaji se udržet na uzdě. Jedině snad Jak, když dám 100% trimu "nos dolu", tak se s ním jakž takž dá letět - stejně však pořád zvedá nos. Všechny ostatní pozice trimu jsou k ničemu. Nedaří se mi eroplán vytrimovat tak, abych nemusel knipl stále tlačit dolu.
Připomíná mi to ROF - tam ale vývojáři tvrdili, že je to historicky věrný, že ty ajra neměly trimy a byla prej takhle stavěný, nevím, ale dalo se to vyřešit asymetrickym nastavením osy kniplu, což tady nejde. Ale pocit z tý strašný snahy letadla stoupat je stejnej prostě. Tak nevím, jestli třeba nemám nějak rozhozenej střed trimu, jestli to třeba nejde nějak poštelovat.
Ale řekl bych, že s tím souvisí i ty oscilace, jak se tu už řešilo. Prostě eroplán se vší silou dere nahoru, je potřeba velká síla držet ho rovně. Člověk lehce povolí a ajro okamžitě vystřelí k nebesům jak na gumě a když to chcete korigovat, musí se překonat velká síla a přežene se to a to se pak opakuje a vznikne ta oscilace.
Nevím, jestli je tohle normální stav, nebo mi něco uniká... Lítal sem spoustu simů, od FS, CFS, klasickýho šturma, BOB, všude to fungovalo tak, jak to podle mě má fungovat - ustálím režim letu a pak ho vytrimuju tak, že zmizeji síly v řízení. Měl sem čest si to vyzkoušet i v reálu... U ROF sem měl podobný pocity, ale tady bych to nečekal. Respektive mám prostě pocit, jakoby střed/neutrál (či jak to nazvat) nebyl tam, kde má bejt...
Měl někdo podobnej problém? A vyřešil ho? Jediný co mě napadá je vypnout síly v kniplu, ale to se mi nechce - je otázka názoru, jak moc je simulace sil v kniplu realistická, ale mě to pomáhá (varování před ztrátou vztlaku a podobně). Nehledě na to, že si vlastně ani nedovedu to trimování bez sil představit, ztratí to celé smysl....
Hele Sko, v BOSku je taková specialita. Je tam víc druhů trimu. Třeba BF 109 a FW 190 má ten "adjustable stabiliser". Tedy se to mapuje jinde. Můžeš to namapovat na stejná tlačítka jako trim, páčto to slouží k tomu samému a není letadlo, který by mělo obojí současně. Dál je tam pak ještě další volba a to je tuším osa. Zas pro jiné letadlo. Zkrátka musíš mít nastavený všechny alternativy. Co popisuješ ukazuje na to, že máš mapovaný jen trim tabs, proto ti chodí třeba ten Jak.
Ale jo, sem si vědom různejch technickejch řešení různejch eroplánů. Sem zvyklej mít na každý éro kompletně jinej set ovládání... a k německejm érum sem se ještě ani v BOS nedostal. Špatně si mě pochopil - ten Jak přece NEFUNGUJE. Není možný, abych měl ful nose down a ero pořád šplhalo... tady ten pejsek zakopanej nebude...
mě ten jak + - jde vytrimovat i tak že letí nosem dolů ... ale je ten trim takovej nablblej, moc se mu nechce ...
Kdo ví jak to bylo IRL, ale Lerche si myslím nestěžoval ...
No jestli máš nastavení v pořádku a potřebuješ 100% dolu u Jaka, aby letěl tak nějak rovně, hledal bych problém ve tvým klacíku. Páčto Jak letí rovně tak nějak kolem 0%.
tak udělal sem jakejsi progres... problém bude v simulaci sil... ovšem klacík vyhovuje všude jinde, jenom ne v ROF a BOS...
prostě mi BOS-ko tlačí z kdovíjakýho důvodu klacík do středové polohy...nebo prostě k pilotovi (to jako myslím mě tím pilotem :-D ) Když vypnu síly, tak ajroplán vytrimovat jde, letí celkem rovně, ale klacík je VE STŘEDOVÉ POLOZE, což bude jádro pudla... Samozřejmě pro pružiňáky je tohle asi nejpochopitelnější řešení...
jj, to vlákno jsem četl... mám stejnej klacík, pravda, ale je otázka, jestli jinej joy se sílama je na tom líp. Je někdo, kdo síly používá a chodí mu to dobře? Případně co má za klacek... dík
MS Sidewinder FF2 (zelený) - pokiaľ držím knipel úplne bez pohybu, na trim nereaguje. Ani joy ani lietadlo (testované Jak, La, Il2)
Treba jemne kniplom pohybovať, vtedy trimovanie funguje podľa očakávaní, je cítiť v ruke aj v hre. Ak ním pohnem až po väčšom pretrimovaní, knipel naraz "skočí" do polohy prislúchajúcej zmenenej polohe trimu.
OT
Pri prvom letu po štarte hry (SP či MP) zriedka nabehne force feedback pre obe osi. Najčastejšie nemám spätnú väzbu vo výškovke, iba akési zášklby. Normálna činnosť nabehne až po ukončení letu a spustení druhého (väčšinou). V iných simoch (CLOD, DCS) funkčnosť bezproblémová. Má niekto podobnú skúsenosť?
606_JuLB napsal:
Pri prvom letu po štarte hry (SP či MP) zriedka nabehne force feedback pre obe osi. Najčastejšie nemám spätnú väzbu vo výškovke, iba akési zášklby. Normálna činnosť nabehne až po ukončení letu a spustení druhého (väčšinou). V iných simoch (CLOD, DCS) funkčnosť bezproblémová. Má niekto podobnú skúsenosť?
Jo, FF v MS Sidewinder FF II si dělá v BoS, co chce. Respektive většinou nedělá nic.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Tak mám jeden další bláznivej progress... Když mám zapnutý síly, tak se to chová podivně, jak sem už popsal. Když ale síly vypnu, jakoby se prohodila tlačítka na trimování. Co bylo se sílama "nose down" je nyní "nose up" a obráceně... Pakárna, jdu jim napsat na saport, jakože bug. Saitekovský periferie jsou naprosto běžný zařízení pro lidi, co si koupěji sim za 2 litroše. Mám plný právo se domnívat, že budou chodit bez bláznivin...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.