Zdravím, chcel by som sa spýtať kde robím chybu pri vzlete s B-25? Inokedy mi to nerobilo. Ide o to že pri zrýchlovaní sa začne B-25 chovať ako keby som lietal z ľadu. Začne tančiť i když ho zrovnávam smerovkami a to mi nejak nepomáha. Skúšal som to aj na joysticku aj na klávesnici ale porád. S B-24 nemám problém. Skoušel sem aj úplne pomalu pridávať plyn ale to mi nejak nepomohlo .. Dekuju za odpoved
Zkus si zkontrolovat nastavení trimů, ale hlavně v briefingu před každým startem se podívej na povětrností podmínky.
Také by to mohlo vypadat na nějaký technický problém v nastavení Joye - citlivost os, dá se to nastavit přímo ve hře. To že některá letadla při startu vybočují do stran je správné, zkus to korigovat směrovkou a mírným přibrzďováním, možná to jen potřebuješ dostat trochu víc do ruky.
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
No ja som dosť dlho lietal Starého ila a hlavne bombarderi. Môj návrh pri vzlete trim na nulu hlavne vertikálny. Pri pridaní plynu tlač na kormidlo dopredu aby ti vztlak tlačil predné koleso pevné k zemi koriguj pedalmi keď budeš mať rýchlosť vzletu stačí pustiť kormidlo do neutrálnej polohy a ono to samo vzlietne po prípade trošku pomôžeš pritiahnutim k sebe. S tými pedalmi opatrne a jemne. Inak sa rozhadzes a si tam kde si bol.
Kolo bylo imho po celou dobu odemklé, nicméně letadlo to táhne doleva, tj. buď reset trim směrovky před startem.
Nebo pedály špatně zkalibrobané doleva. Důvod = špatná pilotáž (B-24 má zřejmě větší benevolenci startu v traverzu a menší křehkost podvozku v IL2. Nicméně Liberator IRL extrémně křehký přední podvozek)
Se směrovkou decentně. Žádné prudké pohyby a mělo by to jít.
PS: Ještě jsem to pro jistotu zkusil - bezvětří, úzká dráha, náklad 4000lb, jinak jsem na nic nešahal (kolo nezamykat). Směrovku 3/4 do prava, plný plyn a směrovku povolovat, až jede míša pěkně rovně a není problém.
Už je to aj vybavené. Chyba bola fakt v ostruhovom kolu. Nezamykať! A ked je zamknuté tak trošku pomáha nakloniť výškovku hore ale jen trochu. Díky kluci !
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.