May 18 2024 06:44:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kampfgruppe na Východě
1stCL_Jiricek
Mira napsal:

bude Kubáň, nová letadla...


Toho se právě bojím. FW190A5 vs Jak7B Šklebící se Mně je celkem jedno v čem hořím, protože mam volšový ruce ve všem, ale tohle odradí i poslední mohykány Úsměv

Nechci rozpoutat fňukací bitvu. Ale červení dostanou Airacobru, La5FN, A20. Modří downgradují na G-6. A ano - dostali báječného Henschela s cestovní rychlostí 230 Km/h a báječnou odolností .) Pokud bys chtěl ještě větší převahu červených v novém planesetu, musel bys chtít asi až MiG 15 Úsměv
 
magot
Proč by A5 měla někoho odradit. Nejlepší stroj v BOX. Lavina FN se chytá leda u země ..
 
Mira
Jen abych předešel nedorozumnění..to nemělo bejt z mojí strany nějaké fňukání..jak říkám, já bych chcípnul i v té Mig15 Úsměv jen chci říct že FW190A5 je a ještě nějakou dobu asi bude nejlepší ero ve hře. Podle mého skromného názoru. Netuším jak si proti němu bude stát P39 a La5FN je podle mně ještě hudba budoucnosti..rozhodně ji neočekávám tento rok..
 
TozziFan
Tak očekávej, tedy tu P-39. A že je A-5 nejlepší, to bych tak jistě netvrdil. V čem že je nej... ?
 
1stCL_Jiricek
Mira napsal:
... jen chci říct že FW190A5 je a ještě nějakou dobu asi bude nejlepší ero ve hře. Podle mého skromného názoru.


No víš jak - jsou nějaká tvrdá exaktní známá data, která prostě musí hra dodržet. A-5 je rychlá, má dva kanony, má rychlá křidélka. Asi bychom všichni brblali, kdyby to tak ve hře nebylo. A pak jsou ta "měkká", pocitová nebo neznámá data, kde se červeným strojům tu a tam přidá coby úlitba hratelnosti (odolnost, zbraně, držení energie...). Která musí být právě tak velká, aby byly síly jakš takš vyrovnané a aby nenastal historický kýč. Holt problém východní fronty.

Takže A-5 je nejrychlejší na (našem) světě, ale v boji 1:1 se proti rusovi - zejména Jakui 1-b - prosadí jen hrstka. Jasně, náš "starej" řekne, že i levou zadní, ale realita serverů je jiná. Většina pilotů - pokud si dá pozor - může zdrhnout, ano. Ale od nejelpší stíhačky na světě bych čekal více :D

Samozřejmě můžeš (správně) říct, že ve A-5 nemám co bojovat solo. Ale pak už je to boj skupina proti skupině a tam typ ztrácí svou důležitost ve prospěch kvality skupiny. Třeba takový Cassius i kdyby na MiGu 15 létal, tak... :D


Pokud se ale budeme bavit o virt. válkách, tak tam si myslím je planest vyloženě vlídný k červeným (a nic proti tomu, vyhovuje mi to, v rámci zmíněné "úlitby hratelnosti"). Proto moc nechápu, proč o bitevní angažmá na Randomu není ze strany čevrených zájem.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 03-10-2017 14:59
 
Mira
TozziFan napsal:

Tak očekávej, tedy tu P-39. A že je A-5 nejlepší, to bych tak jistě netvrdil. V čem že je nej... ?


V čem ? Pro mne ? V tom co tady popsal Jiricek..rychlost, výzbroj, obratnost na křidélkách + ne zrovna špatný výhled směrem dozadu + nějaké ty JABO modifikace.
Ano, P39 očekávám. Ale předpokládám že lavočka se objeví až po G6 a tu bych na letošek viděl..snad.
 
1stCL_Jiricek
Letový den 2.10., oblačnost 7/8, základny 1000 m QNH. Jednotka zahájila operační den pokusem o bitevní nálet na postavení artilerie pěticí FW190A-5. Ještě na vlastní straně frotny byla skupina napadena pěti předsunutými sovětskými stihači. Pod nízkou oblačností, bez rychlosti a obtěžkány bombami, ani nejlepší stihačky na světě FW190A-5 neodolaly překvapivému útoku. Během rychle rozvinutého boje byl jeden pilot 1stCL sestřelen, ostatním se podařilo dramaticky si vybojovat prostor k ústupu.

Následovalo plnění povinnosti doprovodu I./SG2, rovněž při útoku na postavení artielrií. Svaz byl celkem třirkát napaden, jeden Ju87 byl poškozen a přinucen vrátit se na základnu. Druhý stroj byl ztracen pro poruchu motoru bez přičinění nepřítele, třetí Stuka se zřítila během střemhlavého útoku. Piloti 1stCL si nárokují 4 jisté a dva pravděpodobné sestřely. Pro velmi špatnou podvečerní viditelnost a let pod nízkou oblačnsotí byli útočníci pozorováni vesměs až při útoku na bombardéry. Tyto si zaslouží notné uznání za houževnatou obranu a disciplinovaný let.

Po zdárném zničení hned dvou postavení artilerie se skupina 1stCL vydala napravit reputaci druhým vlastním bitevním útokem. Tentokrát korunovaným úspěchem - zničením týlové továrny - a procítěným večerním návratem domů


[img]http://img24.cz/images/43190636440662021021.jpg[/img] is not a valid Image.
Formace I./SG2, vpravo patrný Ju87 s vážnou poruchou motoru.

[img]http://img24.cz/images/41222026185490591316.jpg[/img] is not a valid Image.
Jediná piloty VVS poškozená Stuka, v pozadí nikoli jediný poškozený stroj VVS.

[img]http://img24.cz/images/79711522354461177825.jpg[/img] is not a valid Image.
Dole již poučený britský stroj Spitfire, nad ním jeho poučitel Oblt. Jiricek, kterého se neúspěšně snaží poučit sovětstký Jak-1B, kterého záhy úspěšně poučí Maj. Fučida. Zcela nahoře kuriózní příklad sovětské odvahy - katchmarek útočícího Jaku chvílí krouží nad bojem, aniž by svému veliteli pomohl, načež mizí v mracích a odlétá. Takto si tedy sovětští piloti představují kamarádství...


[img]http://img24.cz/images/33913122332264309221.jpg[/img] is not a valid Image.
Následný bitevní útok 1stCL na týlovou továrnu.

[img]http://img24.cz/images/25112521091439071697.jpg[/img] is not a valid Image.
Přesný zásah Fw. Merly.

[img]http://img24.cz/images/79601816015377470651.jpg[/img] is not a valid Image.
Chvíle zaslouženého klidu během cesty domů.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 03-10-2017 15:09
 
magot
ty výbuchy jsou graficky bezkonkurenční i když je to krapet hollywood
Upravil/a magot dne 03-10-2017 14:24
 
Mira
1stCL_Jiricek napsal:

ani nejlepší stihačky na světě FW190A-5



Ha, ha ..jak ironické..A mimochodem. Neřekl jsem nejlepší na světě, ale nejlepší ve hře..Ale zjevně si to Lioni nemyslí a proto do ní lezou, i když si můžou vzít daleko lepší F2 že..protože v té F2 by to asi pro ně bylo moc easy.
No nic. Už vím, že na random nevlezu, protože se nechci ocitnout na reportech focen jak padam bez křídel sestřelen jedním z největších šrotů co kdy vyvojaři do BoSka dali..
Ale třeba z toho budete jednou mít slušnej COOP server..Šklebící se
Upravil/a Mira dne 03-10-2017 14:33
 
olda Olde maly
Hmm. A co takový Jak 3. Ten by nebyl? Úsměv V každém případě budou mít modří s těma svejma germánskýma érama výhodu. Vždycky. To prostě jinak ani nejde. To by byl ne simulátor, ale paskvil. Nejsme ve WT. Úsměv
 
1stCL_Jiricek
Mira napsal:

1stCL_Jiricek napsal:
ani nejlepší stihačky na světě FW190A-5


Ha, ha ..jak ironické, jak vtipné..A mimochodem. Neřekl jsem nejlepší na světě, ale nejlepší ve hře..Ale zjevně si to Lioni nemyslí a proto do ní lezou, i když si můžou vzít daleko lepší F2 že..protože v té F2 by to asi pro ně bylo moc easy.
No nic, to nemá cenu. Už vím, že na random nevlezu, protože se nechci ocitnout na reportech focen jak padam bez křídel sestřelen jedním z největších šrotů co kdy vyvojaři do BoSka dali..
Ale třeba z toho budete jednou mít slušnej COOP server..

Šmankote dyť to byl fór, navíc naprosto ne proti tobě Smutný
 
Mira
Venku leje jak z konve a mně v tom počasí za chvíli čeká 200km za volantem. Nemám moc náladu na fórky Úsměv A navíc jsem z nedostatku cukru nějakej podrážděnej a přecitlivělej. Raději si od toho psaní dám na chvilu pauzu. To mi jenom prospěje.
Upravil/a Mira dne 03-10-2017 15:03
 
Ajvn
Ty vole to videjko je fakt dobréMrknutí
 
saldy
V neděli byl random narvaný už od sedmi, dali jsme dohromady jen velmi málo bombrů a obrana cílů byla urputná, jen díky obětavé stíhací ochraně jsme dosáhli nějakých hubených výsledků, ale dostat se pryč bylo téměř nemožné. I přes nepřízeň osudu je nutné bojovat s tím co je k dispozici a s maximální odhodlaností.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2255/il-2-2017-10-03-14-33-01-46.jpg[/img] is not a valid Image.
Těžce poškozené stroje se vrací směrem domů po bitvě
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Voyk
saldy napsal:

V neděli byl random narvaný už od sedmi....


Přesně, od sedmé plno a na Random jsme se dostaly až po devátý(bohužel zase další parta modrých) Mrknutí, v sobotu jsme to vzdaly a šli na Finnish.
 
1stCL_Jiricek
Včera bylo na Randomu obstojně plno až do půlnoci. A později večer měli dokonce červení početní převahu.

No ale jestli si myslí, že teď zvrátí válku... :)
 
CSW_Cassius Chaerea
Nic není ztraceno, v sobotu končí sjezd politických komisařů a až se v neděli vrátím se mnou příjde zákon, konkrétně rozkaz č. 227 "Ni šagu nazad!" A mimo toho ze Sibiře bude na frontu povoláno neurčené množství nekalých živlů, kteří budou moci krví splatit dluh straně a naší vlasti - mezi ně patří i fašisty obávaný pilot Chroust.
 
606_Druindin
Takže té rozhoupané chlastací a válecí akci se říká sjezd politruků jo. Tož to teda zlatej kapitalismus Úsměv
 
3IAP_David
Takový pomluvy .
Druidine to je přece jen krycí název ,pro zmatení spřátelených nepřátel .Velitel teď sedí v lavici a od rána do noci se školí .V potu hledá se soudruhy řešení nepěkné situace na frontě .
V neděli se vrátí utahán se hned zapojí do bojů .Hrdina .
 
CSW_3IAP_Wolf
Davide!!! říká se Geroj...Šklebící se
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,900,612 návštěv