April 23 2024 12:45:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Nastavení ovládání
olda Olde maly
Kluci jakou pak máte nastavenou citlivost na joy? Nějak s tím laboruji a nejsem moc spokojen. Mám T 16000.M a teda směrovka je fakt teda děs. Při jen mírné korekci směru letu přes směrovku se to letadlo jaksi rozkmitá v svislé ose, kdy středový bod je v těžišti letadla. Jaksi přesně zaměřit se s tím ani nedá. jestli mě teda rozumíte, co tím mám na mysli. Letadlo by se podle mě mělo vrátit po srovnání kormidla do směru letu a ne vybočit na druhou stranu. Člověk se to snaží vykompenzovat a tak stále dokola. Hop sem, hop na druhou stranu. Omg. Úsměv
 
Rumcajs
Oldo, BOS je na směrovku citlivý. Podle mě je nejlepší řešení pořídit solidní pedály. Tedy ne plastový Saitek. Něco jako MFG Crosswind, nebo Slaw, či VKB.

Co se týká křivek, tak podle mě nejlepší je mít skutečně solidní HW a křivky mít defaultní ... to je lineární. Pokud válčíš s přesností HW, pak se tomu sice křivkama dá pomoct, ale jen částečně. Už jsem to psal n-krát, ale na klacíku a pedálech prostě záleží.
Non est specifica
 
1stCL_Fucida
Oldo, prostě sniž linearitu ovládání. Okolo středu to bude citlivé méně, po stranách více. Dělá se to tak, že v nastavení ovládání máš vedle přiřazené osy vpravo ikonu jakéhosi grafu. Na tu když klikneš, tak dole můžeš posuvníkem nastavit právě linearitu.

T.16000 je díky hallům hodně dobrá platforma pro létání, jen si nejsem jistý, jestli má hally i na směrovce, nebo jen na hlavních osách.

Jinak obecně vzato v BoS jsou směrovky některých letadel citlivější a ta jsou navíc směrově méně stabilní, než byla ve starém Šturmu. Nejvíce je to patrné snad u Bf 109.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
magot
btw netluče se ti twist s pedálama ne?
Pokud by jsi kupoval pedály tak od happyho bohatě stačí, maj citlivost jako jakýkoliv jiný high-end hardware
 
PilsnerPilot
Ahoj. Já mám zatim taky T 16000.M a křivky mám nastavený takhle: Mrtvá zóna na středu 8% a citlivost 20% na všech osách. Je pravda, že na tu směrovku musí člověk hodně citlivě.Úsměv
[img]https://s5.postimg.org/747ued6pj/4x_Gold.png[/img] is not a valid Image.
 
olda Olde maly
Tenhle problém jsem měl v ROF. Proto jsem ho moc nelítal. Ke škodě. A že ten problém je i zde, je logický.
 
DatavCZ
1stCL_Fucida napsal:

Oldo, prostě sniž linearitu ovládání. Okolo středu to bude citlivé méně, po stranách více. Dělá se to tak, že v nastavení ovládání máš vedle přiřazené osy vpravo ikonu jakéhosi grafu. Na tu když klikneš, tak dole můžeš posuvníkem nastavit právě linearitu.

T.16000 je díky hallům hodně dobrá platforma pro létání, jen si nejsem jistý, jestli má hally i na směrovce, nebo jen na hlavních osách.

Jinak obecně vzato v BoS jsou směrovky některých letadel citlivější a ta jsou navíc směrově méně stabilní, než byla ve starém Šturmu. Nejvíce je to patrné snad u Bf 109.


Prosím tě a jak si nejlíp nastavit Microsoft Sidewinder Force Feedback 2?
 
CSL_Raptor
Ahoj páni. Tak nějak bych chtěl létat opět IL2. Mám BOS a peru se s nastavením. Track-ir a pedály v pohodě jen s tím joyem a plynovkou (X52Pro) ..... Zkrátka potřeboval bych nějakou dobrou duši která se vyzná v nastavování-programování v tom Saitek prográmku. Jedná se mě hlavně o přiřazení klapek k tomu jezdci na plynovce a trimů na ta kolečka taktéž na plynovce. Ovšem jestli to vůbec jde či to IL2 BOS podporuje. Předem dík za jakoukoli odpověď.
 
Rumcajs
Pokud vím, klapky jsou na tlačítka a trimy taky. Třeba časem budou i na osy, ale i tak se dá předpokládat, že tomu tak bude pouze u letadel, který to tak měly v reálu. Navíc ne každé letadlo v BOSku má trimy na všechny osy. Německé stihačky veskrze trimují jen výškovku. Podobně je na tom nejlítanější červený letadlo Jak 1.

Namapuj si to na vhodný tlačítka klávesnice nebo klacíku či plynovky.
Non est specifica
 
CSL_Raptor
Rumcajs Úsměv proto tu je ten prográmek k tomu klacku od Saiteku kterej ti právě dokáže nastavit co chceš kam chceš (když to přeženu). A to i ty klapky na osu (táhlo, kolečko či jak to nazvat). V Ilu 1946 jsem to tak měl a tak jsem s tím létal. Chlapi z CSL už nejsou nikde vydět a kontakty na ně nemám aby mě s tím programováním pomohli. Pomáhali mě s tím aj před tím aj jsem to uměl, ale bohužel čas sežere spoustu vědomostí. Aní starý profil na Il1946 už nemám abych se podíval zpětně jak to bylo.
 
310_cibule
Ve starém sturmovi se trimy normálně daly namapovat na osy. V BOS to (s výjimkou stabilizátoru u německých stíhaček) nejde. Myslím, že to na to je i prográmek Saiteku krátký. Slíbili, že to do budoucna změní, ale zatím to tak prostě není.

Mimochodem na oficiálním fóru BoS se objevil reďák :-) https://forum.il2...ion/page-3
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
CSL_Raptor
4.11.1 a jediné osy jsou elevator a aileron. Jedině s nějakým HSFX či UP to se přiznám nevím nějak to nemohu rozjet po těch letech, ale stock jak sem psal. Trim vem čert mě nejvíc medí ty klapky. Bylo to supr pohnout jen jezdcem a o kolik sem pohl o tolik se klapky vysunuly-zasunuly. Nic až na to budu mít náladu mrknu na nějaké anglické návody a snad to rozluštím. Cizí jazyky jsou pro mě problém. Mrknutí
 
CSL1_Talbot
Cus Raptaku Mrknutí
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.
 
CSL_Raptor
Nazdáár. Cool
 
Rumcajs
CSL_Raptor napsal:Bylo to supr pohnout jen jezdcem a o kolik sem pohl o tolik se klapky vysunuly-zasunuly.
No to je přesně to, co ti píšeme. Tohle nejde ve stávajícím BOSku udělat. Na to ti programovací soft Saiteku nepomůže a v zásadě žádný soft, pokud to nebude hack BOSka. BOSko nemá oficiální způsob, jak programově číst stav letadla. Není žádný Device Link ani nic podobného. Jediné, co by osa mohla dělat, by byla simulace třístavového přepínače. Tedy že by ti to drželo vysunování či zasunování klapek, aniž bys musel celou dobu držet čudlík. Ale to je užitečné jen limitovaně a asi jen u Bf 109.
BOSko je venku už 4 roky. Klapky a jiné ptákoviny na osu lidi požadují od první veřejné alfy. A zatím zbytečně.

Naprogramovat takto osy by šlo v CLODu. Páčto CLOD ve verzi od TF má DeviceLink. Něco o tom shodou okolností vím, páčto jsem napsal automatiku pro ovládání celýho letadla krom navigace.
Non est specifica
 
CSL_Raptor
Tak toto je odpověď kterou už beru. Díky Rumcajs. Mrknutí
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

34,746,779 návštěv