November 21 2024 23:03:59
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
POMOC ! Nefunguje mi M5 Cobra
Al CZ
Koupil jsem si M5 Cobru. Na krabici má war thunder, tak jsem předpokládal že bude ve war thunderu fungovat. Ani po čtyřech hodinách se mi ji nepovedlo rozchodit. Tak jsem ji šel reklamovat, donesl druhý kus - a stejný problém ! Jak se má ten zatracenej joy zprovoznit ?!!!

V nastavení NENÍ.

Je tam jen klávesnice a M5 Cobra
nebo M5 cobra a ovládaní plynu scalematrix.

Předpokládám že chyba je teda mezi PC a židlí.

Dtto samý dělá (že nedělá nic Šturmovik stalingrad.)

ZVP Zdenek
Předně - postupuj systematicky. Nevím o tom že by WT nepodporoval jakýkoli USB joystick dostupný na našem trhu. Naopak, vím že Cobru M5 lze zprovoznit ve WT, IL-2 1946, ROF a BOS (vyzkoušeno). Pokud ti to nejde tak se v prvé řadě podívej zda Windows vůbec joystick vidí (nastavení - ovládací panely - zařízení a tiskárny) a pokud ano tak si rozklikni "nastavení herního zařízení". V něm uvidíš jak se hýbou osy podle pohybu joye, jak mačkáš tlačítka. Dále ve WT je správné základní nastavení "Klávesnice + M5 Cobra". Tedy v nastavení je. WT ti neumožní ovládat jen kobrou, buď klávesnice + cobra, nebo Gametrix ECS throttle + cobra. To je v pořádku. Vyber tedy "Klávesnice + M5 Cobra". Pak by měl joy správně fungovat. Nicméně v nastavení ovládání by sis měl ještě upravit citlivost, linearitu, případně další parametry jednotlivých os.

Al CZ
WT jsem už jakž tak zprovoznil teď to samé zkouším u BoS a nic...Já měl za to že tyhle hry jsou nakonfigurované, jen vyberete typ joysticku a hotovo dvacet.

Rumcajs
AI, v BOSku je to tak, že musíš každému ovládaném prvku říct, co ho řídí. HID můžeš mít celou sbírku. Třeba já mám takových zařízení 5. BOS se sice zkusí tak nějak nakonfigurovat sám, ale zafunguje to smysluplně jen v případě, že máš jen jedno takové zařízení. Je to prostě trochu složitější než jen zapnout a hrát.
Non est specifica

Al CZ
Mně vůbec není jasné co mám dělat.
Našel jsem že se to nastavuje v menu ovládání.
Je tam jakýsi ukazatel, který by se měl hýbat a podle toho vykreslit nějakou křivku.
Jenže on se nehýbe.

petsild
Jen namapuj správně osy a tlačítka které chceš ovládat nic složitého.

YouTube Video

YouTube Video

Al CZ
War Thunder mám hotový, u BoSka mi to nejde.

Al CZ
Zkusil jsem provést re-kalibraci a když mačkám tlačítka tak to nic nedělá Smutný (Myslím re kalibraci ve win). Provozujete někdo COBRU na W10 ? Jestli to není tím.

petsild
Příklad jak se dostaneš na ověření funkce joye. V menu s tlačítky ti žádné nefunguje?

[img]http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/4/4901/4901891_507dca2b7c43a1bacef8c830a77145ff/images/joy.jpg[/img] is not a valid Image.

Al CZ
Tam jo. Ale (Možná to je nastavením nebo se musí zbraně odblokovat) jsem to zkoušel v DCS world combat (tam joy funguje hned ale nestřílí, v BoS střílí ale neřídí a ve WT funguje vše OK.

petsild
Chlape ach jo... na DCS je potřeba nastudovat manuál pro každý modul extra! Jestli čekáš že P-51TF bude střílet, tak to nedokáže jde o civilní upravenou versi. Pokud máš P-51D tak platí ta první věta s manuálem - přepínač kanonu.

Baron
AI CZ - v BoS musis namapovat kazde tlacitko a v tvojom pripade i osi. Preto ti to nejde.
Hals - und Beinbruch!

Al CZ
To jsem pochopil. Pokud si dám quick mission a je tam Su-25T (Žabák) tak ten by snad střílet měl - no a já si namapoval zbraně na spoušť a nestřílí.

Fiks
U DCSka si musíš zvolit cíl(A-AneboA-G),dále zvolit zbraň ze které budeš střílet a naposlet zvolit správný tlačítko na odpal.Tady se opravdu bez pročtení manuálu daleko nedostaneš.Manuály jsou u každého letadla/modulu ve složce DOC.

Al CZ
Děkuju.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,216 návštěv