Tak pro ty, kdo mají TrackIR a Vector Expansion, je zajímavá zpráva na fóru Naturalpoint. Nějakej koumák vymyslel, jak rozpohybovat zoomování s TrackIR v kokpitu, přestože ho Il2 přímo nepodporuje. Jinými slovy: přiblížíš frňák k obrazovce a koukáš přes zaměřovač tím nejdetalnějším (gunsight) FOV. Stáhneš krk zpátky a pohled se posune do klasického módu (Normal FOV).
Má to jeden háček: na první pohled to vypadá dost složitě a já nemám čas (a možná ani dost vysoký IQ), abych to celé dešifroval.
zoomuješ plynule ? to se mi nezdá, spíš někdo interpretoval new view a soft k track ir dohromady. Zoomovat po kokpitu se dá tuším v deseti skocích. Bylo to ukázáno v těch výukových videech na starých "holubech".
No, já nevím, ale já mohu prostřednictvím kolečka na klávesnici zoomovat zcela plynule. Chtělo by to, aby to někdo vyzkoušel, ale já na to teď fakt nemám čas...
313_cibule napsal:
No, já nevím, ale já mohu prostřednictvím kolečka na klávesnici zoomovat zcela plynule. Chtělo by to, aby to někdo vyzkoušel, ale já na to teď fakt nemám čas...
Mám namapované v Ilovi šipku nahoru resp. šipku dolů na funkce Decrease FOV resp. Increase FOV. Ani nevím, jestli je to defaultní, nebo jsem to tak někdy namapoval. No, a to kolečko na klávesnici si s tím prostě rozumí.
Ale fakt je ten, že to je asi v deseti krocích. Nikdy jsem si toho pořádně nevšiml. Uděláš je otožením kolečka tak o 270 stupňů, takže to vypadá při té rychlosti vcelku plynule.
jestli jsem to dobře pochopil, tak tenhle fígl funguje tak, že se pomocí těch prográmků PPJOY, Tir2Joy a AutoHotkey + toho scriptu přeloží TiRáckej pohyb osy při přiblížení k monitoru na stisky kláves, který pak už IL rozpozná a nastavuje podle toho FOV v cockpitu... nemám ale 6DOF, takže to nemůžu vyzkoušet...
No, asi to desifrovat nebudu. Na plynovce, na predni strane rukojeti jsou tri tlacitka. Takze pri litani mam neustale na kazdem tom cudlu jeden prst a cvakam si pohledy dle libosti.
WT_Flan napsal:
No, asi to desifrovat nebudu. Na plynovce, na predni strane rukojeti jsou tri tlacitka. Takze pri litani mam neustale na kazdem tom cudlu jeden prst a cvakam si pohledy dle libosti.
Já tam mám 4, takže k tomu mám ještě pohled přes mířidla => 6 různých pohledů. Jsem spokojen a neuvažuji o dalším spekulování.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.