August 13 2026 14:54:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Novinky z DT (IL 1946 4.14x)
Richi
Jo, co by Telefunken neudělal pro své věrné diváky. Úsměv

batoh
magot napsal:

stejně jako Cthulhu nikdy nezemře, tak zdá se, že i DT má podobný osud a v R'lyehu se začíná něco hýbat!
Něco co v BOXu, DCS ani CLODu není ..
https://i.imgur.c...RpIjt.jpeg

Magote, pokud můžeš napsat více podrobností, budu rád.

magot
Všeobecně se počítá s tím dodělat, to co bylo rozděláno .. především noční stíhači (US/LW) s celým tím prostředím okolo, ale i další věci z archivu a je tam taky řada bugů k opravě.
Víc se toho neví, protože se teprve dáváme zpět do kupy po 10 - 15 letech. Jde o původní tým, který to přebíral po Iljovi, který dělal 4.09 - 4.13. Mínus ti kteří se dneška nedožili.

ringlett
magot napsal:

Všeobecně se počítá s tím dodělat, to co bylo rozděláno .. především noční stíhači (US/LW) s celým tím prostředím okolo, ale i další věci z archivu a je tam taky řada bugů k opravě.
Víc se toho neví, protože se teprve dáváme zpět do kupy po 10 - 15 letech. Jde o původní tým, který to přebíral po Iljovi, který dělal 4.09 - 4.13. Mínus ti kteří se dneška nedožili.

Programovat neumím, ale kdybych mohl s něčím pomoci ...

https://ringlett.blogspot.com/
magot
jo, já tě k nám kdyžtak dám, dFrog se taky hlásí .. ale zatím řešíme fórum, kde vlastně budeme

Richi
Předpokládám, že na dřívějším fokusu hlavně na MP se nic nezmění, resp., že nějaké ladění v SP nikoho nezajímá?

magot
Stejné jako u 4.13, nic se měnit nebude, vše bude fungovat SP/MP ... ale počítej, že už dnes IL-2 46 v MP, až na vyjímky, nikdo létat nebude, primární bude SP.
Technicky jde o vývoj retro hry. Úsměv

Richi
No oproti BOX má stále nějaké věci lepší.
Třeba uměláci dělají co jim "řekneš" - většinou. V BOX se mi tři kolegové ve free huntu vrhli dolů na bombardér a okázale ignorovali 6 stíhaček nahoře, to se potom blbě vysvětluje proč máš čtyři sestřely ale vrátil jsi se sám.
Nebo jsem v BOX nikdy nepochopil, proč v souboji s nepřítelem za zády letí umělák zásadně rovně a na půl plynu a jediný co dělá je, že řve hilfe. Pravda, jen asi 10 sekund.
To bylo v IL teda mnohem lepší. Horní čtyřku pošleš na stíhačky, dvojici na bombardéry a s číslem se snažíš hlídat kolegům jejich digitální zadečky. BOX je chaos.
Co je v IL otrava, že občas ve verzi nějakého patche byli nepřítelé snad všechny esa, jak jsi byl 500 metrů od nich, už kroutili a těžko se trefovali, nebo v souboji 8 vs 8 si měl za prdelí 6 červených a hlavně o tobě věděli ještě dříve než se vůbec objevily titulky.
Někdy stačilo uměláka poškodit a už se zdekoval, ale někdy lítal a hořel a střílel a vůbec měl nějaké plameny v p.či.
To se v IL porůznu dělo, to se mi v BOX nestalo asi nikdy.
Některé prvky hratelnosti jsou v IL pořád OK si myslím.Úsměv

saldy
To si pamatuju jak po updatu se všechna ai přepla na eso. Naštěstí já jsem začal dělat kampaně až potom. Retro hry dnes frčí, to je dobře i pro Ila.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Hoper napsal:

batoh napsal:

Simulace leteckých radarů z období 2. světové války
Bakalářská práce Pavla Morcinka 2018

Cílem této práce je vytvoření klientské aplikace pro simulaci radarů AI Mk. IV, ASV Mk. II, Lichtenstein, Freya, GCI Type 7 a radionavigace Gee II pocházejících z druhé světové války. Aplikace je součástí projektu SMWeb. Její úlohou je zobrazit data získaná ze simulace činnosti radaru probíhající na serveru a umožnit uživateli manipulovat s některými proměnnými, podobně jako tomu bylo ve skutečnosti.

https://is.muni.c...igital.pdf

vedoucím práce je zdejší bývalý člen Mrknutí

Kdyby jste někdo znali Pavla a chtěl by jako poradce do Daidalosu ohledně WWII interception radarů, tak mu nasdílejte tyto videa aktuálního vývoje DT

AI MK VIII
YouTube Video

FUG 350
YouTube Video

FUG 227
YouTube Video

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 26.6.-28.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-08-2026 11:06
Mimochodem dnes v 16:33 má být konec světa. Na 7 sekund se má vytratit gravitace. Tak se držte. Mrknutí

10-08-2026 12:54
Jasně, co bys potřeboval ?

06-08-2026 10:37
Cau borci, nemate prosim nekdo kontakt na BP_Tyrl?

28-07-2026 08:47
Jéje, díky. Já ty svátky moc nedržím : ) Ale fakt je, že tenhle den si pamatuju, protože naši se brali a sestra má narozeniny. Takový jako významný rodinný den : )

24-07-2026 13:01
No jo. Vše nejlepší, Cibule!

23-07-2026 20:38
Liborům vše nej k svátku Mrknutí

11-07-2026 15:50
průlet jestřába úzkým hrdlem https://youtu.be/.
..YyKjfmjDmB

09-07-2026 14:33
Objevil jsem Noc na Karlštejně z roku 1965, má to dost do sebe ... známé písničky s neznámým textem, taky by se vám mohlo líbit ... hezké léto přejí Vencourovi :-)

30-06-2026 17:20
Já to už u sebe našel, mam to jako "youtube-kanal_uziv
atele_doktorkop.fl
v", velikost 26,4MB ...nepamatuju, že by se mi nějaké video líbilo tolik jako tohle .. něčim jako "blbli

30-06-2026 09:26
sosnouti, i na telefén, je to malý soubor Úsměv

41,010,582 návštěv