Mám doma derivát joysticku Cobra M5. Jde o verzi s kovovým vnitřkem a lepší elektronikou. O to ale nejde. Všechny tyhle kobry mají dvoučinnou spoušť. Jsou to vlastně dvě spouště, ovládané jedním stisknutím. Ta přední pacička se dá odklopit a pak je to jednočinná spoušť. Před dvěma týdny se mi ale začalo zasekávat to vnitřní tlačítko. Povyskočilo vždy ven a to zejména těsně před střelbou, což vedlo k tomu, že jsem přišel o sadu sestřelů, bo vždy v pravou chvíli to bylo zaseklé a nešlo střílet. No tak jsem to rozebral s tím, že se podívám, co tomu je a opravím to. No a nález je smutný. Vnitřní tlačítko se pohybuje kolem malé plastové osičky, která je součást pravé poloviny rukojeti. Do levé části není nijak ukotvená a je poměrně dlouhá. Takže časem celkem neodvratně dojde k tomu, že se ulomí. Je to opravdu titěrný kus plastu, takže věřím, že tohle časem čeká všechny majitele M5. Problém jsem zatím vyřešil prostě tak, že jsem to vnitřní tlačítko vyhodil a mám teď spušť jen jednu. To je samozřejmě otrava, protože jsem si zvyknul na pohodlí dvoučinné spouště. Zatím jsem neřešil případnou opravu. Asi by šlo provrtat celou páku a nahradit to kovovou osičkou, která by procházela skrz naskrz. Uvidím, jak se tohle povede. Pozitivní je, že rozebrat páku není problém a především se to dá zase složit do výchozího tvaru, aniž by zbyly součástky či to byl výkon hodný varietního umělce.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.