January 20 2026 09:08:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
BOS koupit nebo ne?
durynnkx
Zdravím virtuální piloty. Mám dva dotazy:
1) má už smysl kupovat BOS (současná sleva 50%) nebo ne? Upozorňuju, že simulátory vnímám spíš jako HRU a chci se bavit, protože mě zajímá období WW2. Je mi jedno, jestli letadlo X zatočí o 0,5 s později než má. Nevyhledávám hyperrealističnost v chování letadel. Ideál pro mě byl/je starý šturm. Arkády typu WoT, WT nebo jak se to všechno jmenuje nehraju. Takže koupit nebo zůstat zatím u šturma a ROF?
2) Jak by mi BOS běhal na mém obstarožním C2Duo 8400 3GHz, GTX 560Ti, 4GB RAM, Win 8 64ibt? ROF běhá docela v pohodě, samozřejmě ne vše na max.

Rumcajs
Ahoj,
BOS je o něco náročnější než ROF. Jede to na stejném enginu, tedy je to podobné, ale je tam toho prostě o něco víc. BOS je zajímavej tím, že má hezky provedený to lítání. Je řada lidí, kteří to lítají právě proto, že to při lítání dává pocit že to opravdu letí. Komplexností ovládání je to mezi arkádama a DCS. Je to rozhodně náročnější a věrnější než arkády, ale komplexnosti simulace palubních zařízení, co je v DCS, tam není. Tedy určitě je to hra na pilota z WW2. Zajímavé je to aktuálně zejména online, kde se každý den navečer sejde pár desítek pilotů a tak je na serverech celkem živo.

Koupit či nekoupit je čistě osobní věc. Je to otázka preferencí. Zda si to máš nebo nemáš pořídit, do toho si od nikoho nenech kecat. Hodnota toho je čistě virtuální a zábavná.
Non est specifica

Pepe
Jednou vidět je lepší než stokrát slyšet, takže to kup, jinak nebudeš spát, že jsi to nevyzkoušel. Jistě jsi nějaká videa viděl, takže skok až do takového neznáma to není. Úsměv

Ajvn
BOS bere přes 1GB paměti GK.

durynnkx
57_OTU ajvn napsal:

BOS bere přes 1GB paměti GK.

Ta moje GK má 1GB, je to velký problém?

Baron
Aku máš zostavu? Procesor, RAM, atď.
Hals - und Beinbruch!

durynnkx
Baron napsal:

Píšu to v 1. příspěvku

magot
Tak grafika bude asi ok, spíš to ostatní ...

Powerty
Záleží co čekáš, rozhodně to zatím není dokonalé, ale co se týče odladěnosti (i přes to co tu někteří škarohlídi píšou) to není o nic horší, než starý dobrý Šturm ve verzi 1.01 nebo 1.02, se kterou jsem začínal.

Upozorňuju, že simulátory vnímám spíš jako HRU a chci se bavit, protože mě zajímá období WW2. Je mi jedno, jestli letadlo X zatočí o 0,5 s později než má.

Pokud platí toto a pokud lítáš online, nemusíš se bát, že by ses nebavil. Jen ta offline náplň je zatím taková nedomrlá.

Tyler Durden
Hra to rozhodně není. Jaké simulátory jsi už hrál? Jestli chceš kariéru pilota, jednotky, hodnosti, vyznamenání, nenajdeš to. Pro offline létaní to nemá nic. Špatná AI, podivně stavěné mise které "levelují" s pilotem.

Pokud ti stačí k zábavě špatný nerealistický onlině dogfight, s tím že to léta velice malé množství lidí, pak bys mohl o koupi uvažovat.

Ale nic jiného tam zatím nenajdeš. Proti Il-2 a ROFu je to ohromný skok zpět.

magot
fragmenty mého drahocenného času jsem se rozhodl dělit jen pro dcs/rof/il2 .. BOS mě to za to zatím nestojí ... mám obavu že ani BOM to nezmění.
Ale Kursk by mohl ... pokud by se objevil Hs-129. (Šturm už tam je)

Ajvn
Měl jsem GTX 560Ti a všechno co bylo přes 1GB graf. paměti se mi sekalo.
Tzn. ROF, BOS, WT. Třeba to byl jen můj problém. Jo ale ja musím mít grafiku nastavenou ve všech simech na full jinak neletím.

magot
Já mám vyjma BOS všechno na full na 560ti ve všech simech co lítám včetně dcs a plná spokojenost. Je to dobrá karta.

SepiaX
s tím že to léta velice malé množství lidí

Tady bych viděl důvod spíše v omezení serveru než v obsahu hry.
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

BP_Madvlk
Měl jsem 4 GB RAM a bylo nutné dokoupit na celkových 8 GB.Jinak to škube.A to mám GK GTX 660. 4 GB bodou stačit při snížených detailech,ale to nechceme...

Ajvn
560Ti jsem proklel do všech virtuálních pekel. 6200Kč v prdeli.

petsild
Za takovou cenu jsi GTX560 pořizoval jako naprostou novinku ne. Když vyšla před x lety Úsměv tak to byla slušná grafárna.

durynnkx
Tyler Durden napsal:

Hra to rozhodně není. Jaké simulátory jsi už hrál? Jestli chceš kariéru pilota, jednotky, hodnosti, vyznamenání, nenajdeš to. Pro offline létaní to nemá nic. Špatná AI, podivně stavěné mise které "levelují" s pilotem.

Pokud ti stačí k zábavě špatný nerealistický onlině dogfight, s tím že to léta velice malé množství lidí, pak bys mohl o koupi uvažovat.

Ale nic jiného tam zatím nenajdeš. Proti Il-2 a ROFu je to ohromný skok zpět.

Virtuálně "lítám" od doby vydání prvního šturma, tj cca 13let. Lítal jsem online i off, bavilo mě víc offline, taky to bylo jednodušší kvůli času, kterého moc není. Využíval jsem DCG na tvorbu dynamických kampaní. Teď taky v ROFu kariéru, i když ta je dost nudná a nepřehledná.

Baron
durynnkx napsal:

Baron napsal:

Píšu to v 1. příspěvku

Sakrys... Mrknutí 1:0 pre teba Úsměv

...ale k veci - BoS ti na zostave co mas urcite pobezi, ale na najvyssie nastavenie to nie je. Ono to ovsem vyzera dobre aj na nizsich nastaveniach. Ohladne kupy BoS - za 50 % sa urcite oplati.

P.S. Ak ti bezi bez problemov RoF, pobezi ti aj BoS.
Hals - und Beinbruch!

durynnkx
57_OTU ajvn napsal:

Měl jsem GTX 560Ti a všechno co bylo přes 1GB graf. paměti se mi sekalo.
Tzn. ROF, BOS, WT. Třeba to byl jen můj problém. Jo ale ja musím mít grafiku nastavenou ve všech simech na full jinak neletím.

ROF mi chodí plynule, ta 560Ti mi vzhledem ke zbytku sestavy připadá ještě ok. Snad by i ten BOS mohl běhat (relativně) v pohodě. Vzhledem k tomu co píšete o náplni BOS mi to (zatím) za těch 650 Kč připadá málo. Asi ještě počkám, až to dodělají, slevy určitě budou i v budoucnu. Nechci si tu hru zhnusit, taky bych se k ní nemusel vrátit Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,120,321 návštěv