Přes hluk motoru kolikrát téměř neslyším střelbu z vlastních kanónů, natožpak z kulometů. Platí pro prakticky všechna letadla. Raději přepnu na externí pohled, abych věděl, jestli vůbec střílím (trasírky - záblesky jsou pak lépe vidět). Mít vypnutý textový hlášky, tak ani nevim, jestli už nedošla munice. Přičemž zásahy do mého letadla jsou perfektně hlasitý.
Flaky jsou taky perfektně slyšet jen při ext. pohledu. Kabina působí jakoby až moc zvukotěsnym dojmem.
"SOUNDS Default" ON/OFF na to, zdá se, nemá příliš vliv.
Je nějakej trik, jak hlasitost zbraní zvýšit?
Dá se to třeba řešit nějakým dobrým zvukovým modem?
Oproti čisté verzi jsou v HSFX zbraně opravdu výrazně utlumené, já to tak mám taky. Je to už dlouho, ale pamatuju si, že právě tohle mě při přechodu na HSFX tenkrát nejvíc zarazilo a taky jsem to hrozně řešil. Např. u Spita při střelbě pouze z kulometů není slyšet prakticky nic. Podstatně větší rachot bych taky obecně očekával zejména u 37mm kanónů. Nakonec jsem si, i když nerad, tak nějak zvykl. Dělat se s tím asi stejně nic nedá...
Hoši mám ten samý problém se zvuky zbraní u HSFX.
Mám to tak že téměř vůbec neslyším střelbu.
Přeinstal nepomohl. z různých důvudů nevím už kolikrát a pořád stejné.
Vím jistě že někdo ten problém má a někdo ne. Byl jsem u kámoše a ten má střelbu OK ale zase mu blbnou zvuky motorů.
Tady je to stejné někdo má problém a druzí se diví. Je to fakt zlé.
Ptám se: Nešlo by "něco" poštelovat v konfiguráku, tak jako u grafiky?
Něco mi říká, že jo. Jenomže s čím šrubovat?
Nevím, ale mě připadá, že to bude mít souvislost s implementací prostorového zvuku v Il-2. Protože pokud nechám v ovladačích zvuku zapnutý prostorový zvuk (a moje sluchátka to umí - v jiných hrách nemám sebemenší problém) tak zvuk směrem od osy pohledu tichne. (Tzn. co mám přímo před sebou slyším dobře, po stranách slabě a v zadu je skoro ticho.) Osobně to řeším tak, že když chci hrát Šturma na kartě zapnu stereo a mám po problému.
Myslim, ze od verze 4.12 je moznost pridat si vlastni zvuky. Na netu se daji najit ruzne balicky. Ja sveho casu zkousel zvuky z fora letky Orel a byl jsem celkem spokojenej.
V jsgme se pak musi zapnout sound default, nebo nejaka takova moznost, a budou pouzity zvuky ze hry a ne z hsfx.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Když dám vHSFX soud default nepomůže to. Jsou sice z origo hry ale pořád téměř neslyšitelné.
Asi tak zhruba před 3mi léty zde někdo dával nějaké vylepšené zvuky pozemáků : bomby flaky a pod. No a to nebyl žádný balíček, ale měnění čísel v konfiguráku, tak jako vylepšujeme grafiku ( water efekts........)
Tkže proto si myslím, že když když jdou někak vylepšit flaky a pod. mohly by jít zesílit i zbraně v letadlech.
Mám fakt zbraně tak tíché, že pře můžu svou lenost a pustím se do toho pokus omyl v oddílu sound budu přepisovat řádek po řádku a to by bylo aby nebylo.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.