vJoy
|
Rumcajs |
Přidané 16-01-2015 17:44
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Zdar lítavci,
konečně jsem ukořistil trochu času na domácí tvorbu SW. Takže jsem připravil malý softík, který umožní mapování mezi fyzickýma zařízeníma a virtuálním HID (human interface device) zvaným vJoy. Softík je vlastně vykuchaný autopilot, který jsem vyrobil loni pro potřeby Team Fusion, kteří makají na Cliffs of Dover. Protože samotná funkčnost autopilota není veřejná, musel jsem veškerou automatiku z veřejného řešení vyhodit (autopilot tam opravdu není a to ani po dekompilaci). Co zůstalo, je celkem zajímavá jednoduchá věc. Na vJoy se namapuje výškovka, směrovka a křidélka. No a k těmto osám lze přiřadit další osy, které je trimují. Takže pokud máte volné kroutíky či páky, lze tyhle plochy trimovat i pokud to nepodporuje dané letadlo ve hře. Není to tedy trim ve smyslu trimovacích plošek na ovládacích plochách, ale umí to posouvat střed osy, která je přiřazená na daný účel. To je zajímavé třeba v BOSku, kde značná část letadel nemá trim na směrovku a křidélka. A super je to v ROFku, kde naprostá většina letadel nemá trim ani na výškovku. Krom toho umožňuje tenhle softík i mapování čudlíků fyzických zařízení na čudlíky toho vJoy zařízení. To je občas užitečný, protože některý hry nedetekují stisk některých tlačítek fyzických zařízení. vJoy ale většinou detekují dobře. Softík má profily, takže lze pro každou příležitost vytvořit jiný profil. Zásadní na profilu je fakt, který všechny osy jsou trimované a taky se tam uvádí maximální výchylka trimů. Klasika je to v ROFku, kde některý letadla potřebují 20% páky dopředu, aby letěly rovně a jiná třeba 60%. Na rozdíl od staršího podobnýho pokusu, co jsem dělal specificky pro ROF, je tohle postavený nad novějším vJoy driverem, který je digitálně podepsaný a nevyžaduje tak běh Windows v testovacím režimu. Navíc se zdá, že to je významně stabilnější.
Vzhledem k tomu, že se jedná o fázi, kdy to chci odzkoušet na dobrovolnících, neuvádím zatím link ke stažení a kdo by chtěl, napište mi zprávu, nebo se někdy stavte na TS. Kdyby nebyl zájem žádný, tak to holt zapadne do dějin SVK.
Non est specifica
|
|
|
|
LEON |
Přidané 16-01-2015 19:07
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Nutně jsem potřeboval tento softík pro letouny v arkádovce PlanetSide 2. Bohužel Sony pravděpodobně usoudilo, že když drtivá většina hráčů War Thunderu lítá pouze s myší, takže se hráči obejdou bez joysticků i zde a posledním velkým patchem zrušili možnost namapovat joystick do hry úplně V ostatních hrách si zatím vystačím s možností editace křivky ve hře, jakmile bych ale zase narazil na nějakou exotiku (v budoucnu např. Star Citizen, Dangerous Elite apod.), tak bych se jako pokusný králík hlásil. Minulou verzi Tvojí apky, SlimJoy, jsem používal rád, dokud jsem nepřešel na Win8, kde mi přestal vJoy pracovat.
|
|
|
|
SepiaX |
Přidané 16-01-2015 19:09
|
Uživatel
Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
Zájem bych měl páč mi BoS nevidí plynovku mého X65F. Nemám s tímto softwarem žádné zkušenosti ale když mne postrčíš tak s tím zaválčím. Dost by mi to vyřešilo problém s nedostatkem ovládacích prvků.
Předem dík
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 16-01-2015 19:37
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Mám velký zájem hlavní důvod BOS. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-01-2015 19:46
|
Stařešina
|
Zájemcové, máte to v SZ.
Non est specifica
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 16-01-2015 22:10
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Přemýšlím, k čemu by mi to tak bylo, když né na RoF ... co je rozbitého v BoS ?
Je to tak chytré ? Zdalipak by se z toho dala udělat sekvenční řadící páka ? Řazení pod volantem mi přijde jako trapnost, když nejde o závody.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-01-2015 23:07
|
Stařešina
|
clone9cz napsal:
Přemýšlím, k čemu by mi to tak bylo, když né na RoF ... co je rozbitého v BoS ?
Je to tak chytré ? Zdalipak by se z toho dala udělat sekvenční řadící páka ? Řazení pod volantem mi přijde jako trapnost, když nejde o závody. Jsem to psal Clone.
1) Trim na plochy, co normálně trim nemaj. Třeba 109 nemá trim na křidélka a na směrovku. Podobně Jak.
2) Mapování tlačítek, které hry nevidí. Sem tam nějaké zařízení používá nějaké specifické techniky a některé hry nevidí všechny tlačítka. Pokud je ale vidí DirectX, můžu je namapovat na vJoy. Příklad jsou třeba u X52 plynovky ty tlačítka a kroutíky u toho displeje.
Sekvenční řadící páka by šla udělat. Dělal jsem diferenciální brzdy, zoom na mikrojoystick na CH plynovce a další blbiny (mám i Kommandogerät pro Bf 109E). Může být i sekvenční převodovka.
Non est specifica
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 17-01-2015 00:00
|
Diskutující
|
Klone, myslels tím co je rozbitého na OVLÁDÁNÍ v BOS?
Nic. Nemůže být rozbité když ještě není hotové. Nevím co s tím RumvJoy dokáže, ale aspoň snad něco. Takle je to na totální - NA NIC. |
|
|
|
Fiks |
Přidané 17-01-2015 09:45
|
Uživatel
Příspěvek: 658
Založený: 28.08.10
|
Pls,mohl bys mě taky poslat odkaz?Díkes. |
|
|
|
LEON |
Přidané 17-01-2015 10:24
|
Diskutující
|
57_OTU ajvn napsal:
Klone, myslels tím co je rozbitého na OVLÁDÁNÍ v BOS?
Nic. Nemůže být rozbité když ještě není hotové. Nevím co s tím RumvJoy dokáže, ale aspoň snad něco. Takle je to na totální - NA NIC.
RumJoy, to zní dobře
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 17-01-2015 13:45
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Hmm, tak někdo bude mít extra ovládání tam kde ve hře není a někdo ne (měly Bf109 či Jak ve skutečnosti trim na křidýlka či směrovku?). Trochu neférové!
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
LEON |
Přidané 17-01-2015 15:18
|
Diskutující
|
Copak to, ale někdo si dnes může na PC třeba drze řídit letadlo i myší, přestože se dodnes jednoznačně neprokázalo, že třeba Bf109 za druhé světové války toto myší řízení mělo jako polní úpravu doopravdy implementovanou! To je taky skandál!
|
|
|
|
Baron |
Přidané 17-01-2015 15:50
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Pripada mi to tak trochu ako cheat. Neodovodnene to zvyhodnuje oproti dalsim hracom. Iba nazor.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 17-01-2015 16:25
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
Taky to vidím jako číting, vyvažovat si takhle ledadlo v RoFu
---
Kde je hranice? Nevim. Jako číting neberu např. používání hi-tech HW (přesné pedálky, velejemný joy, headtracking, display s min. odezvou apod.). Byť chápu, že protihráč létající pouze s klávesnicí a myší má situaci podstatně ztíženou
V takové situaci je akorát radost ze sestřelu poněkud menší, že... |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 17-01-2015 17:18
|
Stařešina
|
Kluci, čít to je hroznej. Tedy ... přečtěte si fóra. Dočtete se o tom, že v podstatě to samé se dá dosáhnout v kdejakém skriptovacím prostředí pro ten který joystick. Určitě to jde pro CH joysticky a i pro Warthoga a Saiteky. Takže kdo máte na stole prasátko, když budete googlit, najdete si trim libovolné osy v prostředí toho ovládacího softu. A hádejte, k čemu ty skriptáky vznikly? Já se vsadím, že vznikly k tomu, aby se s tím lítalo. Takže si ty moudra o čítování nechcte do vlastního vlákna. Tímto prosím moderátory, aby na tohle vyrobili speciální topic a tam ať si lidi diskutujou. Zde to, prosím, nechte zájemcům.
BTW opravdový čít je to, co jsem z toho vyhodil. Tedy plná automatika na cokoli, co se dá v letadle v CloDu řídit. Včetně automatiky různých letových režimů a to zejména těch optimálních. Tohle co zbylo, to je úplně neškodný.
edit: Další malé odhalení je třeba to, že pro vJoy existuje sada dalších programů, který uměj ledascos. A vJoy vznikl ze staršího PPJoy a v tom je toho ještě mnohem víc.
Non est specifica
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 17-01-2015 17:31
|
Diskutující
|
Ano taky mě napadly myšlenky :cheat , budu mít co jiný nemá...( pokud bude RumJoy fungovat aspoň trochu líp než současná "štelovací" katastrofa.) Mám na mysli v BOS.
Ale o to mi vůbec nejde. Jde mi o to, že se mi nechce čekat bůh ví jak dlouho až se tvůrcům hry rozbřeskne a vytvoří nějaké ovládání os ,které bude dávat smysl.
Věřte mi , nejde mi o nějakou výhodu, kterou jiný nemá, neboď na nějaké body a strajky s potěšením seru.
Jde mi o prožitek a dobrý pocit z dobře osedlaného letadla...
PS
V podstatě potřebuji jenom 2 věci.
1 : Mít možnost , jak to nazvat, prostě velkého rospětí a možností nastavení : PŘÍČNÉ OSY.
2 : Mít možnost : Nastavit vyvažování příčné osy NA PÁKU.
Všecno ostatní není v tuto chvíli zrodu až tak podstatné. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 17-01-2015 17:54
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Hloupému napověz, chytrého trkni.
[img]http://www.swos247.beebgames.com/joysticks/warrior5.jpg[/img] is not a valid Image.
Nápověda: ty modré věci vlevo a dole od jedné i druhé osy otáčení páky jsou co ?
EDIT: Nehledě na to, popisované trimování přes vJoy bude spíše jen jemné řízení. Nebude s ním možné dosáhnout vyšší účinnosti v oblastech rychlostí, kde jsou klasické ovládací plochy neúčinné, jako je tomu u skutečného trimu. Tímto tedy ukončuji diskusi na téma podvádění s vJoy, protože jsem tak rozhodl. N základě mnou uvedeného je snad jasné, že není třeba ani ono vztekací vlákno, klidně si ho ale založte.
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 17-01-2015 18:22
|
Diskutující
|
No tak pouč hloupého. Co tím myslíš?
To jako, že je možnost si někde stáhnout specielní softík na ten či onen joy? Nebo co. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 17-01-2015 18:53
|
Stařešina
|
57_OTU ajvn napsal:
No tak pouč hloupého. Co tím myslíš?
To jako, že je možnost si někde stáhnout specielní softík na ten či onen joy? Nebo co. Nejde o hloupost. Jde o to, že existují joysticky, které mají trim přímo hardwarově. Si všimni těch kroutíků k osám X a Y.
Non est specifica
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 17-01-2015 19:23
|
Diskutující
|
Klone V BOS nelze jakýkoli trim dostat na poťák (nebo hall a pod.)
Je to dělané jen na čudliky.
Pokud to jde tak to prostě nevidím, tak mi prosím Tě napiš jak se to dělá. |
|
|