S ohledem na postupné odhalování BoS by mohlo někomu přijít zajímavé (z pohledu pořízení BoS), zdali se spíše cítíte jako
1. průzkumníci (objevujete jak to funguje)
2. válečníci (fakt je hra hotová a užíváte si, že v ní nejsou zásadní nedostatky)
3. nebo se snažíte lítáním BoS získat nějaký náskok před ostatními, než se přesunou?
A jak je podle Vás na tom CloD s TF a případně 1946 ?
Já se v BoS zatím necítím jinak než jako průzkumník.
No jakožto skoronováček ve světě simů ( kdysi dávno Il2, potom nějakou dobu RoF a pak dlouhá pauza ), si dovolím taky poznatek..
V BoSu se zatím cítím jako průzkumník
a jakožto člověk, který začal dá se říct souběžně na BoS i na CloD, poskytnu pohled nováčka na obě hry..
Za prvé musím říct, že u mne vyhrává CloD..
+ grafika ( kokpit s fotkou rodinky je prostě cool ), DM ( hlavně jeho vizualizace, kdy mne naprosto uchvacují ty odpadající kousky letadel, kratičké záblesky zásahů..), mapa ( nic proti Stalingradu, ale ta letní barevnější mapa se mi prostě líbí víc ), Spit , aspon nějakou páčkou musím pohnout abych nastartoval, cena
- fps dropy způsobené netuším čím ( jedu plynule na 60fps a v tom bum 30fps, po pár sekundách opět skok nahoru ), horší viditelnost dotů ( ale i přesto si už dokážu sem tam nějaký cíl najít ), pouze jeden aktivní server, zvuk střelby anglických kulometů ( čekám na nový TF patch s očekáváním )
BoS..
+ nevím jestli to nazvat lepším FM ale prostě tady se cítím víc v letadle ( pořád se houpe, cuká ve větru atd. ), lepší viditelnost dotů, více serverů,
- DM ( nevím jak v realu, ale aby jedna kulka 7,92 vyřadila motor...asi jo, ale mne to trošku štve...), startovací procedura na jednom tlačítku ( mně se prostě líbí jak musím mačkat ty tlačítka a tahat za páčky v DCS )
Toť pohled člověka, který se rozhodl na stará kolena oprášit svou leteckou výbavu a začal na obou hrách ( + DCS ) současně.
Je mi jasné, že zdejší letecká esa a staří veterání mnoha leteckých bitev na toto budou mít asi jiný názor, ale nováček to prostě může vidět takto.
Upravil/a Mira dne 04-01-2015 16:41
Asi nejvíc se v BOSku vidím jako 2). Jenže si nemyslím, že by to bylo hotové a bez nedostatků. Nicméně mě to ohromně baví a budoucnost vidím ještě lepší. Páčto chyby budou odstraňovat, čeká nás nový obsah a rozšíření možností až bude FMB a dserver.
CloD s TF 4.312
+ V některých ohledech grafiky lepší než BOS. Pokud člověk vidí krásu v kokpitech a barevné zemi a modrém moři, pak CloD poskytne lepší vizuální dojem.
+ Větší dohlednost země. Anglie je sice placatá, ale tvar pobřeží je vidět na velkou vzdálenost.
+ Vizualizace poškození je poutavější.
+ Víc letadel na výběr.
- Přes veškerou snahu TF jsou furt docela hloupě implementované mraky.
- Přes veškerou snahu TF jsou stále blbě některé podstatné prvky simulace. Spotřeba paliva, chladiče minimálně u Bfka.
- Řešení LOD (level of detail) objektů se vzdáleností stále kulhá za BOSkem.
- Není oficiální support. Spoléhá se na komunitu.
- Přes veškerou a úžasnou snahu TF to má nejistou budoucnost.
- FM je zjevně generačně za schopnostma BOSka.
- Online provoz na Windows 8 a 8.1 je možný jen s velkým sebezapřením a případně investicí času a peněz do hledání řešení onoho poškubávání. Spolehlivě se to odstranit asi nikomu nepovedlo.
BOS 1.008
+ Aktuálně bezkonkurenční FM pro lítadla z WW2.
+ Na poli mě známých simů bezkonkureční grafiku v těchto oblastech.
Viditelnost a neviditelnost objektů.
Počasí. Nádherné mraky. Skvělá mlha. Vánice. Tma v noci. Pozice měsíce na obloze odpovídá dni a času v historii. Vliv proudění a turbulence na letadla.
+ BOS je aktivně vyvíjeno, není to abandoware. Má to budoucnost. Obsah už začala produkovat i komunita.
- Slabší vizualizace DM.
- DM je zjevně míň komplexní než v CloDu.
- DM asi čekají ještě nějaké úpravy. Něco je přehnaně odolné (třeba tanky), něco je přehnaně křehké (třeba létající tanky).
- Dohlednost omezená asi na 20 km. Sice je to vyřešené hezky, ale bude to problém na mapách, kde je třeba pobřeží nebo hory. Tvar pobřeží musí být vidět na 50 km, ne-li dál.
- Zatím nemá FMB a dserver.
- Rozporuplná kampaň.
- Zatím chudší planeset.
Ja jsem si původně koupil BOS s tím že budu více méně uživatel-válečník.
Avšak po absolvování ouchylného přihlašování, delkličování a registrování do všech institucí EU i Ruské federace jsem toužebně očekávál výsledek-a- dostavil se: kultůrní šok.
Tak T O H L E jsem zakoupil za svůj krásnňoučký, kulaťoučký litřík?!
Ne nedostal jsem vztek. Našel jsem si tichý koutek a tam jsem usedavě plakal. Až jsem se dosytosti vyplakal, tak jsem přehryznul fajfku, postavil se před zrcadlo dal si facku se slovy: Ty vole vždyď je to BETA!!!!!
Takže se vnímám jako:
1. Přispívatel ne další vývoj BOS.
2. Betatester.
3. A z tohoto pohledu se s tím celkem rád pomazlím.
4. Slunce v duši všem BOSákům
57_OTU ajvn napsal:
Tak T O H L E jsem zakoupil za svůj krásnňoučký, kulaťoučký litřík?!
Já tohle vlákno chápu tak, že nás Clone vyzval, abychom napsali konkrétně, co je dobře a co blbě. Velkýma písmenama "T O H L E" sice vyjadřuje pregnantně, že s něčím nesouhlasíš, ale nechtěl bys napsat, co přesně je ten kulturní šok a co přesně je špatně?
Jde mi o to rozhodnutí, zda má význam přejít na BoS už ve verzi 1.008 (přes všechna zjištění), nebo za splnění Vámi preferovaných podmínek.
Možnosti by tedy měly být jen dvě: Ano/Ne, přičemž Ne jsem přetavil na prozkoumávám ... nerozhodnutý/nevím.
Třetí alternativa je pro uživatele, který méně hledí na kritické názory a dovede se přes ně přenést (například čtyři piloti IL-2 Sturmoviku).
Průzkumník, jednoznačně průzkumník. Ostatně jako ve všech simech. Ve chvíli, kdy mám "vyzkoumáno", můj zájem o daný sim poněkud klesá.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Il2 1946 - pro mě nadále zlatý standart WW II letecké simulace, který ještě dlouho nebude opuštěn.
CLOD - jsem zkoušel. Obsah je fajn, ale nerozchodil jsem to tak aby to vůbec netrhalo. Trhaná animace pohybu kniplu mě strašně irituje.
ROF - úžasný jednoduchý simulátor jednoduchých letadel. Létám častěji a radši než BOS. Doufám, že se bude s BOSem nadále rozvíjet.
DCS - mám Mustanga a Dorku - líbí, ale už na to není moc času.
Citim sa ako obycajny uzivatel,fanda leteckych simulatorov.Vdaka vcasnemu rozhodnutiu neprenasat zlozvyky a predsudky z inych,starsich titulov som sa od 19.11.2013 ucil lietat na LaGG3 s cistou hlavou,ako ozajstny novacik.
Taktiez sa drzim pravidla,ze toto je hra na stihacich/bomb.pilotov,nie na testovacie centrum NII VVS ci Rechlin
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.