|
Zvuky zásahů
|
| BP_Madvlk |
Přidané 02-01-2015 12:25
|

Uživatel

Příspěvek: 654
Založený: 10.01.06
|
Poslední dobou mě překvapuje,že nejsou slyšet zásahy do vlastního letdla...Včera mě sundal Válec ( S! ) .Co mě překvapilo,že nebyl slyšet jedinný zásah.Že je něco špatně jsem zjistil,až když se mi změnil zvuk v kabině vlivěm díry ve skle.To už jsem měl ale vlastně po motoru a děravé křídlo...To.že neuslyším výstřel bych pochopil,ale náraz do letadla by mělo být přeci slyšet... |
| |
|
|
| Valec |
Přidané 02-01-2015 12:47
|

Uživatel

Příspěvek: 1172
Založený: 16.01.06
|
BP_Madvlk napsal:
Poslední dobou mě překvapuje,že nejsou slyšet zásahy do vlastního letdla...Včera mě sundal Válec ( S! ) .Co mě překvapilo,že nebyl slyšet jedinný zásah.Že je něco špatně jsem zjistil,až když se mi změnil zvuk v kabině vlivěm díry ve skle.To už jsem měl ale vlastně po motoru a děravé křídlo...To.že neuslyším výstřel bych pochopil,ale náraz do letadla by mělo být přeci slyšet... U me to same.Neslysim když jsem zasazen.Hledal jsem na foru a toto ma vice lidi co pouzivaji 5.1,7.1 sluchátka nebo proste prostorovy zvuk.Nekdo tam psal ze si to prepl jen na stereo nebo mono ted nevim a slysel krasne zásahy.Ja to zkousel na stereo tak zásahy sou slyset mnohem lepe ale v levem sluchatku zase neslysim vůbec nic je hluche. |
| |
|
|
| BP_Madvlk |
Přidané 02-01-2015 12:49
|

Uživatel

|
Zkusím.... |
| |
|
|
| Valec |
Přidané 02-01-2015 13:01
|

Uživatel

|
Ted jsem to zkousel znova a opravdu to u me funguje.Na stereo uz slysim obe sluchátka.Sice to leve méně asi uz je nahluchle Ale zásahy jsou opravdu slyset oproti prostorovému zvuku.Ale ja tam chci ten prostorovy zvuk.Kdo poradi?co a jak nastavit. |
| |
|
|
| BP_Madvlk |
Přidané 02-01-2015 13:45
|

Uživatel

|
Já jsem zkusil v pořadí STERO=KVADRO=5/1=7/1 a výsledek.... bylo sklyšet,nebylo,bylo ale méně,bylo jen od granátové munice
Ono to asi závisí taky na zvukovce... |
| |
|
|
| Valec |
Přidané 02-01-2015 13:47
|

Uživatel

|
BP_Madvlk napsal:
Já jsem zkusil v pořadí STERO=KVADRO=5/1=7/1 a výsledek.... bylo sklyšet,nebylo,bylo ale méně,bylo jen od granátové munice
Ono to asi závisí taky na zvukovce... Kuva práce prece nebudu litat na stereo.Pomoc  |
| |
|
|
| Shadowdeath |
Přidané 02-01-2015 14:33
|

Uživatel

Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
No taky záleží co máš za repráky/sluchátka. Jestli máš stereo a zapneš si 7.1, tak je jasné, že toho spoustu neuslyšíš, hlavně to co bude za tebou, což je většina zásahů, když máš enemy na šesté 
Já mám stereo repráčky/sluchátka. Prostorový zvuk mě nějak simuluje zvukovka, pomocí tohoto nastavení:
[img]http://i58.tinypic.com/nfnv39.png[/img] is not a valid Image.
Nějaké rozdíli mezi nastaveními jsou:
- Pokud mám vypnuto, zásahy slyším nejlépe, ale zvuk je takový "plochý"
- Pokud zapnu na tu notičku, zásahy pořád slyším docela dobře a zvuk je celkově takový hezčí
- Pokud zapnu na ten filmovej kotouč, tak zásahy slyšet jsou, ale jsou víc potichu, zvuk je pořád fajn
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
| |
|
|
| Valec |
Přidané 02-01-2015 14:50
|

Uživatel

|
Mam Logitech G35 a zvukovku mají v sobe. |
| |
|
|
| Shadowdeath |
Přidané 02-01-2015 15:10
|

Uživatel

|
Problém může být ve špatné emulaci prostorového zvuku pro tuhle hru. Nebo alespoň myslím, že ty sluchátka těch 7.1 pouze emulují a fyzicky jsou stereo, tzn. jeden repráček na mušli.
Tak možná nějak poladit prostorový zvuk přímo u těch sluchátek. Ale s tím neporadím, jelikož je nemám.
EDIT:
Po nějakém delším testovaní, mě přijde, že prostorový zvuk je nějaký odfláknutý, respektive chybí 
Např. když stojím na ranveji, se spuštěným motorem a kroutím hlavou, tak pořád slyším z obou sluchátek stejnej randál, tak nějak bych očekával, že se to bude dle natočení hlavy měnit. Jako, vystrčím hlavu z kokpitu, koukám doleva a předpokládal bych, že od motoru půjde větší randál do pravého ucha apod., ale přijde mě to stejné.
Válče Válče, nám hrozně tu hračku rozbíjíš Ale tak to má být, když se mě něco nezdá, taky si to radši nechám vysvětlit od těch chytřejších
Upravil/a Shadowdeath dne 02-01-2015 16:02
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
| |
|
|
| Baron |
Přidané 02-01-2015 15:29
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Problém môže byť v slúchadlách ako takých - tiež používam výhradne slúchadlá, a dopad projektilov nepočujem.
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 02-01-2015 16:25
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Šmankote chlapci lítavci. Jak dlouho lítáte ROF a BOS? V naprosté většině případů neslyšitelnosti zásahů existuje relativně snadné řešení. Zvuk ve windows dejte naplno, ujistěte se, že v mixéru zvuku nemáte BOSko stažený, dál zvuk ve hře dejte taky naplno. No a zvuk si utlumte hardwarově kroutíkem. Určítě máte nějaký šudlátko na bedničkách nebo na sluchátkách.
Non est specifica
|
| |
|
|
| Baron |
Přidané 02-01-2015 16:34
|

Diskutující

|
Upravil/a Baron dne 02-01-2015 16:39
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| Shadowdeath |
Přidané 02-01-2015 16:35
|

Uživatel

|
Rumcajs napsal:
Šmankote chlapci lítavci. Jak dlouho lítáte ROF a BOS? V naprosté většině případů neslyšitelnosti zásahů existuje relativně snadné řešení. Zvuk ve windows dejte naplno, ujistěte se, že v mixéru zvuku nemáte BOSko stažený, dál zvuk ve hře dejte taky naplno. No a zvuk si utlumte hardwarově kroutíkem. Určítě máte nějaký šudlátko na bedničkách nebo na sluchátkách.
To když udělám, tak neuslyším nikoho v TSku.
Navíc nejsem si moc jist, zda tohle pomůže, nebo snad chceš tvrdit, že úprava hlasitosti v mixeru ve windows, utlumuje více různé zvukové efekty ve hře?
Navíc mě to asi nevyřeší absenci prostorového zvuku.
|
| |
|
|
| clone9cz |
Přidané 02-01-2015 16:38
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 5064
Založený: 09.10.05
|
Nemyslím, že je třeba v letadle vědět, z jakého místa jde zvuk dopadu granátu. Když Vás někdo zezadu trefí na motor vepředu, tak si to přeberte ... |
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 02-01-2015 16:43
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Shadowdeath napsal:
Rumcajs napsal:
To když udělám, tak neuslyším nikoho v TSku.
Navíc nejsem si moc jist, zda tohle pomůže, nebo snad chceš tvrdit, že úprava hlasitosti v mixeru ve windows, utlumuje více různé zvukové efekty ve hře?
Navíc mě to asi nevyřeší absenci prostorového zvuku. Nevím, nejsem expert na zvuk. Zkus si s tím pohrát. Mnoha lidem na fóru pomohlo, že nastavení hlasitosti ve hře je naplno. Jestli to nějak blbě ovlivňuje mixer windows a v jakých případech, to netuším. Za sebe mohu říct jen to, že mám nejvobyčejnější sluchátka, co měli v Kauflandu na tom stojánku s výprodejí a zásahy slyším. Sluchátka jsou stereo, to asi jo, ale jinak nic níc. Mixer pro BOS mám cca na 50% právě kvůli TSku.
Non est specifica
|
| |
|
|
| magot |
Přidané 02-01-2015 18:06
|

Fusioner

Příspěvek: 18377
Založený: 19.06.08
|
clone9cz napsal:
Nemyslím, že je třeba v letadle vědět, z jakého místa jde zvuk dopadu granátu. Když Vás někdo zezadu trefí na motor vepředu, tak si to přeberte ...
Jistě, už jen hukot vzduchu okolo kabiny je kravál jak sviňa ... |
| |
|
|
| Baron |
Přidané 02-01-2015 18:14
|

Diskutující

|
magot napsal:
... Jistě, už jen hukot vzduchu okolo kabiny je kravál jak sviňa ...
Preto treba lietat nizko a pomaly
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| Jara4 |
Přidané 02-01-2015 22:08
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 449
Založený: 23.01.12
|
Baron napsal:
magot napsal:
... Jistě, už jen hukot vzduchu okolo kabiny je kravál jak sviňa ...
Preto treba lietat nizko a pomaly 
...a před zatáčkou přibrzdit  |
| |
|