May 01 2024 04:48:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
DM - damage model verze 1.008+(2015)
magot
@Clone
O to přece taky nejde. BoS evidentně používá stejný ROF skipt - respektive stejnou "mechaniku" DM pro papíráky i pro WWII těžká letadla.
Je jedno jak to bylo ve skutečnosti, BOS je fušeřina ...
Upravil/a magot dne 27-12-2014 18:41
 
Rumcajs
clone9cz napsal:

Problém srážky se zdánlivě pevným předmětem tkví v době působení síly na předmět jako soustavu. Ve chvíli, kdy se z předmětu stanou dvě soustavy, tak výsledek teprve může odpovídat realitě.
Rozhodně bych si nedělal naděje, že to někdy bude věrné, přijatelně věrné by to ale být mohlo. Zatím to tak nevypadá. Prostě BoS spustí skript nárazu Spada do stromu při 120 a je hotovo.
Simulace střetu dvou komplexních těles s plastickýma deformacema, lomama a poškozením reflektujícím ten střet je zcela mimo možnosti hry. Když říkám zcela, pak myslím opravdu o několik řádů. Finančně i výpočetním výkonem. Tohle po BOSku určitě nechtějte. Střet s pevnou překážkou bude vždy do značné míry skriptován. Požadavek na sofistikovanější řešení se prostě nenaplní. Jde jen o to, kolik a jak věrohodných skriptů implementujou.
Non est specifica
 
magot
Není to mimo možnosti, když to šlo v ROF tak to půjde i jinde. Ano v ROF to obstarává taky jednoduchá logika, ale vizuelně to je ok.
Nemusí to počítat vše jako IRL ... stačí jednoduše, ale ať to aspoň vypadá trochu k světu.
Nicméně by to museli naprogramovat a 3D namodelovat celý od nuly a to se jim chtít nebude páč na MDs by to stálo mraky peněz ... už je pozdě.
Prostě budete lítat polovičatej sim, na oko pěknej, uvnitř nedodělanej ... se s tím smiřte holt no ...
Jason měl na RoF tolik času aby to taky vypadalo k světu, Loftoj hořela koudel a prdele aby "zachránil" IL2 sérii a podle toho to taky vypadá ..
Upravil/a magot dne 27-12-2014 18:50
 
Rumcajs
Já s tím Magote nesouhlasím. Tohle je zbytečně shazující tvrzení. Oni nikdy neslibovali věrný model poškození po nárazu do stromu. V tomto úhlu pohledu nemají žádný dluh. BOS vypadá skvěle, nic existujícího s ním nesnese srovnání. V jednotlivých aspektech jo, celkově ne. Navíc to není u konce s dechem a neustále se to vyvíjí. Vždy se bude někomu něco nelíbit, to holt tak je. Ale řeči o polovičatosti a nedodělanosti ... z toho kouká žárlivost.

Jo a model poškození po nárazu do země či do stromu je z pohledi flight simu marginální. Letadlo je tak jako tak vyřazené z boje. Jo a zkuste si pustit nějaké video, jak vypadá kolize se stromem v DCS, CloDu, IL2. Jsem na to docela zvědavej na tu plnotučnost a hotovost.
Upravil/a Rumcajs dne 27-12-2014 20:57
Non est specifica
 
clone9cz
magot napsal:

@Clone
O to přece taky nejde. BoS evidentně používá stejný ROF skipt - respektive stejnou "mechaniku" DM pro papíráky i pro WWII těžká letadla.
Je jedno jak to bylo ve skutečnosti, BOS je fušeřina ...


Fušeřina ani né, potřebujeme ale zcela přesně vědět, co má být hotové a co je slepené, když už jsme za to vyplázli 100. To se neděje ani přes ty páteční povídačky.
 
http://www.wwii-illusion.net
JM
A až bude DM lepší než v ROF, co pak? Sim stejně nikdy nebude dokonalý, dokud se nám nebude hýbat křeslo pod zadkem a dokud nebudeme mít strach ze smrti, tj dokud nás to doopravdy nezabije anebo alespoň nenaformátuje disk.
 
magot
Hlavně aby byl DM jiný než v ROF - o to tady jde, tj. aby odpovídal pro WWII stroje, lepší být ani nemusí Úsměv
 
LEON
CSAF_Sajonez napsal:

clone9cz napsal:

Fishbed má naprostou pravdu. Jeden kolega letec si dělal z dezintegrace IL-2 Sturmovik legraci, v BoS je to druhý extrém.

Fyzické stromy jsou hezká věc, ale skutečně to není první flight sim, aby to mile překvapilo.
Veselá příhoda se ti stane akorát s érem z první světový, který má málo hmoty. Zkus nabourat autem, při tvojí pádovce, do stromu a poznáš rozdíl. Letadla z WWII kácej stromy nebo blok motoru pokračuje bez zadržení, pane. Ve skutečnosti by toto "rozhodně příjemné překvapení" musela prohlásit církev za zázrak. Doporučuji začít studovat statistiky nehod 109 při přistání, který nenaznačují tomu, že by se IL-2 Sturmoviku mělo odlomit kus křídla jak je na obrázku. Z většiny jde o ohnutý podvozkový nohy, poškození závěsu podvozku. Křídlo je ale samo o sobě lehké a i při tvrdém přistání má pořád nějaký vztlak, aby neslo samo sebe, nenapral-li si to 10° do země.


Máte pravdu pánové. Už sem zkouknul nějaké autentické fotky a hodně se to liší od toho mého screenu.

No ta fyzická modelace stromů...je to samozřejmě detail, ale je fajn, že to udělali. Nic revolučního to samozřejmě není když to má i takový ShitThunder.


Mám takový pocit, že kolizní stromy měl už i AH64 Apache na 8-bitovým ATARI 800XE, co jsem jako mladý jinoch lítal za komančů na populární černobílé telce Merkur Úsměv A že 8-bit zrovna toho výpočetního výkonu nazbyt neměl Šklebící se
 
https://www.rcfree.eu
CSAF_Sajonez
No vidíš a DCS ho nemá Šklebící se.
 
Valec
DM je mi uplne u prdele jaky je kyz s tim prasknu o strom.Potrebuju realnejci poskozeni s kanonu a mensich projektilu.
 
CSAF_Sajonez
Pár lidí se této příhody chytlo...doufám, že se zdravým humorem. Replay z toho není což je možná škoda páč bych to chtěl zkouknout z externího pohledu a nebýt znovu přímým účastníkem sedícím na prdeli v kabině zacákané od oleje. No možná by se leccos vysvětlilo a kdo ví, třeba by to tak arkádisticky a papírově nevypadalo Úsměv...Myslím si, že to není věc, která by se měla pitvat do morku kostí když je to vlastně jen detail a o parkování na stromech tu nejde. V kácení stromů s letadlem by zřejmě exceloval ShitThunder s enginem z Wings of Prey jestli se nemýlím.

No k tématu zkusil sem se Šturmem v singlu hodit nouzovku jak nejlépe jsem dovedl. Poprvé s plným palivem a plnou municí ( ShVAKy a ShKASy) a potom se 60% paliva ( méně nešlo) a s prázdnými kvéry. Rozdíl tam asi bude takže těžko říct....působí to dojmem, že by se věrohodnější simulace meze pevnosti dala zvládnout.

[img]http://img17.rajce.idnes.cz/d1702/10/10829/10829171_df50a82a68e5c2122aa2b1bfd3dff530/images/2014-12-28_00100.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://img17.rajce.idnes.cz/d1702/10/10829/10829171_df50a82a68e5c2122aa2b1bfd3dff530/images/2014-12-28_00102.jpg[/img] is not a valid Image.
 
clone9cz
Taky mě nepřijde, že je to jen problém vizualizace a o to tu běží.
Navrhuje někdo nějaký systémový test? Mě nic nenapadá. Jedině snad pořešit to AI střelcema na zemi a pak s tím zkusit lítat.
 
http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
clone9cz napsal:

Taky mě nepřijde, že je to jen problém vizualizace a o to tu běží.
Navrhuje někdo nějaký systémový test? Mě nic nenapadá. Jedině snad pořešit to AI střelcema na zemi a pak s tím zkusit lítat.
Nápad se střelcema na zemi tuhle napadl někoho na IL2 fóru. Nicméně střelec nebyl AI, protože se mu blbě říká, co přesně má trefit. Ten dotyčnej nechal naspawnovat sbírku stihaček a sám sednul do střelce. Pak testoval, co se děje při trefě motoru zepředu z kulometu puškové ráže. A závěr toho byl, že zepředu jsou ty letadla velmi zranitelná, že stačí krátká dávka a motor vysadí. No a že zezadu je to o něco složitější, protože je motor přeci jen krytej ocasem, kabinou a trupem. Takže nápad udělat někde na serveru test, nechat se poškodit kamarádským střelcem hned před startem, je celkem fajn. Střelec kamarád může dost přesně zamířit na zvolené místo.
Non est specifica
 
Shadowdeath
Samozřejmě by byla bomba, kdyby jsi mohl se šturmem při nouzáku udělat v lese výsek, bych asi potom ani jinak nepřistával a kochal bych se ulámanýma větičkama.
Ale je to hra o lítání a né o kácení stromů Úsměv


magot napsal:
Hlavně aby byl DM jiný než v ROF - o to tady jde, tj. aby odpovídal pro WWII stroje, lepší být ani nemusí Úsměv


S tím bych souhlasil. Je fakt, že ty letadla působí hrozně papírově. Kdyby sem chodil ještě Horrido, tak by nám vysvětlil něco o nosnících Úsměv
Co já bych dal za pořádnou díru (v křídle po granátu). Se to tu řešilo ještě, když byla alfa, že se ty letadélka rozpadají moc podle pravítka. Holt si na pořádné díry v BOSu budem muset ještě chvilku počkat.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
1stCL_Novotny
Horrido by byl zhnusen! Bo jeho nevraživý odpůrci a zapřísáhlí anti RoFiBoSisti se serou někam kam nikdy nechtěli. Ale to je holt Horriho právo, že.

Jinak si myslím že Horrido by na každý nesmysl řekl pradivě že je, ale to je jedno bo tady by to stejně od něj nikdo neposlouchal, protože je to Horrido.
 
Paulus
Asi by to chtěl zbastlit sim z několika dohromady. Z CLODu demage model a krajinu, z BOSka a DCS FM, ze „starého“ Šturma tvorbu misí. Nebo tak nějak.Šklebící se
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
 
CSAF_Sajonez
No...BoS má také pěkné modely viz screen Úsměv a DCSko taky...sem zvědav na nový renderovací engine EDGE.

[img]http://img17.rajce.idnes.cz/d1702/10/10829/10829171_df50a82a68e5c2122aa2b1bfd3dff530/images/2014-12-27_00054.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Valec
Proc nemaji rusaci motory? Jenom s vyfukama se tezko lita. Úsměv A ja porad ze je nemuzu dohonit.
YouTube Video



Nemci ti se maj
YouTube Video



Upravil/a Valec dne 31-12-2014 00:53
 
Valec
Vsiml jsem si ze Štuce upadnou kridla u pritazeni při 450 km/h.Nemelo to nahodou masivnejsi konstrukci.Byl to prece stremhlavy bombarder.
 
magot
Valec napsal:
Proc nemaji rusaci motory? Jenom s vyfukama se tezko lita. Úsměv A ja porad ze je nemuzu dohonit.

Technicky, to befko je špatně, nemá se počítat to co se nezobrazuje.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,790,900 návštěv