January 20 2026 03:26:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
He 111 H-6 10% looping
313_Nevo

YouTube Video

Mam pocit ze to zbytocne hnali, mali si dat este rok vyvoja a ladenia
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Rumcajs
Jsem četl na IL2 foru o FM BOSka a těch akrobatických schopnostech Heinkela. A někdo tam doporučoval shlídnout videa Boba Hoovera na trubce. Tohle dokoukejte do konce.
YouTube Video

V zásadě je to tak, že dostupný data k FM jednotlivých letadel v naprostý většině neobsahují data pro extrémní situace. Kdo by taky s He 111 měřil, jakou potřebuje minimální rychlost pro loop nebo barrel roll. Nicméně letadla jsou schopný lítat i mimo oblasti běžného použití. No a Bob to moc hezky demonstruje s dvoumotorákem. Můžete říct, že má lepší poměr výkon/váha než He 111 ... jenže on pak oba motory vypne.
Non est specifica

310_cibule
Hoover to má špatně namodelovaný, břídil.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_JuLB
Premet bez pohonu po rozpeckovaní na Vne spraví skoro každý "šuter" s dostatočným konštrukčným násobkom, aby mu pri tom neodpadli krídla.

Premet priamo po odlepení z dráhy nespraví ani Z-50LS.

A to je pointa He-111 verzia BoS.Šklebící se

Baron
Mam otazku - preco by som mal priamo po odlepeni z drahy robit premet? Úsměv
Hals - und Beinbruch!

Shadowdeath
V porovnání nejde jen o výkon/hmotnost, ale jak sám říká v tom videu, všechno je to o rychlosti. Jestli jsem dobře slyšel, tak barelroll s 1 motorem začíná v 250mph (cca 400 kph), kolik má při lopingu nevím. He 111 začínal manévr při 340 kph. Pokud máš na začátku dostatečnou rychlost, tak je to asi možné i s tím He, ale řekl bych, že nikdo neví, zda těch 340kph bude stačit. Takže dokud to někdo nezkusí s pravým He 111, tak to budou všechno stejně dohady Úsměv Osobně se přikláním na stranu těch, co si budou myslet, že 340 je málo.

PS: S tím pánem bych na prolítku nechtěl Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Tyler Durden
YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

310_cibule
Hajzlové, všichni nás podvedli. VŠICHNI!

Nejen Hoover!
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
Pointa videa Boba Hoovera je v tom, že jediné, co potřebuješ na loop, je rychlost. Tedy stačí, abys letadlo přidržel a odlepil se až při dostatečné rychlosti a můžeš udělat loop. Já netvrdím, že ten He 111 v BOSku je úplně dobře. Nebo že by BOS neměl problémy s FM. Ale myslím si, že není důvod, pokud Heinkel letí dost rychle, aby ten loop neudělal. Zkoušel jsem to v BOSku a nepovedlo se mi to tak, jako na tom videu z IL2 fóra. Dostal jsem se do situace, že jsem byl blízko, abych to vybral. Ale bylo to s prázdnou mašinou, jen 10% paliva a nechal jsem ho rozeběhnout přes 200km/h. Heinkel se jinak klidně odlepí při 150km/h a pak opravdu neudělá nic. Asi by nebylo složité ověřit, jakou minimální rychlost potřebuje na loop, aby skončil ve stejné výšce. Odhaduju, že něco kolem 230 až 240 km/h bude stačit. Co mi přijde podezřelé je spíš to, že se na vrcholu toho přemetu dá stále řídit a že mu do dotočení pomůže ubrání plynu. Že přitom neztratí stabilitu. Ale z pohledu energie mi to přijde OK.
Non est specifica

Baron
310_cibule napsal:

Hajzlové, všichni nás podvedli. VŠICHNI!

Nejen Hoover!

Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
To máš sice pravdu, Rumcajsi. Na druhou stranu ale není důvod, proč se čemukoliv nepošklebovat :-)

alfik
"Výška, rychlost, manévr." I. Kožedub.
Úsměv
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

313_Nevo
Spravi premet.. a co ako!!? Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

TozziFan
Já když jdu z hospody, vždycky nejdřív ztratím stabilitu a pak následuje přemet na min. rychlosti. Vždy v tomto pořadí a vždycky skončím na nulové výšce Zamračený . Asi mám špatnej FM Smutný

Rumcajs
310_cibule napsal:

To máš sice pravdu, Rumcajsi. Na druhou stranu ale není důvod, proč se čemukoliv nepošklebovat :-)
No však já s tebou úplně souhlasím.

Jsem měl na základce kamaráda, moc chytrýho kluka. Leta jsme se neviděli a pak jsem ho potkal na třídním srazu. Asi po 25 letech tuším Cool No a on si hned přisednul a po několika minutách se mě začal ptát, co tomu všemu jako říkám? To mě vykolejilo, protože jsem nevěděl, co všechno má na mysli. No a on že mluví o tom všem na světě. A začal vyprávět o 11 září, o spiknutích, o existenci tajných zednářských lóží a takových těch tajuplnostech. A že on se tomu věnuje a že čím dál víc přichází na to, že kolem všechno je jeden velkej podvod. Že měli nemocnou dcerku a doktorka jim předepsala léky a on osobně (vyzbrojen ČVUT FEL) vyhledal na internetu, že jim to předepsala špatně a že by to dcerku mohlo dokonce zabít. A že voda je podvod. A jídlo je podvod. Léky, to už probíral, to je vůbec podvod. 17 listopad byl celý zrežírovaný oněma temnejma silama. Ale že on už se v tom docela vyzná a že mu to celý zapadá do sebe. No a jaký já z toho všeho mám pocit. No já trouba, jsem se mu snažil vysvětlit, že to všechno třeba existuje, ale ptal jsem se ho, jestli mu někdo nakazuje co smí a nesmí dělat, říkat, kam půjde, co tam bude dělat, kdy odejde atd. No to prý ne, ale v tom že to jako není. A tak já už tedy nevěděl a myslím, že tím naše letité přátelství skončilo. Ne snad že bychom se pohádali, ale najednou nemám, co bych si s ním řekl. On si tam pak našel jinýho, kdo na něj zíral a pak mu podlehl a začali spolu vážně probírat celou tu hrůzu kolem.

No a ty do toho přijdeš s tímhle Heinkel podvodem!
Non est specifica

310_cibule
Ovšem na to nezbývá než konstatovat obecně známý axiom: "To, že je člověk paranoidní, ještě neznamená, že po něm skutečně nejdou."

A to samozřejmě platí i o tom heinkelu.

Svět je obecně to nejhorší místo, který si člověk může k žití vybrat (a BoS je opravdu hnusnej simulátor. Samozřejmě nejenom) Cool

SepiaX
Ten Heinkel ve skutečnosti povzneslo sto jedenáct příslušníků kmene Hopi a odtud pramení jeho název H111 a schopnost lopingu. Tímto je proroctví naplněno a hotovo:-)))
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Paulus
TozziFan napsal:

Já když jdu z hospody, vždycky nejdřív ztratím stabilitu a pak následuje přemet na min. rychlosti. Vždy v tomto pořadí a vždycky skončím na nulové výšce Zamračený . Asi mám špatnej FM Smutný

Tak to bys měl ten FM reklamovatCool
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

saldy
Co to znamená 10% looping ?

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Shadowdeath
Paulus napsal:

TozziFan napsal:

Tak to bys měl ten FM reklamovatCool

No jestli je FM alespoň 40 procentní, pak je výsledek úplně v pořádku.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,116,734 návštěv