Osobně bych taky typoval F-111... Ale dnes? Že by F-111G USAF nebo Australské? Jenže poslední kousky a to Australské dolítali v r. 2007?!
Jinak obrysově to vypadá jak Mig-23 nebo Su-24
Arabové nemaj Migy-27! Pokud se nepletu.
Nicméně Sýrie měla (má?) Migy-23, ale že by Asad poletoval s Obamou nad jedním cílem je nepravděpodpobné
... a žádnej jinej "arab" nemá Migy-23 ?!
Upravil/a magot dne 24-10-2014 20:56
Tak moment ... Jo vypadá to, jsem to před tím nějak extra neštudoval do detailu ... pak by to bylo ale celý Asadova akce.
To by dávalo logiku.
Upravil/a magot dne 24-10-2014 21:02
A tipnul bych si spis 27 nez 23, bo utoci na pozemni cile a ma stihly cumak. Mam za to, ze MiGy 23 jsou urcene na boj proti vzdusnym cilum a maji velky cumak s velkym radarem, zato MiG 27 ten velky radar nema, takze muze mit stihly cumak pres ktery jde lip videt na zem, ale muzu se plest...
ten posledni zaber s tim plaminkem z kanonu je luxusni, to se moc lidem natocit nepovede
edit: tak to bude asi MiG 23BN, exportni varianta MiG 23B pro treti svet, coz je v podstate predchudce 27
Upravil/a 312_strycekFido dne 24-10-2014 21:18
A F-15 jsem tam nikde neviděl, zato spoustu MiGů 29 ...
První jsou 29ky
druhá je 23ka - šípová křídla a typicky dopředu vytaženej kýl + GSH-30-6. Ten se přeslechnout nedal
poslední je 29ka, F-15 má kanón na pravým sání. Navíc má úplně jinou siluetu.
místo 23 to může být taky 27, nejsem si jistý - ta verze s 30kou.
Teoreticky by to mohl bejt i Mig-33 (míněno na začátku a konci videa střílející kanonem) páč minulej rok Putin Asadoj sliboval 10 kousků. Část z nich právě měli být určeny jako fighter-bomber. A tady evidentně útočí proti pozemním cílům ... a nebo to je starý Béčko.
Upravil/a magot dne 25-10-2014 01:29
MiG-29 na začátku a na konci a uprostřed se přikláním spíš k MiG-23BN než k MiG-27, ale kdo to má při té kvalitě videa najisto poznat. MiG-27 se od MiG-23BN liší na pohled myslím jen zadním párem trupových závěsníků (pokud jsou nainstalovány) a plechy na odřezávání mezní vrstvy na sání, které jsou u "27" podstatně menší.
PS: Pokud někdo opravdu poznáte kanón po zvuku , tak "BN" má GŠ-23. Třicítku má "27".
Dodnes jsem si myslel, že rozlišovacím znakem mezi BN a 27 je kanon, plechy u sání a takový bazmeky na náběžce mezi sáním a pohyblivou částí křídla. Teď jsem zjistil, že ty bazmeky měly i naše BNka (krásná fotka) a naopak některý 27 ne.
Nicméně, 27čky byly používaný jen minimem armád, vím o Rusku a Indii (licenční výroba).
Wiki říká ještě Srí Lanka, Kuba a Írán.
Takže by to mělo být jasné...
Nicméně všimli jste si jedné zajímavé věci na tom videu ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.