May 02 2024 21:48:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
HSFX 7.03/C&C3.031
magot
Kupodivu jsem zjistil že mod Command & Control 3 od C6 funguje OK pod HSFX 7.03.
Toto vlákno zakládám pro sdílení poznatků co funguje ok, co je zabugovaný, jestli v tom jsou nějaký CTD.
Plus sdílení poznatků funkcí jednotlivých "simulací" radarů, rescapů, artillery spotterů a jinejch udělátek.
Taky podávajete poznatky v kontraindikaci s jinými částmi HSFX např. carrier takeoff modem, triggery, expert modem.
Je to mod s ručením omezeným a nemá podporu pro HSFX a NIKDO to nebude debugovat ani implemetnovat.
Použití pouze pro offline, online nedoporučuju.

Rescap pozemní a na moři funguje OK.
Všimněte si že obsahuje i refuel možnost ... (re-arm bohužel ne)

Download (instaluj via JSGME):
http://uloz.to/x4...fx7-03-rar

Tady je seznam možností C&C3
[img]http://s25.postimg.org/3leg0kdan/C_C3_HSFX7.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a magot dne 03-10-2014 23:25
 
Hoper
sry za můj lehce OT příspěvek, ale - magote DÍK
:)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
magot
Jo pdf manuál je přiložen.
 
Hoper
našel jsem k tomu z loňska nějaké poznámky:

Na některých mapách to chybně určuje polohu (y souřadnice) - viz Guadalcanal (AP-39 místo AP-35) a Chichi Jima (AL-14 místo AL-20).
Na Krymu to bylo OK.
Po vyloveni pilota z vody navrhuji, aby kouř zmizel - i třeba z důvodu neupozornění nepřítele na přítomnost záchranného letadla. Nebo spíše - pro kouř nastavit nějakou dobu vyvíjení kouře a po této době zmizne.

[img]https://ovarek.cz/pic/Sturm/HSFX7/CaC_HSFX7_1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://ovarek.cz/pic/Sturm/HSFX7/CaC_HSFX7_2.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Hoper dne 15-07-2016 15:57
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
magot
Já to testoval na mapě Northern Africa a tam byly souřadnice ok.
 
saldy
Včera večer jsme ve 3 hráčích testovali v on-line palubní radary, pakliže v off-line radar fungoval bez problému (HSFX 7.0.3). Smyslem bylo vytvořit historickou misi z noci během Operace Hailstone. Tenkrát vyslaly obě strany přibližně ve stejný čas malý počet letounů na lov lodí, obě skupiny byly vybaveny palubním radarem.

Na mapě jsme aktivovali pro spojence "AN/AP4 Surface Search Radar" a pro IJN "Taki Surface Search Radar". Aktivní byly tedy 2 radary. Mapu "Truk Lagoon" jsme doplnili modpackem kde primárně byla bugnutá USS Enterprise nahrazena modem, (neměli jsme to srdce Enterprise nahradit za jinou)

2 hráči vzlétli z Enterprise na TBF-1C s cílem vyhledat napadnout kotviště na základně Truk, přičemž přesnou polohu neznali, já jsem odstartoval s G4M2a (součást modpacku) letoun jsem nasměroval přibližně do předpokládané oblasti přítomnosti US svazu. Vzdálenost k cíli cca 150km a svaz se pohyboval rychlostí 40kmh neznámo kam.

US radar má dosah 55km v azimutu 70° , IJN 60km v azimutu 40° (viz. readme CC) v závislosti na výšce letu a velikosti lodě.

Radary obou stran opravdu reagují správně a operátor radaru předává pilotovi přesné souřadnice každého bodu, který najde v dosahu, v případě mapy Truk lagoon nedochází k chybnému posunu souřadnic. Radar se defaultně refrešuje každých asi 6 sekund, jde to upravit pouze před spuštěním mise ale asi se v tom hrabat raději nebudeme. V reálu operátor musel ručně zakvedlat antenou aby dostal údaj.

Ve vzdálenosti 60 km od cíle mi operátor opravdu začal předávat souřadnice o směru a vzdálenosti. Jak jsem se blížil, docházelo k jistým výchylkám, což ale značilo, že přede mnou stojí velmi početný svaz lodí. Bez radaru bych je neměl šanci najít, zahlédl jsem je až když pode mnou byly vodní brázdy. V cíli jsem letoun nasměroval tak aby siluety lodí byly před svitem Měsíce, takže jsem docela rychle našel letadlovku, odhadl její směr a mohl standardně zaútočit.

Spojenecký radar je navíc schopen chytit i letouny a to do vzdálenosti 9 km, i to jsme otestovali. Avenger mě skutečně zachytil a byl schopen mě stopovat (musel jsem mu ale zpomalit, Betty je velmi rychlá)

Můj osobní dojem je velmi pozitivní, přítomnost palubních radarů zážitek žene o štok vejš. Neznamená to, že radar bude fungovat pro DF s 50ti hráči, ale test dal solidní naději, že to bude fungovat pro malou misi do cca 10-12 hráčů.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1709/truk01.jpg[/img] is not a valid Image. [img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1710/truk03.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
saldy napsal:
... jsme doplnili modpackem kde primárně byla bugnutá USS Enterprise nahrazena modem, (neměli jsme to srdce Enterprise nahradit za jinou)

Spíš de-bugnutá ne? Tedy máte mod kde Enterprise korektně reaguje na nepřátelská torpéda?
 
saldy
Je to možný. My jsme použili Enterprise z roku 44 ze SAS, prý je ok, ale ještě si to raději ověřim osobně.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Další report z testu:

Zkoušel jsem lov lodí v Barentsově moři. Pro Il-4 jsem hledal nějakou dostupnou alternativu k ruskýmu palubního radaru, asi to je ASD s azimutem 60° a dosahem 40km, byť ten dosah byl v reálu myslím řádově nižší.

Pro misi jsem ale aktivoval 3 položky z nabídky

-Allied ASD Surface Search Radar (40km's)
-Spotter reports from Crew & Wingmen
-Dyn weather

Radar se v pohodě zaměřil na tanker v doprovodu torpedoborce, aktivní posádka v cíli hlásila vizual...loď a pozici (viz. druhá aktivace).

Nakonec jsem chtěl prověřit i dynamický počasí (viz. třetí aktivace), proto jsem zvolil počasí bez mraků, aby to bylo hned patrné. Opravdu asi po hodině letu se kolem mě objevily hustý mraky.

To znamená, že všechny 3 tyto funkce pracovaly v off-linu bezvadně. Víme, že dynamický počasí se ale nedoporučuje pro on-line, neboť se nemění všem stejně.


[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1717/il-4.jpg[/img] is not a valid Image.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Testoval jsem německý palubní radary FuG a SN-2 v Bf 110 G-4, fungují dobře. Dle verze a dosahu svůj cíl zachytí, operátor předává vzdálenost a směr, překvapily mě v závěru přiblížení přesné pokyny typu "20° vlevo"..."čumák mírně dolu"..."udržuj level"...navádí to dobře, nebo takový byl můj první dojem. Pro off-line ok, jak to funguje pro on-line těžko soudit.

Abyste se ale ocitli v dosahu palubního radaru (cca 3500-5000m) je třeba aby vás na místo dovedl pozemní radar.

Když jsem aktivoval GCR tak neproběhla žádná reakce, pozemní radar mlčí, buď jsem to nějak špatně aktivoval v FMB nebo to nefunguje. Podle readme, by mě měl GCR zachytit v max. vzdálenosti 100km od něj a předávat mi souřadnice nepřátelskýho svazu. Když jsem ve vzdálenosti 4 km od svazu, tak se prý vypne, protože jsem už v dosahu vlastního palubního radaru.

Bohužel bez funkčního pozemního radaru to není dotažený, ale jak píšu, třeba něco dělám blbě.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
A funguje ti to rušení páskama?
 
saldy
Tak daleko ještě nejsem abych zkoušel protiopatření, hlavně aby se rozchodil ten základ, případně pozemní radar nějak šikovně obejít přes jiný systém.

Každopádně už teď lze obejít nefunkčnost pozemních radarů (window) přesně jako to dělali i noční lovci tenkrát, kdy prostě kroužili kolem radiomajáku a čekali na oznámení, které město v dosahu bude napadeno. To oznámení by mohlo být vysláno z pozemní bonzárny, pokud se rozmístí kolem měst, ale to jsem ještě netestoval.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Tak ohledně nočního stíhání mám zatím spíš jen částečně pozitivní zprávy, pokud mě někdo neopraví.

Bohužel GCR (pozemní radar s velkým dosahem) nefunguje. Funguje jen Ground observer, ten mi pošle souřadnice i na velkou vzdálenost, ale jeho dosah je malý. Bombry ve výšce 3000m chytí a sleduje v okruhu o poloměru 15 km, ve výšce 6000m už to je asi 11 km, hlášení aktualizuje asi každých 20s. Každopádně aspoň něco, protože nám to umožní simulovat období kdy se britům dařilo pozemní radary rušit. Jednak taktiku Wilde Sau i Zaume Sau, protože palubní radary jak už jsem psal fungují dobře.

Pokud se GO rozumně rozmístí na přístupech k městům, hráč odhadne cíl letu.

Další špatná zpráva je, že Lancaster (upravený pro HSFX) se nesnáší s Command and Control modem. To nám noční lov zúží na Welouše, Halifaxy případně Moskyta...škoda, škoda.

Dobrá zpráva je, že noční Bf 110G-4 se Schrage celkově pracuje perfektně a má funkční radiokompas, to znamená, že šikovně rozmístěné majáky podpoří orientaci, včetně možnosti využít systém Lorenz (přistání bez vidu).

Obdobně můžeme simulovat i méně známé boje s japonskou Gekko vs B-29, 17 a 24.

He 219 Jsem zatím netestoval. Konec hlášení.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1719/il2fb-2014-11-08-01-43-05-42.jpg[/img] is not a valid Image. [img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1720/il2fb-2014-11-08-01-45-30-13.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
No já se hlavní těším na tu plnou verzi G4 od DT, tam budou simulovaný i pozemní radary.
Jenže ten čas no ... zabržděnci to jsou/jsem Šklebící se
Až to bude v nějaké testovatelné fázi tak tě klidně hodím do testerů pokud by jsi chtěl když jseš takovej nadšenec, ale tam to už je vyšší dívčí to nastavování FUGu 220 ;-)
Sám jsem pochopil jen část z toho celku funkce ..
Lancaster by měl vyjít tak nějak via DT tak snad časem se to zalepí ...
 
saldy
Tak už mě trochu znáte, jsem nadšenec do všeho s vyjímkou dogfaitů, ale ať vám pomůže falkon, ten to má zmáknutý, já tak maximálně tu misi nebo malou kampaň udělám.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Kukuloo
Zdar

Tak mam novy ucet aby sme sa prihlasili do Ramrodu, ale este chvilku nez sa dame dohromady. Ale nie to som chcel Šklebící se


Lancaster koliduje s s tymto modom? To je zavazny ony, nedostatok, kua. Keby to fungovalo ma to slusny potencial zablbnut si spolocne. Ponuka to jak Oboe tak H2S pre bombardovanie/navigaciu a aj vystraznu Monicu, vsetko pre spojenecke bombardony, pravda. Na druhej strane je v ponuke Naxos ktory trackuje H2S a Flensburg ktory trackuje Monicu. A zabiju to Windows s niekolkymi rusickami. Nie som odbornik na tieto veci, bodaj by by to skutocne frcalo aj online, je to pomerne user friendly (skusali sme onlajn so saldakom cosi a zajtra odskusame na teste Operacie Hailstone viac ako 3 ludi, teda dufam) a pajlot si sleduje na skle malovane spravy a nemusi sledovat radarovu obrazovku (lebo ziadna neni, no Úsměv

Saldaku, hodime zajtra rec hadam o tom Lancasterovi, to by bola obrovska skoda keby to nefrcalo spolu, kua.


Protilodny radar slubuje tiez zaujimave akcie jak pre co ja viem Swordfishe z Malty tak, Coastal Command ci v neposlednom rade nemeckych lovcov lodi. Skoda ze sme na tento mod neprisli pri minispecke Sink the Bismarck! Ale na druhu stranu, malo to gule len tak na slepo Vyděšený

Tak zajtra poskusame a uvidime.
Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
Saldaku skusil som Lancastera (nie tu upravu pre HSFX ale je to zo SAS) a vo FMB mam v ponuke C&C3.031. Len to musime preklepnut spolu na nakom teste. Ak by to fungovalo naozaj korektne, mame sa na co tesit Cool Esteze to magot vytiahol toto.
Letka_13/Kukulo
 
saldy
Potvrzeno, tenhle Lanc je ok (minimálně jako AI), s tímhle vláknem to souvisí, protože bitva o říšské noční nebe bez Lancasteru to je jako ruská svatba bez vodky. Myslím si, že nyní už bude možné vytvořit plnohodnotnou misi nočního lovu. Několik GO rozmístěných na trase svazu dokáže po dlouhou dobu vysílat souřadnice, dovést tak vlka do prostoru stáda a napadnout ho ještě dlouho před cílem. Pro off-line to zatím vypadá nadějně.

Zkoušel jsem samotný útok s G-4 a jde to hladce, stačí se zavěsit pod a můžu zde tak letět dlouhé minuty, oni mě nevidí, tak je to správně, zamířit a 5s dávka ze šráge ho minimálně zapálí.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1721/g4.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Zkoušel jsem SAR i RESCAP, bohužel hra spadne vždy v okamžik, když vedle ztracenýho pilota přistanu a stroj už skoro stojí. Testoval jsem to s plovákovým MBR. SAR je záchrana na moři, RESCAP na souši. Princip je ale stejný, rozdíl je v animaci kdy v prvním případě paňáca sedí ve člunu a pouští dýmovnici, v druhém je bez člunu. Škoda, bylo by to jinak hodně zajímavý, ten samotný průběh mise se mi hodně líbil.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
offline s PBY mě to šlo ....
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,803,823 návštěv