January 20 2026 03:26:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kampaň
313_Nevo
Do stareho sturma bolo toto dorobene komunitou. Stale bezi IL2 server War-Birds-HSFX7 kde funguje dynamicke obsadzovanie letisk. Bez nutnosti restartovat mapu po obsadeni letiska ako je to v ADW napr.

Pokial take nieco bude umoznovat aj BOS, tak to bude len vitane. 'Capture the flag' v ROF je v podstate to iste akorat je to, bych povedal, take moc FPS-kove. Pokial vyhodia to lietanie okolo vlajky a nahradia to inou cinnostou na ziskanie letiska, tak maju celkom zaujimavu online napln.
Upravil/a 313_Nevo dne 19-09-2014 15:16
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Rumcajs
V BOSku již zjevně funguje:
1) Pozemní jednotky, které spolu válčí a výsledek lze ovlivnit letectvem.
2) Výsledek pozemní bitvy se projeví na mapě na hranici a na dostupnosti letišť. Navíc to jako trigger může aktivovat cokoli jiného.
3) Zásobování, které může ovlivňovat dostupnost letadel, vybavení a pozemních jednotek.
4) Limity na stroje jednotlivých typů na jednotlivých letištích.
5) Změny těchto limitů na základě výsledků jiných událostí.

Jo a pozemáci jsou nejen tanky, ale taky auta a vlaky. Předpokládám, že i vlakama se dá zásobovat. Třeba AAA se dá zničit a po nějaké době se obnoví. Myslím, že i doba obnovy může záviset na zásobování. Máme mapu Novosokolniky, která vznikla celá mimo 777. Celkem vzato to již dává slušnou vyjadřovací schopnost pro tvůrce misí/map/kampaní. Ono to kolem toho vznikne. Nakonec bude i letní mapa. Tedy doufám, že po pojmem letní se nebude skrývat třeba Severní Afrika. Že bychom bílou vyměnili za světle žlutou a jinak by to mohlo zůstat Cool

Jo a malé hezké pozorování. Včera jsem si u Jaku zapomněl otevřít chladič vody. No a přišel jsem na to až když mi začal váznout motor. Otevřu chladič, motor ale mezitím chcípnul. Jak kloužu dolu, motor chladne, zkusím ho nahodit a on opravdu naběhne. Říkám si super, ale za chvíli zas vázne a teplota je zas na 120. ... Aha, on sice vychladne, ale předtím mi utekla všechna voda a tak stejně nechladí. Takový hezký moment simulace.
Non est specifica

magot
1stCL_Fucida napsal:

Shadowdeath napsal:

No starej šturm taky něco takového má ne? Např. na Aviasibir.

Starý Šturm to spíše neuměl. Mohl jsi předskriptovat relativně jakkoliv dlouhou misi, ale ta nikdy nereagovala dynamicky. Aby to reagovalo dynamicky, tak se mise po nějaké době (obvykle 1 - 2 hodiny) restartovala, na serveru přepočítala a pak nahrála aktualizovaná.

MDS existovalo jako mod, přes DT ale neprošlo páč bylo zabugovaný. Je to škoda ...

Hoper
Rumcajs napsal:

V BOSku již zjevně funguje:
1) Pozemní jednotky, které spolu válčí a výsledek lze ovlivnit letectvem.
2) Výsledek pozemní bitvy se projeví na mapě na hranici a na dostupnosti letišť. Navíc to jako trigger může aktivovat cokoli jiného.
3) Zásobování, které může ovlivňovat dostupnost letadel, vybavení a pozemních jednotek.
4) Limity na stroje jednotlivých typů na jednotlivých letištích.
5) Změny těchto limitů na základě výsledků jiných událostí.

tohle by mohlo nalákat lidi, tohle ano
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Mive
Tohle mě zajímá. Sledovat v ofline pouze setřely mi připadá málo.
Může se volit různá taktika a sestřelovat enemáky nebo ničit pozemáky má větší smysl.

alfik
Mive napsal:

Tohle mě zajímá. Sledovat v ofline pouze setřely mi připadá málo.
Může se volit různá taktika a sestřelovat enemáky nebo ničit pozemáky má větší smysl.

Zvl. pro zaryté šturmovikáře a štukatéry Úsměv (jako já) je to důležitá zpráva - právě toto (pokud to bude fungovat) mě přiměje si hru koupit.
Hra pouze na (-pro) stíhače by mě nezajímala. Úsměv
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

1stCL_Fucida
[rozpaky]
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

FK_Stern
Proč to má tak hnusný menu?

magot
Nestěžuji si, víš co to stálo Lofta nervů ... a to má ještě obavy o budoucnost kdo to vlastně bude kupovat Šklebící se

WT_Flan
No, tak ja to updatnu a pak se budu premlouvat kliknout na tu kampan. Zazit se to musi, stabilne používat uz nikoliv

clone9cz
Absolutně nechápu, proč to video má 40 minut.

Jedna kampaň se dělí na odemikatelné kapitoly a v nich se levelují letadla s tím, že jde po nějaké době měnit skiny.

http://www.wwii-illusion.net
alfik
Měl jsi přeskakovat. Já to shlédl během max 5 minut a stejně jsem se dozvěděl hovno. Což je mimochodem 100% informací, které ve videu byly... smutné. A možná proto jsem dosud neprojevil zájem hru si koupit...
Co se týče informací, a styku se zákazníky, zlatej Braben a Roberts.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

clone9cz
Si představ, že bych četl půl roku ty vývojářský pohádky. To bych to video snad musel vytisknout, rozdupat a spálit.
Jenom ta představa jak čteč o tom, že někdo sečetl m a c na kvadrát místo vynásobil, a proto to nemá damage model Šklebící se

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Tadyta snaha dělat vývoj her takříkajíc online je komická. Na tvorbě SW není nic pro diváka vzrušujícího. Když se dívám na kluky u nás ve firmě, většinu času sedí, čumí do televizky a něco tam honí myší. Prokládaj to různýma scénkama v náhodném časovém intervalu od 30 vteřin do několika dnů. Sem tam se někdo podrbe na hlavě. Sem tam někdo uloví holuba. Někteří se v poledne probudí a jdou na oběd. Jiné probudí ostatní. Ale většina věcí se děje v čase, ve kterém by stihla vyrůst středně velká květinka. Nic pro diváka čekajícího akci. Myslím, že na přímé přenosy jsou mnohem vhodnější povolání. Horrido by určitě mohl najít nějaký hezký příklad povolání, které by stálo za zachycení na kameru.
Non est specifica

Paulus
WT_Horrido napsal:

Paulus napsal:

Tak ta kampaň je „špičková“. Povolila mi vybrat jen jedno ruské letiště s jedním Laggem, jen na normál. Po letu mi mise napsala splnění úkolu. Do dalšího mise už mne nepustila, neodblokovaly se mi zbraně. Nelze misi opakovat, nelze pokračovat. Tak to je pro mne konec BOS!Mrknutí

Jestli jsem to správně pochopil ona nejde vybrat strana? Musíš začít za bolševiky v LaGGu? Něco jsem přehlédl, dělají si blbou prdel nebo to myslí vážně?

Ano, aspoň u mne to tak je! Jak už jsem psal, nemohu pokračovat v misi. Dělám kompletní přeinstalaci, jestli není chyba u mne.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Farky
Jak píše Novi. Loft a spol. přece vždycky říkali, že ty unlocky bude nutné vylítat v singleplayeru. Nebude je možné získat v multiplayeru ani je nebude možné koupit (jako v RoF). Není to o žádném zavděčení se hráčúm arkádových her, prostě jim tahle koncepce přijde jako dobrý nápad. Slovy vývojářů - ty unlocky mají být motivací pro hráče, aby lítali co nejvíc. Pro někoho to možná může fungovat, pro většinu lidí to imho nebude stačit a je to opruz.

Osobně bych s tím neměl sebemenší problém, kdyby ta kampaň za něco stála. Jenže nestojí. Všechny ty prohlášení jak kampaň bude striktně historická a že zažijeme opravdu bitvu u Stalingradu byly kecy. Kariéra žádná, historické jednotky žádné, atmosféra z mého pohledu téměř nulová. U hry která je zdá se primárně určená k hraní "offline" musí být ten singleplayer vynikající. Není ani průměrný, z toho co jsem viděl je to podstatně horší než starý dobrý Il-2 Sturmovik. Že by podle vývojářů tvorba takové kampaně zdržela vydání tak o půl roku? A koho to zajímá? Datum vydání si určili sami a pokud jsou v podstatě spokojeni s kampaní kterou vytvořili (což jsou), tak to rozhodně není o čase. Můžou mít času kolik chtějí, ale když je špatná základní koncepce tak z toho nikdy nic dobrýho nevyleze.

Nerozumím tomu, že se neinspirovali kariérou v RoFku. Prostě mi to hlava nebere.

Snad vědí co dělají a přinese jim to úspěch. Třeba ano a my co s nostalgií vzpomínáme na časy kdy hry "vyprávěli příběh" se pleteme a nepochopili jsme že se hráči změnili a chtějí právě tohle.

1stCL_Novotny
Jo IL, stařičký IL. Kdo si pamatuje jak na tom byl po vydání?!
Musím se smát, bo až po letech začal dosahovat statusu SUPERBOMBY! Mrknutí A hlavně, byl v té době jediný svého druhu. Ač i tak nedosáhl věhlasu starších. Mrknutí Pozor na to. Úsměv

1stCL_Novotny
Ještě musím dodat. Jediným problémem dnešní doby je to že se dělají zatracený VIP Alfy, Bety atd. Tohle nebýt tak je svět krásný.
Dřív do toho nemlelo 100 000 magorů s zaručeně jedinou pravdou a věci se dělaly tak nějak jednoduše a na pohodu. Úsměv Škoda Smutný

BP_dFrog
Na druhou stranu, ještě že do toho melou. Protože zjistit až po zakoupení plné hry, že musím odlétat SP abych si mohl podvěsit bombu v MP tak by se mi asi škubla pumpa.

WT_Flan
Dal jsem tri lety v kampani. Při tretim se odemyka befko...

No, je to obrovsky zazitek...Jestli takhle vypada cela kampan jako tyhle "jako ze treningove uvodni mise"...tak to je hnus vsema odstinama fialove hrajici...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,116,731 návštěv