May 03 2024 12:21:05
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Mizerný výkon AMD CPU v simulátorech ?
magot
Jenže toto vlákno je jen o GK AMD a ne o procesorech takže jsme tady všichni offtopic, good night
 
Rumcajs
Fishbed64 napsal:

Rumcajs napsal:

Dobrá, nemám pravdu. A v čem přesně? Třeba bys mohl ukázat na něco, kde se pletu. Co ty na to? Pak přijď a říkej mi, že jsem vedle.
Vzdyt to tam mas preci napsane,nesouhlasim s tim ze mezi Intelem a AMD neni ve hrach rozdil jak si uvedl.Hadat se ,ale rozhodne nebudu ,nema to cenu ,kazdy ma pravo na svoji pravdu samozrejme.Pokud se tady budeme hadat nikomu tim nepomuzeme,a to byl hlavni duvod proc jsem zakladal tohle vlakno.Takze nic ve zlem.Mrknutí
Nejde o nějaké zlo, ale o to, že se v dané věci nevyznáš. Pročti si testy a uvidíš takovéhle výsledky.
For $500 it's unlikely you'll be able to get an intel chip in there (that's the budget for the full PC, not just the CPU right?).

Anyway here's my draft for the difference between the AMD and intel chips, some of it may not apply to you as it is a draft.

The difference between AMD and intel for gaming.
Firstly, you need to decide what your priorities are, and what you will use the PC for.
Things such as: light gaming, heavy gaming, basic work (e.g. MS Office), heavy work (e.g. video editing, 3d modeling).
For the most part in current games the biggest difference will be made by the selection of the GPU. Get a great GPU + worse CPU rather than worse GPU + great CPU.

The AMD FX CPU's have many cores, which are weaker.
intel i5's have less cores, which are stronger.

The intel's consequently have better performance per core. In older games, the intels perform much better as those games are optimised for good performance with only a few cores (single-threading).
In newer games, the AMD FX's really shine due to the introduction of games using more cores (multi-threading).

The difference comes in depending on what you want to use the PC for. If you're on a tight budget, save some money and go with the AMD and spend the extra money on a better GPU that will give you better performance than any CPU could.

i5: Good for older games (single-threaded), Good for newer games (multi-threaded), Good for general work, great all-round CPU and probably the best around for current games (may change in future, see here: http://www.corsair.com/blog/ps4-xbone-pcgaming/ ).
AMD: Slightly worse for older games (single-threaded), Great for newer games (multi-threaded e.g. BF4, Crysis 3), Good for light/heavy work, extra cores are great for 3d modeling and video editing or rendering, great CPU whilst costing much less than the intel. Even though it's worse in older games it will run them perfectly well and smoothly.

Regardless, both will perform well.
For an i5, I would recommend an i5 3570k or a 4670k. Why? They are king for gaming performance at the moment and since they are the k version they are unlocked and can be overclocked in future for a performance boost.
For an AMD, I would recommend a FX 6300/8320/8350 [Do NOT go with a bulldozer CPU, only piledriver. List here: http://en.wikipedia.org/wiki/Piledriver_(microarchitecture) <-- That should all be one link, not sure why it splits.]. Why? Great multi-threaded performance for newer games and heavy work, are just fine in older games (not overkill, can deliver smooth frame rates maxed with a good GPU), and are great for productivity with a tame pricetag.

Some non-synthetic benchmarks for AMD FX 83xx vs i5/i7:
Gaming: http://www.youtube.com/watch?v=4et7kDGSRfc
Gaming and Streaming: http://www.youtube.com/watch?v=eu8Sekdb-IE
Having shown that, the intel wins 9 times out of 10 in most purely gaming benchmarks as AMD cannot match its per-core performance. Also these particular benchmarks have been scrutinised many a time. If you wish to find out more you can google benchmarks for each processor.


In conclusion, budget gaming/work: AMD. Not on a budget gaming/work: i5. The i5 currently delivers better performance but don't get the impression that the AMD is lagging behind. They are great for gaming and work with a really great pricetag, just not currently up there with intel. In newer games though such as BF4 the AMD's have caught up in performance and in some cases deliver better performance than the intel's for much less money. You will get great, smooth FPS with either.
Either solution will game just fine with a nice GPU, focus mainly on that.


Je úplně jedno, kde si výsledky testů přečteš. Všude dospěli k závěru, že u nových her, kde je využita vícejádrovost, jsou výsledky AMD na stejné úrovni, nebo jen mírně za Intelem. Co si myslíš ty osobně je irelevantní, pokud za sebou nemáš rigorozní testy, kterž by tvrdily opak. No a je celkem jasné, že za sebou nemáš nic. Ono by bylo opravdu divné, kdybys seriozně dokázal dospět k jiným závěrům, než celý svět.
Pak je tu ta věc, že nikde netvrdím nic o převaze AMD. Dokonce to tam máš napsáno že
Intel má výkonější platoformu. To je ověřitelný fakt.
Připadá mi, že jsi klasický internetový bojovník, kterýmu naběhne žilka na hlavě dřív než text přečte a pochopí. Než zas odepíšeš, zkus si to, co píšu, přečíst. Možná dojdeš k závěru, že jsem polovinu z toho, s čím nesouhlasíš, nenapsal, a že sis to do toho domyslel. A ta druhá polovina, no to se vobyčejně mýlíš.
Non est specifica
 
WT_Horrido
+1
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Host
-1

Rumcajsi, ale tohle je "hráčům" simulátorů takříkajíc u psí prdele. Nebavíme se tu krucinál o novým Call of Duty, který bude podporovat procesory takovým způsobem, že nakonec i to AMD si trošku škrtne.

Mluvíme tu o DCS, ale třeba i ARMĚ a dalších, které prostě AMD nikdy nedávalo, nedává a v nejbližších letech? Kdo ví... ale v dohledné době stále dávat nebude.

Takže tvoje výsledky vyčtený z testů by teorieticky měly být všem, co létají simulátory, totálně u řiti. A to, co prezentuje Fishbed64 není to, co si jako TY přečetl, ale to co mohl reálně právě v těch simech, co zmiňoval, porovnat, tak jako já. Takže nemíchej jablka a hrušky. Ano, pokud tu chceš plodit něco o mainstreamových hrách současnosti, budiž. Pokud se bavíme ale o současných leteckých simulátorech a ne vlhkých snech, co nám za 10 let mooožná přinesou, pak je prostě AMD v porovnání s intelem nepoužitelné a je jedno jakým testem z Batlfíldu to podložíš, že pravdu nemám.

Kup si i7, zahrej si všechny ty simy a pak se nám sem přijď omluvit.
 
WT_Horrido
Rumcajsi bavíme se o zastaralých blbě napsaných enginech a lidech kteří používají počítač jako konzoli na které beží pouze Arma a DCS. Nechapu jak nemůžeš pochopit takovou jednoduchou věc. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Host
A než mi tu budeš oponovat tím, že přeci nemusíš něco kupovat, abys o tom mohl zasvěceně diskutovat, tak ti musím říct - kurva musíš. Všichni, do háje opravdu všichni, kdo přešli z AMD na Intel, by už nikdy neměnili a mají stejný názor. Chceš mi říct, že 100% populace létající simulátory a měnící procesory AMD za Intel se mýlí? A ty, uživatel AMD, co přišel do styku s Intelem jen ve snu, co si přečetl nějaký porovnání výkonů v něčem, co se simulátory současnosti absolutně nesouvisí, tak má pravdu?

Za poslední měsíc vím minimálně o 5ti lidech, co létají simulátory a měli doposud AMD a měnili za i5 či i7. 4 z nich měli podobný názor jako ty. Všichni do jednoho by si teď při čtení tvých slintů klepali na čelo.

Kurva je tu vůbec někdo, kdo měl AMD procesor, vyměnil ho za i5 či i7 a není spokojen a dal by Rumcajsovi a AMD bijcům za pravdu? Vsadím se, že ne. Jediní, kdo obhajují AMD v tom, že je dostačující, jsou právě jen ti, co na těch AMD jedou. No není to k popukání?

Končím moji účast v diskuzi na toto téma, jelikož z ostatních diskuzí zde na foru vím, jak se zarputile dokážeš Rumcajsi vrtat v každé píčovině, a že dokud nebudeš mít poslední slovo, tak prostě budeš mlet furt a furt dál. A na tohle nemám náladu ani čas. Ale prosím tě - jsi naprosto mimo. Páčko borci.

WT_Horrido napsal:

Rumcajsi bavíme se o zastaralých blbě napsaných enginech a lidech kteří používají počítač jako konzoli na které beží pouze Arma a DCS. Nechapu jak nemůžeš pochopit takovou jednoduchou věc. Úsměv


Věř, že pc používám i na jiné, diametrálně náročnější aplikace. A i v nich je AMD ten, co Intelu nesahá ani po kotníky (ale pravda, batlfíldy a kalofduty jsem nehrál ani na amd, ani na intelu...)
Upravil/a Host dne 19-09-2014 08:33
 
Rumcajs
Apo, já mám i7 a mám různé verze i7 již leta. Proč? Protože mě peníze netrápí. Jsou ale lidi, který peníze trápěj a je pro ně dost těžký dát 8 000 CZK jen za procesor a vypláznout dalších 5 000 za desku a tak pokračovat. A pro ně je AMD slušná volba. Nevím jak Arma, to jsem sám nikdy nezkoušel, ale ROF na AMD jede bez problémů a tedy čekám že i BOS. CloD taky, starý IL2 taky. U toho DCSka jsou zjevně rozporuplné výsledky, tedy věřím, že s AMD mají nějaký problém.
Ale ... to zásadní ale spočívá v tom, že i pro zdejší komunitu simulantů platí, že PC používaj nejen na simy. Dokonce bych řekl, že většinal lidí zde o virtuálním lítání jen kecá a většinu svého herního času mastěj nějaký MMOčka. A pro ně je AMD slušná volba. Vyjde to výrazně levněji, taky to není konkurence i7 a ani i5, tedy se od toho ani nečekaj výkony tohohle segmentu. A poslouží to pro většinu účelů víc než dobře. A navíc, jsou lidi, kterým AMD chodí slušně i v DCS. Takže ne, AMD není sračka. AMD patří do svého segmentu trhu, který není zrovna TOP, ale tomu odpovídá cenou. A v mnoha případech reálného užití poskytne stejnou službu jako i7.
Na rozdíl od většiny místních odborníku jsem sám výkon FX vůči i5 a i7 zkoušel na reálných aplikacích. A výsledek odpovídal testům velkých serverů. FX je prostě pomalejší cca o 30%, pokud to není multivláknový, nebo pokud je počet vláken menší než počet vláken procesoru. Žádné překvapení se nekonalo. Jenže vliv hrubého výkonu procesoru na výsledek není u her zdaleka lineární. Dokonce platí tkzv. deminishing return. Výkon procesoru přes nějakou mez posléze nezvedá ani FPS ani zážitek. Takže jo, kdo chce hrát DCS, asi by měl sáhnout po Intelu, aby se vyhnul potenciálním problémům. BOS, ROF, CloD, IL2 ... ne, není žádný důvod, ty simy na tom pojednou. Možná FPS nebude tak zázračný, ale bavíme se o PC sestavách, kde primární parametr byla cena.
Non est specifica
 
Host
Dívej se, ale tohle ti nerozporuju. Ano, i když je výkonově AMD jinde, tak samozřejmě nějakým způsobem ty uživatele také obslouží. Ale z diskuze výše mi nevyplývá, že se tu nebavíme o tom, zda je AMD stále ještě procesor, ale že je stejně výkoný jako Intel, případně se mu blíží. A to je prostě blbost.

Ano, někomu může výkonově stačit, ano, někdo nechce utratit peníze za intel (a propo, k AMD tu desku nepotřebuješ? Pff ) a ano - i na tom AMD 99% aplikací pojede. Ale tak, jako je tam 50% propast v ceně, tak bude i odpovídající propast ve výkonu. Někde více a někde méně. A když se budeme bavit o simulátorech, tak to nebude více, ale extrémně více.

A to je celé Úsměv
 
Rumcajs
Hele 30% není extrém. Ty extrémně blbé výsledky dost možná nejsou konzistentně reprodukovatelné, protože jsou uživatelé AMD, kterým to chodí podle očekávání. A zase, jedná se výhradně o několik málo titulů a konkrétně to DCS je napsaný mizerně samo o sobě. FPS padá v multiplayeru při střelbě i na intelech, jen to není tak znát. Počkej, až to předělají na Edge, moc bych se divil, kdyby tenhle problém jednoduše nezmizel.
Non est specifica
 
WT_Horrido
Úsměv

[img]http://cdn.overclock.net/2/22/750x1250px-LL-228cadb8_richAMD.png[/img] is not a valid Image.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
magot
UVP_Apo napsal:
Jediní, kdo obhajují AMD v tom, že je dostačující, jsou právě jen ti, co na těch AMD jedou. No není to k popukání?

Ne není. Proč by mělo? Je to celkem pochopitelné a nevidím na tom nic špatného ...
 
Fishbed64
@Rumcajs...sorry ale ja nepotrebuju cist nejaky testy jako ty ja mel oba procesory doma a testoval je se stejnou grafickou kartou,co je na tom k nepochopeni?...AMD v simech silne zaostava a zaostavat bude oproti Intelu i v EDGE(her vcetne simu ROF ,BOS i COD ktery jsou vcelku dobre optimalizovany na vicejadrovi CPU je dost a i tam FX silne zaostava a v EDGE to bude samozrejme stejny).Problem neni jenom v DCS problem je ve vsech soucasnech hrah ktery jsou narocny na CPU,AMD FX v takovejch hrach ocividne hodne brzdi i HD7870.Herni vykon se nemeri v %,ale v FPS a kdyz mas nekde proste 25 vs 45 na intelu tak je to sakra rozdil.Stejne me taky nezajima ze je software(hra) spatne optimalizovanej,opet jediny co me zajima je FPS,ne to ze je kod blbe napsanej. MrknutíProti AMD rozhodne nic nemam do pocitace na bezny hry jako Call of duty atd...je treba FX 6300(stavim nekolik pocitacu rocne a kdyz nekdo chce opravdu co nejlevnesi pocitac na hry dam tam vetsinou FX6300) naprosto dostatecny neni nejak super ale je hodne levny,ovsem kupovat do jakyhokoliv herniho stroje FX8xxx je uz proste nesmysl,je lepsi si priplatit za core i5(i7) protoze kvalitni desky na AMD i Intel platformu stojej stejne(u AMD se ale samozrejme jedna o hodne zastaralej 4 roky starej chipset).
Upravil/a Fishbed64 dne 19-09-2014 23:31
 
Rumcajs
Fishbed64 napsal:

@Rumcajs...sorry ale ja sakra nepotrebuju cist nejaky testy jako ty ja mel oba procesory doma a testoval je se stejnou grafickou kartou,co je na tom k nepochopeni?...AMD v simech silne zaostava a zaostavat bude oproti Intelu i v EDGE(her vcetne simu ROF ,BOS i COD ktery jsou vcelku dobre optimalizovany na vicejadrovi CPU je dost a i tam FX silne zaostava a v EDGE to bude samozrejme stejny).Problem neni jenom v DCS problem je ve vsech soucasnech hrah ktery jsou narocny na CPU,AMD FX v takovejch hrach ocividne hodne brzdi i HD7870.Herni vykon se nemeri v %,ale v FPS a kdyz mas nekde proste 25 vs 45 na intelu tak je to sakra rozdil.Stejne me taky nezajima ze je software(hra) spatne optimalizovanej,opet jediny co me zajima je FPS,ne to ze je kod blbe napsanej. Mrknutí
Já ti to věřím, ale pro jedno kvítí slunce nesvítí. Rozuměj, jeden výsledek nedělá závěr. Vůbec nemám problém věřit, že v tvém případě to tak bylo a že to třeba ten důvod bylo AMD. Ale pravděpodobně doma nemáš prostředí, kde bys dokázal vyloučit jiné vlivy. Ty velké servery, co to testujou, s tím trávěj docela dost času a ty testy díky tomu vyjdou poměrně draho. A dělá se to proto, aby se vyloučil náhodný vliv třeba blbé instalace softu, nebo zrovna blbnoucí základní desky a tak dál. Protože máš doma konkrétní dva procesory a konkrétní dvě desky a v nich dvě sady pamětí, jak vyloučíš, že ti neblbla nějaká komponeta základní desky? Jak vyloučíš možný problém v ovladačích? A jak chceš svůj závěr extrapolovat na další kombinace? Proto se nedělá závěr z jednoho pozorování. Proto se závěr nechá potvrdit - nejlépe nezávisle.
Seriozní testy neukazují s AMD žádný problém. Ukazují většinou nižší výkon, ale ten výkon odpovídá ceně. A ani v DCS, kde je to na pováženou, není závěr proti AMD úplně 100%. BOSko i ROFko s AMD chodí. Rozhodně tak, že je to dobře použitelné a to zejména ve své cenové kategorii. i7 a i5 jsou jiná cenová ketegorie. FX 6XXX cenově konkuruje spíš i3, než by se přibližovalo nejlevnějším i5. No a provozuj BOS, ROF či DCS na i3. Myslíš, že to pojede jak z praku? Je to ekonomická volba.
Výkon DCS s novým jádrem Edge bude stejný? Máš k tomu nějaký seriozní podklad, proč si to myslíš? Nebo prezentuješ svoje přesvědčení? Stačí uvést odkaz. Já takové poznatky nemám (ani pro, ani proti).
Který hry jsou náročný na CPU (myšleno tak, že rozhodující je výkon CPU a ne GPU v rámci běžných herních PC)? Můžeš uvést příklady? A kolik je to řekněme procentuálně z trhu?
Jistě že FPS je míra, která člověka zajímá při hře. Do jisté míry. Pokud je FPS cca 40+, začíná další být zvyšování FPS málo zajímavé a přes 60 je to už víceméně jedno. Dokonce s použitím n-sync a časem snad freesync je 35+ FPS úplně hladký běh.
Nakonec stále platí to, že nikde žádný seriozní testy neukazují, že by AMD sestavy ve hrách výrazně zaostávaly za Intel sestavama. Jsou určitě jednotlivé tituly, který mají s AMD nějaký problém. Je jich ale tolik, že se dají spočítat na prstech.
To co tvrdím je to, že AMD poskytuje výkon, který se od něj očekává a podle toho to stojí. V naprostý většině případů je výkon zcela postačující. Ve většině her FX 6XXX a 8XXX odvede stejnou práci jako i5 a i7. A existuje několik málo případů, kde výsledný výkon na AMD sestavě neodpovídá předpokladům. A BOS a ROF to nejsou. Nejedná se o parodii.
Non est specifica
 
magot
Tetoval jsem na AMD zátěžový test v CLODu - 80 Wellingtonů vs 40 Bf-109 + výpočet AI a běhalo to kupodivu úplně hladce přes 30-35 FPS bez dropů.
Jenže v těchto počtech CLOD automaticky načítá nižší lody, tj. vynechá lod0, atd .. takže je to normálně hratelné
 
Fishbed64
Rumcajs napsal:

Fishbed64 napsal:

@Rumcajs...sorry ale ja sakra nepotrebuju cist nejaky testy jako ty ja mel oba procesory doma a testoval je se stejnou grafickou kartou,co je na tom k nepochopeni?...AMD v simech silne zaostava a zaostavat bude oproti Intelu i v EDGE(her vcetne simu ROF ,BOS i COD ktery jsou vcelku dobre optimalizovany na vicejadrovi CPU je dost a i tam FX silne zaostava a v EDGE to bude samozrejme stejny).Problem neni jenom v DCS problem je ve vsech soucasnech hrah ktery jsou narocny na CPU,AMD FX v takovejch hrach ocividne hodne brzdi i HD7870.Herni vykon se nemeri v %,ale v FPS a kdyz mas nekde proste 25 vs 45 na intelu tak je to sakra rozdil.Stejne me taky nezajima ze je software(hra) spatne optimalizovanej,opet jediny co me zajima je FPS,ne to ze je kod blbe napsanej. Mrknutí
Já ti to věřím, ale pro jedno kvítí slunce nesvítí. Rozuměj, jeden výsledek nedělá závěr. Vůbec nemám problém věřit, že v tvém případě to tak bylo a že to třeba ten důvod bylo AMD. Ale pravděpodobně doma nemáš prostředí, kde bys dokázal vyloučit jiné vlivy. Ty velké servery, co to testujou, s tím trávěj docela dost času a ty testy díky tomu vyjdou poměrně draho. A dělá se to proto, aby se vyloučil náhodný vliv třeba blbé instalace softu, nebo zrovna blbnoucí základní desky a tak dál. Protože máš doma konkrétní dva procesory a konkrétní dvě desky a v nich dvě sady pamětí, jak vyloučíš, že ti neblbla nějaká komponeta základní desky? Jak vyloučíš možný problém v ovladačích? A jak chceš svůj závěr extrapolovat na další kombinace? Proto se nedělá závěr z jednoho pozorování. Proto se závěr nechá potvrdit - nejlépe nezávisle.
Seriozní testy neukazují s AMD žádný problém. Ukazují většinou nižší výkon, ale ten výkon odpovídá ceně. A ani v DCS, kde je to na pováženou, není závěr proti AMD úplně 100%. BOSko i ROFko s AMD chodí. Rozhodně tak, že je to dobře použitelné a to zejména ve své cenové kategorii. i7 a i5 jsou jiná cenová ketegorie. FX 6XXX cenově konkuruje spíš i3, než by se přibližovalo nejlevnějším i5. No a provozuj BOS, ROF či DCS na i3. Myslíš, že to pojede jak z praku? Je to ekonomická volba.
Výkon DCS s novým jádrem Edge bude stejný? Máš k tomu nějaký seriozní podklad, proč si to myslíš? Nebo prezentuješ svoje přesvědčení? Stačí uvést odkaz. Já takové poznatky nemám (ani pro, ani proti).
Který hry jsou náročný na CPU (myšleno tak, že rozhodující je výkon CPU a ne GPU v rámci běžných herních PC)? Můžeš uvést příklady? A kolik je to řekněme procentuálně z trhu?
Jistě že FPS je míra, která člověka zajímá při hře. Do jisté míry. Pokud je FPS cca 40+, začíná další být zvyšování FPS málo zajímavé a přes 60 je to už víceméně jedno. Dokonce s použitím n-sync a časem snad freesync je 35+ FPS úplně hladký běh.
Nakonec stále platí to, že nikde žádný seriozní testy neukazují, že by AMD sestavy ve hrách výrazně zaostávaly za Intel sestavama. Jsou určitě jednotlivé tituly, který mají s AMD nějaký problém. Je jich ale tolik, že se dají spočítat na prstech.
To co tvrdím je to, že AMD poskytuje výkon, který se od něj očekává a podle toho to stojí. V naprostý většině případů je výkon zcela postačující. Ve většině her FX 6XXX a 8XXX odvede stejnou práci jako i5 a i7. A existuje několik málo případů, kde výsledný výkon na AMD sestavě neodpovídá předpokladům. A BOS a ROF to nejsou. Nejedná se o parodii.
Šklebící se Jasne takze nakonec byla asi chyba v zakladni desce ze? nebo ze by v softu ktrej byl samo blbe nainstalovanej?..jeste cekam kdy vytahnes ze sem nemel nainstalovany onen povestny fix od microsoftu kterej pod Win7(jinak AMD platformu sem pak jeste zkousel i pod Win 8.1 ktery pouzivam ted,vysledek byl samozrejme stejny) zveda s FX trochu vykonŠklebící se Takhle je to vzdy kdyz nekdo brani AMD vzdy je chyba nekde jinde jen ne v samotne spatne architekture FX CPU.Pokud rikas 25 fps v pohode tak to asi dal s tebou nema cenu resit.Od zacatku se tu resi vykon v simulatorech!!!(o simulatorech je taky tento web pokud sis nevsiml) nevim proc sem neustale tahas normalni hry?Navic zijes asi v nejakem alternativnim vesmiru ,protoze spatnej herni vykon FX namerili snad uplne vsechny HW weby na tyhle planete,recenzi mas vsude tisice,staci se jen podivat na ty hry ktery jsou narocnejsi na cpu FX tam vzdycky propadne(ono staci zapojit selskej rozum a podivat se na parametry FX cpu jako katastrofalne pomala L2 a L3 cache zdilena FPU mezi moduly atd a je jasny ze tohle nikdy dobrej herni vykon mit nemuze).Takze jasne kup si FX6300 je prece super jenom za 2500 k tomu si loupni r9 290 a hraj si rofko s propadama na 25 fps,to je preci fajn.Šklebící se
 
Fishbed64
magot napsal:

Tetoval jsem na AMD zátěžový test v CLODu - 80 Wellingtonů vs 40 Bf-109 + výpočet AI a běhalo to kupodivu úplně hladce přes 30-35 FPS bez dropů.
Jenže v těchto počtech CLOD automaticky načítá nižší lody, tj. vynechá lod0, atd .. takže je to normálně hratelné
Uplne hladce???Šklebící se na 30-35 fps se asi v pohode daj hrat The Sims, ale u leteckyho simulatoru(pripadne zavodniho simulatoru) potrebujes pro pocit perfektni plynulosti alespon 60-80 fps,jinak to proste je dost blbe hratelny.Nakonec pokud ti to staci,tvoje volba.Cool
 
1stCL_Fucida
Fishbed64, absolutně nechápu, proč tady pořád plácáš tu svojí prázdnou slámu. Rumcajs tady snad už 5x psal, že má i7 a že ho má dlouhé roky. A protože Rumcajs je ve světě IT všechno, jen ne diletant, tak má tendence věci analyzovat globálně a ne jen z pohledu řekněme některých případů v DCS. Já na AMD v simulátorech nikdy neměl vážnější problémy (a dnes mám Intela), Horrido je (pokud správně čtu) nemá dodnes. To, že ty a někteří další měli s AMD problémy mě sice mrzí, ale rozhodně to není důvod k tvrzení, že AMD je pro simulátory nevhodnou platformou.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
clone9cz
Vážení, když tuhle OT diskusi rozdělím, tak tu bude jedna GK, druhá o mainstream CPU a třetí o simech CPU. Ve dvou posledních budou monology.

CPU FPS drop je přece jasný. Nedostatek 1% výkonu CPU se brutálně projeví na grafice. U DCS je to zřejmě markantní v tom, že svět plus letadlo, které je modul, přesáhne tuto hranici a koncepce AMD víc pomalých jader víc muziky u nabourává. Je to jako snažit se přenést 9 litrů vody kýblem na 8 litrů.
Takže až mi někdo jednu výpočetní operaci součtu dvou čísel 1 a 2 společně na všech 8 jádrech AMD a bude to rychlejší než na jednom jádru Intelu, tak mu políbím prdel.
 
http://www.wwii-illusion.net
magot
Fishbed64 napsal:

magot napsal:

Tetoval jsem na AMD zátěžový test v CLODu - 80 Wellingtonů vs 40 Bf-109 + výpočet AI a běhalo to kupodivu úplně hladce přes 30-35 FPS bez dropů.
Jenže v těchto počtech CLOD automaticky načítá nižší lody, tj. vynechá lod0, atd .. takže je to normálně hratelné
Uplne hladce???Šklebící se na 30-35 fps se asi v pohode daj hrat The Sims, ale u leteckyho simulatoru(pripadne zavodniho simulatoru) potrebujes pro pocit perfektni plynulosti alespon 60-80 fps,jinak to proste je dost blbe hratelny.Nakonec pokud ti to staci,tvoje volba.Cool

Se 120 objekty na scéně ? Když welouš ma přes 100k (na externím modelu) x 80 ks a 40 x 109 která má na kolem 70k tris + plus vytížení procesoru AI per letadlo?? Si to spočítej
Plácáš kraviny a nechápeš základní pojmy, procesory nejsou nafukovací i i7 s tímhle bude mít co dělat, maj svoje limity.
Nemluvě o DCS tam by jsi se v této scéně mohl jit zakopat i s i7.
+ - 70 FPS v CLODu mám taky ale v normální scéně kde je 8 bombardérů a 10 stíhačů ...
 
Fishbed64
1stCL_Fucida napsal:

Fishbed64, absolutně nechápu, proč tady pořád plácáš tu svojí prázdnou slámu. Rumcajs tady snad už 5x psal, že má i7 a že ho má dlouhé roky. A protože Rumcajs je ve světě IT všechno, jen ne diletant, tak má tendence věci analyzovat globálně a ne jen z pohledu řekněme některých případů v DCS. Já na AMD v simulátorech nikdy neměl vážnější problémy (a dnes mám Intela), Horrido je (pokud správně čtu) nemá dodnes. To, že ty a někteří další měli s AMD problémy mě sice mrzí, ale rozhodně to není důvod k tvrzení, že AMD je pro simulátory nevhodnou platformou.
Rumcajse uz komentovat vubec nebudu nestoji to za to...kazdopadne ani tvoji logiku nechapu pokud FX cpu neni shopny nakrmit ani relativne slabou HD7870 tak se samozrejme da tezko oznacit za vhodny na simulatory a platforma AMD je pro takovi vyuziti silne nevhodna,jinak se to opravdu rict neda.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,808,030 návštěv