May 04 2024 08:22:02
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 1
Hot_Dog

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kampaně
 Vytisknout diskuzi
Prancing Dragon
saldy
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1746/ryujo01.jpg[/img] is not a valid Image.

Bojovové nasazení lehké letadlovky Rjúdžó během 9 měsíců v 2 sv. než podlehla v boji, bylo velmi intenzivní. Účastnila se celkem 4 kampaní. Japonci zpočátku předvedli úkázkovou blitzkrieg a dobývali jedno území za druhým. Po vylodění zpravidla ihned založili letiště a v oblasti si vytvořili leteckou převahu, kam se nedostali ze souše, tam poslali své nosiče letounů.

Kampaň pro Kate jsem tedy spojil s touto CVL.

Na Rjúdžó sloužily z počátku války stíhačky A5M4, později A6M2. Údernou složku tvořily pouze Kate. Valy zde nebyly a to zřejmě v důsledku malého předního výtahu. V praxi loď nesla maximálně 38 strojů, ale do boje létaly v méně početných vlnách. Kromě stíhacího krytí během mnohých vylodění z Rjúdžó hojně vzlétaly Kate proti cílům na moři, pobřeží i v hluboko ve vnitrozemí, převážně s výzbrojí 6x 60 kg, 3x 100 kg, zřídka s 1x 250 či úhořem.

Již v prvních hodinách války se Rjúdžó zapojila do bojových operací proti Filipínám, konkrétně na jihu u východního pobřeží ostrova Mindanao (prosinec 1941).

Následovala Britská Malajsie a Nizozemská východní Indie (leden až březen 1942), zde Rjúdžó mimojiné asistovala při nejhorší porážce Britského impéria, pádu Singapuru.

Další na řadu přišla akce v Indickém oceánu (březen a duben 1942), Rjúdžó se zapojila Operace C, konkrétně krycí části tohoto Nagumova úspěšného nájezdu.

Operace AL: Aleuty (červen 1942) byla krycí operace pro útok na Midway, s Rjúdžó se tak podíváme daleko na sever, na sněhem pokryté Aleuty.

Koncem srpna 1942 se osud "Vzpouzejícího se draka" naplnil u Šalamounů, během útoku na Hendersonovo letiště, byla Rjúdžó potopena letouny ze Saratogy severně od Guadalcanalu.

Čeká vás poměrně dobrodružná kampaň, na začátku spojená jako obvykle s cvičným drilem, budete se účit ovládnout tuto zbraň, startovat útočit a přistávat. Kampaň pro HSFX plánuju dokončit již brzy, zdrží mě ale test.
Upravil/a saldy dne 17-12-2014 23:19
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Další progres, snad už hotový seznam misí podle skutečných událostí, čerpal jsem z netu, knihy a pár zdrojů od Ringletta, dle možností hry a pro potřeby hratelnosti někdy upraveno. S Kukulem jsme se ještě snažili zprovoznit starý mod Rjúdžo, ale měl tam konflikty a autor modu nekomunikoval, takže CVL Rjúdžo musí nahradit CVL Zuiho, tímto ale není aspoň nutný přidávat do kampaně žádný mody. Mám tam skoro vše, vynechány jsou útoky na Andamany, které ve hře nejsou. Ještě nějakých 14 dní a bude hotovo Úsměv


3x cičný mise
Nácvik útoků na lodě a pozemní cíle, nácvik ovládání letky, starty a přistání.

Tažení proti Filipínám

Raid on Malalag 7.12.41
Raid on Davao 7.12.41
Raid on radio station 19.12.41
Raid on tanker near Mindanao 20.12.41

Útoky proti Singapuru a okolí

Raid on Singapore airfield 18.1.42
Raid on Pelembang 10.2.42
Raid on Singapore port 13.2.42
Raid on ships escaped from Singapore 14.2.42
Raid on ABDA squadron 15.2.42
Raid on USS Pope 29.2.42
Raid on SS Sinabang 2.3.42

Diverzní akce doprovázející Operaci C

Raid on enemy forces in Burma 20.3.42
Raid on convoy near India 5.4.42
Raid on convoy near India II. 6.4.42
Raid on Visakhapatnam 7.4.42

Nájezd proti Aleutám

Raid on Dutch Harbor 3.6.42
Raid on Dutch Harbor II. 4.6.42

Bitva u východních Šalamounů

Raid on Lunga Point 24.8.42

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1644/pacific_theater_areas-map1.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Kukuloo
No, clovece, nalety na Davao, Singapur, Palembang, ten tanker blizko Mindanaa, to su zname lokality zo zaciatku vojny. Dost sa o tychto bojoch pise v Krvavych jatkach I a II od Shoresa a spol. Pre Kate to bude naozaj paradny set misii.


Mrzi ma ta Ryujo, bol som z nej najskor nadseny a potom som zistil ze sa jedna o franken lod. Som myslel ze len lietadla su frankensteiny Úsměv No najvacsi problem bola nekompatibilia so 4.12 a DF. Nepamatam sa ci som pouzil subory z 4.10.1 alebo z 4.09. Kazdopadne ak by sa pouzili tie zo 4.09 a aj by to frcalo, nebude fungovat radionavigacia. Takze takto s tou Zuiho to frci a netreba nic doinstalovavat. Samozrejme najlepsia by bola krasna nova Ryujo ale tu nemame k dispozicii.

Pripadne pisnem autorovi PM ci nieco take neplanuje a uvidime.

EDIT: pisol som mu, cakam na odpoved. Na otazku v teme o Ryujo neodpovedal, snad to prehliadol.
Upravil/a Kukuloo dne 05-12-2014 18:23
Letka_13/Kukulo
 
saldy
JOHOHOOOOOOOOOOOOO zdravím všechny milovníky háků a japonskýho militarismu Šklebící se a díky Vladimire za to vzácný zboží!

YouTube Video



ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Vladimir
Saldy nemáš zač.
To poděkování patří spíše J. Domincovi,
Já jsem na to narazil náhodou, a on mě to také poslal.
Hlavně, že Ti to pomůže v Tvé záslužné činnosti.
 
saldy
Cvičné mise pro Kate.

Kate je skvělá zbraň, má taktický dolet 500km s nákladem 300Kg bomb, v malý výšce do 2000m letí s nákladem rychlostí 150 Uzlů. Má bombardovací optiku, dokáže útočit ze všech výšek až do 3000m. Nemá samosvory, ale dělený nádrže vám nevytečou komplet při jediném průstřelu. Kokpit ve vybaven radiokompasem, takže se na moři při cestě zpět nikdy neztratíte ani v mlze. Pasivní obrana je solidní když jste ve formaci, zadní střelec se umí přesunout a střílet i šikmo vzad dolů, každopádně útok se stíhačkou je téměř jistá smrt. Absenci kulometů střílejících dopředu nepocítíte, povaha cílů na to není vhodná a souboje se stíhačkou není Kate schopna. Většinou poletíte s bombloadem 6x 50Kg případně 3x 100Kg a jen málokdy s uhořem, s torpedem je už docela přetížená, nechte proto otáčky dosáhnout maxima a po vzletu nechte letoun propadnout. Doprovod zajišťují Claude a později byla Rjudžo přezbrojena na Zera.

Díky úsilí mnoha lidí, spoustě nových fičur a obsahu tak možná mimoděk vznikl obří prostor pro palubní operace v Pacifiku. Příkazové menu dobře funguje pro styl útoků torpedových bombardérů jak si povíme níže, lze takto hrát i mé předchozí kampaně za Tenzan a Avenger.

jenom v krátkosti popíšu pravidla z výcvikový části kampaně, protože hráč než se vydá do boje, musí mít svou Čutai pod kontrolou od startu až po přistání na lodi, je to možné docílit při troše cviku a citu.

V mých kampaních neskriptuju váš vlastní Roj. Čekpointy a další skriptování jsou pouze pro AI. Nelze proto používat autopilot, nebo si přiřadit nižší hodnost než která je stanovená pro kampaň. Kampaň tak lze hrát pouze za velitele Šotai, velet budete svým 2-3 číslům. Příkazy zadáváte přes "Chutai" protože když velíte přes Šotai tak vás poslechnou jen 2, ale vy často vedete až 3 čísla.

Malý problém se týká formace samotné, vaše čísla, nebo jen část mají z počátku letu tendenci se opožďovat, ideální je proto nespěchat, v klidu po startu letadlovku jednou obletět dokola a s tahem na 60% se vydat k cíli, počkat až se čísla dotáhnou, případně je zaurgovat "REJOIN" nebo "KEEP ORDONANCE", jak se dotáhnou do formace, můžete zrychlit a oni se už drží u vás. Není třeba spěchat, kampaň je na to optimalizovaná a vedoucí Čutai pokud ji máte v misi následovat, vám nikdy neuletí z dohledu-pro kampaň se už snažím vždy nastavit předem danou formaci "VIC", ta je ideální pro změny směru a vaše čísla se udrží při vás i při trochu prudčím manévrování, létejte vždy v této formaci.

V kampani se vždy před útokem rozhodnete zda necháte svá čísla útočit samostatně nebo je sami povedete do útoku, dle toho vydáte příkazy.

Pro všechny typy útoků je třeba abyste měli cíl na 12 hodině a zavčasu své Čutai vydali příkaz. Většinou můžete velet "ATTACK ALL", pokud vaše čísla cíl nevidí a hlásí "unable to complete" musíte se přiblížit více, příkaz zopakovat a obratem vám příjde potvrzení. Vaše čísla se následně od vás odpojí a jdou na to, jsou dobří.

Pokud se rozhodnete aby vás vaše čísla doprovodily až nad cíl či do jeho blízkosti a odhodily s vámi společně, zadejte příkaz "DROP BOMBS ON MY COMMAND", tento příkaz nemusíte dávat až na dohled cíle, ale klidně už na startu, nemusíte se pak tím už zdržovat. Osobně mi vyhovuje tento způsob, který je velmi efektivní proti všem cílům na pevnině, pokud z nějakého důvodu ztratím výšku nebo směr, jdu dolu a útočíme z malé výšky.

Máte tedy více možností jak útok provádět a vybrat si co vám vyhovuje. Při útocích na pevnině dávám přednost společným odhozům z velké výšky, kdy svou skupinu naviguju sám, nebo se držím u vedoucí AI letky, která mě k cíli přivede. Pokud se něco pokazí a je třeba vyklesat do malé výšky a vydám na dohled od cíle příkaz pro samostatný útok svým číslům. Při útocích na lodě s bombou si vždy vyklesáme dolů a opět je vyšlu na samostatný útok, to platí i pro útoky s torpedy kdy ovšem můžete použít i společný odhoz, když jemně manévruju a formace se mi nerozpadne, tak jdeme na společný odhoz.

Pro kampaň budou 4 cvičný mise z Vnitřního moře kde si základní principy vyzkoušíte.

i) Útoky z malé výšky na pozemáky

Doporučuju vyklesání k cíli ve výškách do 1000m, stačí i mnohem méně a blízko cíle zadat "ATTACK ALL". Pokud se rozhodnete aby vás vaše čísla doprovodily až nad cíl a odhodily s vámi společně, zadejte příkaz "DROP BOMBS ON MY COMMAND". Pro tento typ útoků spíš doporučuju první řešení. Nezapomeňte své bomby nastavit na low-level a roznětku na 3.0sec .

ii) Útoky z velké výšky

Nebojte se bombardovat z větší výšky, máte proto v letounu bombometčíka s optikou, pro Kate je optimální výška pro odhoz 2500m. Stačí pouze nastavit level, držet rychlost na 145 Uzlů a nastavit TAS na 305 kmh. Pokud si nevěříte, zadejte svým číslum "ATTACK ALL" a oni si to sami odbombí, doporučuju ale "DROP BOMBS ON MY COMMAND" kdy odhodí automaticky společně s vámi. V takovém případě vaše Čutai vyšle na cíl spolu s vámi v okruhu cca 100m chumel 24 padesátikilových či 12 stokilových bomb, to je velmi účinné. Pozor někdy na směr větru a jeho sílu-najdete vždy v brífinku.

iii) Útoky na lodě s bombou

Zde platí to podobné jako u pozemáků, navedete svou letku v malé výšce na cíl, lepší je aby loď byla podélně, dáte příkaz "ATTACK SHIP" a je to, osobně pak pozoruju jak útok mých čísel pokračuje, počkám na výsledek a teprve potom jdu loď sám dorazit. Nezapomeňte své bomby nastavit na low-level a roznětku na 3.0sec .

iiii) Torpéda

Zase platí, že byste měli letku na cíl trochu navést, nyní samozřejmě do pozice napříč proti lodi, pokud si nevěříte, zadejte jim "ATTACK SHIP", sami si vyberou blízký cíl a zaútočí, pozor ať při tom nejste moc vysoko nebo v nějakém hodně špatném úhlu, čísla pak můžou odhodit zmatečně. Pokud chcete aby vaše čísla odhodily společně s vámi tak opět "DROP BOMBS ON MY COMMAND". V klidu se staženým plynem a pod mírným úhlem vyklesejte a provedete společný odhoz-pokud minete, ale zasáhne torpédo vašeho čísla, body se přičtou vám. Doporučuju výšku odhozu 40m a max. rychlost 140 Uzlů. Nesmíte klesnout pod 10m a pozor ať neodhodíte příliš pozdě, jinak se torpedo neaktivuje.

Odpoutání a let domů

Po útoku je dobré svou Chutai znovu zformovat "REJOIN", nastavit radiokompas na Rjudžo a vrátit se. V dohledu od letadlovky dejte příkaz "RETURN TO BASE". Vaše čísla začnou pomalu kroužit kolem a než přistanou, máte čas přistát osobně. Kate je mimořádně přátelská, má velkou plochu křídel a zpomalí vám až na 70 Uzlů. Loď pluje rychlostí 21,5 Uzlů, při ideálním dosedu na 3 body tak nepotřebujete ani hák. Pro ukončení mise není nutný splnit cíl, ale vrátit se zpět na loď. Mise se vám splní i v případě když letoun posadíte vedle vaší domácí letadlovky, pokud je váš letoun poškozený nebo si netroufnete z důvodu počasí, udělejte to. V misích kde jsou letadlovky 2 se mise splní i v případě, že dosednete omylem na sousední.

Nezapomeňte, že dolet byl u palubních letounů vyvažován zlatem a pacifický mapy jsou obří, zranitelná letadlovka se snažila být od nepřítele co nejdále, nalétáte tak tisíce km pro pár sekund boje a někdy s hubeným výsledkem. Tam kde máte letět se skupinou, která má stíhací doprovod, to dodržujte, střet se stíhači bez vlastní ochrany je dost nepříjemný.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Kampaň aktualizována na 1.1, oprávka v misi 10, ale hlavně jsem objevil díky jedné dobré duši skiny na letouny z Rjúdžo s oranžovým pruhem v zadní části draku. http://www.missio...mp;id=2077

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1813/ryujo42.jpg[/img] is not a valid Image. [img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1812/ryujo41.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Tyler Durden
Japonci by se asi divili Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,812,501 návštěv