Zdravím přátelé a prosím o pomoc dědkovi vyřešit problém. Po nynějším update mi přestal fungovat pohled kloboučkem na joy. Můžu se rozhlížet pouze myší nebo klávesnicí ale pohled se necentruje zpět. Po zapnutí ROF mi naskočí přední pohled cocpitu zoomovaný do největší velikosti, jde sice zmenšit ale nejde s ním otáčet. Snažil jsem se v options nadefinovat pohledy na joystick, to sice šlo, ale pouze reagoval jako klávesnice nebo joy, pohled se nevrací a po přejití do jiné mise naskočí opět pouze zvětšený cocpit.
Asi (jistě) jsem tím štelováním nějaký povel v control vymazal. V okně hry mám nastaveno Camera - snap mode , pan view, ve hře v options camera - pan view. Nepomohlo ani recovery, v manuálu ROF jsem o nastavení o control také nic nenašel. Děkuji za nějaké nápady jak to opět zprovoznit.
Zkus "F9" a pak procvakat klobouček, pak opět to samé. "F9" je pro změnu rozhlížení. Pak je také možnost nastavit v setapu hry(obrazovka po zmáčknutí ikony RoF).Nedám z hlavy názvy jednotlivých možností. Sorry.
Nastavení kloboučku ve hře je na několika úrovních stejně jako je možnost nastavení druhu rozhlížení(viz "F9". °)
Doufám že se nic nezměnilo, jsem to díky práci dlouho neviděl.
Děkuji za snahu pomoci, ale jak jsem psal, nemám problém s namapováním tlačítek na joysticku a jejich uložením F10. Problém je v tom, že se pohledy při letu nevracejí automaticky vpřed, ale musím kloboučkem točit jako s myší a po ukončení mise a přechodu do jiné se nastavení ztratí , objeví se pouze zvětšený cocpit a pohledy musím opět namapovat.
Někde musí být zakopaný pes, ale přes veškerou snahu ho nemohu najít. Ani na youtube jsem nic nenašel, pouze nastavení křivek. Nenašla by se nějaká dobrá duše, která by zde postla screen s nastavením control head ? Někde ten zatracený povel být musí. Předem děkuji.
No, to bude asi tím, že je RoF nainstalovaný do Program Files a máš nejméně Windows 7 nebo 8 se zapnutým UAC http://www.rise-of-flight.cz/rise-of-flight/instalace . Alespoň je to klasický případ nastavíš, uložíš a pak to tam není.
Programu se totiž nepovede uložit konfigurace do Program files.
Pokud mám pravdu, tak by mělo pomoci
1. Přeinstalace mimo Program Files, nebo
2. Spuštění RoF jako admin, nebo
3. vypnutí UAC
Doporučuji provádět dle pořadí, řešením by měla být každá z variant.
Díky. Já jsem si myslel, že jsem to nějak rozházel. Je to přesně jak jsem psal, nastavovat po každém ukončení mise (letu). Tak musíme počkat. Ještě jednou díky za uklidnění, já už nevěděl, co s tím.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.