April 19 2024 09:53:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kampaně
 Vytisknout diskuzi
Pe-8 nad Evropou
saldy
Malá kampaň "Pe-8 nad Evropou" se kutí, kolik misí bude ještě nevím, noční i denní, pokud má někdo nějaké info o bojovém nasazení budu rád za každé. Nemáme bohužel pořádnou mapu s Berlínem, Budapeští nebo východním Pruskem ale využiju velké východní mapy, Finský záliv, remake Kurské mapy, Bessarábii, novou mapu moskevské oblasti, možná Stalingrad...

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1522/il2fb-2014-04-23-01-11-51-85.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1523/il2fb-2014-04-23-01-19-32-10.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1524/il2fb-2014-04-23-01-19-32-101.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1525/il2fb-2014-04-23-02-02-07-58.jpg[/img] is not a valid Image.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
BIVOY
A ten Leopold / Dora na posledním obrázku , bude také funkční ?? Úsměv
 
BP_Madvlk
Při troše představivosti by mohl nahradit Lancastera Úsměv
 
magot
BIVOY napsal:

A ten Leopold / Dora na posledním obrázku , bude také funkční ?? Úsměv

Jsi zaspal, ten je funkční už pár let (od HSFX5) a je to třída K-5 čili Leopold Úsměv
http://www.panzer...ost_160246
 
310_Snakes
BIVOY napsal:

A ten Leopold / Dora na posledním obrázku , bude také funkční ?? Úsměv


Na AoE serveru na mapě Shingle funkční je. Teda ... střílí, ale nevím, jestli ty granáty opravdu někam dopadají nebo je to jen efekt výstřelu.
 
saldy
310_Snakes napsal:

BIVOY napsal:

A ten Leopold / Dora na posledním obrázku , bude také funkční ?? Úsměv


Na AoE serveru na mapě Shingle funkční je. Teda ... střílí, ale nevím, jestli ty granáty opravdu někam dopadají nebo je to jen efekt výstřelu.


Si kuř že ty granáty dopadají. Polda si zaměřuje nejbližší cíl. Je na Shingle a Avalanche, v obou případech ostřeluje vylodění a slouží i jako target.

Foto z Avalanche, mimísek v akci...pozor tam se umí schovat i do tunelu.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1033/leopold.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Dyk jsem k tomu dělal návod v PDF pro nastavení v FMB s přiloženou testovací misí. Je to přiloženo v HSFX6 a 7. (K5 Railway Gun manual HSFX6.rar)
Dokáže na 37 km zasáhnout objekt velikosti dělostřeleckého srubu po zastřílení zhruba 7 projektily.
Objekt artilerie "Leopold" používá Anti bunker projektily a generický objekt "K-5" vysoce explosivní projektily pro likvidaci pěchoty a lehce obrněných cílů. Taktéž tam existují dvě verze ta na otočné základně o elevaci 360 stupňů a verze kolejová o elevaci jeden stupeň.
V expert modu to lze zaměřit v FMB i na přesný "neživý" cíl, např. město, přístav atd ... kadence, účinnost, úhly a mrtvé úhly jsou nastaveny dle reálné předlohy ...
Btw měl se toho dočkat i Leopold pro CLOD od německého kolegy, ale myslím že to nedošlo konce ...
Upravil/a magot dne 23-04-2014 19:52
 
saldy
Zdrástvujtě bombarderovčiky! v našem malém okénku. My si pustíme video o pokroku letectva z rukou soudruhů dělníků a inženýrů, dnes na den přesně se stroj veřejně představil před 74 lety kdy 6 letounů TB-7 během přehlídky přelétlo Rudé náměstí. Připomeneme si taky cestu Pe-8 přes půlku světa.

Výtah z textu Ivo Pujmana:

V dubnu 1942 vykonal jeden Pe-8 nonstop let do Anglie, kam dopravil personál velvyslanectví a poštu. Tento let proběhl téměř bez jakékoli publicity. Daleko větší pozornost pak ale přitáhl let stejného typu letounu hned o měsíc později v květnu a červnu téhož roku. Na palubě Pe-8 č. 42066 s motory AM-35A přepravila posádka vedená plukovníkem Endelem Puuseppem, veteránem prvého i druhého bombardovacího náletu letounů Pe-8 na Berlín, sovětského ministra zahraničí Vjačeslava Molotova do Británie a USA.

Tento Iet s diplomatickým posláním odletěl navečer dne 19. května 1942 z letiště Kratovo nedaleko Moskvy za absolutního utajení. Samotná posádka byla poprvé částečně instruována až v den odletu po obědě gardovým kapitánem Lebeděvem. Plukovník Puusepp později vzpomínal, že ten den k němu přišel rozrušený velitel, a nejdříve se ptal po technickém stavu jejich letadla. Protože den předtím přiletěli z akce s několika průstřely křídla, na letounu „vyšívali“ mechanici, ale poškození bylo snadno opravitelné. Lebeděv si prý velmi oddechl, a nařídil opravy co nejrychleji dokončit a připravit se na mimořádnou misi.

Dlouho byl tajuplný, ale nakonec pod přísným slibem mlčenlivosti Puuseppovi prozradil, že se poletí do Anglie a následně až do USA. Víc neprozradil, jen vydal příkaz posádce letounu, aby byla ten večer připravena na inspekci. Když pak vpodvečer stála celá nyní osmičlenná posádka v očekávání inspekce nastoupená před již opraveným a natankovaným letounem, přijela najednou na letiště malá autokolona, ze které vystoupili kromě řady osob doprovodu tehdejší velitel sovětského letectva maršál Golovanov a Molotov.

Ohromenému Puuseppovi podle jeho později zveřejněných vzpomínek v tu chvíli došlo, že nejde jen o nějakou inspekci připravenosti, ale že se už skutečně poletí. Ale stále si nebyl jist, s kým. Až když se samotný Molotov začal u letadla navlékat do letecké kombinézy s beránkem dovnitř, nasazovat si leteckou kuklu a dýchač, došlo mu, jakou misi a s kým bude muset skutečně podniknout. Puusepp obdržel formálně příkaz k letu od samotného Golovanova, vzápětí ministr Molotov nastoupil do letadla, usedl na provizorně připravené sedátko-lehátko v trupu, a letadlo v 18:40 odstartovalo.

Let vedl z letiště u Moskvy přes území obsazené Německem a dále přes Severní moře až do Dundee do Skotska. První etapu do Kaliningradu provázelo velmi špatné počasí, prolétali krupobitím a silnou turbulencí, stále ve výši cca 6 500 m. Nad Německem se dostali jednu chvíli do takzvané světlometné pasti a prudké protiletadlové palby, ale vše přečkali bez poškození, žádný německý noční stíhač se neobjevil a ze světlometů také rychle unikli. Při letu přes Severní moře již posádka diplomatického Pe-8 navázala rádiové spojení dle připravených kódů s anglickými řídicími, kteří letoun zaměřili a předali přesný kurs na cílové letiště ve Skotsku.

www.aeroweb.cz/obrazky/image/Pujman_Pe8/3/1.jpg
Na první zastávce v Anglii

Puusepp později vzpomínal, že při letu přes moře již za rozbřesku náhodou zpozorovali velký konvoj německých transportních lodí doprovázených torpédoborci a mířících zřejmě do Norska. Ještě za letu předali souřadnice tohoto konvoje Britům, jestli však tato informace byla nějakým způsobem využita, není známo. Po letu trvajícím deset a čtvrt hodiny čistého letového času přistál pak Pe-8 s ministrem Molotovem 20. května 1942 na letiště v Dundee. Ministr odjel po přehlídce čestné jednotky skotských střelců zvláštním vlakem do Londýna, Pe-8 zůstala se svou posádkou v Dundee a přitahovala velkou pozornost.

Když se pak Molotov vrátil z Londýna z jednání 26. května, druhý den brzy ráno diplomatická Pe-8 znovu odstartovala, tentokrát přes Atlantský oceán, směrem přes Huss Bay, Labrador, Montreal do druhého svého cíle, do Washingtonu. Na letišti v USA vyvolal přílet do té doby v Americe zcela neznámého čtyřmotorového sovětského bombardéru naprostou senzaci. A i samotná posádka se stala prvotřídními celebritami. Plukovník Puusepp s celou posádkou byl přijat i v Bílém domě presidentem Rooseveltem a za samotný let byl vyznamenán.

www.aeroweb.cz/obrazky/image/Pujman_Pe8/3/2.jpg
Pe-8 mlsá americký palivo

Molotov svá jednání ukončil 10. června 1942, a vzápětí se Pe-8 vydala na zpáteční let. Tentokrát v mizerném chladném počasí nízko nad zemí, protože ve větší výšce ten den hrozila velká námraza, přeletěla Kanadu, Grónsko a Island. 11. června přistála na doplnění paliva ještě jednou v Británii. Po krátkém zdržení znovu odstartovala, tentokrát vpodvečer, aby během noci přeletěla Německo a druhý den mohla přistát již zpět v Moskvě. Pak Molotov vystoupil, svlékl naposledy leteckou kombinézu, následovalo tradiční ruské objímání a plácání po zádech, a plukovník Puusepp si mohl konečně klidně oddechnout.

Za úspěšný let byl oběma pilotům a navigátorovi udělen titul Hrdina SSSR a ostatní členové posádky byli vyznamenáni vysokými sovětskými řády. Pe-8 tehdy nalétal 17 800 km, v některých úsecích až ve výšce 8 000 m. Přitom velká část letu probíhala nad územím kontrolovaným nepřátelským stíhacím letectvem.
Upravil/a saldy dne 11-05-2016 20:38
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
alfik
Pěkné Saldy.
Jen technická - nikoli přes Huss Bay, ale Goose Bay, tedy Husí zátoku, to je totiž první bod na am. kontinentu, přes který letíš, když si nakreslíš ortodromu mezi Anglií a SE částí USA, mine těsně na jihu Island, přeletíš jih Grónska, a přes Goose Bay se dostaneš nad am. kontinent. Pročež je tam vojenská základna, letiště a radarová stanice Systému včasné výstrahy. Druhá (aby bylo možné zaměřovat přesně) je v SZ Grónsku, v zátoce Thule.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Vladimir
tady je mapka nasazení Pe 8

Tak přeloženo na uložto: http://ulozto.cz/...e-8-de-jpg
odzkoušeno, funkční
Upravil/a Vladimir dne 02-05-2014 22:53
 
ringlett
Taky to jde takhle

[img]http://2i.cz/2i/i/5363efdb/925c1daaa5fa540d989a37117861e523/81c394be6d.f.jpg[/img] is not a valid Image.
Nelétám, občas se plazím ...
 
magot
furt nic, ideálně stáhnout a reupnout někam jinam
 
ringlett
magot napsal:

furt nic, ideálně stáhnout a reupnout někam jinam


Ty brďo před chvílí to tam bylo ...
Nelétám, občas se plazím ...
 
saldy
Spasíba, ta mapa je úplně skvělá! Někde jsem čet že těch jejich "atomovek" shodili jen 13, byly dost drahý na výrobu, ale když už to někam mrskli tak to stálo za to Úsměv
Upravil/a saldy dne 03-05-2014 18:07
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Nějaký další zajímavý info od vás
Mapka cesty do Ameriky
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1528/pe03.jpg[/img] is not a valid Image.

Schema protiletecké obrany Helsinky 44
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/975/helsinki.jpg[/img] is not a valid Image.
Malý trojuhelník: Centrální protiletecká obrana
RJP: Hlavní těžké AA baterie (6x 88mm vybaveny radarem)
R: Těžké AA baterie (4x děla 75mm-88mm)
K: Lehké AA baterie (2x Bofors 40mm)
Vh: Světlomety ( 3x světlomet a zvukový směrový vyhledávač)
Rtp: Pobřežní dělostřelecká baterie s radarem ( 150mm schopné i AA barážové palby)
Vh psto: rota světlometů, vybavená AA kanony 20mm

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1527/pe02.jpg[/img] is not a valid Image.

Schema útoku ADD na koncentraci nepřítele severně od Stalingradu
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1526/pe01.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Kampaň pro Pe-8 vznikala původně na HSFX7, pak práce přešla na 4.12 a nakonec upravena pro 4.13, byla to dobrá volba neboť jsme sice přišli asi o 2 mapy, ale je zde mnoho nového obsahu. V balíku dostanete i mutaci pro Il-4, což je až na drobnosti identická kampaň a má o 2 mise méně.

Samozřejmě na 10ti hodinový lety na Berlín či Budapešť můžeme zapomenout, ale vytěžit se toho dá stále dost. Chybět nebudou známé akce na Ploesti, Stalingrad, Orel, Memel, Helsinky...

https://www.dropb...s.rar?dl=0

Skiny (komplet balík pro všechny kampaně) https://www.dropb...t.rar?dl=0

YouTube Video


 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Pěkný Úsměv Na které mapě je Ploiești? Tam dělali i B-24 nálety z ruska mám takovej pocit ..
 
Al CZ
Pánové, já jsem z toho zmatený, toto sleduju už delší dobu - ale všechny ty nové letadla (jako Lancaster, kokpit k Pe-8 atd. to jsou módy pod starý Šturmovik ?) Jinak jestli se nepletu, tak Pe-8 existoval i v diplomatické luxusní verzi, pár let zpět ho dělala Zvezda jako Stalin´s Airplane. Myslím že tam byli i figurky Stalina a Molotova. (Docela hezký, Rusové u Zvezd figurky umí.)
 
magot
Pe-8 je komplet létatelný v ofiko verzi ILa myslím už od 4.10 nebo kde kde se to objevilo ..
Lancaster zatím vůbec není ofiko je ve výrobě. Není ani v HSFX.
 
saldy
Někdy za týden by se mělo objevit na M4T.

v1.2
-upravená cvičná mise
-4 nový mise pro nové mapy
-foto cílů

Pro spuštění nelze hrát na české verzi hry, nejdou texty potřebné při nastavení hodnot pro odhozy.

YouTube Video



ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,720,807 návštěv