April 18 2024 23:58:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
RH_Turbo

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Opentrack - náhrada FreeTracku?
Zifi
Myslím, že problém je ten náklon klipu. Klip musí být svisle. Jinak logicky bude pracovat na obě strany rozdílně
 
1stCL_Fucida
petsild napsal:

1stCL_Fucida napsal:
Tak jako tak po dobu sedmi let odváděla ta malá krabička moc dobrou práci. A protože jsem skutečně měl i FreeTrack a pak krátce OpenTrack, tak si troufám tvrdit, že TIR je neporovnatelně lepší. Líbila by se mi oponentura od někoho, kdo má na monitoru OT a v šuplíku TIR, protože je pro něj OT lepší, to by bylo zajímavé.

Tvé několik let staré zkušenosti prehistorického buildu, nelze srovnávat proti současnému OT klenotu, tam kde Tir vývojově zakrněl OT pokračuje stále vpřed.
Je tady aktivní uživatel Leon který má Tira v šuplíku a přesto používá raději OT protože má v současné době pokročilejší funkce v nastavení.


Tak pokud jsou ty funkce pro Leona cenné, tak je super, že existuje alternativa. Mně kombinace TIR + PRO Clip vyhovuje maximálně jak z pohledu FOV a rozlišení, tak z pohledu obnovovací frekvence a hlavně praktické použitelnosti. A co je pro mě také důležité: Než bych si vyrobil a odladil OT (s nejistým výsledkem), tak za tu dobu si vydělám na několik TIRů, tipuju tak na 20 Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
310_Snakes
Zifi napsal:

Myslím, že problém je ten náklon klipu. Klip musí být svisle. Jinak logicky bude pracovat na obě strany rozdílně


A já si zas myslím, že na náklonu klipu nezáleží Úsměv Kamera při otáčení hlavou registruje jen posun světelných bodů doleva nebo doprava. Opentrack pak tento posun transformuje do otočení pohledu o daný úhel na základě údajů o geometrii toho klipu a pozici klipu vůči středu otáčení. A to co tuhle transformaci může rozhodit, je právě chybné nebo nepřesné definování těchto údajů uživatelem.

Hybčo, pamatuju si, že jsem to kdysi nějak celkem nahrubo odměřil pravítkem a pak doladil. (zjednodušeně jaká je vzdálenost od středu hlavy k vnější straně sluchátek (x?) , jak vysoko je ucho nad čelistí (y?) , o kolik je před zátylkem (z?)... I když jak koukám tak ta čísla v mém nastavení asi úplně nesedí Cool ) A zkontroluj i zadanou geometrii klipu. Myslím, že tvůj problém jde vyřešit nastavením OT.
Nezkoušel jsi to tlačítko kalibrace?
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg
 
magot
Fučida má pravdu. Tir je drahá sranda, ale jakmile si ho člověk koupí, už nikdy nic neřeší. Prostě se to nainstaluje a fertig. Všechno šlape bez problému.
A čas jsou peníze ..
Já u FT porád něco nastavoval, řešil, reguloval, optimalizoval a konfiguroval .. už nikdy.
 
LEON
1stCL_Fucida napsal:

Jediné, co mi vydrželo déle, než TIR, byly pedály. Všechno ostatní se už protočilo. Můj TIR vydržel od roku 2009 do léta 2016. Tedy cca 7 let. Zažil ještě dobu, kdy jsem ho žhavil třeba 6 hodin denně. Pár kluků na TIR fóru psalo, že jim odešel dříve, třeba po pěti letech. Ti, kterým funguje 5, nebo 10 let, tak pochopitelně do toho vlákna nepíší. Tak jako tak po dobu sedmi let odváděla ta malá krabička moc dobrou práci. A protože jsem skutečně měl i FreeTrack a pak krátce OpenTrack, tak si troufám tvrdit, že TIR je neporovnatelně lepší. Líbila by se mi oponentura od někoho, kdo má na monitoru OT a v šuplíku TIR, protože je pro něj OT lepší, to by bylo zajímavé.


Už jsem to tady jednou nebo dvakrát psal, ale klidně to zopakuji znovu. Před lety jsem zainvestoval do TIR4 PRO, protože tenkrát ještě každý na TIR psal pouze superlativy a jako dlouholetý uživatel FreeTracku jsem se těšil na to, že TIR nainstaluji, jednou nastavím a už se v něm nebudu muset vrtat. Bohužel mám v pokoji tak specifické světelné podmínky, že v těch v podmínkách, v jakých jsem používal FreeTrack a později OpenTrack, byl TIR v podstatě nepoužitelný:
Přes den slunce prosvítalo skrz záclony na zeď, často jsem je i zapomínal zatáhnout úplně, protože s FT/OT to vyřešilo jednorázové nastavení parametrů min/max diameter a nic jsem dál neřešil. S TIRem jsem musel vždy okno před lítáním zabednit papírem z krabic, nakonec jsem musel narvat do okna i matraci z křesla nebo polštáře, aby bylo zatemnění maximální, protože TIR vyšiloval jakmile mi jen škvírkou problesklo slunce na zeď za mnou.
Na zdi za sebou jsem měl v omítce nějaké malinké kousíčky slídy, které se rozzářily jako taková hvězdná obloha když bylo slunce večer těsně nad horizontem a světlo tak dopadalo kolmo na zeď. TIR z toho opět často vyšiloval, takže i večer s ním zůstala potřeba totálního zabednění oken. S FT/OT jsem to měl vyřešené jednorázovým nastavením parametrů min/max diameter a už jsem se o to nestaral.
V noci jsem byl zvyklý lítat s rozsvíceným lustrem za sebou, protože dívání na monitor po tmě mi rychle unavovalo oči. Samozřejmě světlo z lustru vyřadilo TIR z provozu, tak jsem si zkoušel vyrábět různá lepenková stínítka na lustr, často to končilo tak, že horko z žárovky po několika hodinách přepálilo gumičku držící provizorní stínítko, které odpadlo a během leteckých soubojů světlem z lustru poblázněný TIR zablokoval pohled někam nahoru za sebe a konečná, CTRL+E...
Opravdu jsem se snažil ten TIR4 PRO smysluplně rozchodit, vždyť to stojí nemalé peníze a pokud byla místnost 100% zatemněná, šlapal skvěle. Nastavení křivek a ty detailně ocejchované stupnice v menu TIRu bylo super, tam se mi odlaďovaly křivky daleko lépe, než to měl řešené FT/OT a často jsem vlastně ani nepotřeboval moc do defaultních přednastavených voleb sahat. Taktéž podpora her a pravidelně aktualizovaný seznam her, co si TIR stahoval, je paráda, to ani nemá smysl komentovat. Ale nakonec mě to neustálé improvizování a laborování při zatemňování okna a lustru přestalo bavit, s příchodem PS3 Eye od Sony se 125 (později 160) FPS jsem se zase vrátil na Opentrack a TIR4 PRO založil někam, že bych ho dnes po těch letech už asi ani nenašel...
Jasně, mohl bych si předělat místnost, vybourat staré okno s klenbou, aby se tam daly dát standardní žaluzky, koupit nový lustr, takových hraběcích rad jsem tu četl... Ale proč, když všechny problémy se světlem vyřeší to "obyčejné" jednorázové nastavení parametrů min/max diameter...
Petsild moc dobře ví, jak k smrti nesnáším něco často nastavovat, v něčem se neustále vrtat, odlaďovat, přeinstalovávat. Kdyby byl OT v tomhle ohledu tak hrozný, jak to tady Magot a další prezentují, byl bych první, kdo by měl proti OT námitky. To prvotní nastavení OT je pro laika opravdu vopruz, to je fakt a bez pomoci PetSilda a JoskyPilota bych to sám ani nedal, ale na TS přece nebyl nikdy problém se zeptat a jakmile to člověk jednou nastaví a odladí si min/max diameter v nastavení pro vlastní světelné podmínky (okno, lustr, odrazy, lampičky, LED kontrolky v repro...), tak se pak už stará jen o ladění křivek, které tu sice (alespoň pro mě) není tak snadné jako v TIRu, ale dá se to nastavit taky.
Suma sumárum, rozdíl v rychlosti, plynulosti pohledu mezi TIR4 PRO a upravenou PS3 Eye jsem nepozoroval prakticky žádný, tolik FPS prostě moje oko nepobere, nejsem moucha. Ani rozdíl v latenci mi nepřišel nijak pozorovatelný.
Určitý rozdíl pocitový při 6DOF pohybu v kokpitu mezi TIR4 PRO a OT s PS3 Eye jsem vnímal, nevím jak bych ho popsal slovy, prostě se to 6DOF u TIRu pohybovalo o chlup nějak jinak než 6DOF pohyb prezentovaný OT, ale problém to nebyl, spíš co komu líp sedne a většina lidí si toho nejspíš ani nevšimne, stejně jako většině lidí nevadí velice mírně nesymetrický pohyb TIRu/OT s bočním clipem, zatímco mně byl po mnoha letech používaného symetrického "CAP" clipu ten rozdíl nepříjemný.
Kdyby TIR uměl tu jednoduchou věc, co uměl vždy FT/OT, definovat minimální a maximální poloměr snímaného bodu, zůstal bych asi na TIRu, i když je to drahá sranda, ale to neustálé laborování se světlem a zatemněním, to prostě s OT řešit nemusím, nainstaluju, nastavím a fertig. Všechno šlape bez problému. Chápu, že v dávných pionýrských dobách všelijakých 30 FPS webkamerek byla ta cena TIRu opodstatněná, protože stejně propastný byl i kvalitativní rozdíl oproti HeadTrackingu s těmi 30 FPS webkamerami...
Ale já nejsem typický uživatel, mně i ty poťáky v MSFF2 joyech vždy držely výbornou kondici alespoň tři čtyři roky Šklebící se
Co by mě ale zajímalo, by byla něčí osobní zkušenost přechodu z TIR4 PRO na TIR5, kdo také neměl ideální zatemnění, jestli se u pětky v tomhle ohledu něco výrazněji změnilo, nebo jestli se i pětka ochotně chytne žárovky lustru nebo sluníčka na zdi stejně jako čtyřka.
 
https://www.rcfree.eu
joska
Ahoj
Výrobu clipů jsem ukončil , ale rad poradím kdo má zájem když my napíšete na mail joskapilot@seznam.cz

Kdo máte TIR xx používejte ho a říkejte si že je to nejlepší , ale proboha nepomlouvejte soft opentrack co dělá autor naprosto zdarma a stále ho vylepšuje.
A hlavně na něm jede minimálně 500 pilotů co ho mají ode mne a to určitě je jen malá část zkutečných uživatelů , kdo umí spájet 3 IR diody s jedním odporem a upravit dle návodů na netu PS3Eye funguje také.
Trochu mě to připomíná odsuzování Rc vysílačů Frsky s OpenTX systémem , ti co se ho po krátké době nenaučí , tak ho hned haní jak je špatný a podobně . Pravda je že má tolik funkcí a možností jako "značkové" vysílače za 30tis a víc.
Opentrack je výborný soft .
Co se týká joysticků, pák, pedálů jsou tu zase "značkové šity" nebo zdarma MMjoy2 pro arduino a digitálními hally , ale vyrobit mechaniku je nesrovnatelně dražší záležitos , když to děláte poctivě. Samo je výhodné si předělat vyrachtané starší joysticky na d.hally , to ale je také velmy náročné a málo kdo si to udělá. Komerční použití Hall senzorů je zase jen marketingový trik, některé totiž mají jen část na hallech, nebo používají pouze analogové hally a po čase začnou velké vůle mechanik blbnout jako obyčejné potenciometry.
Chcete opravdu real ? Kupte si RC model a dejte na něj kamerku s video-vysílačem (FPV) na oči spec brýle a to je pak adrenalin :-)Mrknutí
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
 
http://joskapilot.webnode.cz/
1stCL_Fucida
LEON napsal:

Ale já nejsem typický uživatel, mně i ty poťáky v MSFF2 joyech vždy držely výbornou kondici alespoň tři čtyři roky Šklebící se


To spíš jsi typický uživatel Úsměv. Ono je to všechno o náročnosti a citlivosti, kterou člověk vůči něčemu má. A to vnímání je šíleně individuální. Měli jsme pilota, který létal na průměrných 15 (!!!) FPS a dokola tvrdil, že to má úplně plynulé. Držel jsem v ruce knipl, o němž jeho majitel tvrdil, že je úplně v pohodě a jako nový a to přesto, že na jednu stranu umožňoval výchylku jen do 75% a na celé ose X se chvěl jak ratlík o +/- 5%. Prostě a jednoduše je to o nárocích a preferencích a citlivosti. Proto někdo může mít z her epileptický záchvat a jiný vaří tři hodiny Doom VR a nic.

LEON napsal:

Co by mě ale zajímalo, by byla něčí osobní zkušenost přechodu z TIR4 PRO na TIR5, kdo také neměl ideální zatemnění, jestli se u pětky v tomhle ohledu něco výrazněji změnilo, nebo jestli se i pětka ochotně chytne žárovky lustru nebo sluníčka na zdi stejně jako čtyřka.


V aktivním režimu je na tom TIR 4 i 5 asi úplně stejně, resp. už si přesně nevybavuju, jak si vedla 4, ale 5 je na tom špatně. V tvém případě asi paradoxně 5 ještě o něco hůře kvůli širšímu FOV (a tedy větší šanci zabrat "škodlivé záření" ). V pasivním režimu to tak zlé není. Cca rok zpátky jsem odlétal jednu takovou malou speciálku přes celý horký letní den s oknem v zádech a krom 30°C v místnosti (a tedy vařícího se PC) běžel TIR v klidu. U stropních světel nepozoruju problém od doby nahrazení žárovek LEDkami...ale to u mě proběhlo ještě v dobách používání aktivního režimu. V současnosti mám (LED) lampičku asi 30 cm od TIRu a v pasivu bez problémů. Nicméně tohle všechno je hodně závislé od vzdálenosti (a samozřejmě intenzitě), v jaké ony zdroje tepla od snímače jsou. Jestli jsi v nějaké malé místnosti a "horké" okno máš metr za sebou, tak bych si na TIR 5 ani v pasivu nevsadil.

joska napsal:
Kdo máte TIR xx používejte ho a říkejte si že je to nejlepší , ale proboha nepomlouvejte soft opentrack co dělá autor naprosto zdarma a stále ho vylepšuje.


On to tady schytává spíš TIR, než OT/FT.

A jen tak mimochodem: Na tomhle fóru jsme si na nějaká témata, která bychom mohli a nemohli pomlouvat, nikdy moc nehráli Úsměv. Dokud si lidé vzájemně nenadávají, tak nemám problém.

Chcete opravdu real ? Kupte si RC model a dejte na něj kamerku s video-vysílačem (FPV) na oči spec brýle a to je pak adrenalin :-)Mrknutí


...a není větší real udělat si pilotní průkaz? Mrknutí ...navíc bez latencí Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
LEON
To Fuči: Okno nemám za zády, ale vedle PC. Takže problém byly světelné skvrny od slunce, které dopadaly na bílou zeď, která je asi 3m za mnou. Opravdu stačila malinká skvrnka na světle bílé omítce a TIR na ni skočil jako slepice po flusu, ten jediný posuvník v nastavení TIRu tomu nezabránil. Připouštím, že kdybych si jako první HeadTracking pořídil TIR a nic jiného před tím neznal, tak bych si asi zanadával a šel vyřešit to zatemnění, upravil okno, koupil nový lustr, protože bych to nepokládal za vadu TIR HeadTrackingu, ale pouze za jeho vlastnost.
Protože jsem už ale opravdu mnoho let předtím používal FT a pak OT, kde se drtivá většina světelných ruchů neřeší a protože kvalitativní rozdíl PS3 Eye oproti 30FPS webkám je opravdu obrovský, tak jsem neměl dostatečnou motivaci, proč tolik energie do zatemnění kvůli TIRu investovat, nepřinášel mi takovou přidanou hodnotu oproti OT+PS3 Eye, který pro mě naopak znamenal oproti TIRu příjemný komfort v používání, právě proto, že fungoval i za ztížených světelných podmínek…. Jsem rád, když se technika přizpůsobuje spíše mým potřebám, než když se musím přizpůsobovat nedostatkům techniky já…
Dodnes nechápu, proč vývojáři TIRu tam ten banální filtr min/max diameter do svého SW nepřidali, taková drobnost a přitom to dramaticky vylepší funkcionalitu HeadTrackingu...
 
https://www.rcfree.eu
OREL_Kolokolcik
Ahoj, mám TIR 5. Měl jsem FT, OT a teď TIR a už bych neměnil. Používám kšiltovku a mám okno vedle počítače za sebou lustr a vedle počítače lampu. Po prvé jsem měl problém se slunečním světlem před pár dny kolem poledne když byli ty pařáky. Dokud jsem používal diody nestalo se mi to ani jednou.
 
LEON
Zdroje světel okolo PC nejsou problém ani pro TIR, ani pro FT/OT. Problém nastane, když jsou ty rušivé zdroje světla přímo v záběru čidla TIRu a jsou tak silné, že přebijí i nastavení tím posuvníkem v nastavení TIRu... Zajímavé by bylo upravit soft Opentracku, aby pracoval s TIR čidlem, aby se i u TIRu dal nastavit min/max diameter světelného bodu LED. To by tvůrce OpenTracku nemohl PetSilde implementovat?
 
https://www.rcfree.eu
petsild
Tohle si musí fandové vybojovat přímo u podpory Tiru, co jsem četl po fórech sw už je několik let bez aktualizace?
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
1stCL_Fucida
Leone: U okna z boku jsem s TIR5 + TrackClip Pro neměl problém nikdy. Problematické to bylo při použití klipu na kšiltovce, ale s diodami už ne... TIR4 jsem s diodami nezkoušel, tam nevím...

Petsilde: poslední aktualizace SW tuším 2016, ale skutečně zásadní aktualizace vyšly naposledy tak v roce 2010. Od té doby jde jen o ladění detailů a přidávání nativní podpory dalších her (ty přibývají neustále bez ohledu na aktualizaci samotného SW)
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
LEON
Tak pokud se u software TIRu ladí už jen ty detaily, tak můžeme doufat, že tvůrci vyladí i ten drobný detail, aby se TIR prostě nechytal každého světla v zorném poli čidla, které svoji intenzitou přetluče LED na TrackClipu. Protože tady paradoxně na celé čáře prohrává nejen s OpenTrackem, ale i s primitivním prastarým Freetrackem... K čemu je pak TIRu to vyšší FPS, nižší latence, vyšší rozlišení, když za vámi během souboje někdo rozsvítí silnější žárovku, nebo skrz záclony nešťastně blikne slunce a funkcionalita TIRu jde do kopru...
A přitom by stačilo implementovat do SW TIRu tento jednoduchý osvědčený filtr:
i.ibb.co/0sDrgq0/OT-settings.jpg
 
https://www.rcfree.eu
magot
1stCL_Fucida napsal:
Leone: U okna z boku jsem s TIR5 + TrackClip Pro neměl problém nikdy. Problematické to bylo při použití klipu na kšiltovce, ale s diodami už ne... TIR4 jsem s diodami nezkoušel, tam nevím...

U TIR4 stejné. S TrackClip Pro žádnej problém. Mám po boku okno a šajní do něj slunce .. Kšiltovka (zrcátka) je u TIR4 problém. Vůbec to nejde ..
Upravil/a magot dne 22-06-2019 15:05
 
Hubytel
Ahoj,mám otázku. Mám nastavenej zoom podle výše uvedeného návodu na ose z. A teď, jde při zazoomování něako seštelovat rychlost rozhlížení (resp.snížit)?
 
petsild
Máš více možností Úsměv jak změnit citlivost, buď v Accela filteru - Smoothing pro X,Y,Z osu, nebo jednoduše napřímíš trochu Z křivku.
Takové Rofko/DCSko mají Úsměv nativně možnost ladit citlivost zoomu.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Ondrej1
Tak Joska je v lázních, takže nezbývá, než abych si clip postavil sám.
Jedno z mála míst, kde se ještě dá sehnat PS3 Eye Camera:
https://www.konzo...move-p722/
Výrobu jsem se na internetu snažil nastudovat.
na Conradu jsem koupil tyhle ledky:
3 x SFH 485 P, 880 nm, 40 °, 5 mm (100 mA)
Abych neodpálil desku, a taky z důvodů o ušetření USB slotu a absence kabelu jsem zvolil napájení 2xAA 1,2 V (dobíjecí).
Koupil jsem k tomu dále různý odpory;dotaz: jaká velikost odporu je v daný konfiguraci nejvhodnějšíí? Výpočtová, nižší, nebo vyšší?
 
rudidlo
Uz se mi asi tyden jeden clip s ksiltovkou vali ve skrini, mohu dodat i software s nastavenim, jen nevim jak to dopravit do Ceska.

Pokud by mel nekdo zajem a cestu do Britanie, muzeme se domluvit.
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
petsild
Ondrej1 napsal:

Tak Joska je v lázních, takže nezbývá, než abych si clip postavil sám.
Jedno z mála míst, kde se ještě dá sehnat PS3 Eye Camera:
https://www.konzo...move-p722/
Výrobu jsem se na internetu snažil nastudovat.
na Conradu jsem koupil tyhle ledky:
3 x SFH 485 P, 880 nm, 40 °, 5 mm (100 mA)
Abych neodpálil desku, a taky z důvodů o ušetření USB slotu a absence kabelu jsem zvolil napájení 2xAA 1,2 V (dobíjecí).
Koupil jsem k tomu dále různý odpory;dotaz: jaká velikost odporu je v daný konfiguraci nejvhodnějšíí? Výpočtová, nižší, nebo vyšší?

Netuším proč chceš tak prastarou IR ledku, když existuje mnohem lepší ve všech parametrech: https://www.conra...mm.k181713
Používám takovou několik let, jen má ve skutečnosti placatou čočku, než uvádí Conrad na fotkách.

Na Harvatek HE3-290AC potřebuješ při napětí 2,4V pro každou led rezistor 14Ω a při napětí 5V USB rezistor 66Ω.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Ondrej1
Ano, díky.

Ledku tam mám tuhle, neboť ji má Joska v návodu na stavbu na svých webovkách, čili předpokládám, že jsem ji (nebo ještě horší) měl i já ve svém cca 4 roky starém clipu od Josky, a ten fungoval přesně podle mých představ.

Jaký parametry má splňovat vhodná ledka? Vyzařovací úhel? Intenzita?
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,718,385 návštěv