September 18 2025 23:35:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
saldy

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
GK CLOD
beermajkl
Zdravím chtěl jsem poprosit o radu ohledně koupi grafické karty kterou bych chtěl upřednostnit k hraní CLODU.
CPU Intel(R)Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10 GHz /4GB/ BOX LGA 1155
ZD FSP450-APN(FORTRON) 450W80PLUS ATX
GF ATI Sapphire Rad HD6850 1GB DDR5,256bit,2xDVI,HDMI,miniDP,PCIE

Uvažuju nad koupí této.http://interlink....50830.html
Abych upřesnil,můžu se vlízt do 5000,-.
Upravil/a beermajkl dne 21-03-2014 09:16

CSL1_Talbot
Tu mas test,CLOD je hlavne o grafickej karte,takze cim lepsia karta,tym viac FPS.Do 5000 by som bral AMD R9 270X.
http://extrahardw...strana/0/4
Upravil/a CSL1_Talbot dne 21-03-2014 12:22
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

606_JuLB
Špeciálne pre Cloda asi Nvidiu, pokiaľ sa chceš zbaviť artefaktov v diaľke (viditeľné najmä na mori). Možno nájdeš niekde v zľave GTX 760 2GB a 256 bit do stanovenej ceny.

Pokiaľ nemáš SSD a tvoja doska to umožňuje, zväčši si pamäť (RAM). Ja som šiel z 8GB na 16, a je to poznať. Ak máš iba 4GB, ani super grafika to nezachráni.
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

beermajkl
Díky za odpovědi.

310_cibule
606_JuLB napsal:
Ak máš iba 4GB, ani super grafika to nezachráni.

Mám 4 giga RAM (plus dvojjádrový procesor), k tomu geforce 580 (našel jsem ji na alze, stojí tam přes sedm tisíc) a šlape to jak hodinky prakticky na full.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

beermajkl
Šklebící se Kurnik vi mi motáte hlavu,díky.

606_JuLB
310_cibule napsal:

606_JuLB napsal:
Ak máš iba 4GB, ani super grafika to nezachráni.

Mám 4 giga RAM (plus dvojjádrový procesor), k tomu geforce 580 (našel jsem ji na alze, stojí tam přes sedm tisíc) a šlape to jak hodinky prakticky na full.

Ale máš SSD, ak sa nemýlim.

Clod nevyužije viac ako dve jadrá. Používa však veľké súbory - riešenie je SSD, RAM disk alebo nadmerná RAM (však win si poradí) - inak bude zadŕhať, a čím lepšia grafika (viac FPS), tým budú záseky nepríjemnejšie.
Upravil/a 606_JuLB dne 21-03-2014 13:47
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

310_cibule
606_JuLB napsal:
Ale máš SSD, ak sa nemýlim.

Clod nevyužije viac ako dve jadrá. Používa však veľké súbory - riešenie je SSD, RAM disk alebo nadmerná RAM (však win si poradí) - inak bude zadŕhať, a čím lepšia grafika (viac FPS), tým budú záseky nepríjemnejšie.

Jo, to je fakt, to mám. Já bych si nakonec ještě čtyři i více giga koupil, ale oni už ty moje corsairy v DDR2 nejsou k mání (tedy někde jsem na ně na netu narazil, ale stály majlant).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
Netvrďte mi, že CLOD je schopný využít 8 a více GB Úsměv Osobně jsem rozdíl mezi 4GB DDR2 a 8GB DDR3 nepozoroval.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 21-03-2014 19:38
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

CSL1_Talbot
Ci som mal CLOD na SSD,alebo na HDD,alebo 8GB ci 4GB-rozdiel v stutteringu som nevidel.Neviem o com JulB pise.Asi jinej gangŠklebící se
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

clone9cz
Jenže mezi cibulem a 606 je podstatný rozdíl. Zatímco 606 má na svých strojích antiviry, antispamery, firewally a kdejaké jiné sofistikované havěti bránící průniku do jejich systému, tak z cibulovy skříně se jen ozývá

http://www.wwii-illusion.net
606_JuLB
1stCL_Fucida napsal:

Netvrďte mi, že CLOD je schopný využít 8 a více GB Úsměv Osobně jsem rozdíl mezi 4GB DDR2 a 8GB DDR3 nepozoroval.

To bude ten iný gang, experten!

http://www.panzer...ost_203975

1stCL_Fucida
Stále platí, že jsem rozdíl mezi 4 GB a 8 GB v CLODu nepozoroval Úsměv. Rumcajsův text chápu tak, že pro vyřazení HDD z potřeby je pro CLOD potřeba cca 12 GB RAM. Otázka ale je: Potřebujeme vyřadit HDD z potřeb?

Fakt nevím. Nicméně spíš mě na tom zaujalo to Visual Studio.

Paulus
Podotázka: je lepší 2x8 GB nebo 4x4 GB RAM?
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

1stCL_Fucida
Pochybuju, že bude rozdíl nějak významný, ale imho z praktických důvodů 2x 8 GB.

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

Pochybuju, že bude rozdíl nějak významný, ale imho z praktických důvodů 2x 8 GB.
Má pravdu předseda. Navíc 2*8 bude mít možná trochu menší spotřebu. A někde jsem na tohle téma četl i článek, a závěr byl taky 2*8. Ale už si nepamatuju proč.

K paměti a CloDu. Nevím jak moc s tím hnul TF 4 a 4.3, páčto už na mašině s málo paměti nelítám. Ale ještě v dobách před TF a s TF 3.0 byl rozdíl patrný. Víc paměti zřetelně omezovalo takový to škubání každých pár minut a především to trhání nad městem a při rozhlížení.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,037,604 návštěv