Zdravím, piloti. S rostoucí sebejistotou jsem se odvážil připojit na Flying circus. Velmi rychle poklesla. Nechci tu popisovat způsoby mých smrtí, byly rychlé a umíral jsem jako muž, tiše. A uvědomil jsem si, že se na foru píše o TeamSpeaku. Používáte ho na těchto masomlejnech, prosím? Je to nutnost, nebo ho používáte jen na společných akcích? Dík za odpovědi.
Flying Circus je extrém. Je to čitý masomlejnek. Let většinou netrvá dýl jak 2 až 3 minuty. Mnohdy se nedostaneš ani na minutu. Navíc se tam uplatňují téměř výhradně extrémně točivý letadla jako Camel nebo Dr.1. Akce je tak rychlá, že by to na TS asi ani nebylo. Chceš li něco reálnějšího, lítej na New Wings Wargrounds nebo na Syndikátech. Nastavení serverů je tam tkzv. Full Real, tedy bez ikon a jiných pomůcek. Komunita prima pilotů a možnost se vyřádit v trpělivém lovení i v soubojích. Běžně se stane, že člověk letí hodinu i víc. No a v takovém prostředí je pak spolupráce a TS moc fajn. Ale musel bys najít lidi k takové společné akci. Aktuálně je to v CZ/SK komunitě trochu problematické. Moc lidí to nelítá a pravidelně ještě míň. Víc živo je v IL2 a CloD. Až bude BOS tak tam pak bude ještě živěji.
To Flaxa: Jsou i hráči, kteří ulítávají právě na tom naučit se létat a spolupracovat s kolegy tak, jak se dřív opravdu létalo - bez hlasové komunikace, realisticky, tedy bez TS. Domluva jen gesty, posunky, kýváním křídel, jednotlivými barvami světlic apod. S kolegou jsme to nějaký čas celkem intenzivně trénovali, má to opravdu svoje nepopiratelné kouzlo a atmosféru
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.