Problém teploty u Nvidia 560Ti.
|
1stCL_Novotny |
Přidané 05-02-2014 13:41
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Pánové mám problém. Mám doma novou sestavu i5-4670K, 8GB RAM, MB Gigabyte Z-87-D3HP. Po pár prvotních problémech s rozchozením PC mi tu zůstal jediný problém.
Jde o problém s grafikou, v 3D zátěži se přehřívá až dojte k pádu PC. Bo je po záruce odejmul jsem chladič a přepastoval. Celé to ofukuje 120mm na 1200ot.
Ovladač je 332.21. Není tam někde nějaká fičura která by kartu přetaktovala a tím se nedokázala uchladit??
Nejhorší možnost je koupě nové GK, je to vlastně poslední díl ze starého PC.
Dík Novi. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 05-02-2014 13:46
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10859
Založený: 26.01.13
|
Novotňas, co ji naopak zkusit natvrdo (mírně) podtaktovat, jestli to bude mít kladný vliv, nebo ne?
Nezasekává se za provozu některý z ventilátorů?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 05-02-2014 13:47
|
Moderátor
|
Joj tak to netuším, bo já tohle nikdy nedělal a zkušenost tím pádem naprostá nula! |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 05-02-2014 14:10
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Zkontroluj jestli se toči větráky. Čínská děcka občas narvou větrák kladivem a klidně se jeden netočí... A měř něčím teplotu, abys viděl kolik to má když to zkolabuje.
Některé čipy jsou z vyroby degradované a kolabují i při nižší teplotě než je běžna provozní. Do 90 stupňů by to mělo být v pohodě. Měla by zvládat 99 max. S pastou opatrně, muže to být spíše kontraproduktivní místo aby to pomohlo.
Co je to za grafiku? Jaký to má chladič?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
SepiaX |
Přidané 05-02-2014 14:11
|
Uživatel
Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
Zkus Afterburner mám stejnou GK a je celkem přehledný + dobře fungující.
Ke stažení zde: download1.msi.com...tup231.zip
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
|
|
|
magot |
Přidané 05-02-2014 14:35
|
Fusioner
Příspěvek: 17663
Založený: 19.06.08
|
56T0ti v zátěži má kolem 45 stupňů, bez zátěže tak 40, zkontroluj otáčky větráku a teplotu.
Kdyžtak vyměň větrák ...
Nebo je možný že tam máš nějakou nestabilní komponentu nebo mrkni taky na zdroj jestli to pobere.
Tzn kdyby to šlo do restartu nebo do vypnutí. |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 05-02-2014 14:54
|
Moderátor
|
WT_Horrido napsal:
Zkontroluj jestli se toči větráky. Čínská děcka občas narvou větrák kladivem a klidně se jeden netočí... A měř něčím teplotu, abys viděl kolik to má když to zkolabuje.
Některé čipy jsou z vyroby degradované a kolabují i při nižší teplotě než je běžna provozní. Do 90 stupňů by to mělo být v pohodě. Měla by zvládat 99 max. S pastou opatrně, muže to být spíše kontraproduktivní místo aby to pomohlo.
Co je to za grafiku? Jaký to má chladič?
Větrák je na tom právě ta 120! Ten origo fofrník od Palitu(výrobce) byl tak akorát pro naštvání! takže to ofukuje právě ta 120mm Noctua. Je to první věc ot firmy Palit co jsem kdy pořídil a můžu říst že od prvního setkání už to nikdy nechci.
magot:
56T0ti v zátěži má kolem 45 stupňů, bez zátěže tak 40, zkontroluj otáčky větráku a teplotu.
Kdyžtak vyměň větrák ...
Nebo je možný že tam máš nějakou nestabilní komponentu nebo mrkni taky na zdroj jestli to pobere.
Tzn kdyby to šlo do restartu nebo do vypnutí.
Ostatní věci jsou projetý na testech a i u doktora (servis). PC jede naprosto v pohodě, až na 3D aplikace. Takže létání je mimo.
SepiaX:
Zkus Afterburner mám stejnou GK a je celkem přehledný + dobře fungující.
Ke stažení zde: download1.msi.com...tup231.zip
Dík, rád zkusí. |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 05-02-2014 15:46
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Když je to nové PC, není tam spíš nějaký problém s místem? Třeba jestli ti nezavazí nějaká kabeláž k dobrému ofuku, nebo jestli se třeba netahá o vzduch chladič procesoru s chaldičem grafiky (ikdyž to snad ne, grafika by měla mít chladič asi otočený dolů). Nebo je tu třebas i možnost, že se ti teplý vzduch hromadí v bedně a pořádně to nechladí kvůli špatné cirkulaci. |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 05-02-2014 15:53
|
Stařešina
Příspěvek: 5882
Založený: 30.09.05
|
Opravdu je to prehratim?
V zatezi to vic zere, mozna nezvlada zdroj. Jake je napeti za behu? Zkus treba open hardware monitor, nevim, jestli umi ukladat log tak, aby prezil pad systemu, ale v kazdem pripade uvidis cisla za provozu.
Ten pad PC je co, pad do modre? Pokud ano, co je na nem napsano?
Mimochodem, Nvidia nema automaticky restart grafiky a ovladace, kdyz se neco pokazi? |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 05-02-2014 16:02
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10859
Založený: 26.01.13
|
LesniHU napsal:
Mimochodem, Nvidia nema automaticky restart grafiky a ovladace, kdyz se neco pokazi?
Právě že má, proto mi přijde divné, že by to restartovalo počítač z jiného důvodu než kvůli komplexnímu odpadnutí grafiky. Navíc neoriginální chladič sám o sobě u mě vzbuzuje podezření (i když Noctua je dobrej výrobce).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-02-2014 16:31
|
Diskutující
Příspěvek: 2498
Založený: 30.05.07
|
Ahoj mám stejnou kartu a asi stejný nebo podobný problém.
Prosím Vás kolik má vlastně mít GK stupňů?
Při plném výkonu tj. ve WT nebo ROF tj. procesor=60%(atlon 4jádro 2.9),
má GK= 61st C. a CPU= 50st C.
Spadne mi to a vyskočí hláška: Správce oken plochy přestal pracovat. Nebo:Byl učiněn pokus o resetování GPU, který se nezdařil. Nebo: Modrá smrt: a hlášky něco jako krach disk krach memory krach fyzika (nebo tak nějak podobně).
Nebo se sytém samovolně restartuje. Nebo sčerná monitor a nereaguje nic na nic: Jedině vytáhnout ze zásuvky, zastrčit spustit a pak vyběhne třeba hláška:systém může opravit chyby online ano ne. dám ano a potom
mi komp někdy jede na plný výkon i 2 hodiny.
Asi navštívím odborníky, nebo toho zmrda nejspíš vyhodím z okna a budu mít klid. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-02-2014 16:41
|
Diskutující
|
Jo pardon Správně je ta hláška byl učiněn pokuus oresetování OVLADAČE GPU.
Novotny promiň, že jsem ti do toho vlez když tak se na mě... |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 05-02-2014 16:43
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Jeden kolega v práci měl stejný problém, sice u jiných her, a i snad přímo ve windowsech. A řešil snížením verze ovladačů na verzi 320.18 WHQL, od té doby prý lepší, i když ne 100%.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 05-02-2014 16:52
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Já mám na starém pc 560Ti a nikdy jsem takový problém nezaregistroval Ale je pravda, že ve staré case mám dostatek míst, tak tam asi vzduch proudí vcelku bezproblému, i když mi z case chodil docela dost teplý vzduch. Přisuzoval jsem to spíše teplu odváděnému z procesoru, mám tam Athlon 64 6000+ (2 jádra na 3,00 GHz - baseclock).
No teď mě napadlo, že většinu času jsem kvůli vysoké teplotě měl raději bočnici otevřenou - sundanou pryč. Jestli je to přehříváním tak si zkuste sundat bočnici a spustit 3D aplikaci a uvidíte jestli to pomůže.
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 05-02-2014 16:54
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
57_OTU ajvn napsal:
Ahoj mám stejnou kartu a asi stejný nebo podobný problém.
Prosím Vás kolik má vlastně mít GK stupňů?
Při plném výkonu tj. ve WT nebo ROF tj. procesor=60%(atlon 4jádro 2.9),
má GK= 61st C. a CPU= 50st C.
http://www.geforc...ifications dle výrobce 99st.
Zkoušel jsem svou (obyč. 560) furmarkem http://www.ozone3...marks/fur/ opravdu dojela někam k těm 99+- a pak došlo ke zmíněnému resetu GPU.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 05-02-2014 17:38
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Kucí kucí, pokud vám GK ve Furmarku dojede s teplotou až k resetu, je to blbě. Naprosto klasicky máte podceněné větrání škatule. Já to chápu, větrání většinou znamená větrák, větrák znamená rotor (něco pro Kotyho musí být) a rotace dělá kravál. Ale ... jestli to dojede až k resetu, máte to blbě. Vomrkněte si příkon toho vašeho pekáčku a když přijdete na to že ... cca 70 - 120W sežere procesor a 100 - 250W grafika, k tomu něco MB a disky ... no jak mikrovlnka na poloviční příkon. A to už za nějaký čas upeče kuře. A kuře to já vlastně docela rád. Tedy jestli je cílem upéct kuře. Jestli ne, pořiďte tomu vašemu miláčkovi lepší větrání.
P.S. taky občas pomůže vyluxovat vevnitř. To šedé svinstvo ucpe všechny ty báječné lamely a průduchy. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-02-2014 18:00
|
Diskutující
|
Vyměním větrák vzadu na sříni. ma 9 let třebas nemá výkon....?
Ona ta karta je až uplně dole venťáky otočené dolů a ten zmíněný výfuk je nahoře.
Potom mám ješťe velký venťák na boku skříně, který znovusprovozním, pak uvidím. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-02-2014 18:13
|
Diskutující
|
Jo ještě jak zjistím jestli má zdroj dostatečný výkon, nebo jestli nějak nehapruje. Dík. Seasonic 500W.
PS
Šturm mi problémy nedělal. Nastalo to až při WT.
CPU:
Šturm: 35%
WT : 45-60% |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 05-02-2014 20:19
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Jak zjistit přehřátí PC, resp. špatný odvod tepla
Většina z vás má plechovou skříň a jak známo, plech odvádí dobře teplo. Málokdo jí má izolovanou, že.
ŘEŠENÍ: ošahat celou skříň a zjistit jestli studí nebo ne
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-02-2014 20:32
|
Diskutující
|
Hoši ja vím, že se ptám blbě, ale to proto, že jsem PC amatér.
Nevěděl by někdo o nějakém solidním programu který by komplexně měřil:
TEPLOTY a VÝKON všech komponent v kompu?
Tj: CPU, GPU, HDD, RAM, Zakl. desky, zdroje...
Ja vždycky stáhnu program který měří vždycky jenom něco z toho, ale nikdy ne vše. No hrom by mně zbral. |
|
|