November 24 2024 04:11:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Srovnání HeadTracking systémů
Padak_CZ
Ahoj,
Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli poradit, jak tuhle fíčuru pořádně nastavit.
Po tom, co jsem to probíral na jednom vláknu o tom, jakou kameru pořídit, tak ji mám konečně doma a zkouším. (PS3 EYE)
Moje první dojmy jsou rozporuplné.
Podařilo se mi to jakžtakž nastavit, ale kamera mi neskutečně 'blbne' - poskakuje, hýbe se tam, kam nemá.
Cítím se dost 'dizzy' a chce se mi po pěti minutách zvracet jako psovi (což je ale prostě tím, jak to poskakuje a nedrží to směr tak, jak držím hlavu).
Navíc nějak nevím, kam umístit tu kameru - nahoře na monitoru mi snímá asi jen 3/4 obličeje, dole pod monitorem to nefunguje.
Občas se mi obraz při testu doslova 'otočí' - prostě najednou to čumí 'za mě', anžto čumím dopředu.
Pomůžete mi to nějak schopně nastavit? Ještě projedu youtube, ale nevim, jak uspěju.
Díky, Wolf

Taky jsem s tim laboroval a .....přešel na freetrack. Toho pohupování se asi nezbavíš, pokaždý to ten ksicht chytne trochu jinak. Taky jsem se moh poblejt, ale vzteky. Holt to chce krám s diodama na hlavě.

Tom_The_Maniac
Padak_CZ napsal:

Taky jsem s tim laboroval a .....přešel na freetrack. Toho pohupování se asi nezbavíš, pokaždý to ten ksicht chytne trochu jinak. Taky jsem se moh poblejt, ale vzteky. Holt to chce krám s diodama na hlavě.

Tak copak o to, tohle funguje i s diodama... prej líp, dokonce (protože je tam ten klasickej FreeTrackovej mód, kterej ty 3 body diodový požaduje), ale... Já jsem bohužel moc levej na to, abych si něco vyráběl... a teď jsem houknul 400 do kamery a moh jsem napsat tomu šéfovi, co tu nabízel ty freetracky za nějak podobnou cenu (snad do 700)... taky bych teď do toho kop, protože jinak webku nevyužiju.
Ale třeba se to nějak pořeší.
Ono teď mi to třeba přestalo houpat, ale zjistil jsem, že mi to na jednu stranu je moc citlivý a na druhou vůbec. Bože Šklebící se
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

clone9cz
Předpokládám, je to zadarmo, že ?

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
To je úžasný, kolik energie a trápení lidi vložej do blbě fungujícího řešení zdarma, jen aby nemuseli zaplatit pár korun. Kdyby se to úsilí věnovalo na placenou práci, dalo by to na TIR a je po problémech. Nebo když už, jsou lidi, co vyráběj za ještě menší peníz Free Tracky. Zas je to relativně odzkoušené řešení a většinou i kompatibilní.
Dobrá, rozumím, někdo má hluboko do kapsy a váží peníz jinou mírou. Ale věřte, že řešení není ochcat náklady, ale zvednout příjmy.

Host
No Rumcajsi, já bych to zase otočil. Je úžasný, kolik peněz jsou lidé ochotni zaplatit za zbytečně předražené věci. Jako například botky za 10 litrů, šaty na jeden ples v životě za 30 litrů a nebo trackir.

Freetrack s ps3eye kamerou a správně fungujícím klipem nabídne identický zážitek z letu jako trackir5 (a to mluvím jako uživatel obojího), takže otázka není, proč někdo do podobného zařízení chce vložit co nejmenší částku, ale proč naopak chce zaplatit několik tisícovek jen za "značku". Ano - poměr cena/úsilí se musí také zohlednit. Ale koneckonců - to úsilí na rozběhání freetracku je stále velice nepoměrné s tím, zaplatit třeba 4 litry za tir5, jehož hodnota je čtyřnásobně menší Mrknutí

Otázka tedy není zvýšení příjmů - věř, že i kdybych si mohl dovolit těch trackirů 20, tak si nekoupím ani jeden a to proto, že za tu cenu zkrátka a dobře nestojí Mrknutí

Tom_The_Maniac
Rumcajs napsal:

To je úžasný, kolik energie a trápení lidi vložej do blbě fungujícího řešení zdarma, jen aby nemuseli zaplatit pár korun. Kdyby se to úsilí věnovalo na placenou práci, dalo by to na TIR a je po problémech. Nebo když už, jsou lidi, co vyráběj za ještě menší peníz Free Tracky. Zas je to relativně odzkoušené řešení a většinou i kompatibilní.
Dobrá, rozumím, někdo má hluboko do kapsy a váží peníz jinou mírou. Ale věřte, že řešení není ochcat náklady, ale zvednout příjmy.

Promiň Rumcajsi, už jsme u toho zase (viz to RoF, ale to mě spíš překvapilo)... Já to chtěl zkusit a vim, že se to dost používá a třeba z Ila jsou videa, kde se to tomu chlapovi ani trochu nekejve a je to přesný.
Já bych chtěl TrackIR, jenže jsem student, kterej si nic pořádně nevydělá... těch 6000,- za trackir je pro mě hrozně, HROZNĚ moc peněz. (Musím upozornit, že za 6000.- si můžu koupit blůzu i s kalhotama na reenactment... takže si to vemte).
Tohle je složitý.

Tom_The_Maniac
Strangy napsal:

Face TrackNoIR používám a funguje mi dobře, ovšem nejlíp ve dne. Při umělým osvětlení je to horší. Kameru mám pod monitorem na stole před sebou asi půl metru. Funguje v podstatě bez problémů v ROF i IL2. V profilech jsou nastavení pro oba simy, jen jsem si je trochu trochu poupravil. Nejdůležitější je dobrý osvětlení a taky fps na kameře, chce to mít minimálně 30, aby se s tím dalo slušně lítat. Já mám ve dne okolo 50 - 60 fps, při umělým osvětlení tak 35 fps. Je fakt že někdy se stane, že se mi ten ksicht překroutí a ukazuje to blbě. Pak stačí Alt+Tab a stopnout Face TrackNoIR a zase spustit a znovu chytit ksicht a letí se dál Úsměv

A jedeš systém, kterej má FreeTrack s diodama, nebo spolíháš na tu 'detekci ksichtu'? Případě mohl bys mi poskynout příklad svýho nastavení křivek a citlivosti? (protože nastavovat křivky je pro mě peklo)
Byl bys sluníčko Úsměv))

clone9cz
Jak již bylo napsáno v minulosti, Face track tohoto typu je na experimentování. FreeTrack je OK, TrackIR pro lidi co to nechtěj řešit.
A kdo by si myslel, že to za ty peníze nestojí, tak je na omylu, když se to za ně prodává. TrackIR má přesně takovu cenu, za kterou si ho někdo koupí.

LEON
Ano, naštěstí pro obchodníky i v Čechách tu je stále spousta lidí, kteří jsou ochotni kupovat předražené zboží...
A naštěstí pro nás ostatní tu jsou lidé, kteří jsou ochotní nám vyrobit srovnatelnou alternativu za podstatně rozumnější peníze...

https://www.rcfree.eu
Rumcajs
Nojo kucí to všechno je pravda, že TIR je drahej. Je drahej, páčto Natural Point drží nějaké patenty a dost násilím drží vývojáře her od podpory alternativních řešení. Free Track je podle všeho relativně slušné řešení. Ne snad že by nefungovalo, ale nemusí být úplně bez problémů kompatibilita právě kvůli politice Natural Pointu. Ostatně kdo z vás uživatelú Free Tracku sem tam nemusí řešít nějaký problém. Třeba LEON, známý propagátor, je taky známý tím, že do toho investoval sbírku pokusů, různých kamer a především času.
Zkrátka je tu řešení drahé, které je ale spolehlivé a všestraně podporované. Řešení levné bez záruky, které podporované není, ale většinou funguje stejně. A řešení v podstatě zdarma, ale blbé v principu. Takže máme naštěstí volbu, že si skoro každý může vybrat.
Ta moje věta, že není řešení ochcávat náklady, ta ale platí úplně univerzálně. Netýká se pouze head tracking systémů. Platí to skrz naskrz celým světem. A platí to bez ohledu na to, jak se to komu líbí nebo nelíbí. S tím se zatím nedá nic dělat (respektive se to zatím nikomu nepovedlo). Jeden se může přizpůsobit a něco s tím udělat, nebo jít nadávat do hospody na ty nahoře.

LEON
Když si Rumcajsi pořídíš FreeTrack s webkamerou VX-800, žádné laborování Tě nečeká, tahle kombinace je dostatečně bezproblémová a roky odzkoušená. Pouze musíš odladit individuální křivky, ale ty se musí nastavovat i u TIRu. Je pravda, že za svoji kariéru mám už asi třetí webkameru, ale to není z důvodu, že by mě k tomu nutily nějaké problémy Freetracku, klidně bych mohl zůstat u mé první VX-1000, fungovala dostatečně spolehlivě. Ale rád zkouším nové věci a vylepšení a ty tři stovky za kameru mě finančně příliš nezatíží. Jestli si budeš chtít o FreeTracku popovídat víc, oslov jeho propagátora JoskuPilota http://joskapilot... ví o něm daleko víc, než já, jsem jen spokojený uživatel, ale sám FreeTrack postavit neumím.

WT_Horrido
Předražené? Předražné vůči čemu? Vašim představám o tom kolik by to mělo stát? Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
WT_Horrido napsal:

Předražené? Předražné vůči čemu? Vašim představám o tom kolik by to mělo stát? Úsměv
To je dobrá poznámka. Nicméně je taky fakt, že TIR krom výrobní ceny a smysluplné marže obsahuje onu unikátnost danou těma několika patentama, co Natural Point vlastní. A jejich agresivní licenční politikou, kterou zavazujou podporované vývojáře k loajalitě a nepodpoře jiných řešení. A to se vzápětí dostáváme k fungování patentů a diskuzi, zda stávající zejména Americké řešení je v pořádku. Osobně si myslím, že není, protože umožňuje příliš benevolentně patentovat cokoli, co ani nemusí fungovat a je naprosto abstraktní, a tedy slouží krom bohulibým účelům bohapustému patent trollování. Jenže to asi odsud z SVK nezměníme. Takže nezbývá než se vrátit k myšlence, vydělat nějakou tu korunu navrch, nebo se spojit s Joskoupilotem.

Shadowdeath
Mě se FreeTrack líbí a to hlavně z toho důvodu, že za pár set korun a jedno odpoledne strávené bastlením, si člověk vyzkouší variantu lítání, bez kloboučku/myši (nechápu jak jsem se mohl dříve rozhlížet při lítání myší Šklebící se).
Já osobně sem použil A4tech PK-333E (kametka s infra přisvícením), takže jsem neřešil žádné ledky, jenom jsem si zbaslil odrazné plošky z reflexní pásky. Fungovalo to, bylo to super, ale mělo to pár much. Musel sel hrát jen za tmy, aby to nechytalo nějaké špatné odrazy. Nosím brýle, takže občas to chytlo nějaký odlesk od sklíček. Tak jsem pak zainvestoval do TIRu a jsem naprosto spokojen. Ono to použití, pouze toho obyč clipu s odraznými ploškami, není ani u TIRu úplně bez problému, ale s clipem s ledkama, může klído sluníčko pálit jak chce, a není problém.

Takže jak říkám, velké díky freetracku za to, že jsem vůbec objevil další dimenzi, jak si zpříjemnit hraní simulátoru. Jen tak na blind bych do TIRu nešel.

Navíc mě pohyb 6DOF u TIRu přijdě nějak přirozenější. Blbě se to vysvětluje, ale prostě když se chci podívat např. doleva za sebe, tak s TIRem udělám hlavou přirozený pohyb (skoro jako v reálu, mínus ty úhly, abych pořád viděl na monitor Úsměv) a vidím. S freetrackem jsem s tímto hrozně bojoval. Abych se koukl za sebe, tak jsem tou hlavou musel hýbat nějak podivně, abych se dostal do správné pozice.
Teď jsem si vzpoměl, když jsem otočil hlavu dozadu, a chtěl se kouknout doleva, tak sem musel v reálu pohnout hlavou doprava. Freetrack má si ty 3 osy dané natvrdo se směrem letu a nemění se v závislosti na úhlu pohledu. Tzn. Když otočím pohled v kokpitu 90st do leva a chci se pohnout dopředu v tom samém úhlu, tak musím v reálu pohnout hlavou doleva, místo do předu. Nebo aspoň takový jsem z toho měl pocit, nevím tedy jestli je to o nějakém nastavení, nebo ne. Teď mám TIR, takže to nemusím řešit Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

LEON
WT_Horrido napsal:

Opravdu věříš tomu, že monopolní výrobce bude tlačit cenu svého výrobku dolů, když ho k tomu nic nenutí?

1stCL_Novotny
Rumcajs napsal:

WT_Horrido napsal:

To je dobrá poznámka. Nicméně je taky fakt, že TIR krom výrobní ceny a smysluplné marže obsahuje onu unikátnost danou těma několika patentama, co Natural Point vlastní. A jejich agresivní licenční politikou, kterou zavazujou podporované vývojáře k loajalitě a nepodpoře jiných řešení. A to se vzápětí dostáváme k fungování patentů a diskuzi, zda stávající zejména Americké řešení je v pořádku. Osobně si myslím, že není, protože umožňuje příliš benevolentně patentovat cokoli, co ani nemusí fungovat a je naprosto abstraktní, a tedy slouží krom bohulibým účelům bohapustému patent trollování. Jenže to asi odsud z SVK nezměníme. Takže nezbývá než se vrátit k myšlence, vydělat nějakou tu korunu navrch, nebo se spojit s Joskoupilotem.

No a kde je ta velmi schopná a dokonale levná konkurence?? Když podle toho co tu všichni píšou je to tak sakra jednoduché. Proč to kdokoli co do toho vrtá nerozjel v profi podání???
keci že je něco drahé a bla bla umíme každej, ale obout se do toho třeba jako BigJoe to ne! A proč bo to pak zas bude jen zasraně drahá věc a proč?? Bo by si někdo musel kupovat nějakou značku byť o polovinu levněji, ale našel by se zas někdo kdo by něco utvořil. Je to všechno jen kec. Kdo chce to vezme to a naopak, ale kecat že to za to nestojí je plk. Je to jak s autem, na to abych dojel do práce stačí i stará Škoda 100, ale proč si nekoupit Mercedes s pořádným topením a užít si pohodlí. Jen otázka možností a chtění.

Samo nic proti věcem které argumentuješ Rume!! Bráno celkově!!!!

clone9cz
Zpátky k Face tracku ... funguje někomu líp jak TrackIR ?
Může u toho jíst a pít jako s Oculus rift ?
Nevadí tomu mikrofón u sluchátek.

Nejdřív si musíte napsat pořádnej usecase, aby se pak dalo rozhodnout, co vlastně chcete.
Napříkad Cibul nechtěl vypadat jak marťan kšiltem, tak má předraženej TrackClip jako já.

Tom_The_Maniac
clone9cz napsal:

Zpátky k Face tracku ... funguje někomu líp jak TrackIR ?
Může u toho jíst a pít jako s Oculus rift ?
Nevadí tomu mikrofón u sluchátek.

Nejdřív si musíte napsat pořádnej usecase, aby se pak dalo rozhodnout, co vlastně chcete.
Napříkad Cibul nechtěl vypadat jak marťan kšiltem, tak má předraženej TrackClip jako já.

Hele celkem se mi to zatím daří nastavovat - snad jsem proniknul do toho systému, kterej to má a testuju. Ale pokud myslim, že u toho můžeš i souložit za předpokladu, že bude vidět tvůj obličej Mrknutí

clone9cz
Ono je to prašť jako uhoď, s Face track si nemůžeš dát na zeď plakát ženskýho fotbalovýho mužstva, u FreeTracku vadí sluníčko, s Oculus rift se v klidu nenajíš. Nejlepší je TrackIR s TrackClipem, proto je to asi tak drahé.

Ne, chtěl bych s tím sloužit mši.

EDIT: Originální TrackClip je na prd, celý se mi rozpadl, takže jsem ho musel opravit.
Upravil/a clone9cz dne 01-02-2014 21:38

LEON
V té vysoké ceně budou hrát roli spíš ty patentované technologie. Sony dokáže prodávat svůj HW pro Kinect s podobným snímačem za cenu pod 300kč. I kdyby snímač pro TIR5 stál 2x tolik, co podobný snímač od Sony, stále tu je ještě 4000kč, která by zbyla na ovládací software. Rumcajs tu může z nás nejobjektivněji posoudit, nakolik může ten ovladač přijít. Podle mého velice laického názoru by ale byla taková cena za ovládací software velice přestřelená.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,031,710 návštěv