Taktika 1 vs přesila
|
MatyDry |
Přidané 29-11-2013 17:01
|
Nováček
Příspěvek: 96
Založený: 29.11.10
|
Ahoj, chci se zeptat na radu jak se zachovat pokuď zůstanete sami proti dvěma a více protivníkům. Případně jak sám napadnout vícečlenou skupinu stihačů. |
|
|
|
TozziFan |
Přidané 29-11-2013 17:18
|
Uživatel
Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Pokud jsi sám proti přesile, tak jsou dvě možnosti.
1. vidíš je dřív než oni tebe
a. jste stejně vysoko či jsi níže, uteč dříve než tě zpozorují.
b. máš výhodu výšky, popř. slunce v zádech, můžeš zkusit jeden průlet a pak dodržuj bod 1a.
2. oni vidí dříve tebe, modli se (jedno ke komu) a zkus utéct. |
|
|
|
ringlett |
Přidané 29-11-2013 17:22
|
Diskutující
Příspěvek: 2096
Založený: 23.10.09
|
ještě je třetí možnost. Vleť tam a umři jako chlap ...
Ale doporučuji utéct! |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 29-11-2013 17:58
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Záleží na tom, v čem letíš ty a v čem oni.
Vidím 3 modelové situace:
1) Máš Spada a oni ... třeba Albíky. Můžeš je napadnout, pokud máš převahu výšky. Celkem snadno si můžeš udržet převahu energie, pokud nebudeš točit. Nemůžou ti utéct, ty jim jo. Rozhoduješ kdy a jak se to odehraje. Časem můžeš něco trefit. Nicméně i tebe může chytit nějaký šikovný sprejer.
2) Máš Albíka a oni Spady či SE5a. Nemá smysl útočit, leda bys to chtěl vzít podle ringleta na férovku. Může se stát, že je překvapíš a třeba něco sundáš. Ale je to čistě věc štěstí. Zdrhout taky nejde, pokud tě viděli. Máš ale šanci uhybat tak dlouho, až je to přestane bavit. Je to ale podmíněný tím, že neuměj střílet.
3) Máš Albíka a oni Camely. Tak to je ještě lepší než 2). Pokud v tom neseděj jelita, je blbá volba útočit, i kdyby byl jeden. Ale když se to povede, je to euforie. |
|
|
|
Bierglass |
Přidané 29-11-2013 18:04
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
Pokud jsou to Spady nebo Se5 tak je útěk zbytečný.Nad vlastním územím je stáhni co nejníže a pokus se je přinutit k manévrovému boji.Při trošce štěstí se buď srazí vzájemně,nebo to alespoň nějaký píchne do země.Zbytek ukroutíš a odletíš jako vítěz.Když se k tobě štěstěna obrátí zády,zkus v manévrovém boji nízko nad zemí sestřelit alespoň jednoho a když tě zraní nebo ti poškodí při tom letadlo (což se asi stane) tak vzhledem k malé výšce a při kroucení na pádovce máš poměrně velkou šanci alespoň přežít až se tvoje éro rozplácne o zem.V případě,že nejsi nad vlastním územím pokus se je zatáhnout co nejblíže domů,než se pustíš do souboje.V případě skupiny bombardérů útoč vždy jen na vlastním území s převahou výšky a na průlet.Nejlépe z páté nebo sedmé hodiny (střelcům se hůře zaměřuje).NIKDY se jim nevješ na šestou.V případě ,že tě zraní,nebo poškodí letadlo tak se odpoutej,nepokračuj v boji a mazej dolů a domů.V případě,že ne,znovu si připrav pozici jak na začátku a útok opakuj.Střílej nejprve na zadní střelce.V případě, že narazíš na Velbloudy nebo PUPy nemanévruj a na rychlosti je tahej na čelňáky. Vzhledem k tomu,že jim ani neuletíš ani je neukroutíš máš alespoň nějakou šanci vzít vzít někoho s sebou.(tím není myšleno taranem ale střelbou).Entente letadla mají výhodu ve stabilitě při střelbě a zaměřovači při čelním útoku proto střílej již na velkou vzdálenost(kropení).Munice na to je stějně více než stihneš vypotřebovat,není důvod jí šetřit. |
|
|
|
BP_Madvlk |
Přidané 29-11-2013 18:19
|
Uživatel
Příspěvek: 654
Založený: 10.01.06
|
No a pokud budeš jako Eddie Rickenbacker , vletíš sám mezi 7 letadel,dva z nich sundáš s prstem v nose a pak v klidu odletíš domů----
Vždy záleží na situaci.Modelový příklad neexistuje.Záleží v čem sedíš,v čem je nepřítel,kde se vzájemně nacházíte a na spoustě dalších faktorů.Ale je to jen hra...vždy můžeš letět znovu,ať to předtím dopadne jak chce |
|
|
|
MatyDry |
Přidané 29-11-2013 19:22
|
Nováček
Příspěvek: 96
Založený: 29.11.10
|
Dneska jsem totiž v kariéře s Ni-17 potkal 5 Albatrosů D.II, začal jsem se jim vyhybat docela úspěšně, kromě jednoho kterej se rozhodl to zkusit. Jakmile dohořel mazal jsem pryč a najednou se tam objevil F.E. 2b a dva Albíci ho začali obtěžovat a zbylí dva kroužili ve stratosféře. Šel jsem mu pomoct, jednoho jsem dostal a druhýho poškodil střelec tak, že začal čoudit a klesal dolů. No a v tu chvíli mi přepla buňka a rozhodl jsem se ho dorazit, jak jsem se s ním motal u země, najednou tam přisvištěli ty dva ze stratosféry a začal mazec. Chvíli jsem se tam motal jako pošuk a vždycky jsem točil na toho nejbližšího a sem tam vystřelil, až mi jeden nastavil ocas no a já mu na to skočil. Než jsem stačil kloudně vystřelit, měl jsem brejle od oleje. Otočil jsem to na svou stranu zákopů, a mastil pryč. Naštěstí to Albíci vzdali když jsem je tahal k balónu s flakama no a hned za tím balónem mi ojnice podala ruku. Takže jsem to posadil na nejbližší louku a bylo. Jediné pozitivum bylo, že za posledních několik dnů to bylo jedno z mála přistání, kdy jsem Ni-17 neupravil fazónu oslíma ušima. |
|
|
|
Koty |
Přidané 29-11-2013 19:32
|
Diskutující
Příspěvek: 2868
Založený: 18.07.11
|
ringlett napsal:
Ale doporučuji utéct!
No pozor, nevím jak s chmelnicema, ale tudlevá na AoE jsem já v Tempestu potkal dvě stodevítky... i s podvěšenejma raketama jsem málem jednoho dostal. Ale kvůli zbrklosti jsem to trošku utrhl... pět metrů nad zemí A byli to prej nějací über letci. Moje rada - snaž se je rozdělit. Nedat jim jinou možnost a sestřelit je co nejdříve.
Rien n'est parfait; c'est la vie!
|
|
|
|
Serza |
Přidané 29-11-2013 20:48
|
Uživatel
Příspěvek: 1217
Založený: 24.09.10
|
A proto litas bud SPAD (masochisto), S.E.5a (moudry muzi) nebo Camela (podly ty kroutici, mam rad tvuj styl), popripade za Cisare pana beres Fokkera D.VIIF... |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 29-11-2013 20:57
|
Diskutující
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Koty napsal:
ringlett napsal:
Ale doporučuji utéct!
No pozor, nevím jak s chmelnicema, ale tudlevá na AoE jsem já v Tempestu potkal dvě stodevítky... i s podvěšenejma raketama jsem málem jednoho dostal. Ale kvůli zbrklosti jsem to trošku utrhl... pět metrů nad zemí A byli to prej nějací über letci. Moje rada - snaž se je rozdělit. Nedat jim jinou možnost a sestřelit je co nejdříve.
Má to velkej problém! Vlastně dva.
1. !!!SKORO DOSTAL!!!
2. Kdybys to neflák do pole tak bys možná žral do pár vteřin olovo toho druhého, pokud to byl über letec.
Rada od Kotyho platí jen v případě že to umíte na 110% a střílíte jak instruktor pána Boha. Jinak je to prostá Ruská ruleta. |
|
|
|
magot |
Přidané 29-11-2013 20:59
|
Fusioner
Příspěvek: 17663
Založený: 19.06.08
|
MatyDry napsal:
Ahoj, chci se zeptat na radu jak se zachovat pokuď zůstanete sami proti dvěma a více protivníkům.
Normálně, odhodíš pytle s pískem a vystoupáš do 10km. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 29-11-2013 21:21
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
X Novotny napsal:
Koty napsal:
ringlett napsal:
Ale doporučuji utéct!
1. !!!SKORO DOSTAL!!!
2. Kdybys to neflák do pole tak bys možná žral do pár vteřin olovo toho druhého, pokud to byl über letec.
Rada od Kotyho platí jen v případě že to umíte na 110% a střílíte jak instruktor pána Boha. Jinak je to prostá Ruská ruleta. Já bych Kotyho radu bral na 100%. Vlastně nám prozradil univerzální pravdu. Kdybych neprohrál, však já bych vyhrál. |
|
|
|
Koty |
Přidané 29-11-2013 21:34
|
Diskutující
|
X Novotny napsal:
Koty napsal:
ringlett napsal:
Ale doporučuji utéct!
1. !!!SKORO DOSTAL!!!
Rada od Kotyho platí jen v případě že to umíte na 110% a střílíte jak instruktor pána Boha. Jinak je to prostá Ruská ruleta.
stříleli do mě oba na střídačku asi pětkrát, třicítkama. Ani jedno škrábnutí. Zatáčku jsem točil rychleji, tak pět stupňů a dostal bych ho. Ale kdo chce moc, nemá zpravidla nic - proto nikdy nespěchat a nebýt zbrklý.
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 29-11-2013 22:01
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10860
Založený: 26.01.13
|
Tempest je proti Bf 109 G-10 v pěkný řiti. Koty neKoty.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 29-11-2013 22:24
|
Diskutující
|
Přééésněěěě! |
|
|
|
Koty |
Přidané 30-11-2013 18:14
|
Diskutující
|
Tak to byli Übermenschové docela lamy... tuším Kuress byl jeden z nich
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 30-11-2013 18:25
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10860
Založený: 26.01.13
|
1) Kurreš lítá hlavně s Fw 190
2) mám fakt rád kecy, kdy někoho poučuje kouřící kráter, jak ho vítěz měl sejmout lépe. Ubohost.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 30-11-2013 18:32
|
Diskutující
|
|
|
|
|
ringlett |
Přidané 30-11-2013 18:50
|
Diskutující
Příspěvek: 2096
Založený: 23.10.09
|
hmm, za mě? buď doletím domů a nikoho nepotkám, nebo nevím, že bych někoho potkal, nebo ani nevím odkud to přišlo ... |
|
|
|
Bierglass |
Přidané 01-12-2013 08:44
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
Nevzniklo toto vlákno původně kvůli něčemu jinému? Jestli tomu tak není mělo by se vlákno přejmenovat třeba na "Kotyho koutek". |
|
|