May 02 2024 20:11:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 3
Ace14, CSW_Rannisokol, LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Pocta hurricanu (a Františkovi)
Pepe
Prosím tě cibule, nepouštěj se na pole psychologie a hodnocení jiné bytosti. Zní od tebe nedůvěrihodně. Je to jako bych o sousedovi manželce řekl že ho podvádí. Není to sice pravda ale zní to tajemně ale už to obvinění nikdo nenapraví-to jen k té morálce kterou važaduješ u jiných-to jen k té tvé mystice kterou často používáš jako zklínadlo. Znám ještě jedno-o lásce a pravdě. Já psal o devastaci hodnot ne z frustrace jak se mi snažít podsouvat, ale odpovídám na tvé psaní o společnosti že se nedivíš jak vypadá. Já jen aby jsi nezůstával jen u mého hodnocení. Můžu ti pomoci i s jinými jmény jestli nevidíš a neslyšíš.
 
CSW_Cassius Chaerea
Pánové, to jsou jen domněnky a Vy ty domněnky ještě hájíte a obviňujete jiné. něco mi to připomíná.
Doměnky postavené na mnohem reálnějších závěrech, než "hluboká" doměnka typu: "že by se nic podstatného nezměnilo".
 
VCAF_Joe
Pepe napsal:

cibule, takhle krásně a přehledně a dětsky jak jsi popsal vývoj a události jsem se ještě nesetkal. Také mě zaujala téměř mystická úvaha o tom že se nelze divit jak tato společnost v současnosti chová.Ty se bojíš být konkrétní? Dvacet let tu byl někdo u moci, položil zákaldy mamonu korupce aj. a ty mi doporučuješ myslet, protože devastace všeho pochází zřejmě od lidí jako jsem já. Ano vím, každý teď používá litánie z duchovních knich. Je to tu plno, v každém Reiky sezení a v jiných spolků a opisovanách pouček značně zkomolonechý. Ale proti poučky vytahovat nebudu.
VCAF_Joe ptáš se konkrétně s čím nesouhlasím, ale vždyť jsem to přeci psal o tom Smikovi naposledy. Pozadí jeho osudu je popsané všude a opakováním Vikipedie se nic nedozvíš. Není tam morální rozměr. Já psal o charakteru letců té doby když ho nepřijali a považuji to chlívárnu stále. Vám něco uniká pánové. Jsi příliš ponořen VCAF_Joe v tom co děláš kolem RAF a našich letců a jako hnutí zelených už nevnímáš argumenty jiné. Nepravdou poškodíš mladé lidi a to už tu bylo. Já například uniformu nenosím tak daleko jsem ještě nedošel.
Já psal o Anglii že by se nic podstatného nezměnilo pro národ jako ve Francii. Možná by se přes noc jezdilo vpravo. Psali jste o BOB bitvě o přežití a já napsal počet obětí pro příklad naše a Spojeného Království. To co píšeme že by se stalo kdyby a podobně je jen akademická debata. Pánové, to jsou jen domněnky a Vy ty domněnky ještě hájíte a obviňujete jiné. něco mi to připomíná.


Pepe, nohy na zem a rozum do hrsti, Cibule má naprostou a pravdu. Kolem BoB tu bohužel píšeš... ehm... nepřesnosti, velmi mírně vyjádřeno.
Pro národ by se nic nezměnilo, kdyby Británie padla? Chápeš vůbec, že kdyby válka trvala dalších pár let, tak by tu náckové naplnili svoje likvidační plány? Třetina lidí zlikvidovat, třetina na Sibiř, třetina převychovat? Pravděpodobně by tu nikdo z nás nebyl.

Pochop, že s tím Smikem to není tak jednoduchý. Ano, co se mu stalo u 310. sq. je špatný a nefér. Velitel to chování proviněných náležitě potrestal. V tom snad tu není žádnej rozpor. Ti kdo do toho trochu vidí, tak vědí, že to nebylo vždy ideální u stíhačů ani u bombardérů (vzpoury komunistů na začátku války, reptání poddůstojníků, systém vyznamenávání, dvojí hodnosti,...). Byla to v mmoha ohledech komplikovanýá doba.
Znáš mě natolik málo, že by sis mohl přirovnávání k nějakým zaslepeným zeleným odpustit. Samotná uniforma z nikoho lepšího člověka neudělá, rozum ani znalosti nepřidá. Je to jen špička ledovce.
Jaký nepravdy máš na mysli? Diskutuj prosím ve faktech a argumentech.

Narážíš na posledních 20 let. Hm, je to místy dost zmar. Jenže vždy je to o lidech. Nejsou to minimálně z části plody 40 let komunistický devastace národa? Rozvrácení základních hodnot, zkřivení spousty lidí?

Cassi, přesně tak. Mrknutí
 
http://www.czechspitfireclub.cz
Powerty
Není to bohužel jen o době od konce války. Dá se říct, že celou historií českého národa se táhne (a je jedno jestli je to období husitských válek, nebo třeba bílá hora), že čechům udělali nejhůř češi.
 
Mriswith
Boze to jsou kecy....
 
BenKenobi
310_cibule napsal:Kdyby Velká Británii v roce 1940 padla (i.e. Luftwaffe by získala potřebnou převahu, a operaci See Löwe by tak pravděpodobně dopadla úspěšně), není obtížné představit si, jak by se věci v následujících letech s velkou mírou pravděpodobnosti vyvíjely.


Nedošli na Sandhurstu v 70. letech k tomu, že Seelöwe by i s velkou leteckou převahou (a ničím jiným než Home Fleet pro obranu ostrovů) skončil jedním velkým zklamáním a spostou mrtvých Němců?
 
310_cibule
To nevím, BenKenobi. Ale nepřekvapilo by mne, kdyby Královská vojenská akademie k něčemu pdobnému dospěla Úsměv

Já zase dospěl k tomu, že invaze do Normandie skrývala tolik rizik, že prostě nemohla vyjít. Naštěstí se mými závěry Ike ani ostatní tehdy nenechali odradit...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
alfik
Že si to nenecháte do Wingsu... tam se to aspoň bude dát "hodit" na alkehól! Úsměv
Když to vezmu popořadě: Problém s dvojí hodností je v armádách odjakmrtva. A to ještě nevíte, že existuje i trojí! Šklebící se Např. já jsem měl v ČSLA hodnost vojína, v Kongu áquid-bašár (dejme tomu pplk) a během této doby - a pokud bych zůstal v ČSA jak mi bylo nabídnuto jako furt - tak četař. Což jsem odmítl Úsměv Obě ty dvě vyšší než vojín byly jen propůjčeny, a přesto mi to taky dělalo problémy. Dokonce ještě v r. 05, tedy celých 16 let poté, co tyto anomálie na mých ramenou ustaly! Šklebící se
A teď k událostem války: Klíčových událostí bylo několik. Vyjmenuji jich jen pár, a opomenu jich několikanásobně více. Tak třeba: BoB, BoS, BoM, BoL, BoNA, a taky třeba odtržení Irska a Palestiny, a naopak neodtržení Indie, Singapůru, Hongkongu, apod.
Co tím chci říci: Je jich tolik že je naprosto nemožné určit, která by při jiném průběhu vedla k jinému ukončení války. Je tedy velmi pravděpodobné, že vliv jen jedné nemá takový dopad, aby byl konec jiný - ale na druhou stranu by stačil na urychlení či naopak prodloužení války. Toto jen a pouze matematické vyjádření ovšem moc nepomůže těm, co by třeba při prodloužení pochcípali - vč. Čechů.
Je to jako třeba s Mongolama. Mongolové se nevys*ali na Evropu kvůli jedné prohrané bitvě, ale protože to byla lesnatá, bažinatá a hlavně chudá krajina - čili byla jim na ho*no i kdyby vyhráli. Takže po průjezdu Moravou, když zjistili situaci - odtáhli...
Ale my slavíme tu bitvu. A oprávněně! To je třeba si uvědomit. Protože bez té bitvy by byl výsledek třeba stejný, ale ne tak rychle. Nebo jiný - ale my to nemůžeme vědět. A to platí i o BoB.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Opitze
Jsem rád, kucí, že jste se tu pohádali mezi sebou a to zcela beze mě... Vyděšený
 
Pepe
VCAF_Joe, nepsal jsem že jsi zaslepený, ale PONOŘENÝ-myslím problematiku a zájmem o historii a to souvisí s tou uniformou. Nechci se už o tom šířit a proto jsem si dovolil ti poslat soukromou zprávu.
 
1stCL_Novotny
He he. To je hnedle něco pořádného ke čtení. Zrajete jak víno, jen hoodně rychleji. Mrknutí
 
beermajkl
[quote]310_cibule napsal:

Proboha, Pepe. To je přesně to, o čem píše Joe. Tady to čtou různí lidé. Pokud někdo napíše, že "Kdyby (Anglie, rozuměj velká Británie) prohrála, nic by se podstatného nestalo," pak se soudný a zodpovědný člověk nemůže neozvat. Co kdyby tomu někdo, kdo moc nezná historii, neuvědumuje si různé souvislosti apod. uvěřil... co kdyby si to začala myslet většina... a nedej bože podle zkušeností založených na podobných tezích i jednala.

Kdyby padla Britanie, staly by se zcela jistě dvě věci:

1) Hitler by měl ZCELA volné ruce k dobytí SSSR. Nemusel by vázat vůbec žádné bojové jednotky na Západě a ani v Africe. Minimálně též na Středním východě. Hnal by Sověty ještě větším tempem, než je hnal. A zastavil by se ještě dál, ež se zastavil (jestli by se ovšem vůbec zastavil).

2) USA by se přestaly o Evropu zcela zajímat. Vojensky by byla jakákoliv intervence na starém kontinentě ZCELA vyloučena (neexistoval by nástupní prostor) a politicky by z jejich pohledu o jen o střet dvou zhovadilých diktatur (z mého ostatně též).

A to nemluvím o tom, že by Sovetskému svazu neměl kdo dodávat materiál a výzbroj, které mu pomohly postupně se postavit na nohy.

Kdyby Británie padla, byla by celá Evropa v obrovském nacistickém průseru (pravděpodobně na desetiletí). BoB se stala klíčovým momentem pro porážku nacismu (stejně jako jí byly třeba Stalingrad, poražení Rommela, prolomení ponorkové blokády, invaze na Sicílii a do Normandie atd.). Nebýt vítězství v BoB (a celé řady dalších klíčových událostí, neskončila by půlka Evropy v sovětském koncentračním lágru, ale celá v lágru nacistickém. A ty napíšeš, že by se nic nestalo. A že by to nebyla žádná katastrofa. Ach jo.

Nezlob se, ale z mého pohledu je fatální, když někdo (ať už z neznalosti, předpojatosti či já nevím čeho) šíří takové bludy. To se pak nelze divit, že tato společnost se v současnosti chová tak, jak se chová.

Nechci být zlý, ani se nechci nikomu posmívat či jej ponižovat, ale jsem přesvědčen, že každý z nás nese zodpovědnost za to, co říká či píše (protože informace mají obrovskou sílu).

Je naší poviností myslet.[/quot








Ty jo,píšeš tady o šíření bludů a doměnek ale vycházíte tady z toho jak válka proběhla s přispětím toho že se Británie ubránila a dál fungovala ve válce ale kde berete tu jistotu že by např Sovětskej svaz nemohl najít spojence sám u USA,nechci tvořit podhoubí bludů a doměnek ale taky tím co píšeš,coby,kdyby bych si nebyl tak jistej.
 
BenKenobi
310_cibule napsal:To nevím, BenKenobi. Ale nepřekvapilo by mne, kdyby Královská vojenská akademie k něčemu pdobnému dospěla Úsměv


A společně s nimi Galland, Trettner a Ruge. Ve výsledku to byly torpédoborce, co nasekaly Němce do konzerv. Luftwaffe a marína nezvládly ochránit vyloďování materiálu; a to navíc Britové stáhli bitevní lodě a letadlovky.

Mimochodem, v nějaké jiné analýze zase říkali, že většinu německých vyloďovacích plavidel by tvořily říční lodě, téměř neovladatelné ve větších vlnách jak dvojkách, někdy dokonce tažené za torpédoborci, protože nebyly schopny se samy na moři hejbat. A taky to, že wafle museli dělat asi sto sedmdesát úkolů najednou, zatímco RAF stačilo pokazit Němcům jednu věc a už se to vezlo.
 
Rumcajs
Já se těm němcům divím. Stačilo pár let počkat a jejich ekonomika by stejně položila zbytek Evropy na kolena. Výsledkem poražení Německa ve WW2 je stejnak hegemonie Německa nad evropským kontinentem. Ale je fakt, že nebýt WW2, neměli bychom IL2, CloD, DCS WWII, BOS a důvody se tu předhánět v moudrosti.
 
Hoper
tohle vlákno zabředlo trochu jinam, ale co už...

VCAF_Joe napsal:
Nejsou to minimálně z části plody 40 let komunistický devastace národa? Rozvrácení základních hodnot, zkřivení spousty lidí?

Obávám se, že na tohle se Češi budou vymlouvat ještě minimálně dvě další generace (pokřivení lidé, jak jsi sám psal, byli i v Británii [nejen RAF] v letech války...)

310_cibule napsal:
To nevím, BenKenobi. Ale nepřekvapilo by mne, kdyby Královská vojenská akademie k něčemu pdobnému dospěla Úsměv
Já zase dospěl k tomu, že invaze do Normandie skrývala tolik rizik, že prostě nemohla vyjít. Naštěstí se mými závěry Ike ani ostatní tehdy nenechali odradit...

Cibule tu jednou argumentuje jakýmisi jeho doměnkami, které staví jako argument, když tu ale BenKenobi nadhodí "co by kdy by", spláchne to takhle jednoduše...

Cibule, jistě víš, že Churchill byl magor, a i kdyby Británie prohrála leteckou válku, nutil by Brity pokračovat v bitvě dál. Pro vylodění se modří museli fyzicky dostat přes Kanál (resp vůbec do toho Kanálu) a pak uspět na souši. A i kdyby Britové prohráli tam, tak stejně jako jiné národy, přenesli by svůj boj na jiná území - pokračovali v Africe a díky své pozici v Asii by jako spojence měli USA (nebuď na pochybách, že by se amíci nepřidali, ti jen čekali na záminku).
V případě poražení Británie i na zemi, proč by jako nástupní místo nemohla sloužit severní Afrika nebo Irán ? Vyzbrojit by je stejně museli amíci...

A tak jako se Churchill zaprodal v roce 45, proč by se nezaprodal v nouzi nejvyšší pro jeho národ - a nepožádal Stalina o pomoc v roce 40 ?
A nezapomínej i na Adolfa - Adolf do Británie nechtěl, "donutil" ho k tomu svým postojem právě Winston. Je i klidně docela dost dobře možné, že pokud by RAF byla poražena, nabídl by Adolf Anglii znovu příměří (je však otázkou, co by na to WC řekl...)

Jinak zpět k Františkovi - není to sice vyloženě o něm, ale je tam poměrně dost výraznou postavou:
YouTube Video



(a je tam i to, jak Polákům WC poděkoval)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
beermajkl
Hoper-hodně pěknej dokument,velice smutné jak se Británie k Polským letcům zachovala,jak tu naznačil Sepi,zasraná politika
 
WT_Horrido
Rumcajs napsal:

Já se těm němcům divím. Stačilo pár let počkat a jejich ekonomika by stejně položila zbytek Evropy na kolena. Výsledkem poražení Německa ve WW2 je stejnak hegemonie Německa nad evropským kontinentem. Ale je fakt, že nebýt WW2, neměli bychom IL2, CloD, DCS WWII, BOS a důvody se tu předhánět v moudrosti.


Německá ekonomika? Ta dluhová ekonomika založená na podvodu? To socialistické Německo které bylo nakonec nuceno provozovat téměř výhradně směnný obchod? To bych docela rád viděl jak sráží Evropu ekonomicky na kolena Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
310_cibule
Hopře, v roce 1940 byl Stalin Hitlerův spojenec. Měli spolu spojeneckou smlouvu, která jak známo Stalinovi velmi vyhovovala. Je to opět jen hypotéza, ale Chrurchill by se na něj mohl obracet, jak by chtěl, bylo by mu to myslím v té době houby platné. Stalin by totiž uvítal, kdyby jeho přítel, jak jej nazýval Molotov, Británii porazil a obsadil. Bylo to v zájmu mezinárodní dělnické třídy (to je též citát Molotova).

Nezlobte se, ale já už tu debatu opravdu dál nechci vést. Jsou některé věci, na nichž se většina historiků více méně shodne (je možné, že by Hitler Británii ani po rozbití RAF Británii nedobyl, ale podle převažujícího odborného mínění k tomu měl docela slušnou šanci, navzdory tomu, co si myslel Galland, Trettner či Ruge, o jejichž historcké erudici lze myslím poněkud pochybovat).

Debatovat se dá o všem. Ale aby si dva či více lidí mohli aspoň trochu porozumět, musí vycházet alespoň z přibližně podobných premis. Omlouvám se, nemám sílu a trpělivost.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Hoper
Cibule, raději vycouvej, protože kamarád Adolf byl kamarád jen do té doby, než by byl Stalin silnější (předpokládám, že i ty jsi zastánce názoru, že Stalin chtěl dojít až ke břehům La Manche, smlouva nesmlouva).
A když si k tomu vezmeme, jak Anglii a Francii stačilo ubezpečení, že Adolfovi postačí jen Sudety (v rámci zachování míru a skvělé budoucnosti) ač velmi dobře věděli, že Adolf potřebuje výrobní sílu a základnu a tudíž se v Sudetech nezastaví, tak tvůj argument ohledně nějaké smlouvy myslím padá...
ed: tím chci říct, že jakákoliv smlouva, když již nebyla potřebná, byl jen cár papíru
Churchill věděl, že ke konfrontaci mezi Adolfem a Pepinem dojde, dokonce to tak západní demokrati chtěli a snažili se tomu pomáhat, jak se dalo. A čím dříve by k té konfrontaci došlo, tím pro západní Evropu lépe - Stalin ani Hitler by ještě nebyli dostatečně silní. Takže se klidně dá spekulovat o tom, že by se na Stalina mohl v roce 40 s tou prosbou obrátit. Zabil by tím dvě mouchy jednou ranou.
Ač je samozřejmě otázka, kam bych ho Stalin poslal.

Tuhle debatu ale vířím v duchu "co by kdyby", nesnažím se o žádný flame.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
313_Nevo
Pepo, Majkle musim povedat, ze nieco na tom co pisete bude.

Vykladat alternativne historie a pokladat ich za jedine spravne na zaklade nejakych akoze faktov je vcelku bezocive.

Zoberme si uz len BoB. Co keby sa ziadna nekonala!? Co by povedali fakty o jej pripadnom priebehu? Na com by sa zhodli nejaki historici? A ako to cele nakoniec dopadlo?
Nic nie je dane a vsetko moze byt uplne inak.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,803,395 návštěv