Dělám teď ve photoshopu profil G-6 a rád bych jí udělal se sklopenými klapkami a vysunutými sloty. Všechny kvalitní výkresy mám se zataženými klapkami a jelikož se pomalu dostávám ke křídlům a musím si cucat z prstu resp. jediného malého profilu co mám, což dělám krajně nerad.
Nemá někdo kvalitní (alespoň tak 1000 pixelů na šířku) výkres 109 s klapkami dole ?
To bude možná problém, protože takhle se standardně bokorysy nedělaj.
Možná kdybych někde vyštrachal model Bf-109 ze šturma, sklopil mu klapky a vyrenderoval to z boku ...
Je to už let ale někde bych mít model G2. //edit i když kua to byla možná F4 ... ta ti bude asi k prdu co?
Btw a proč nepoužíváš illustrator místo PSD? To musí bejt hroznej porod udělat takovejhle nákres od nuly ne?
Upravil/a magot dne 05-10-2013 23:55
[img]http://www.taphilo.com/photo/pictures/ME-109-slats-flaps.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i25.photobucket.com/albums/c91/b25guy/northtrip259-1.jpg[/img] is not a valid Image.
Vím, že jsou to různé verze, ale zase tolik rozdílů tam podle výkresů není ...
Emil má úplně jiný křídlo, ale od F výš je to stejný.
.
já vím, ale řešení klapek je v podstatě totožné (ne není , chladiče jsou brutálně jiné) tedy ne přímo konstrukčne, ale použitou technologií a řešením, vše je pečlivě kryto, v podstatě nikam není vidět. Jinak horní fotka je G-6 a dvě dolní E.
napadlo mne, různá viditelná táhla jsou dobře rozkreslená v návodech od eduardů (dají se volně stáhnout na jejich stránkách)
ringlett napsal:
napadlo mne, různá viditelná táhla jsou dobře rozkreslená v návodech od eduardů (dají se volně stáhnout na jejich stránkách)
Co se týká plánu, tak Edíci dělají jenom Emila. Gustav přijde až v zimě. A i kdyby, pořád je to dost zjednodušený. Spíše bych se spolehl na některou odbornou publikaci/reálnou fotku.
ringlett napsal:
Co se týká plánu, tak Edíci dělají jenom Emila. Gustav přijde až v zimě. A i kdyby, pořád je to dost zjednodušený. Spíše bych se spolehl na některou odbornou publikaci/reálnou fotku.
jako stavebnici jen Emila, ale jako plechy dělají i Gustavy, a do některých, hlavně ve větším měřítku, jsou v návodech pěkně rozkreslené součástky. Reálné fotky muzeálních mašin, málokterá jde takhle do detailu, historické fotky to většinou nezobrazují. zajímavý by mohl být kusovník dílů ...
No to sice jo, ale pořád to zůstává spíše orientační. Plně určující jsou jen fotky reálných mašin/dílů. Právě od toho jsou odborné publikace které takové fotky a nákresy shromažďují.
Není účelem kusovníku/schématem sestavení aby tyto detaily podchytil.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.