neumel by mi nekdo prosim poradit s vykonem grafiky (GT230M s 1024mb vlastni pameti + quad i7M 1.89Ghz) v il2 1946 4.11.1m + HSFX 6.0.17 .. o co jde:
v il-2 (ted 4.12.1m) bez HSFX mam pri maximalnim nastaveni (zde popisuji problem a je tu i odkaz na primo moje nastaveni http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,9756.msg408602.html#msg408602) naprosto plynulou hru za vsech okolnosti .. se stejnym nastavenim mam 4.11.1m + HSFX globalne zhruba o 20% vykonove degradovane a obcas to navic skube a navic mi pripada, ze obcas "praska" i zvuk .. nebyl jsem to schopen efektivne vyresit a guglil jsem divoce .. verim, ze tam urcite bude nejaka jedna nebo dve *magic option ktere to upravi ..
HSFX je samo o sobě z principu náročnější. Například kvůli ne úplně optimalizovaným efektům, nebo dost často špatně zvoleným (a velkým) texturám. Navíc tvoje grafická karta nepředstavuje zrovna vrchol síly.
HSFX je samo o sobě z principu náročnější. Například kvůli ne úplně optimalizovaným efektům, nebo dost často špatně zvoleným (a velkým) texturám. Navíc tvoje grafická karta nepředstavuje zrovna vrchol síly.
hmm, je to 10 let stara hra .. jak rikam vanilla 4.12.1m je se stejnym nastavenim ouplne plynula a v poho a HSFX ma podivne snizene ty FPS .. karta by snad mela stacit .. premejslim jake nastaveni ma na ten vykon asi nejvetsi dopad, pripada mi to v tom HSFX porad stejny i kdyz to snizuju .. taky jsem samozrejme debugoval pouziti pameti na karte .. porad tam mam spousty MB prazdnej .. HSFX mi vyuziva maximalne 350MB pameti karty na textury, normalni sturm tak 150-200
Ne, jednoznačně je HSFX náročnější.
Používá modely pozemní techniky ve vyšší polygonové kvalitě, taky některé kokpity a externí modely jsou náročnější, používá mnohem naročnější mapy - i ty stock mapy s texturama ve vyšším rozlišení,
taky processor může být občas více vytížen než stock 4.12.1 páč používá rozšířený kód pro SEOW s více možnostma.
V conf.ini si dej podle návodu[url] http://www.sturmovik.cz/il-2-sturmovik-1946/navody/ladeni-conf-ini[/url], menší požadavky . Mi to také před časem pomohlo na 12let starém železe .
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.