Defender Cobra M5 vs Logiech Extreme 3D PRO
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 06-09-2013 16:52
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 269
Založený: 25.01.13
|
Ahoj ahoj ahoj.
Chtěl bych pořídit něco nového (a lepšího) a narazil jsem na tyhle dva klacky.
Ale který? Rozdíl v jejich ceně není nijak velký, ale zajímalo by mě, jestli má někdo s těmahle dvěma stickama zkušenosti a jestli jo, tak dobré / špatné a proč.
Defender Cobra M5 vs Logitech Extreme 3D PRO
Clash of Titans
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...
(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)
|
|
|
|
kouty |
Přidané 07-09-2013 13:13
|
Uživatel
Příspěvek: 1050
Založený: 29.08.09
|
asi bych šáhnul po tom Defendru....k logitechu mám averzi |
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 07-09-2013 13:38
|
Diskutující
Příspěvek: 4089
Založený: 18.01.10
|
Ten logitech 3D byl můj druhej joy ve sturmu. Cobru jsem v ruce neměl.
Logitech má docela dobrou ergonomii. Časem chytí trochu vůli (má středovou pružinu). S potenciometry jsem problém neměl.
Znovu jsem ho vyzkoušel (u Demona) po pár letech na MSFF2 a G940 a nedalo se na tom lítat, přišel mě strašně tuhej |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 07-09-2013 13:44
|
Rozkoukaný
|
K tý vůli: aktuálně mám taky joy s pružinou. Mám ho už skoro 3 roky a už to je hodně znát. Vyndat jí jsem radši nezkoušel.
Díky za info k 3D pro!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 07-09-2013 14:21
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Mám doma Kobru M5, ale tu modovanou s kovovým vnitřkem a tím lepším kontrolerem. No a ta je výborná. O té sériové plastové jsem četl recenze dobré i rozporuplné. Nicméně i tak by měla mít hall senzory a proti potenciometrům tedy lepší předpoklad dlouhodobě sloužit. |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 07-09-2013 14:33
|
Rozkoukaný
|
Mě taky zaujala víc ta Kobra, i když mi přijde trošku nestabilní na pohled s poněkud zvláštně koncipovaným 'vrškem' - nějak si neumím představit, jak se drží.
Je to pohodlný? Kolik to má vůbec os? Plynovku to předpokládám má.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 07-09-2013 14:41
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Normální Kobra má páku s kroucením a kolečko na levé straně na plyn. Ta modovaná kovová nemá kroucení, ale má místo toho rokojeť povytáhnutelnou asi o 3cm. Navíc má pak 4 potenciometry na levé straně, 2 kroutíky se spínačema uvnitř, 5 tlačítek, 2 dvoupolohové přepínače, 1 trojpolohový a další dvoupolohový s ochranou proti nechtěnému přepnutí.
Na samotný rukojeti jsou zajímavé spouště. Na ukazováček jsou dvě. Jako na lehký stisk a promáčknutí. Ta na lehký stisk se dá odklopit, což je docela fajn. No a pak má ještě spoušť pro malíček a ta je taky odklopitelná. Je ovšem koncipovaná jednoznačně pro pravou ruku. |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 07-09-2013 15:14
|
Rozkoukaný
|
Tak to vypadá fajn! Počkám, jestli nebudou nějaký slevy na Vánoce (každá ušetřená stovka je dobrá, že?) Díky za informace!
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 07-09-2013 20:39
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Logitech Extreme 3D PRO byl můj první joy.
Lítat se s tím dá, ale není to nic moc. Navíc je to fakt posilovací stroj na bicepsy.
V té době byl v této kategorii mnohem mnohem lepší Saitek cybork evo.
Mnoho kluků ho tady mělo. Ale další vývoj tohoto jsem už nesledoval ,tak nevím...
Cobru jsem v ruce neměl, Ale někdo tady před nedávnem přeposílal, myslím z ruských stránek, videjko jak tam borec tu cobru "kuchal". Byl to děs.
Možná, že funguje jakš takš. Ovšem to pahrubé provedení ve mě nevzbuzuje důvěru. |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 07-09-2013 21:57
|
Rozkoukaný
|
Tak já nechci joy za čtyři tisíce, uvítal bych spíš TrackIR z těch 'dražších věcí' - jsem stále nevydělávající student ... ale mám tu Joy za tři stovky a už má dost odslouženo.
Zas ale ta Kobra vypadá celkem stabilně.
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 07-09-2013 22:21
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
No ja jenom dovětek EVO stál asi 1000 Kč.
Ale třeba už není v "kurzu" ...nevím... |
|
|
|
scot666 |
Přidané 08-09-2013 08:53
|
Nováček
Příspěvek: 41
Založený: 20.02.12
|
A co Thrustmaster T.1600M? Ja teda poridil nedavno, ale az na zelene podsviceni zakladny mi prijde za ty penize super. Hlavni osy maji Hallovy senzory. Vybiral jsem mezi T.1600M a Cobrou, rozhodla cena. |
|
|
|
1stCL_Hien |
Přidané 08-09-2013 09:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 264
Založený: 30.01.10
|
Tak můj první joy byl LG Xtreme 3D Pro Sloužil mi 4 roky hodně intenzivního létání. Postupně mi začala odcházet tlačítka, řekl bych tak poslední rok. Nicméně jsem s ním byl moc spokojen a ani větší síli v řízení mě nevadili, právě naopak.
Asi tak před 8 měsíci, kdy už měl opravdu velké vůle a poslal jsem ho do věčných lovišť jsem se začal poohlížet po novém klacku. Vybral jsem si Thrustmaster T.1600M hlavně kvůli jeho přesnosti. Když jsem poprvé vyzkoušel vůle, byl jsem mile překvapen: nebyla ani milimetr
JENŽE byl oproti LG tak strašně měkký, že jsem ze začátku nebyl schopen udělat ani zatáčku. Jeho ergonomie je přímo zoufalá, a než si otlačíš ruku do stádia, kdy ti to bude jedno, vcelku to potrvá. Po cca měsíci už jsem měl vychozené vůle. Nešlo o nic hrozného ale ten skvělý pocit když jsi položil na joy ruku a on se ani nehnul byl prostě fajn. Navíc jsem si nemohl pomoci, ale nebyl jsem schopný s tímhle joyem létat na hranici možností toho, či onoho letadla. Vše došlo tak daleko, že po druhém měsíci jsem objednal zpět LG. Mám ho doteď a jsem spokojenej
Neříkám že ten Thrustmaster je špatnej, bohužel já si prostě moc zvykl na pohodlí a tuhost LG.
Edit: Ještě jednu nepříjemnou vlastnost ma Thrustmaster oproti LG a sice má malou základnu(je taky o dost lehčí) a při prudších manévrech poskakoval a cestoval po stole, což není moc dobrý. Taky plynovka je docela nešťastná. |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 08-09-2013 09:42
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Taky jsem byl dlouholetým spokojeným uživatelem Logitechu 3DPro a nebýt slušné Koupě MSFF2 (který má velmi podobnou ergonomii jako Logitech), tak jsem u tohoto Logitechu doteď. A až mi MSFF2 odejde, tak asi opět logitech 3D, jen s FF.
Ale zase kdo je odchovám měkkými Saiteky a jeho kosti už jsou deformované, tomu logitech nebude vyhovovat. Je to jiné létání. |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 08-09-2013 10:42
|
Rozkoukaný
|
Jak to má Logitech s velikostí základny a s váhou?
Neskáče to po stole? Ten můj má taky pružinu a dělá to moc rád, hlavně při komplikovanějších manévrech.
LG vypadá, že má širokou a docela stabilní základnu, tak by nemusel...
Jo ale děsí mě, že se píše 'kompatibilní s Vistama, Sedmama a Widlema Osmama'... to je vtip, že?
|
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 08-09-2013 10:57
|
Diskutující
|
Jak moc mě logitech lítal nebo nelítal po stole už si nevzpomenu. Mám ale dojem, že to má nějaky zátěžovy plechy na spodku základny, takže nějakou váhu to má.
Nejlíp uděláš, když si ho někde ošaháš, popř. objednej přes internet, kde to do 14 dnů můžeš vrátit.
Ještě můžeš zkusit na TSku AOE odchytit Demona a poptat se ho. |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 08-09-2013 11:06
|
Rozkoukaný
|
Hm, takže LG pro mě padá, protože není kompatibilní s XP.
What - a - shame.
|
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 08-09-2013 11:26
|
Diskutující
|
... esli to neude kec, páč je ten joy vznikl, kdy nejnovší widle byly XP.
Leda že by změnili elektronickej pajšl, to ale pak může být uplně jinej joy než před pár rokama |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 08-09-2013 11:28
|
Rozkoukaný
|
Zkoumám.
Ale faktem je, že to má vlastní software, kterej by nemusel bejt kompatibilní, byť by joy kompatibilní byl.
|
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 08-09-2013 11:32
|
Diskutující
|
Pokud se nic v elektronice nezměnilo, tak to použiješ jen se základním win XP ovladačama, nebo někde stáhneš starší verzi toho logitech SW. |
|
|