Jojo, sleduju to. Ale pro mě osobně to nebude - preferuji kontrolu nad sebou a bytem
Pro mě osobně by bylo nejlepší polokulovitá plocha, skloněná, abych se mohl rozhlížet a taky vidět periferně... a viděl celou kabinu a vše kolem... a protože tohle je jen sen, tak Trackir - ev. se třemi až šesti monitory
Jak s tím budu koukat při hraní lítací hry na klávesnici? Nemyslím tím dnešní nejsimulátorovatější nejprodávanější a nejvíc nejzábavnější simy kde si člověk vystačí se třemi čudlíky.
Jak s tím budu koukat při hraní lítací hry na klávesnici? Nemyslím tím dnešní nejsimulátorovatější nejprodávanější a nejvíc nejzábavnější simy kde si člověk vystačí se třemi čudlíky.
Pořídíš si kvalitní HOTAS se spoustou tlačítek a nemusíš nic lovit na klávesnici...
Budeš mít klikatelnej kokpit, ne? Tak si na ty ovládací prvky prostě sáhneš. Určitě to bude spárovaný s kinectem, takže tě to bude snímat včetně okončetin. Navíc to bude napojený na facebook a jiné sociální sítě, aby to celej svět mohl vidět online. Čekají nás světlé zítřky. I do hospody budeme chodit virtuálně, dostaneme vývod, na hlavu okulus, do huby trubičku a to bude úspora místa na zeměkouli.
No vypadá to rozhodně úžasně. Už vidím, jak mám na uších sluchátka, na ksichtu tuto a přijde manželka. No to bude nadšení, co to má doma za magora, že si ani nevšimne, že přišla. Nedejbože když si přivede kamarádku a budou na mě čučet od dveří. Jestli na to nebudu mít svoji temnou komoru s klikou zevnitř, není to použitelné.
Právě tohle video ukazuje jednu vlastnost, kterou osobně považuji za špatnou. Aby viděl křidélka, musí otočit hlavu o devadesát stupňů. Aby viděl výškovku, o 180.
Ale v reálu nemusí - i kdyby nestačilo skouknout to periferně, tak otočením bulev si může pomoct (a nepřehánět to s krkem).
Takže - za mě je to gimmik. Až vyřeší i tohle, proč ne.
Jenže, to jakékoli brýle či helma nevyřeší, jedině ta promítací plocha...
By to muselo být panoramatické uvnitř, abys mohl točit vočima jak v reálu. A to by asi vedlo k nějakému nestandardnímu rozlišení. Nebo minimálně k nějaký transformaci zobrazení z placky monitoru na kus koule. Jen mě mrzí, že v tom videu upozorňuje na slabší rozlišení. Jestli to nebude alespoň full HD, není to alternativa pro estéty, kteří lítají pro krásu toho virtuálního světa.
No vypadá to rozhodně úžasně. Už vidím, jak mám na uších sluchátka, na ksichtu tuto a přijde manželka. No to bude nadšení, co to má doma za magora, že si ani nevšimne, že přišla. Nedejbože když si přivede kamarádku a budou na mě čučet od dveří. Jestli na to nebudu mít svoji temnou komoru s klikou zevnitř, není to použitelné.
Přistupuješ k tomu úplně obráceně. Magoři jsou ti, co to nepoužívají. Žijí v nějakém divném světě, jsou úplně mimo. Měli by si dát kliku zevnitř, nebo spíš nemít žádnou, aby nás normální neotravovali.
Vypadá to famózně, budu si to muset pořídit. No, co se dá dělat, život už je takovej...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
No ako toto riesis pri TrackIR? Jednoducho zmenis 'field of view' a no problem. Snad neskor sa dockame sirokouhlych, alebo polgulatych zobrazovacich zariadeni v tej helme (neexistuju uz ohybne displeje!?). Na zaciatok si myslim, ze je to slusne tak ako to je.
Podla mna dve zakladne poziadavky na zaciatok:
1) Nech to zobrazuje plynule ako bezny monitor
2) Nech to trackuje pohyb hlavy plynule
no a este za tretie, nech to davaju zadara k tym nejakym grafickym kartam a je to ok
Ale kludne ma mozu prekvapit..
Toto je DEV KIT, samotny zakaznicky produkt ma mat daleko lepsie rozlisenie
V "preview" nebylo vidět, jak lze přibližovat pohled pomocí "brýlí".
Ad výchylky - myslím, že je to otázka SW. Ale bylo by fajn, kdyby sim spolupracoval s nějakým takovýmhle udělátkem a při větších G pak pohled do stran omezoval/ztěžoval :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.