Zdravím, potřeboval bych poradit jak udělat letiště kdekoliv na celé mapě. Vím ,že jsou ve hře tzv. testovací VPD ale ani jedna nesplňuje moje požadavky, všechny jsou totiž tak nepřirozeně vysoko nad zemí. Slyšel jsem že v 4.12 to pujde, ale nevím jak na to.
No nevim, jestli by neco takoveho melo jit primo nejak korektne.
Ale jde to osulit naprosto stejnym zpusobem, jako to slo ve 4.11 s tim rozdilem, ze ted je dostupna jakasi forma textury, ktera muze dotvorit lepsi iluzi letiste, ale ani to neni stoprocentni, protoze se velke plochy stejne musi "vykachlikovat" malyma texturama, aby nebyly jejich casti moc ve vzduchu (stejny problem jako u testovaci paluby s vyskou nad terenem).
Takze muj postup: 1) Vzit nejakou pruhlednou palubu, ktera zabira nejmin mista (to splnuje 4ka - dlouha ale uzka) a umistit ji nekam do prostoru, kde chces letiste, ale tak, aby ti nezavazela (pomalu se da vetsinou prejet, ale pri rychlosti to rozbije letadlo, takze at nezavazi, stejne je tu jen aby nebyla videt), napriklad nekam do lesa, do reky a podobne.
2) Umistit na ni zakladnu, nastavit frikci na nejake mensi cislo, rekneme pro zacatek na 1 a zaskrtnout pouziti statickych letadel jako spawnpointu.
3) V seznamu obejktu vybrat Stacionarni letadla a podle potreby vybrat bud konkretni typ letadla, ktery na tom letisti bude (napr Hurri, P40, Spit atd.), nebo vybrat uplne na konci seznamu Genericky typ (duch, do ktereho se bude spawnovat jakekoliv letadlo ze seznamu letadel na letisti) a umistit nekam na plochu - do techto letadel se budou objevovat zivi piloti.
4) No a ted uz staci jen udelat nejakou tu "omacku" kolem, tj treba svetlama nebo plachtama vyznacit startovaci drahu (rozjizdet se ke startu se da kdekoliv v prostoru zakladny, vyznacene kruhem = vsude tady mala frikce zarucuje, ze to nebude moc skakat), rozhazet hangary atd.
Diky novym "texturam" v seznamu Objektu (tam co jsou baraky, tak na konci seznamu) se da vyznacit i nejaka ta pojezdovka, odstavna plocha atd, ale to uz si tvurce poradi sam.
Krom nekolidujiciho umisteni paluby je treba si dat pozor uz jen na to, ze vlastne pri rozjezdu a pristani letadla nebudou jezdit po umele rovine, ale po skutecnem povrchu mapy, takze pozor na nejake kopce nebo hodne hrbolatou krajinu. Do kopce se docela spatne pristava
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.