November 06 2025 16:53:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - editace misí FAQ
 Vytisknout diskuzi
Jde vyrobit letiště tam, kde není ?
Rejtharik
Zdravím, potřeboval bych poradit jak udělat letiště kdekoliv na celé mapě. Vím ,že jsou ve hře tzv. testovací VPD ale ani jedna nesplňuje moje požadavky, všechny jsou totiž tak nepřirozeně vysoko nad zemí. Slyšel jsem že v 4.12 to pujde, ale nevím jak na to.

Děkuji předem Rejtharik

lochness
No nevim, jestli by neco takoveho melo jit primo nejak korektne.
Ale jde to osulit naprosto stejnym zpusobem, jako to slo ve 4.11 s tim rozdilem, ze ted je dostupna jakasi forma textury, ktera muze dotvorit lepsi iluzi letiste, ale ani to neni stoprocentni, protoze se velke plochy stejne musi "vykachlikovat" malyma texturama, aby nebyly jejich casti moc ve vzduchu (stejny problem jako u testovaci paluby s vyskou nad terenem).

Takze muj postup:
1) Vzit nejakou pruhlednou palubu, ktera zabira nejmin mista (to splnuje 4ka - dlouha ale uzka) a umistit ji nekam do prostoru, kde chces letiste, ale tak, aby ti nezavazela (pomalu se da vetsinou prejet, ale pri rychlosti to rozbije letadlo, takze at nezavazi, stejne je tu jen aby nebyla videt), napriklad nekam do lesa, do reky a podobne.

2) Umistit na ni zakladnu, nastavit frikci na nejake mensi cislo, rekneme pro zacatek na 1 a zaskrtnout pouziti statickych letadel jako spawnpointu.

3) V seznamu obejktu vybrat Stacionarni letadla a podle potreby vybrat bud konkretni typ letadla, ktery na tom letisti bude (napr Hurri, P40, Spit atd.), nebo vybrat uplne na konci seznamu Genericky typ (duch, do ktereho se bude spawnovat jakekoliv letadlo ze seznamu letadel na letisti) a umistit nekam na plochu - do techto letadel se budou objevovat zivi piloti.

4) No a ted uz staci jen udelat nejakou tu "omacku" kolem, tj treba svetlama nebo plachtama vyznacit startovaci drahu (rozjizdet se ke startu se da kdekoliv v prostoru zakladny, vyznacene kruhem = vsude tady mala frikce zarucuje, ze to nebude moc skakat), rozhazet hangary atd.
Diky novym "texturam" v seznamu Objektu (tam co jsou baraky, tak na konci seznamu) se da vyznacit i nejaka ta pojezdovka, odstavna plocha atd, ale to uz si tvurce poradi sam.

Krom nekolidujiciho umisteni paluby je treba si dat pozor uz jen na to, ze vlastne pri rozjezdu a pristani letadla nebudou jezdit po umele rovine, ale po skutecnem povrchu mapy, takze pozor na nejake kopce nebo hodne hrbolatou krajinu. Do kopce se docela spatne pristava Mrknutí

edit: tady je jednoducha ukazka
Upravil/a lochness dne 18-06-2013 22:40
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Rejtharik
Díky moc za odpověď. Přesně něco takového jsem potřeboval. Úsměv

Koty
Noo... tuším, že do "objects" dávali runwaye všech typů... myslím, že to by bylo lepší. Jen nevím, jak srovnat ten terén okolo Šklebící se Šklebící se
Rien n'est parfait; c'est la vie!

lochness
Lepsi nez co Koty? To ze tam pridali vizualizaci runwayi se nevylucuje s tim co jsem psal.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,470,607 návštěv