May 02 2024 04:38:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
batoh

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nová lítací sestava cca za 25 000 Kč s DPH (2013)
cyberolas
Ahoj kucí, nechci zakládat nové vlákno, když můj dotaz není daleko od toho, co tady vidím. Už delší čas chci modernizovat svůj komp a teď se mi "nějak pokazil" natolik, že tuhle zprávu píšu v nouzovém režimuÚsměv. O co jde: Lítám pouze il-2 1946+MODy, sám také rád repaintuji textury a mapy, dělám filmečky. Nyní jsem měl intel core i7-920, 2.67 GB, grafiku nVidia GTX 260. Rád bych modernizoval tak kolem 25 000, předpokádám, že by se to mělo týkat procesoru, desky, pamětí a grafické karty. Poradili byste nějakou kombinaci s rezervou ve výkonu?
A druhá část otázky: Asi bude záhodno přejít na Windows 7, ale nenese to s sebou nějaká úskalí? Lze nainstalovat šturma jen překopírováním adresářů? Je více instalací ila bez potíží? Není lepší zůstat u XP? Děkuji za infomace.
 
310_Pip
Win7 64bit mám a bez potíží až 7 verzí Ila (jen překopírováním), další výhoda sedmiček je, že pod nimi běhá CLOD Šklebící se taky více RAMky nezaškodí...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
cyberolas
NO vida, takže druhou část otázky bychom asi měli (děkuji), teď na mne prosím nahrňte nějaké návrhy ohledně první částiÚsměv
 
magot
Taky nemám problém s W7/64bit s překopírováním .. ale s klasickou instalací ano Šklebící se
 
606_Temp
Možná bych nejdřív zkusil zjistit co přesně znamená "nějak pokazil". Evidentně se nepokazilo všechno. i7-920 je pořád solidní procesor a klidně bych to kolem něj zase poskládal (pokud neodešel do křemíkového nebe).
Těch Win7 se určitě neboj. Po té, co si na ně zvykneš už o XP nebudeš ani uvažovat. RAMek MINIMÁLNĚ 4GB, ale spíš 8 (nebo 6, nevím, co máš za desku). Grafika si už zaslouží důchod. Na Ila stačí, ale na novější hry už žádná sláva.
Za rozumný peníz je GTG 660, pokud chceš dát víc peněz, tak si projdi třebas tohle http://pctuning.t...osmi-tisic
 
http://no606.ic.cz/
cyberolas
Ale já mám onen procesor pouze 2,67GB, já bych se nebál do něj investovat, dnes už vídám 3,3 Gb atd... desku také klidně inovuji, viz můj hořejěí příspěvek. Nehleďme na slova "něco pokazil", modernizaci jsem měl tak jako tak v plánu a tohle jen celý proces urychlilo.
 
Rumcajs
25k už je docela dost peněz. V rámci i7 se za to dá pořídit následující generace i7 2600 či 2600K, nebo poslední i7 3770, či 3770K. Alternativa je i5 3570 či 3570K. Páčto ta i5 to běhá na 3.40/3.80 GHz, bude i ta i5 významně rychlejší, než ta starší i7 920. Grafika NVidia 660 (Ti) či 670 je dobrá volba. Otázka je, co v rámci těch peněz chceš pořídit. Pokud je to i disk, zdroj, škatule, DVD/Blue Ray, myš, klávesnice, monitor .... je to složitější. Pokud je to jen MB, procesor, paměť a GK, je to snadné. Zkrátka pokud by to mělo být celý nový a bez větších kompromisů, bylo by to přes 30k. Pokud se sem tam spokojíš s mírnou volbou z rozumu, do 25k se vejdeš bez problémů.
Celé je to otázka peněz. Prostě kolik v tom jeden chce utopit. Není to investice, peníze se rozhodně nevracejí. Zisk v podobě plynulosti a FPS je nelineární, víc FPS se platí mnohem větším penízem. Kdyžtak napiš víc podrobností, kdybys chtěl nějaký názor na konkrétní součástky.
 
cyberolas
Konkrétně:
Nová deska
nový procesor
nová grafárna
nové paměti

to vše pro stařičkého ila s MODy, to nepíšu proto, že bych jej chtěl zanedbávat, ale spíš proto, že umí využívat jen jedno jádro a to se asi na volbě podepíše, že?

Zdroj mám slušný, monitor též, myš a klávesnice jakbysmet.
 
Rumcajs
Hele málokterá hra umí smysluplně využívat víc jader. Dnešní maximum bych řekl je 4. Pokud má procesor 4 jádra, sejde dál spíš na frekvenci, než dalších jádrech. No a taky na IPC, to už zabíhaáme asi daleko. Zkrátka i7 a i5 je lepší volba než AMD procesory. V hrách je i5 na 99% stejné jako i7.
Jak přesně je na tom starý Il2 s vícejádrovostí přesně nevím, ale řekl bych, že spíš nijak, než zázračně. Tedy zase jít spíš po frekvenci.

Hele tedy Intel.
MB s chipsetem Z77.
http://www.alza.c...853664.htm 2745 CZK.
Netřeba kupovat desku za 6 000. Takováhle úplně stačí.
Procesor i7 http://www.alza.c...292073.htm 7999CZK nebo i5 http://www.alza.c...292078.htm 5499CZK
Pokud necheš přetaktovávat, můžou být i varianty bez toho K na konci, vyjdou trochu levněji.
GK 660Ti cca 8 000CZK, nebo 670 cca 10 000CZK. Může být cokoli podle preferencí.
RAM třeba http://www.alza.c...332686.htm 3189CZK

No a 25K je fuč :-)

V každém případě vše je dost slušná volba na cokoli. S takovou sestavou můžeš mastit cokoli současného.
 
cyberolas
Výborně Rumcajzíku, přesně takový styl odpovědi jsem si představoval. Děkuji.
 
CSL1_Talbot
Prosim ta naco 16Gb RAM a este s takymi brutal chladicmi ?Toto uplne staci http://www.alza.c...295769.htm
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.
 
Rumcajs
Víš co, chce utratit 25k za desku, procák, GK a RAM. To patří už do vyšší třídy. Podle toho navrhuji součástky. To, cos nalinkoval, jsou RAMky s poloviční kapacitou a bez XMP. Počítač s nima bude chodit ve většině případů úplně stejně jako s těma Corsairama. Ale to samé se dá říct o volbě i7 nebo i5. Nebo dokonce i3. Prostě jsou lidi, kteří peníze používají pro svoji potěchu, nejen pro pokrytí "nezbytných" potřeb.

To XMP mi připomíná, že jsem neupozornil na potřebu zapnou XMP profil pamětí v Biosu. Pak si to sama osahá parametry těch RAMek i na nadstandardních frekvencích a pojede to samo od sebe na těch 1600MHz (nebo co si koupíš za typ). Ty samé mají v v 1866MHz verzi. http://www.alza.c...326110.htm

S 16GB RAM se dá uvažovat o RAMdisku třeba na CloD.
 
cyberolas
Ok, upozorním na XMP konstruktéra svého kompu, děkuji. Jinak jsi to Rumcajsi docela vystihl, chci mít prostě velkou rezervu ve výkonu atd.
 
clone9cz
...

S 16GB RAM se dá uvažovat o RAMdisku třeba na CloD.


Na RAM disk pozor, při vyšším vytížení může ukrajovat neobvykle z výkonu procesoru. 6 core to ale pojistí, ušetří se na extra drahém SSD do PCIe.
http://fiehnlab.u...hmarks.pdf
 
http://www.wwii-illusion.net
clone9cz
Nechci zakládat nové vlákno, ale rád to za 16 000 zlikviduju.
S Fučidou budeme muset vymyslet nějaké tělesné tresty, jinak to nevidim.
 
http://www.wwii-illusion.net
magot
clone9cz napsal:

Nechci zakládat nové vlákno, ale rád to za 16 000 zlikviduju.
S Fučidou budeme muset vymyslet nějaké tělesné tresty, jinak to nevidim.

Doporučuju linčování rozzuřeným davem.

Btw 25K už jsou vyhozený prachy si myslím ... těch 16K ušlo ...
 
Rumcajs
clone9cz napsal:

...

S 16GB RAM se dá uvažovat o RAMdisku třeba na CloD.


Na RAM disk pozor, při vyšším vytížení může ukrajovat neobvykle z výkonu procesoru. 6 core to ale pojistí, ušetří se na extra drahém SSD do PCIe.
http://fiehnlab.u...hmarks.pdf

Většina těch testovaných RAM disků bude placená. Takhle od pohledu jen ten ImDisk je free. Sice u něj píšou, že je "very hard to install", ale to chce brát se rezervou. Je třeba spustit něco z příkazové řádky, čemu netřeba úplně rozumět, stačí to prostě odklepnout. Bohužel netestovali SoftPerfect RAM disk, který je taky free a není "very hard". Co se týká tý náročnosti na procesor, je třeba mít také na mysli, že typické užití na CLOD bude read only. Na začátku se vytvoří image toho disku a ten se připojí pouze ke čtení. Normálně se na ten RAM disk s CLODem (či jinou gameskou) nebude zapisovat, protože se o to při vypnutí přijde. No a předpokládám, že při čtení nebude ta procesorová zátěž až tak velká, jako to je při zápisu. Ten image file se vždy při aktualizaci hry vyrobí novej, aby obsahoval aktuální verzi a to je vše.
Spíš bych chtěl říct, že použití toho SoftPerfect RAM disku vede k tomu, že při startu systému to nějakou dobu načítá obsah z toho image fajlu a protože to je pár GByte, nějakou chvíli to trvá. Je tedy fajn mít to na jiném než systémovém disku. Při vypínání to z nějakého mě neznámého důvodu taky pár vteřin trvá.

EDIT: To PDF, co Clone nalinkoval, je z roku 2009. Proto jsou tam informace, které jsou dnes už mimo realitu. Třeba se tam píše, že systém s 64GB RAM by stálo 3200 USD.
Upravil/a Rumcajs dne 30-04-2013 09:29
 
cyberolas
Nazdar kucí!
Tak sestavu už mám doma, ale:
1. Nakopírovaný Sturm si nepamatuje nastavení, když je pozměním. Takže mi po každém spuštění ila (ne po restartu) hraje hlasitá hudba atd., nemluvě o mapování plynovek atd. jak přemluvit systém aby si to pamatoval? Není to právě tím, že je il pouze nakopírovaný a ne instalovaný?
2. Plynové páky Saitek Pro Flight Throttle Quadrant:
W7 hlásí, že zařízení pracuje v pořádku, hezky se mi zobrazují funkce na monitoru, ale když jsem dal restart, tak šel celý Windows do háje a mám jen černou obrazovku s kurzorem. Stalo se tak právě po instalaci pák, track-IR v poho, joy také. Faktem je, že stránky u tohoto produktu hlásí použití pro XP64, Visty64, ale pro W7 ne. Máte někdo podobné zkušenosti? Jen pro úplnost - tyto páky mám dvě a s XP bylo vše ok.
 
magot
1. zkopírovaný Il2 se chová stejně jako nainstalovaný. To vypadá jako by jsi měl zákaz zápisu na tu část disku.
Zkus Ila překopírovat ještě jinam nebo na jiný disk a tam ho zpustit.

2. Saitek Pro Flight Throttle Quadrant by měl mít podporu W7
http://www.saitek.../quad.html
Rozhodně si ale zkus nejdříve sehnat ovladače pro W7 32 nebo 64bit. XP ovladače nemusí fungovat.

Systém dej po kolizi obnovit ... zřejmě to kleklo právě na tom ovladači.
 
LangMaster
Mám 2 quadranty na win7 64 a bez problému jen kalibrace je někdy divoká a pak se musí smazat v registrech některé hodnoty a pak znova kalibrovat.
 
http://www.ok1slm.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,799,482 návštěv