March 29 2024 10:34:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Team Fusion
Aces_Wild
Planned Future Improvements to DESERT WINGS - TOBRUK

DESERT WINGS - TOBRUK was the first completely new Module for the CLIFFS OF DOVER series, and while TF is quite happy with the new content we have added, the release does not include all the new core game engine elements which we originally planned to include.

TF had to decide between delaying the release for another time period, or releasing as planned and adding the improvements and features later. We decided on an incremental process.

Assuming the game is reasonably successful with its sales, we will go ahead with these developments.

The following are a list of new features we hope to add to the core game over the next few months, and into the next year. These features will also be added to BLITZ.

These features will be added with no charge to the owners of the game.

They can be expected to arrive in this order... although this may be changed.

----

- Addition of improvements to terrain graphics. These will include the adding of a third Level of Detail for the terrain... to allow the players to see more detail at medium altitudes, as well as the addition of improved textures for game tiles outside of the main areas, and the addition of desert grasses and possibly more desert rock formations.

We also hope to improve the tessellation effects in the game as part of these improvements.

We hope to roll this out in the next few months.

---

- Addition of the trueSKY weather engine, with new cloud system, as well as weather effects, and water effects.

https://www.youtube.com/channel/UCm4QKlPwIdIiyhKJbC_wBFQ

We had a working beta of this new weather system tested in December of 2019, but it needs improvement and the addition of additional features and was not ready for release.

The expectation is we should have this new weather system in place in Fall/early Winter of 2020.

---

Creation of a Dynamic Campaign Generator.

We are currently working on this... not clear when it might be available.

---

- Upgrading of the existing SPEEDTREE program with the latest version.

Game uses an older version, we hope to add the new version assuming the license is affordable.

---

- Addition of an integrated Air/Land/Sea system which will allow the players to control the ground vehicles and ships. Basically a player will be able to pull up a screen showing the various vehicle formations and ships... and to be able to create new waypoints and orders for these elements.

Essentially this will allow the player to control these AI elements and order them to attack or maneuver. This will add to the overall immersion of the Sim, and provide the opportunity to experience a realistic battlefield environment.

Players in aircraft would not have access to the AI vehicle/ship control panel... they would need to spawn in designated vehicles or ships. Also, the mission/server admin could set time requirements for when players could use this option so as to avoid abuse... i.e. the player would need to have been on the server and playing for the side whose AI units are being commanded for a minimum time period... variable by Server Admin settings. And minimum time periods could be set before a new set of commands could be entered to over-ride previously issued commands.

We also would like to add an improved system to allow the players to spawn in vehicles and ships, but this may need to wait till a later stage. We also plan to add human figures who will man the Ship AAA weapons and allow players to man these positions.

---

- Addition of a Virtual Reality viewing system.

This is a larger project, and will take a great deal of work and development. At earliest, it will be added in early 2021... and it is more than likely it will be some time into the new year.

We have previously done some preliminary work which indicated VR was something which the game could be adapted to use, but this test was very much an Alpha and will require substantial development.

We know this is a priority for many in the community and realize the future for gaming will likely see the number of VR users increase.

---------

I would also like to add we are continually working as hard as we can to solve the bugs and issues with the release game and will continue to release patches and updates on a weekly basis over the next few months.

If you would like to comment on these plans, please post in this thread:

https://forum.il2sturmovik.com/…/64431-discussion-of-plann…/
 
hybca
borci, tak nějak jsem se přejedl BoSka a rád bych zabrouzdal do vod horké Afriky. Chtěl jsem se poptat majítelů Tobruku, jestli hra stojí za to se s ní vůbec seznamovat? Když pominu cenu, tak jak je na tom hratelnost, jaký z toho máte pocit a za další, je k tomu vůbec nějaká komunita - rozuměj lítatelné servery se slušnou základnou hráčů?

Visím na YT a na ofiko foru, hltám každé video, ale tak nějak pořád lavíruju, jestli do toho jít, koupit a s prominutím se srát s nastavováním, bindováním atd. Co ta hratelnost, je to přirozenější než to naše zpropadené BoS?
i.ibb.co/X77nbn3/banner2.jpg

i5-6600K @ 4.6 GHz, ASUS Z170 Pro Gaming, Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC 8G, Kingston 8GB KIT DDR4 2400MHz CL12, Noctua NH-C12P SE14, Win 10 Pro
 
Paulus
V něčem je to lepší v něčem stejné. Konkrétnější nebudu. Mně se to líbí, létám tam rád. Vytvořil jsem si vlastní server (jde to jednodušeji než v BOX). Vždy tam jsou 3-4 servery na létaní. Za ty peníze to stojí!Mrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
 
310_cibule
Hybčo, to záleží, co tě baví nejvíc. Je tam dle mého lepší engine management (i když ne ještě úplně dovychytaný, zejména u nových strojů) než u BoS. To třeba baví mne. Má to velmi slušný letový model a demage model. A několik strojů, které jinde nenajdeš (wellington, D 520, Kittyhawk, CR 42 atd., tedy ve starém šturmu ano, ale ten už lítají jen opravdoví nadšenci jako třeba Magot : )

Komunita zatím není velká, ale bývala, zejména kolem ATAG serveru (jen v naší čs. 310. bylo asi dvacet lidí, nejméně deset velmi aktivních, lítat s Brity, Američany a Poláky nad Kanál a Francii byl nezapomenutelný zážitek). Snaží se ji oživit, těžko říct, kolik lidí se vrátí. Zatím na ATAG najdeš pár desítek lidí denně.

Jinak jak píše Paulus.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
310_cibule
Pod tím plánem, co sem dal Aces, se rozjíždí zajímavá debata.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Lanc
pedaly thrustmaster mam nastavene na 1.00, ale aj tak to mam strasne citlive, pri miernom zatlaceni mi to uplne rozhodi lietadlo. skusil som aj TARGET, ale ten vobec nekomunikuje s hrou. Za akukolvek radu budem vdacny
2/JG26_Krak
 
http://squadron.achileus.cz/
LesniHU
Aces_Wild napsal:

Planned Future Improvements to DESERT WINGS - TOBRUK
Prominte, ze budu skarohlidem, ale na tohle se proste neda nereagovat.
Kdyz jsem to zkousel naposledy, tak to probihalo takhle:
chtel jsem pomerne jednoduchou vec na zacatek, svezt se v nejakem vetsim letadle, vyzkouset si ho a pokochat se u Doveru utesy. Takze jsem tam namackal nejaky free flight, nebo jak se to jmenovalo, umisteni nad Kanalem, a v jednu chvili to psalo, ze se letadlo voli na pristim screenu. Na nem bylo napevno nejake "early" bez udani typu, ale zato s moznosti volby dekoraci letadla a pilota, z cehoz jsem po startu mise vyvodil, ze je tam napevno ranna verze spitfiru. Chvili jsem letal a po asi deseti minutach letu smerem, kde by mela byt pevnina, jsem vystoupal, abych ji lepe videl. Nevidel. Ty utesy jsem nevidel ani po dvaceti minutach, nacez jsem vyvodil, ze jsem na prazdne mape a ten Kanal je lez, stejne jako to o volbe letadla.

V te hre proste chybi naprosto zakladni veci, a muzeme se v nazorech lisit, ale ja za jeden z tech zakladu povazuji moznost za pouziti primereneho usili skocit do letadla dle vlastni volby na misto mapy dle vlastni volby a do situace dle vlastni volby (od stroje vypnuteho a na zemi az po nejakou komplikovanou scenerii).

A ted to dulezite, opravdu si autori mysli, ze to vylepsi jakymsi velenim jednotkam? A zkouseli uz nekdy autori ovladat protiletadlove delo? Ja jo, a muzu vam rici, ze dlouho smutne koukate na letadla mimo dostrel a pokud se neco do dostrelu dostane, netrefite to (je velmi tezke trefit i neco velikosti heinkelu v rovnem letu primo nad vami).

Ja doufam, ze se od te doby, co jsem to zkousel, mnohe zlepsilo, opravdu doufam, ale neocekavam to. Pro Hybcu - podle me to rozhodne nema cenu, ta hra ma kvalitu tak peti, mozna deseti dolaru. A ted mi muzete zkusit vysvetlit, co se zlepsilo a jak je to bezva...
 
Paulus
LesníHU, budu reagovat jen to, jak se proletět nad Dover útesy.
Jdi do „Jeden hráč“; „Rychlá myse“; tam jsi určitě našel „Volný let – Kanál“ tady samozřejmě nenajdeš nic než vodu! Najdi misi „Přelet“ (5. od shora); v základním nastavení tam je Blenheim, 2x klikni na letadlo až se ti rozevře výběr letadel, jsou tam všechna. Dál už to asi znáš, jak nastavit letadlo zbraně atd. V této rychlé misi jsem testoval nejraději všechna letadla. Ale v ostatních misích můžeš tímto způsobem vybírat letadla taky!
Na ostatní Tvé názory reagovat nebudu. S něčím bych souhlasil, ale většinou ne. Každá hra má své chyby. CLOD si své virtuální piloty najde. Mně osobně se líbí a Tobruk je zajímavá mapa. Drahé to je zbytečnost taky, ale stojí to za to…!Mrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
 
magot
nicméně v CLODu si člověk i tak může misi za 5 minut naklikat v editoru po vzoru starého šturma, kde je to vše přehledné a user friendly
Kdyby na tu poušť plácli nějaký pěkný textury, to by byl pro mne docela důvod ke koupi .. i tak to asi časem koupím v nějaké slevě abych zkusil toho velouše
Řiditelné jednotky budou v clodu úplně k hovnu. Jet stovky kilometrů po žluté rovné ploše bez ničeho by bylo super na C64 v roce 1988, ne na pc v roce 2020 .. a to nepočítám flaky, jak zmínil Lesník.
Ono stačí si to zkusit v DCS něco sestřelit pětadvacítkou jen tak přes záměrný kříž. Ovšem plně simulovaný flak18 nebo vierling, to by jistě chuťovka byla. Ovšem sedět u toho celý večer a smutně koukat to je realita kanónenfutra ..
Upravil/a magot dne 17-08-2020 10:56
 
Tyler Durden
Hovno si svého Skarabea taky najde o tom žádná. Už od té doby co CLOD vyšel, a je to devět let - nikdy z toho nic pořádného nebude - nikdy.

DCS je jakože simulátor a Il-2 Sturmovik je jakože hra. CLOD je pomník marnosti.
Když máš dostatek mýdla, můžeš vyhodit do vzduchu celý svět.
 
saldy
Mě teda překvapuje jak mají nastavený priority. Textury budou předělávat , ale tím promarnili zásadní wow efekt ,na který mohou ulovit i trochu širší okruh zájemců. Textury tedy vylepší až se to bude prodávat za 10 a nikdo se to už nedoví.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
LesniHU
Paulus napsal:

LesníHU, budu reagovat jen to, jak se proletět nad Dover útesy.
Jdi do „Jeden hráč“; „Rychlá myse“; tam jsi určitě našel „Volný let – Kanál“ tady samozřejmě nenajdeš nic než vodu! Najdi misi „Přelet“ (5. od shora); v základním nastavení tam je Blenheim, 2x klikni na letadlo až se ti rozevře výběr letadel, jsou tam všechna. Dál už to asi znáš, jak nastavit letadlo zbraně atd. V této rychlé misi jsem testoval nejraději všechna letadla. Ale v ostatních misích můžeš tímto způsobem vybírat letadla taky!
Na ostatní Tvé názory reagovat nebudu. S něčím bych souhlasil, ale většinou ne. Každá hra má své chyby. CLOD si své virtuální piloty najde. Mně osobně se líbí a Tobruk je zajímavá mapa. Drahé to je zbytečnost taky, ale stojí to za to…!Mrknutí
Vsak jo, v pohode, me by to stalo za tech pet az deset dolaru. Prelet zkusim, tedy pokud se mi k tomu vubec nekdy naskytne pilezitost, diky.

Ale uvedomujes si, ze nekdo z tvurcu rekl: v tehle obrazovce pro tuhle misi nechte vybirani letadla zasedly, aby si nikdo letadlo nevybral, je to tak lepsi. Jaka uvaha ho k tomu mohla vest?
 
pSipi
Paulus napsal:

ale stojí to za to…!Mrknutí


Otazka nazoru.
Podla mna nie je. Sice zaujimava mapa a lietadla ale ta hra je technicky zastarala. Graficky ani letovym modelom uz to nestiha ani na Il2 ani na DCS. Mapa je plocha oranzova placka. Lietadla lietaju po kolajniciach a niektore maju divne spravanie vo vyvrtkach a hranicnych rezimoch.
Najviac mi ale vadia zdedene CLOD veci ako ovladanie menu a zobrazenie map v kokpite. To ale nie je chyba tohoto produktu a asi sa s tym uz neda nic robit.
Ak by to vyslo pred 8 rokmi ako DLC k CLOD bral by som to ale takto to je priliz neskoro a malo.
Kupil som to len ako podporu vyvojarom a dufam ze sa pustia do niecoho novsieho.
 
1stCL_Fucida
Já si to také koupím jako podporu těm nadšencům, co na tom tráví šílený kvanta času (stejně jako BLITZ), ale tohle podání Afriky mě úplně nezaujalo Smutný. Na ty krátké offline polety ve VR je optimální BOX.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
310_cibule
1stCL_Fucida napsal:

Já si to také koupím jako podporu těm nadšencům, co na tom tráví šílený kvanta času (stejně jako BLITZ), ale tohle podání Afriky mě úplně nezaujalo Smutný. Na ty krátké offline polety ve VR je optimální BOX.


Už jen proto, že CLOD VR zatím nepodporuje ; )

Ale je to tak, strávili na tom spousty času a skoro bych řekl, že v podmínkách, ve kterých to dělali, odvedli maximum. Blbý je, že kromě tebe, mě a pár dalších nadšenců si to za ty prachy nikdo nekoupí. Je to začarovaný kruh.
Upravil/a 310_cibule dne 18-08-2020 13:39
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
ZVP_ALEX
Já bych řekl, že těch nadšenců nakonec nebude jen pár. I když doba spousty hráčů starýho Il-a už se asi nikdy opakovat nebude a to v žádném "leteckém simulátoru".Smutný
 
Aces_Wild
NEW Joystick Wizard

We hope you enjoy our tutorial of the new release Joystick Wizard for IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover Blitz and Desert Wings Tobruk.

Team Fusion Simulations have released this program as part of Patch 011, release on 31st October, 2020.

YouTube Video


 
Joe Hallenbeck
Já nevím LesniHu, ale ja naklikat a za 2 minuty letet v CLODu nemam problem. Zamračený
313_FlyBoy
RY-C
 
Aces_Wild
Upcoming 4k Terrain WIP

Flight in a Vickers Wellington 1a Bomber from RAF Canterbury to RAF Hawkinge, showcasing the latest 4k Terrain work by our TFS Map Team.

The terrain is coming along very nicely, as the video illustrates.

Let us know your thoughts.

If you have a flight location you would like us to show, let us know. It may be our next update.

YouTube Video


 
Aces_Wild
Featuring WIP TrueSky - Battle of Britain

Here is our first Cliffs of Dover Blitz combat sortie video featuring the work in progress of TrueSky.

As you can see, the level of immersion in the cockpit, along with the real life difficulties TrueSky will give to players is next level!

Video also features WIP 4K terrain and aircraft, including the WIP 4K Spitfire cockpit!

All features are part of an upcoming massive graphics update, including the implementation of VR.

Mission featured the 48 aircraft from the RAF (12 x Spitfire's, 12 x Hurricane's) and Luftwaffe (24 x Bf-109E-4's) going head to head over Dover.

YouTube Video


 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

05-01-2024 17:45
Z 2:5 na 8:5.... zázrak

21-12-2023 16:25
Já jsem rád, že BMW potvrdilo, že moje letitá motorka si s tím poradí a nemusím to řešit :-)

21-12-2023 15:59
Ještě mohu kupovat Natural 98, který má ETBE. Nebo ještě se dá někde sehnat neoriginální těsnění na regulátor tlaku paliva, který bude dělat největší neplechu.

34,601,697 návštěv