Ahoj všichni, chtěl bych poprosit zkušenější, jestli by mohli popsat provádění akrobatických manévrů s různými stroji z Velké války. Mohla by to být taková vyšší škola pilotáže pro začátečníky.
jj přesně to jsem myslel, jenže podle mě ne s každým érem uděláš to samý S DH-2 to asi neklapne. Docela by mě zajímalo, jak moc používat směrovku, většinou když do ní šlápnu naplno tak si nabiju držku.
Upravil/a MatyDry dne 06-12-2012 19:01
Tak v zásadě mícháš kniplem a kopeš víceméně pořád stejně... Když si dáš třeba ten kopaný výkrut v Albiku tak máš v tom vrtáku více času na kontr a je to takový pohodový kolotoč. Když to uděláš v Dreideckeru je ten vrták hodně tvrdý (krev do hlavy) a na kontr máš zlomek času.
Ale třeba u takového souvratu, tam je vliv toho v čem sedíš docela velký...
Posat, co všechno se dělá, je docela dost práce. Naštěstí zde máme internet. No a tam se toho najde, až se jeden červená. Za sebe doporučuji shlídnout výuková vide přímo k ROFu. Je tam velmi polopaticky vysvětleno, jak se který manevr jmenuje, dělá a co se tím dosahuje. http://www.youtub...equiem10NS
Taky doporučuju pročíst http://en.wikiped..._maneuvers
BFM je o použití všeho toho kvedlání klacíkem s cílem otrávit život tomu druhému. Předpokládá to, že jeden už to éro slušně ovládá.
No a snad nejzásadnější materiál je popis vybírání vývrtky podle typu. To je popsáno v manuálu od ROFu a třeba tady http://dl.dropbox...20v0.8.pdf. Není nad to, potkat pilota Spadu, který při první zatáčce spadne do vývrtky (není to tak složité) a nestačí mu 3000m na to, aby to vybral.
Jinak jak psali ostatní, popisovat rozdíly chování jednotlivých strojů je na dlouho. To by vyžadovalo buď obrovské nadšení, nebo mít to jako práci. Naštěstí pomůžou ty videa od Requiema. Jde především o popis létání s rotačníma motorama, které je hodně specifické. Za mě pak jen drobně moje vlastní velmi základní dělení letadel.
1) Letadla, kde se se směrovkou pracuje hodně. (Albatrosy, DVII, Pfaltz DIII ...)
2) Letadla, kde se se směrovkou pracuje střízlivě. (Spady, SE5, Pfaltz DXII ...)
3) Letadla s rotačním motorem, kde se se směrovkou pracuje ne s cílem zatáčet, ale kontrovat gyroskopické síly. (Camel, DR1, DVIII, N11, N17 ...)
Upravil/a Rumcajs dne 07-12-2012 08:07
Mám další dotaz, jak zabránit chladnutí rotačního motoru, při dlouhých letech je neustále studenej a pak netahá jak by měl.
Upravil/a MatyDry dne 17-12-2012 14:56
Za a není studenej,ale jen máš špatně seřízenou směs.Za b nauč se s ní pracovat,protože jinak z něj nikdy nedostaneš plný výkon.Neznamená,že si řeknu dám 100% směs a mám max výkon.Ovládání rotačních motoru mě osobně přijde mnohem jednodušší než u klasických motoru.Jediné co tě musí zajímat je abys ho nepřetočil a abys měl správně nastavenou směs.U vodníku je to složitější o chlazení.
EDIT: Zapoměl jsem,že u něčeho se dá najít i ovládání směsi viz HP npříklad.
Upravil/a Merten dne 17-12-2012 15:48
Na startovaní nejbohatší směs. Po rozběhnutí motoru stáhnout někam k okraji výpletu na kulise páky. To ti tak nějak vydrží na běžné operační výšky, pak samo sledovat co dělají otáčky a podle toho ladit.
Upravil/a WT_Horrido dne 17-12-2012 15:31
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.