Modlím se aby to nebylo ve stylu 'Dogfights' (rozuměj Leteckých stíhačů v boji, doufám, že jednou natočí i Tankové stíhače v boji, Letecké stíhače na zemi, na dovolené...), tj. "Kostrba je támhle a Caproni je tady", "Kuttelwascher je tady a Dornier támhle"...
VCAF_Joe napsal:
Pondělí 19. 11:
Premiéra nového dokumentárního cyklu Dejte nám křídla, který připomíná osudy čs. letců do počátku létání až do konce 2 světové války.
Měli jsme tu čest se podílet na přípravě 3. - 5. dílu.
Letecké souboje, akrobatické kousky, tragické i hrdinské příběhy tvořily dějiny československého vojenského letectva. Z letců se poprvé stanou válečníci a i díky nim pronikne Československo do světa. Režie J. Tabery
Z letců se poprvé stanou válečníci a i díky nim pronikne Československo do světa…
Průkopnící létání a první létající válečníci. Někteří padli, sotva jim narostla křídla. Další však vyšli z ohně první světové války přesvědčeni o tom, že letadlům patří budoucnost. Naučili létat nově vzniklou zemi, roznesli její jméno do celého světa. A dali svému národu osobnosti, ke kterým mohl vzhlížet.
První díl zachycuje úplné začátky létání a první používání létajících strojů k bojům. Z průkopníků a nadšenců se postupně stali hrdinové a učitelé záchranců Evropy.
Nová zem uprostřed Evropy zastíní i aviatické velmoci, přichází totiž čas Králů vzduchu…
V druhém dílu série potkáváme vojenské letce mladé republiky jako rostoucí evropské hvězdy. Stávají se nejprve akrobatickými leteckými esy, pak zaslouženě sportovními celebritami, na které se chodí dívat statisícové davy diváků. Jména jako Novák, Malkovský, Peřina patří k nejlepším na světě. Jenže za západní hranicí začíná zbrojit na budoucí válku Hitler. Československá letecká esa, králové vzduchu, jsou jednou z nadějí při budování obrany.
Připravuju informace o dílech zahrnujících druhou válku, tj. 3. - 5.
Buď klidný, Kuba Tabery a lidi ze Studia Material by to v duchu US-show Stíhačů v boji určitě nespáchali
Já můžu ve stručnosti říci, že dnes dobrý! Po hódně dlouhé době jsem byl velice spokojen s tím, co jsem v TV na téma letectví viděl!
Upravil/a marasek dne 19-11-2012 21:05
[img]http://www.czechspitfireclub.cz/fotogalerie/110404/110404_nataceni_tabor_vojna_09.jpg[/img] is not a valid Image.
Angláni si taky prohýbali brigadýrky jako to dělali Němci ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
No co jim zbývalo, když už vypadali jako z partiovky.
Dokument to není, tam záměr režiséra plně vyšel, ale s tou propagací si nejsem jist. Připadalo mi to hrozně rozevláté, opakované citáty s pohledem na mraky... Je pěkné jak odignorovali nejlepšího stíhače protože se nehodil do krámu.
Hopr jukni na Mepfiskou krásku. Myslím že neprohýbali, byl to efekt náhlavníku sluchátek. A němci zas měli origo prohnutý ne?? Stejně jako rusové později ty mega talíře.
V Memphis Belle to jsou amíci. Stejně jako angláni, amíci, němci, rusové a i v dnešní době, většina používají/li/vlastní dvě ty čepice. Jednu ošuntělou (za války používanou při akcích, brífech a pobytu na základně, kde si s tím tak nějak hlavu nikdo moc nelámal(vyjímky se našly). Druhá byla parádní/vycházková/slavnostní dá se říci a tu pak nosili dá se říci na parádu(vyjímky se našly).
Upravil/a TozziFan dne 20-11-2012 10:56
Hoper,
viděl jsem spoustu různých RAF brigadýrek - rovnějších i víc prohnutých, těch vzorů je patrně několik. Konkrétně ta moje je celkem zachovalej originál a rozhodně nevypadá, že by byla nějak dodatečně zohýbaná.
Horrido,
a proč by to neměl být "dokument"? Pro někoho je ten pojem možná relativní, ale cyklus je takhle zkrátka označen. Podle mě správně.
Novotny,
to je fakt, sluchátka to musely pořádně sežmoulat. Rusáci holt musej vždycky machrovat nějakym extrémem
VCAF_Joe napsal:
Cracken,
neděs se, není to s tím hraním až tak... mihnu se trochu ve 4. díle
Já se neděsím, jen jsem si tě všiml v titulcích. A hraješ někoho konkrétního nebo jen "generického letce RAF, který projde okolo hangáru"? (Podobně jako hrál Zdeněk Svěrák toho indického příslušníka RAF v Tmavomodrém světě
X Novotny napsal:
Hopr jukni na Mepfiskou krásku. Myslím že neprohýbali, byl to efekt náhlavníku sluchátek. A němci zas měli origo prohnutý ne?? Stejně jako rusové později ty mega talíře.
Voni britští stíhači létali v brigadyrkách se sluchátkama? Němci měli prohnuté čepice aby orlice "stála." Deformace ovšem taky záležela na provedení čepice. Letní mohly být sežvýkané. Míra prosté zmačkanosti která už hraničila s výstrojní nekázní se určovala dle nositele. Každý nebyl Hartmann aby si mohl dovolit nosit pomačkané cosi...
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/56/Erich_Hartmann.jpg[/img] is not a valid Image.
Přidávám se k Horrimu - Britové lítali v brigadýrkách ? (pokud ano, pak bych chápal sežvýknuté okraje). Ale tak nějak si je furt vybavuju s kuklou.
ten hošíček na té fotce - to je jakýsi cucák, že ? ;)
ed: ehm... jé, ono tam toho bylo víc, to jsem určitě nepsal jáUpravil/a Hoper dne 20-11-2012 20:22
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
X Novotny napsal:
Voni britští stíhači létali v brigadyrkách se sluchátkama? Němci měli prohnuté čepice aby orlice "stála." Deformace ovšem taky záležela na provedení čepice. Letní mohly být sežvýkané. Míra prosté zmačkanosti která už hraničila s výstrojní nekázní se určovala dle nositele. Každý nebyl Hartmann aby si mohl dovolit nosit pomačkané cosi...
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/56/Erich_Hartmann.jpg[/img] is not a valid Image.
Jo Horri to já chápu,ale nemá to nic společného s Hoperovo záměrným pomačkáním.
Myslím si že je hovadina to řešit, bo ty čepico prostě takové byly a tím to hasne. K pomačkání jsem se vyjádři jako k jedné z možných.
Ale to bude tím že Hopřík od jakživa hledá něco co není. Ale i tak je to pašák.
A co pádlo? Pádlo na prdeli měli? A kanady křížem? Jestli ne, tak to byli hovno mázdry, do piči.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.