Nvidia vs Radeon střední třídy, co vzít?
|
magot |
Přidané 01-07-2012 12:44
|
Fusioner
Příspěvek: 17663
Založený: 19.06.08
|
Zvažuji jakou graf. kartu koupit.
Odjakživa jsem si pořizoval Nvidie "titániový" verze už od 4200ti před 10 lety ...
Ovšem doba se mění a zvažuju tyto dvě karty střední třídy.
(nemíním vyhazovat peníze z okna za nějaký předražený krámy, stejně "hry" nehraju )
Sapphire Radeon HD 7770 OC
vs
GIGABYTE GTX 560 Ti Ultra Durable OC 1GB
odkazy jsou na czc kvůli krapet výhodnějším cenám a zahoření celé sestavy zdarma.
Radeon si nestojí vůbec špatně a pokud připočítám radikálně nižší cenu tak se můžou jít s nvidií vycpat ne? Odběr a teplotu jádra ma Radeon taky lepší.
Tady je pár testů a Radeon nijak extra nezaostává ... (má tedy uzší sběrnici 128bit)
Cenově se Nvidia nemůže Radeonu rovnat páč ve stejné hranici se k dnešnímu dni pohybuje jen GF560SE osekaná verze a 550ti - šrot ...
Snad jen 460tka ale ta je stále ještě dražší ...
Babo raď ... investovat o pár stovek navíc kvůli pár FPS??
Upravil/a magot dne 01-07-2012 12:59
|
|
|
|
Vilik |
Přidané 01-07-2012 13:08
|
Uživatel
Příspěvek: 850
Založený: 14.02.10
|
Na co ti radit, když už jsis stejně vybral radeona.
Dřív ale ve šturmu s nima byly problemy.
Nvidia má ale různý ty vylepšovací fičurky, jako třeba to FXAA. To se může u starejch her (IL2) hodit. |
|
|
|
magot |
Přidané 01-07-2012 13:15
|
Fusioner
|
Vilik napsal:
Právě že jsem ještě nevybral ... třeba mě ukacáte na 256bit sběrnici |
|
|
|
magot |
Přidané 01-07-2012 13:37
|
Fusioner
|
hmm to je k zamyšlení páč to mám stejně primárně na IL2, CLOD a ROF ... co se týče her. Zbytek pak na práci s grafikou což se grafárna taky zahřeje. díky.
Upravil/a magot dne 01-07-2012 13:38
|
|
|
|
Rufu |
Přidané 01-07-2012 15:24
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
Hmm to je k zamyšlení,radí ti tu lidi co mají Nvidii a lidi co to říkají o tom že AMD je na Ila špatné?Možná bys mohl dohledat vlákno od Cloneho kde máš pěkné obrázky z ila s Nvidii takové ty fajn paprsky "slunce".
Buď ti řeknou názor lidi z obou táborů, nebo si kup co je levnější ,kecům že ten má to a ten zas tohle se vyhni.
Ano měl jsem problémy s Radeonem ale to bylo onehdá kdy se jádro jemnovalo ATI RAGE2.
Měl jsem 9x Nvidii a 11x ATI kromě NV5600 jsem nikdy neměl nějaký velký problém.
Poslední 3 roky mám ATI.Samozřejmě se tu najdou tací co ti řeknou že je pro socky kdežto Nvidie je kvalita.V nových hrách je spíš nutnost mít 1-2GB paměti na kartě a procesor .Co by jsi chtěl-konzole tu jsou už asi 5 let.
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 01-07-2012 15:39
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Vilik napsal:
Dřív ale ve šturmu s nima byly problemy.
Nvidia má ale různý ty vylepšovací fičurky, jako třeba to FXAA. To se může u starejch her (IL2) hodit.
FXAA u il2 není potřeba, protože funguje normální AA, které je lepší. A AMD tuhle fičurku má taky a dokonce o chlup lepší.
Magote, jestli jsi zvyklej na nV, tak přihoď peníze, ožel větší spotřebu a vem si tu. Na nějaké laborování s novým výrobcem nemusí mít náladu každý.
Řeči o tom, že je nVidia lepší na šturma jsou už dávno pasé. Nové generace nVidií už taky nejsou nijak optimalizované pro staré openGL a i lidi s nV mají semtam artefakty, stuttering atd.
Já měl SIS, 3DFx, ATI, nVidii a teď mám ATI (AMD) a il2 jede bez problémů. Pokud ti nevadí si navyknout na jiné nastavení v ovladačích, tak bych klidně tu 7770 bral. Pokud nemáš na nějaké nové věci náladu, ber nVidii.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 01-07-2012 17:29
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
|
S Radeony nemam zadnou zkusenost uz hodne dlouho, takze o tutom nemuzu rict nic. Za nV muzu potvrdit, ze se clovek nemusi bat ovladacu a vrtat se v nich, ci vybirat jaky a na co...Vyjde novy, maznu ho pres stary a jedeme dal. I par bet jsem mel a dobry.
No, pravda, naposledy jsem tusim natahl betu, protoze na whql ovladaci jsem zrejme v jedne hre zazival jakysi zridkavy graficky neduh, ktery sem tam nekdo popsal, potvrdil, na netu a beta vse spravila... Se jim v te nV i neco nepovedlo
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 01-07-2012 22:50
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10859
Založený: 26.01.13
|
nVidia
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
magot |
Přidané 02-07-2012 12:29
|
Fusioner
|
1stCL_Fucida napsal:
nVidia
A zrovna tahle viď? A co spokojenost? |
|
|
|
Baron |
Přidané 02-07-2012 14:36
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Prešiel som podobnou cestou ako Tempík - až na ten záver. Ja som prešiel z ATI na nVidiu a myslím, že k ATI sa už nevrátim. Čo mi na ATInách vadilo, boli ovládače, ktoré spôsobovali problémy. Pritom to nebola zlá karta, ale tie ovládače... Ďalšia vec, ktoré mi prekážala, bol napr. divný pomer strán v ROF, kedy som nemohol použiť natívne rozlíšenie (obraz bol v natívnom rozlíšení divný, taký zvláštne pretiahnutý). V decembri 2011 som po niekoľkých rokoch zmenil (aj z týchto dôvodov) ATI na nVidiu - a som nesmierne spokojný. Nemám zďaleka najvýkonnejšiu kartu - mám Gigabyte 470GTX 1200 MB s rozšírenou zbernicou, ide vlastne o posledné 470ky. Maximálna spokojnosť, napr. na CLoD mám bez stutteringu (po vypnutí vertikálnej synchronizácie v predchádzajúcom patchi, po poslednom je to jedno), všetko na maximálnych detailoch. O RoFku ani nehovorím, na tejto karte je to skvost (no, ono je to vlastne skvost sám o sebe). Plynulé, na maxime, vyhladzované. Ďalšie hry ktoré hrám na maximálnych detailoch bez akýchkoľvek problémov: RIFT, Crisys, World of tanks, Wings of Prey, Mass Effect 1 - 3, Red Orchestra - Stalingrad, Arma 2 (+ datadisky), Iron Front 1944, Battlefield 2, Battlefield 3, Stalker, Metro, atď. Za seba môžem jednoznačne odporučiť práve nVidiu. ATI sú dobré karty, to je bez debaty - nVidia je však "vychytanejšia", navyše spolupracuje s vývojármi hier, čo sa napr. o ATI nie vždy dá povedať (konkrétne problémy s RoF, na ktoré ATI nereagovala napriek dotazom priamo od vývojárov z Neoqb a neskôr od 777)
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 02-07-2012 15:02
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
No ona na ROF dlouho srala i nVidia, dokud neměli nějakou kladnou recenzi v mainstream herním mediu a prostě nebylo více vidět že to mimo úchyláků hrají i běžní zákazníci nVidie
Pokud Magot nehraje hry tak je úplně putna co tam dá. Šturm je starý pro jakoukoli značku, DCS jede blbě na čemkoli a snad jedině kvůli ROFu je možno preferovat nVidii protože to na ní čvachtá lépe.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 02-07-2012 15:30
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10859
Založený: 26.01.13
|
magot napsal:
1stCL_Fucida napsal:
nVidia
A zrovna tahle viď? A co spokojenost?
Za ty peníze jsem asi nemohl koupit nic lepšího. Nataktoval jsem ji hezky nahoru a všechno běží jak víno . Tedy samozřejmě krom CLODu. Na druhou stranu i ten je celkem slušně semi-plynulý
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
magot |
Přidané 02-07-2012 17:16
|
Fusioner
|
Tak to mám semi-radost Ale U CLOD-a se dá počítat s různejma špekama ... Každopádně u Radeonu by to zřejmě lepší nebylo ...
Upravil/a magot dne 02-07-2012 17:17
|
|
|
|
Kelly |
Přidané 02-07-2012 17:28
|
Nováček
Příspěvek: 12
Založený: 13.06.12
|
pokud nebereš 6xx řadu Nvidie, tak ber Ati |
|
|
|
Jara4 |
Přidané 02-07-2012 17:49
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 449
Založený: 23.01.12
|
Mám ATI Radeon 6850 a výše uvedené problémy neznám. Nneí to sice žádný výkřik poslední techniky, ale já jsem spokojený. Pokud mám nějaké problémy, tak maximálně s výkonem procesoru (Intel C2D 8200). Naopak, nemohl jsem se ubránit úsměvu, když si majitelé nVidií po posledním patchi CLoDa začali pochvalovat, jak jim to najednou začalo ostře vykreslovat kokpit, budíky na gondolách apod. Já s ATInou jsem ani netušil, že nějaké problémy s vykreslováním byly . Co se týče ovladačů, taky spokojenost - vůbec nemusím shánět a testovat nějaké bety, mám tam ofiko ovladač někdy z února a všechno jede bez vady.
Ale to je věcí názoru - za 20 let skládání počítačů jsem vyzkoušel všechno možné a netvrdím, že zůstanu u ATI navždy. |
|
|
|
magot |
Přidané 02-07-2012 17:54
|
Fusioner
|
WT_Horrido napsal:
No ona na ROF dlouho srala i nVidia, dokud neměli nějakou kladnou recenzi v mainstream herním mediu a prostě nebylo více vidět že to mimo úchyláků hrají i běžní zákazníci nVidie
Pokud Magot nehraje hry tak je úplně putna co tam dá. Šturm je starý pro jakoukoli značku, DCS jede blbě na čemkoli a snad jedině kvůli ROFu je možno preferovat nVidii protože to na ní čvachtá lépe.
Hry sice moc nehraju, nepočítaje deskové šachy, ale jinak 3dsmax sis pápne hodně z grafiky a PSD ve 150 vrstvách taky ...
Profesně dělám grafika tak si domácí stroj musí taky poradit s renderováním krajiny nebo domu ve vysokým rozlišení.
Takže to mám i na práci.
Zřejmě si teda připlatím a pořídím nvidii, už kvůli dlouholeté spokojenosti s titániovejma verzema a nechuti experimentovat a Radeonama i když věřím že to jsou taky dobrý mašinky.
Problém CLOD-a je že to je defakto stále betaverze která je testována na nevinných hráčích kteří si zakoupili iluzi plné hry.
Není tajemstvím že interface CLOD pro grafické karty není plně funkční, tak i podpora x4 procesorů. Prostě neměli peníze tak to museli postrčit.
Upravil/a magot dne 02-07-2012 18:05
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 02-07-2012 23:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
|
1stCL_Fucida napsal:
semi-plynulý
Tak tohle by mohla byt nova esence totalni korektnosti ! Fakt dobry !
|
|
|
|
kouty |
Přidané 27-08-2013 17:49
|
Uživatel
Příspěvek: 1050
Založený: 29.08.09
|
Uvažuji o koupi gtx660ky a chtěl bych se zeptat, jak jsou na tom protějšky od radeonu?(Poměr cena/výkon, 660 je můj cenový strop)
Pc bude na hry(Wot, šturm, Metro 2, BoS?).
(Jako procesor uvažuji o i5 3570) |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 27-08-2013 18:13
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Třeba tady http://www.videoc..._gpus.html
Ekvivalent je asi AMD 7870 možná i levnější a trochu pomalejší 7850. Cenově je to vše podobné v rozmezí asi 4500 - 5500. Možná bys mohl uškudlit na 660Ti. Chtěj určitě 2GB verzi. GB je málo, byl bys limitovanej RAMkou na GK a 3GB je zbytečné, pokud nemáš víc monitorů. |
|
|
|
magot |
Přidané 27-08-2013 19:15
|
Fusioner
|
jj ber 660ti ... titanium je titanium ... |
|