Zdravím soudruzi piloti
mám takový menší problém a při prohledávání fóra jsem nikde odpověď nenašel nevíte prosím někdo, jak to v IL2 funguje s vlastní hudbou? Mám gold edici (PF,SB,E) a když si dám do složky hudba (při letu) Hymnu sssr, tak hraje za letu normálně, ale když tam dám třeba kalinku nebo Kaťušu, tak se mi nepřehraje vůbec! Přitom obojí je 128 Kbs a 44100 hz a Mp3. A pokud jsem svůj dotaz směřoval jinam, než kam patří, tak se omlouvám, ale nikde jsem nenašel přímo dotazy
No - Il nám přehrává soubory ve formátu wav a to přesně ve formě wav - MPEG Layer-3, což znamená, že wav je komprimovaný. Kdyby nebyl, přehraje se ti pouze kousíček nebo kousek nebo část hudby do 6MB. Povšimni si, jaký je wav bez komprimace žrout místa - písnička má třeba celých 40MB, že? K převodu z mp3 na wav MPEG Layer-3 poslouží kdejaký freewarový softík, o nějakém Soundforge jak pokročilejším programu ani nemluvě.
Upravil/a cyberolas dne 16-06-2012 17:35
Díky za odpověď. Zkusil jsem to převést do WAV a přehrálo mi to jen prvních pár vteřin z hymny a kaťuši, tak jsem trošku zaexperimentoval a zkoušel různé formáty. nakonec jsem řešení našel. V Mp3 320 Kbs se přehraje všechno a celé naprosto bez problémů A ušetří se spousta místa
no je tam tusim potreba RIFF MP3 nebo jak se presne ten format jmenuje. V podstate je to MP3 s jinou hlavickou, takze velikost je temer totozna. Da se to vyuzit i pri vkladani hudby napriklad do Powerpoint prezentace a podobnych wav vyzadujicich vecech.
Dobry free konvertor je CDEx napriklad.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.