January 21 2026 03:44:52
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL-2 Server Přes Hamachi
Andre221
Zdravím,
Mám nainstalovaný dedikovaný server 4.11m. V pohodě ho spustím, ale když se chci připojit píše mi to v IL-2 IPku od počítače ne od Hamachi i když v confs.ini mám nastavené IPky od Hamachi.

PS: Jedu pryč, takže si to přečtu až v pondělí.

Díky.

magot
kdysi na 4.07 mě to šlapalo CO-OP jednoduše, žádný dedikáče ...
prostě jeden vytvořil server a druhej se na něj napojil IPčkem z hamachi ...
předtím samozřejmě muselo být navázáno spojení Hamachi obou stran a otestováno a taky ping.
Hodně lidí to otestování spojení podceňuje a tak si ani neověřej zda je všechno ok s čím IL2 rozhraní nemá nic společného.
Upravil/a magot dne 06-04-2012 13:56

Andre221
Ještě se na to podívám, ale myslím si že je to tím, že se mi spouští server na IP adrese přes kterou se připojuji normálně na net, ne na IP adrese od Hamachi.

czs_scharck
Máš nějaký zvláštní důvod, proč to chceš hrát zrovna přes Hamachi ?
Není to jednodušší běžným způsobem ?
Tzn. mít obyčejnou "client" verzi hry, dát kamarádovi/ům svou IP, založit "server" ve své hře a nechť se k tobě připojí ... ?
Nebo "založit" hru přes prográmek Hyperlobby ... ?
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Stoupa
To by musel mít veřejnou IP.

magot
Přesně, kdyby měl každý veřejnou IP, tak by Hamachi asi neexistovalo.
A právě kdo má proměnnou IP a chce si se sousedem dát hru ve dvou a nechce lézt na veřejný server , tak je Hamachi šikovná věcička.

Stoupa
My občas teké lítáme přes Hamachi, mamé klasik instalaci ILa. Nejdříve se musí všichni připojit na server Hamachi, a teprve pak v il2set.exe je třeba v záložce síť nastavit místo výchozí, IP Hamachi. Jde to i přes conf.ini, ten co zakládá musí mít vyplněné localHost (svoje IP Hamachi), a prázdnou remoteHost, ti co se připojují musí mít jak LocalHost (IP svého Hamachi) tak remoteHost (IP Hamachi toho kdo zakládá). Na server se pripojuje bud zadáním IP adresy, nebo dat multiplayer/ join server/ Search for local servers
Upravil/a Stoupa dne 06-04-2012 16:58

310_Pip
podobny program jako Hamachi je Tunngle, kdysi sem ho vyuzival...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
lochness
my co mame Steam verzi a nefunkcni setup.exe jsme pri hre pres hamachi odkazani na prepinani poradi sitovych adapteru v operacnim systemu, jinak hra hamachi servr vubec nevidi, i kdyz je tunel spravne vytvoreny.
Nevim s jakym nastavenim toto souvisi, protoze na XP s tim problem nemam, ale Vista a W7 tim trpi. Na nekterych pocitacich ovsem i XP.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

czs_scharck
A to k tomu Hamachi všichni potřebujete taky server verzi Ila jako má Andre221 ?
Juj ... totiž, fuj, opruz.
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

lochness
CSL1_Scharck napsal:
A to k tomu Hamachi všichni potřebujete taky server verzi Ila jako má Andre221 ?
Juj ... totiž, fuj, opruz.

nene, my to taky valime jen pres rozhrani, ktere nabizi klasicky hra. Ale porad ten kdo zaklada je servrem pro ostatni Mrknutí

To ze andre spousti dedikac si nedovedu vysvetlit jinak, nez ze chce vyuzit nejakou funkcionalitu, kterou klasickej multiplayer nedovoluje (FBDj ci co ja vim co dalsiho? Úsměv )
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Andre221
Mám z toho takový lepší pocit kdtž server je dedikáč. Dá se lépe ovládat přes konzoli. A taky to budeme normálně dávat na počítač s veřejnou IP tak ať už to mám připravené

Mech
Co se zkusit pripojit na localhost(127.0.0.1) misto ip hamachi?

Andre221
To by teoreticky jít mělo. Notebook mám doma, takže to zkusím v pondělí

Andre221
In-game Server facha s tím překopáním conf.ini, ale na dedikáč se stále nedokážu připojt, přitom mám na dedikáči nastavený localhost na mojí ip hamachi. Kdyžtak mi pošlete confc.ini a confs.ini s popiskami kde co napsat. Úsměv

Koty
Stoupa napsal:
My občas teké lítáme přes Hamachi, mamé klasik instalaci ILa. Nejdříve se musí všichni připojit na server Hamachi, a teprve pak v il2set.exe je třeba v záložce síť nastavit místo výchozí, IP Hamachi. Jde to i přes conf.ini, ten co zakládá musí mít vyplněné localHost (svoje IP Hamachi), a prázdnou remoteHost, ti co se připojují musí mít jak LocalHost (IP svého Hamachi) tak remoteHost (IP Hamachi toho kdo zakládá). Na server se pripojuje bud zadáním IP adresy, nebo dat multiplayer/ join server/ Search for local servers

Tak tohle tu hledám už pěěkně dlouho Šklebící se Teď, když jsem si přenastavil IPnu v setupu, rozjedu to nejen přes přímý login, ale i přes Hyperlobby? Resp, dokáže se někdo připojit uvedenou cestou?
Rien n'est parfait; c'est la vie!

magot
Hamachi kamarádí jen s hamachi a ne s hyperlobby.

Koty
Šklebící se Hypperlobby odskoušeno. Pokud má ten druhý také hmc a je připojen k mé síti, funguje to...
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,130,155 návštěv