|
Jeden příběh
|
| DarkTatka |
Přidané 14-03-2012 07:19
|

Uživatel

Příspěvek: 857
Založený: 20.09.10
|
Tak. Nakoupeno u Playmana za 360 Kč, což bylo relativně přijatelné.
Počítač: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @2.40 GHz
RAM: 8 GB
Karta: GeForce GTX 560
Joystick Saitek X52 s rozbitým twistem
A pač hodně lidí uvažuje o nákupu nebo je prostě jen zvědavá, je tu Jeden Příběh. Postupně budu doplňovat zážitky ze hry i mimo ní.
In-game věci budou normálním písmem, komentáře a věci okolo budou kurzívou
Po aktivaci klíče na steamu (nevím jestli jsem musel nebo ne, ale steam používám takže jsem to udělal automaticky) jsem to cca 4-5 hodin stahoval. Celková velikost zhruba 5 giga. Po spuštění to klasicky instaluje vlastní verze standardních knihoven, .NET 4 chce restart. No, vzhledem k tomu jak to má být náladová kráva se s tím hádat nebudu.
První pohled do nastavení a první let - kupodivu se nic neseká, nesuteringuje a zadne podobne vylomeniny.

Upravil/a DarkTatka dne 14-03-2012 11:16
|
| |
|
|
| WT_Horrido |
Přidané 14-03-2012 07:33
|

Fusioner

Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Playman prodává jen serial? Instalovat do Steamu by mělo jít normálně z disku, stahují se jen updaty. Ta instalace je pak o trošku rychlejší.
Upravil/a WT_Horrido dne 14-03-2012 07:38
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 14-03-2012 09:19
|

Moderátor

Příspěvek: 15270
Založený: 29.09.05
|
Já vím, je to dlouhý, ale v tomhle vlákně je skoro všechno, co ti případně ušetří čas při využívání metody "pokus-omyl".
http://www.vwings...ost_177310
Nicméně zhruba stejně dlouho ti bude trvat se jím probrat (takže snad jediné, co ti to opravdu ušetří, je rozčilování se nad tím, jak je ta hra blbá. Už se nad tím za Tebe rozčilovali jiní, včetně mne )
Pro začátek silně doporučuji vypnout v nastavení SSAO.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| DarkTatka |
Přidané 14-03-2012 10:29
|

Uživatel

|
Den první
První co jsem udělal tak jsem vlezl do FMB a zkusil co to umí. Nacvakal jsem jednoduchou misi s Bf 110 a šel na to.
Sedím si na zadním sedadle luxusního vozu. Vezou mně na výcvikové letiště u Beauvais, prý někde 90km severně od Paříže. Jo, Paříž to byly časy... Ale něco se chystá a prý nesmíme s našimi 110 chybět.

Zastavujeme u malého domku kde budu příští měsíc bydlet. Ubytovací důstojník mě předá klíče a ukáže co a jak. Ten sedlák co tu bydlel nechal ve sklepě netčenou vinotéku, dobyvatelé mají svá privilegia. Dávám svému řidiči jednu lahvinku za cestu a posílám ho zpátky do Paříže. Ten se má.
Ráno pro mě posílají auto až k domu, probouzí mě klakson. Zřejmě si mě tu váží... nebo jsem zaspal.
Autíčka a technika je boží. Jetště až pochopím k čemu tam půlka těch nastavení v FMB je...
Stejně jak v 1946 (nebo v RoF) autíčka jezdí jen po předdefinovaných cestách. Ale i cesty které jsou na mapě "jen jako" vypadají dobře a autíčka, když po nich jedou tak očividně jedou líp než po poli. Akorát jsem nenašel způsob jak je donutit se těch cestiček držet, dacany jedny.

Velitel je bavorák, kluk jeden ušatá. Prý pro mě připravili něco malého na uvítanou, abych se seznámil s okolím. Ukazuje mi na mapě malou usedlost nedaleko na jih od letiště - mají tam cvičnou střelnici z odstavených vozidel.
Práce s FMB je úplně stejně neintuitivní jako za starých dobrých časů, ale pár vylepšení tu je. Nepovedené české překlady trochu ztěžují práci ale vím co hledám tak to jde docela od ruky. Konečně funguje zoomování kolečkem myši do mapy a pár dalších blbostí - za to otáčení objekty je stále stejně pitomé.

Vypadá to, že musím do vzduchu. Dojíždím k letadlu, dávám technikovi foťák, ať je něco na památku. Usmívat se...

Vzlet na full-real je pro fajnšmejkry. Návodová videa tu sice jsou, ale ono se to mění takže to co v návodu je napsané nemusí úplně platit. Chvíli jsem seděl v kokpitu a přejížděl myší přes tlačítka co to tu vlastně máme. Pomačkal jsem pár páček do poloh které vypadaly sympaticky a pustil motor.
No, samozřejmě se vrtule dvakrát otočila a zase zastavila. Po půlhodině jsem přišel na to že jsem neměl otevřenou přípusť paliva a magneta jsem měl jen na stupni 2 (nevšiml jsem si stupně 1+2).
Ale nakonec jsem to roztočil jak striptér kalhoty nad hlavou.
Vzlétám a mířím si to nad cílovou oblast. Fakt jak na cvičáku, v lehkém klesání si rovnám jedno z aut do zaměřovače, jasný cíl.
Defaultní nastavení ovládání, fakt jsi me rozesmálo. Víte co jsem mel namapované defaultně na spoušti joysticku? Takovéto tlačítko pod ukazováčkem, znáte to... No tak tam jsem měl defaultně nastavené zvyšování otáček vrtule. Dovedete si představit moje překvapení při prvním náletu když místo uklidňujícího "ratatatabuchbuchbuch" se ozvalu "bzzzzzzZZZZZZ skyt skyt krup".
K otáčkám vrtule - engine management je taky trochu pokrocily. O nejakem komandogeratu jeste neslyseli, takze hezky ruco. Neni to ale az takovy porod jak by se mohlo zdat, motor má mnohem lepší zvuk, asi tak jak moje Škoda 100L, a stejně jak ta škodovka tak si po chvilce s váma docela povídá. Během pár minut jsem dostal do uší "ten správný" zvuk a otáčky jsem neustále upravoval podle ucha. Člověk toho holt zase musí hlídat o něco víc...

Po několika průletech to beru na letiště, snad jsem svoje ostruhy získal. Točím na okruhu, vykopnu směrovku do zatáčky, nasadím na přistání ... a směrovka zůstane zaseknutá. Zoufale do ní kopu ale nechce se hnout. Přistávám 30% vybočen a končí to tak jak muselo - vrtule kypří runway a čumák se boří do hlíny. Praštím se hlavou o REVI a otřesen lezu z kokpitu. Vypadá to že budu mít na starosti latríny.

Furt mi blbla směrovka, ačkoli jsem ji z rozbitého twistu odmapoval. Vrcholem bylo když při přistání mi odmítla zaujmout jinou polohu než 100% levá. Dopadlo to tak jak dopadlo.
První let byl super, pocit z létání je skvělý, FM je pocitově správný. Bf 110 má jak váhu tak sílu, jde to "cítit". Editor má obrovský potenciál, skoro bych řekl ala ARMA - píše se tam v Csharpu, ale pač je to .NET vídím tam možnost to psát v libovolném .NET jazyku. Skriptovací možnosti jsou tedy mnohonásobně větší než v 1946. O zákeřném pilotovi Launcher.exe ještě ani stopa. Todle bude ještě zábavný simulátor
Upravil/a DarkTatka dne 14-03-2012 16:14
|
| |
|
|
| Jara4 |
Přidané 14-03-2012 10:41
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 449
Založený: 23.01.12
|
darktatka napsal:
Den první
Sedím si na zadním sedadle luxusního vozu. Vezou mně na výcvikové letiště u Beauvais, prý někde 90km severně od Paříže. Jo, Paříž to byly časy... Ale něco se chystá a prý nesmíme s našimi 110 chybět.
Zastavujeme u malého domku kde budu příští měsíc bydlet. Ubytovací důstojník mě předá klíče a ukáže co a jak. Ten sedlák co tu bydlel nechal ve sklepě netčenou vinotéku, dobyvatelé mají svá privilegia. Dávám svému řidiči jednu lahvinku za cestu a posílám ho zpátky do Paříže. Ten se má.
Ty woe, to máš nějakou jinou verzi !? U mě žádné víno ani děvky. Hnedka do mašiny a schnella nach England. A to mě stála o 40 Kč víc . |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 14-03-2012 10:47
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11289
Založený: 26.01.13
|
V jaké kampani tohle je?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 14-03-2012 10:57
|

Moderátor

|
Výborně, též si už nepamatuji, kdy bych letěl střízlivý. Můj sedlák (zpravidla britský) měl červené v sudech, člověk hůř kontroluje, kolik toho vypil. Letectvo ("The Few" ) má svá privilegia všude.
Začíná to dobře, hezké snímky.
Upravil/a 310_cibule dne 14-03-2012 15:25
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| DarkTatka |
Přidané 14-03-2012 11:18
|

Uživatel

|
1stCL_Fucida napsal:
V jaké kampani tohle je?
To je kampan "Tatka blbne s FMB"  |
| |
|
|
| DarkTatka |
Přidané 14-03-2012 11:22
|

Uživatel

|
WT_Horrido napsal:
Playman prodává jen serial? Instalovat do Steamu by mělo jít normálně z disku, stahují se jen updaty. Ta instalace je pak o trošku rychlejší.
Playman má CD verzi a digitální distribuci. Digitální distribuci ti přijde CD klíč emailem a můžeš si stáhnout data přímo od Playmana - nebo jako já dát klíč rovnou do steamu a nechat stahování na něm. |
| |
|
|
| WT_Horrido |
Přidané 14-03-2012 11:54
|

Fusioner

Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Britský sedlák má červené v sudech? To je taky nějaký bug ne?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 14-03-2012 12:06
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11289
Založený: 26.01.13
|
Aha, hele, možná bych navrhoval připsat to někam do prvního příspěvku. Aby si nějaký pologramotný člověk nemyslel, že to takovouhle kampaň opravdu má 
Ale vlákno je pěkné, pokračuj, rád si počtu
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 14-03-2012 12:20
|

Moderátor

|
Jo, má. Zpravidla kalifornský (no, dobře, je z Chile, ale jde přece o simulaci a ne reál). Má totiž kamaráda, kapitána z konvojů. Takže zase ne bug, jen trochu sofistikovanější fičura
|
| |
|
|
| 1stCL_PETRAS |
Přidané 14-03-2012 12:57
|

Uživatel

Příspěvek: 876
Založený: 30.10.07
|
Aby si nějaký pologramotný člověk nemyslel, že to takovouhle kampaň opravdu má
No...já si to chvilku myslel ...škoda že nemá  |
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 14-03-2012 13:20
|

Moderátor

|
1stCL_Fucida napsal:
... aby si nějaký pologramotný člověk nemyslel, že to takovouhle kampaň opravdu má 
Blbci se mezi fanatiky leteckých simulátorů a letectví obecně nevyskytují
|
| |
|
|
| DarkTatka |
Přidané 14-03-2012 15:14
|

Uživatel

|
Tak, text je dopsán, ještě večer vytípám z tracku to přistání.
Těšte se na Den Druhý, s všemi podrobnostmi latrínové údržby. |
| |
|
|
| Jara4 |
Přidané 14-03-2012 16:31
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 449
Založený: 23.01.12
|
Jen tak dál. Díky za tematické osvěžení.
Jen drobnou poznámku - přítel launcher.exe řádí jen on line. Je to údajně memory leak grafiky, kdy se neustále načítají do paměti skiny okolních letadel. |
| |
|
|
| 310_Pip |
Přidané 14-03-2012 17:04
|

Uživatel

Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
Jara4 napsal:
Jen tak dál. Díky za tematické osvěžení. 
Jen drobnou poznámku - přítel launcher.exe řádí jen on line. Je to údajně memory leak grafiky, kdy se neustále načítají do paměti skiny okolních letadel.
to by sedelo, taky proto skiny, myslim, na Atagu vypnuli... a presto launcher dal radi

Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
| |
|
|
| Serza |
Přidané 14-03-2012 17:19
|

Uživatel

Příspěvek: 1217
Založený: 24.09.10
|
To vysvetluje vcerejsi hodiny poletu a nastavovani vseho (od spodaru pilota az po paskovani munice ve Spitu/Hurriku) bez zakerneho zasahu toho Modreho frajera launcher.exe. Zajimalo by me, kdy se najde nejaky srandista, ktery si to da jako jmeno ve hre  |
| |
|
|
| 310_Pip |
Přidané 14-03-2012 17:49
|

Uživatel

Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
Serza napsal:
... frajera launcher.exe. Zajimalo by me, kdy se najde nejaky srandista, ktery si to da jako jmeno ve hre 
s tim se nezertuje Serzo! to je jako si dat do hry nick Chuck Norris a takovej frajer nikdo neni, jen launcher.exe

Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
| |
|
|
| Serza |
Přidané 14-03-2012 18:24
|

Uživatel

Příspěvek: 1217
Založený: 24.09.10
|