November 22 2024 02:01:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
SpitSim
606_Smis
Čaute , už dlhšie rozmýšlam nad vyrobením , alebo skorej kúpením ovládacích prvkov Spitfiru , hlavne knipel a pedále , nasiel som túto recenziu http://spitfiresite.com/2010/04/spitsim-spitfire-cockpit-simulator-product-review.html na stránku simcontrol.co.uk , kde by maly vyrábať kokpity , alebo ich časti podla výberu - mk.xx ,ale tá stránka sa nedá už nefunguje, velmi ma to zaujalo lebo po niečom takom dost dlho túžim , neviete čo sa snimi stalo alebo nepoznáte iného výrobcu? Poprípade aj nákresy jednotlivých častí (hlavne knyplu) by boly dost dobré a pokúsil by som sa vyrobiť si to , alebo nechať vyrobyť na cnc strojoch...Za prípadné odpovede dakujem

606_Smis
Už sa mi podarilo spustit stránku spitsim.co.uk ktorá sa predtým aj po viacerých pokusoch nenačítala

606_Smis
Zistil som že je to pekne drahé , dokopy celý ten kokpit 4000libier ... možno raz... :-)

clone9cz
Můžeš jen tak naznačit, kolik si čekal a za co konkrétně ?

http://www.wwii-illusion.net
marasek
Ahoj, všimni si u Spit-simu, jak mají vyřešené síly - dvoučinný tlumič přes vahadlo se dvěma vratnými pružinami. Mám tímto způsobem vyrobeny zatím pouze pedály do kokpitu Tempesta a můžu říci, že je to obdivuhodně příjemné a věrné (musíš si odmyslet zpětnou vazbu samozřejmě). Doporučuju jít touto cestou, klidně dej vědět a můžeš vyzkoušet. Letos bych s tím rád pohnul a udělal kniplMrknutí-ale ten čas...
Upravil/a marasek dne 17-01-2012 19:40

www.virtualnikokpit.cz
606_Smis
Čakal som tak okolo 500lb za knipel ... rozmýšlam nad tým že si to vyrobým ale nebude to jednoduche , hlavne elektrika do ktorej sa skoro vôbec nevyznam ... ešte uvidím
ale nehovorím že je to predražené...prevedenie vypadá super a kvalita by mala byť tiež

VCAF_Joe
Když to dobře půjde, tak v tomto směru budeme schopni časem něco zajímavého nabídnout Mrknutí
Czech Spitfire Club - "We don't forget"

http://www.czechspitfireclub.cz
Bravo21
606_Smis napsal:
Čakal som tak okolo 500lb za knipel ... rozmýšlam nad tým že si to vyrobým ale nebude to jednoduche , hlavne elektrika do ktorej sa skoro vôbec nevyznam ... ešte uvidím
ale nehovorím že je to predražené...prevedenie vypadá super a kvalita by mala byť tiež

Elektrika je jednoduchá, s tím ti pomůžu, pokud budeš potřebovat.

606_Smis
To bola zatial len taká úvaha , viem že tá elektrina nebude volaká tažká lenže sa moc nerozumiem do tych schém atd...Najskor by som musel vsetko naplanovat , co ako vyrobyt zlozit atd...
Joe to by bolo super
Ohladom tej elektriny , najskôr by som asi vyskúšal len spravit si volake potenciometre pripojene do USB a pomocou nich ovládať trebars trim , vrtulu atd... proste bez volakého zamerania na vzhlad

1stCL_PETRAS
606_Smis ... počítej s tím, že to bude " dlouhá, dlouhá, předlouhá a drahá cesta ".

Pokud budeš postupovat od 0 jako já, možná že do cíle ani nedojdeš , jako zatím já Smutný

Volaké potenciometre

do USB jsou jako rozebraný starý Joy za 200,-

Jestli uvažuješ o skutečné simulaci, musíš začít od smysluplného hardware a software.

Jinak se do toho ani nepouštěj a raději naplno využij nynější možnosti her.

Třeba velký monitor, pedály a force feedback. Mrknutí

Zkus si také nejdříve odpovědět na pár otázek typu :

- co to bude napodobovat ? Spit, Fok, jednomotor, dvoumotor, univerzál... ?

- Co obraz ? Monitor jeden , tři .. nebo plátno a projektor ? Jedno, dvě, tři ?

- Co mechanika ? Mám doma možnost si jí vyrobit ? Soustruh, fréza, vrtačka ...

- Nemám ? Mám někoho kdo mi to vyrobí ? ... za kolik ?

- Co elektronika, elektrika ? Umím ? Mám materiál ? Součástky ? Dílnu ?

( v kuchyni se to opravdu dělat nedá, věř mi )...

- Jak budu zobrazovat palubní desku ? Na obrazovce simulátoru, nebo odděleně na jiný display ?

- Když budu používat engine IL2 jde to vůbec ?

- Když vyrobím kabinu a palubka bude ve hře, jak to bude vypadat ? atd. atd. atd.

...Pokud si odpovíš na všechny tyto a nebo podobné otázky, uděláš si ucelený pohled na svůj projekt.

Ber to jako pomocnou radu a v žádném případě se nenech odradit. Držím ti palce a ať se ti daří !! Mrknutí

Vítej v klubu " Air Sim Builders " - ASB Šklebící se Mrknutí jukni : http://www.lichtc...x_sim.html
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 18-01-2012 15:04

606_Smis
Tak ako prvé take väčšie rozmýšlam o pedáloch + kniplu spitfiru - asi mk.I aj ked tam neni asi skoro ziadny rozdiel, mozno na kniply...Nastroje mám v škole-sustruhy , frezy atd...a ešte ujo má sústruh a frézu tiež , zatial sa do volakých väčších vecí moc púštať nemôžem lebo nezarábam...doma mám jedine vrtačku , aj takú väčšiu statickú , aj ručnú

clone9cz
Petrasi, snad jen s malou opravou
...Pokud si odpovíš na všechny tyto a nebo podobné otázky, uděláš si ucelený pohled na život tvojí polovičky.

http://www.wwii-illusion.net
WT_Schmouddle
Pochopil jsem Clonův vtip! Vyvalte sudy! Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
1stCL_PETRAS
... já to moc nepochopil. Zeptám se manželky Šklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,011,677 návštěv