December 27 2024 05:30:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 21

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Fixace pohledu přes zaměřovač
Pragr
Už nevím kdo se o tom bavil na TSku o víkendu, že je vcelku nepohodlný muset při pohledu přes zaměřovač držet stisknutou klávesu. Včera jsem ten problém celkem náhodou vyřešil. Jestli objevuju Ameriku omlouvám se, ale očividně nejsem jediný kdo o tom nevěděl.

Takže řešení je trapně jednoduché. Já mám konkrétně vycentrování pohledu přes hledí nadefinovaný na enter na num. klávesnici. Když ho držím stisknutej, pohled se zarovná s hledím, když ho pustím, vrátí se zpátky. Fígl je ten, že jakmile se pohled zarovná k zaměřovači, pustím tu klávesu a hned ji krátce znova stisknu. Od té chvíle je pohled zafixován přes zaměřovač a já už nemusím naprosto na nic sahat. Když se chci vrátit zpátky do normálního pohledu zmáčknu příslušnou klávesu (u mě tuším 5 na num. klávesnici, respektive příslušné tlačítko na páce)

Jelikož je tohle celé trochu nepohodlné, tak jsem to nadefinoval pomocí profileru od Saiteku. Pro tlačítko, kde chci mít tuhle funkci si nadefinuju "Pokročilé makro". Pak nahraju dva stisky příslušný klávesy (u mne Num. Enter) První trvá cca 1 sekundu, pak je 0.05sekundy prodleva a další stisk klávesy trvající 0.04sekundy. Časy odpovídají tomu co jsem si nastavil a určitě by se to dalo nějak uhladit, ale mě to takhle fungovalo na první pokus a na nějaký další hraní nebyl čas.

Výsledek v RoFu vypadá tak, že když se chci dívat přes zaměřovač, stisknu příslušný tlačítko na páce a držím ho dokud se celý makro neprovede, respektive dokud se mi pohled nezarovná. Jakmile se zarovná, tlačítko pustím a pohled zůstane zafixovaný v poloze přes zaměřovač.

LEON
Není jednodušší (resp. praktičtější) si postavit za pár korun Freetrack a prostě se k tomu zaměřovači nahnout? Zamračený Jinak tohle se tu už řešilo, pohled se dá nastvit před zaměřovač přes kláves Pg up, Pg down, End atd. v režimu bez FreeTracku a uložit klávesou F10, myslím. Není pak potřeba nic přepínat. Ale ten FreeTrack je přece jen podle mě přirozenější.
Upravil/a LEON dne 24-11-2011 07:59

https://www.rcfree.eu
Merten
Ptal jsem se na tom ts já protože i když mám Tira tak je u některých strojů to "štelování se na zaměřovač" pomalu krkolomná záležitost a toto je podstatně rychlejší alternativa navíc odpadá takový to nechtěný uhýbání pohledem mimo během boje.Prágre hold tě budu muset někdy odchytit na ts a pořešit to Mrknutí

LEON
To Merten: Když s tím není problém na FreeTracku, tak o to menší problém to musí být na TIRu. Defaultní výchozí pohled si nastavíš přes F10 před Aldis a citlivost kolem něj snížíš v nastavení TIRu křivkou, pak Ti pohled před zaměřovačem sedí sám a naopak musíš vyvinout úsilí, aby ses podíval mimo zaměřovač.

Merten
Tohle ale mužeš použít když lítáš SE5 nebo Spada,ale třeba u DFW je to problém Úsměv.Osobně potřebuju mít 90% času dobrý výhled = standartní pozice a jen poměrně krátkou dobu se posunout k zaměřovači.Proto bych volil tu cestu.Navíc mám už pár let svoje křivky v Tiru do kterých se mi nechce hrabat njn jsem línej Úsměv.

LEON
U bombrů nevím, nelítám je, ale u stíhačky si zkus Mertene nastavit kolem zaměřovače ,,línější" křivky, tlačítka na předdefinované pohloedy pak potřebovat nebudeš. Vlastně mě ani nenapadlo, že má někdo potřebu je zrovna s TIRem používat, když Head-tracking by právě mel nutnost použití předdefinovaných pohledů odbourat už ze svého principu.
Upravil/a LEON dne 24-11-2011 12:31

MatyDry
Poraďte někdo jak se dá ten pohled přez zaměřovač vypnout. Po několikerém zmáčknutí F10 se mi pohled zafixoval o 90 do leva a tím jsem zkončil. Jak vyresetovat pohled do defaultu?
Upravil/a MatyDry dne 28-11-2011 21:39

TozziFan
Nejlepší bude, když si vlezeš na TS3 RoF, kde je kanál pro čechy a tam ti poradí. Teda, když tam někdo bude. Vypisovat to tu je docela matoucí a zdlouhavé. Mrknutí

Baron
MatyDry napsal:
Poraďte někdo jak se dá ten pohled přez zaměřovač vypnout. Po několikerém zmáčknutí F10 se mi pohled zafixoval o 90 do leva a tím jsem zkončil. Jak vyresetovat pohled do defaultu?

Do defaultu resetovala klavesa 5 na numerickej klávesnici. Či to ešte funguje ti neviem povedať. Pokiaľ si chceš pohľad nastaviť, je to docela krátka a jednoduchá záležitosť: myšou natočíčš pohľad tam kam chceš, a stlačíš F10. Voilá - pohľad je fixnutý. Pokiaľ si chceš upraviť napr. výšku "posedu" a podobne, použi klávesy Insert, Home, PgUp, Delete, End, PgDn - nájdeš ich medzi klávesnicou a numerickou klávesnicou Úsměv No a potom znovu F10. Ak máš namapovanú klávesu na nejaké tlačítko a chceš na to tlačítko zafixovať pohľad, spôsob je rovnaký s tým rozdielom, že pri ňom musíš mať to tlačítko stlačené, pokiaľ nezafixuješ pohľad klávesou F10.

Upozornenie: pohľady nastavuješ s vypnutým TrackIrom (resp. Freetrackom)

Thats all folks Úsměv
Upravil/a Baron dne 29-11-2011 10:35
Hals - und Beinbruch!

MatyDry
Já jsem si ty pohledy rozdrbal tak, že po stisknutí Num5 se mi pohled vrátil opět o 90 doleva.

WT_Horrido
Možná bude nejrychlejší když ti někdo pošle defaultní snapview. A při drbání s nastavením polohy pohledu je dobré snapviews zazálohovat a po nastavení zakázat přepsání aby nedošlo k "náhodnému" přenastavení...

Celou složku ROF/data/luascript/snapview
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Baron
MatyDry napsal:
Já jsem si ty pohledy rozdrbal tak, že po stisknutí Num5 se mi pohled vrátil opět o 90 doleva.

Prave preto som ti sem dal navod si ako to opravis Úsměv Potom, ako zafixujes pohlad F10kou, to cislo 5bude vracat pohlad na poslednu zafixovanu polohu. Preto ti teraz hadze o 90°.

WT_Horrido napsal:
Možná bude nejrychlejší když ti někdo pošle defaultní snapview. A při drbání s nastavením polohy pohledu je dobré snapviews zazálohovat a po nastavení zakázat přepsání aby nedošlo k "náhodnému" přenastavení...

Celou složku ROF/data/luascript/snapview

Tiez jedna z moznosti, dakujem Horri. Skus ho vyhladat v googli mal by byt aj kdesi na nete.

....alebo preinstaluj cely RoF Vyděšený
Hals - und Beinbruch!

MatyDry
Díky za radu, hned jak budu doma kouknu na to.

TozziFan
Můžeš stáhnout i TADY

313_123
mám taký problém
když zmáčknu na num. klavesnici (myslím del + 8)
podívám se přez zaměřovač (dobré třeba u RE8)
ale jelikož jsem moula nemůžu to zaboha nejít v nastavení ovládání
nenakreslil by mě někdo mapu kde to je
prosím, prosím smutně koukám Zamračený
(chci si to dát na čudlík na JOY)

TozziFan
YouTube Video

VioletLightning
Tozzi - super, díky
nevím, kdy si k RoFku zase sednu, ale každopádně je tohle fajn "rada" pro vícero lidí

313_123
proč to musel jsem to muisel zjistit v práci
proč je tak dlouho do návratu domů

jim morrison umřel - proč
jimy hendrix umřel - proč
joplinka umřela - proč
jiří zmožek pořád žije - proč

Naštvaný
Naštvaný
Naštvaný

313_123
tak sem se měk kouknout na celé
F10 znám
myslel jsem del+8 (tuším)
dokud držím čumí přez zaměřovač když pustím
čučí normálně

Baron
Stlač del+8 + čudlík, na ktorom to chceš mať namapované, a zafixuj klávesou F10.
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,139,858 návštěv