313_Ffajtl napsal:
Nesnáším wulchery! Wulch je něco, co vážně nemusím, pokud se nejedná o nějaký funky DF squadrony když mám třeba motor v hajzlu a snažím se doplachtit nad vlastní území, tak mě nenasere nic jiného, než letadlo, které přiletí ke mě a potom mě bez milosti 20m nad zemí rozstřílí!
Snazit se dovest poskozene letadlo a svoji osobu za frontu je riziko. Zvlaste pokud je stale pobliz utocnik. Letici letadlo neni sestrelene letadlo... Vidim poprve ze tomu nekdo rika vulch. Co vsechno jeste nebude vulch Zachvilku se nebude moci strilet bez vyzvani, zdvorile spolecenske konverzace a vcasne omluvy.
V situaci, kterou popisuje Ffajtl, na soupeře nestřílím. Pokud má vrtuli v praporu, nikoho už neohrožuje a pouze se snaží dovést letadlo za frontu, aby unikl zajetí. A není to tak dlouho, co mě Bf-109 (byl to nějaký cizinec, nick si nepamatuji) na AH serveru rozstřílel těsně před přistáním - v nepoškozeném Hurricanu s vysunutým podvozkem a rozsvícenými polohovými světly, cca 2 m nad přistávací dráhou našeho letiště. Jeho věc! Osobně mi to připadá unfair.
Na druhou stranu je mnoho pravdy v tom, co říká WT_Horrido. Z poškozeného letadla se většinou dá vyskočit včas. Je to mezní situace, ale pilot se může rozhodnout, zda si zachrání život a půjde do zajetí nebo podstoupí velké riziko, že soupeř bude v ataku pokračovat, případně své letadlo rozbije při pokusu o nouzové přistání. Můj problém je v tom, že ne vždy dokážu v tak krátkém časovém úseku správně vyhodnotit situaci a podle toho se rozhodnout. Velký podíl mých KIA padá navrub chybnému rozhodnutí - pokračovat v letu s poškozeným letadlem.
Ad vulching: Podle mého názoru se tento pojem prakticky nedá definovat a názory na vulching, a co jím vůbec je, jsou hodně různé.
Poznámka: Tento příspěvek byl původně umístěn v threadu Flyable kukuruznikUpravil/a Lucka dne 04-01-2006 12:10
CSL_Ucho napsal:
Uzavření nepřátelského letiště je někdy docela zábavné
No, na tom, když mne někdo rozstřílí ihned po narození na letišti nic moc zábavného nevidím. Spíš to na mne působí, že si chce někdo za každou cenu nabouchat skóre.:no:
Vulching tak akorát v nějakém bomberu apd jinak to neuznávám.
Na setřel většinou kašlu, když vím že se protivník musí stáhnout tak mě to zahřeje u srdce ,virtuálně mu zasalutuji a nechám ho jeho osudu a nepotřebuji k tomu nepřátelskou ohnivou kouli v zaměřovači.
Sestřely nekradu.
Jinak z letadla vyskakuji hlavně když mu chybí nějaká důležitá součástka(např. křídlo,ocas,všechny 3 osy),ale i se samostatnou směrovkou se dá přistát i když to trvá delší dobu dostat se na okruh
Ad vulching (JOKE)doporučiji se zeptat Letky13 (end of JOKE) oni to dokážou vysvětlit lépe
To co popisuje Fajtlík se stalo i mě, v pondělí na AH. Po souboji ve výšce cca 300m mi byl zdechnut motor a táhl jsem za sebou silný dým. Na výskok na výška nebyla=smrt. Hledal jsem místo na přistání a asi ve výšce 40 metrů se na mě vrhnul cizinec-borec. Po první dávce jsem to stačil srovnat, zablikat, v rámci možností zamávat, ale nestačilo mu to. Po druhé delší dálce jsem jen sledoval, jak se neovladatelné éro řítí k zemi. No, aspoň že měl pocit super střelce a stíhače. :confused::sm11:
Letiště - pokud útočím bombami nebo raketami, neberu to jako vulching. Je to normální přepad. :sm18o prvním přeletu se většinou někdo ze soupeřů pokusí útočící letadlo odehnat. A flaky většinou reagují poměrně brzy.
Pokud je v úkolech pro vyhrání mapy pouze nutné vynulovat letadla soupeře, nic jiného nezbývá. Viz zimní Stalingrad na AH.
- uzavření letiště - nejlepší je vystřílet flaky, to pak mají pocit falešného bezpečí.
Uzavření letiště provádím občas a většinou při posledním letu, před odchodem do hajan. Pokud útočím na letadla střelbou, tak pouze na ty po vzletu v určité výšce a né při pojíždění v rozjezdu. V další fázi letu se již může bránit.
Edit: ksichtíky
Upravil/a AH_Enty dne 04-01-2006 10:29
vulching
Já za něj považuju třeba tuhle situaci:
Mapa Torch na DF Lion.Vyberu si svoje He-111 zmáčknu start a objevím se na dráze.Nestačím se ani pořádně rozhlídnout(natož nahodit motory)a prásk-někdo přišel k levnému sestřelu.Byla to P-38.Chápu,že kdyby to byl bitevník a já seděl ve stíhačce,tak se mě snaží ve vlastním zájmu zničit ještě než ho začnu ohrožovat.
No jo-co se dá dělat-válka je válka
CSL_Ucho napsal:
No, na tom, když mne někdo rozstřílí ihned po narození na letišti nic moc zábavného nevidím. Spíš to na mne působí, že si chce někdo za každou cenu nabouchat skóre.:no:
Když přiletí 4 a > lidí nad nepřátelské letiště a snaží se ho zavřít (úspěšně) - to není o skore, ale o testu psychické odolnosti... :-) A z druhé strany, je velmi napínavé startovat scramble z napadeného letiště, přijmout boj 50m nad zemí a ubránit ho. Nakonec lidi se slabými nervy se vždycky můžou kliknou jinam, než nadávat do chatu :-) BTW A útoky na letiště hodně odpovídají bojům v historickém reálu...
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
Osobně nic špatného na střílení po sotva letících poškozených letadlech protivníka nevidím. Vždy je pro toho dotyčného možnost zavolat si (pomocí TS nebo písemného vzkazu) o asistenci a pokud má poblíž kamarády, ti ho rádi doprovodí na letiště. Pokud chce za každou cenu s poškozeným letadlem přistát je to jeho věc a musí počítat s možným rizikem. Válka nebyla skautský tábor s pravidly Fair play, ale o ZABÍJEÍ protivníka.
Nestrilim na letadlo bez motoru.
Nestrilim na letadlo po hlasce o poskozeni ovladacich ploch (overim si zda se nejedna jen o smerovku)
NESTRILIM po letadlech ktere vazne poskodil nekdo jiny.
Nestrilim na letadlo ktere jde evidentne na nouzove pristani.
Nestrilel jsem na letadla kdy pilot rozsvicenim svetel ci vysunutim podvozku daval najevo ze se vzdava. Protoze se toho zacalo zneuzivat na unik ci privolani kolegy uz na to neberu ohled.
Neberu ohled na unikajici poskozene letadlo kdy puvodni souper neni v dohledu.
Neberu ohled na to zda letoun vzleta ci pristava.
Neberu ohled na to ze letoun stoji na letisti.
Klidne pokropim letadlo po nouzaku pokud mam dojem ze sestrel by nemusel byt overen.
Vulching neexistuje, utokum na letiste se rika postrelovani, vse ostatni je pro mne, v ramci vyse uvedenych pravidel, sestrel.
CSL_Ucho napsal:
Ano, zábavné to určitě není a naštve mě to taky :yes: Ale můžeš se "narodit" zrovna ve chvíli, kdy na letiště útočí bitevníci, kteří jen dělají svoji práci - útočí na nepřátelské letiště. Jsou ostřelováni flakem a atakováni tvými kamarády, kteří vzlétli chvíli před tebou. Nemají čas přemýšlet nad tím, co je statický objekt a co "právě narozený Jamamoto" Tuto situaci považuji za naprosto regulérní a prostě jsi se jenom ocitnul v nesprávnou chvíli na nesprávném místě.
Edit: neposlušné písmenko
Upravil/a Lucka dne 04-01-2006 10:55
Za vulching nelze dle mého názoru považovat sestřelení letadla na nepřátelském území, když je toto letadlo poškozeno, tzn. pouští palivo, kouř, stojí mu vrtule, atd. a snaží se dostat z boje a prchnout zpět na svou stranu - takové letadlo sestřelit:sm13:, vyjímkou je, jak tomu bylo v realu, když letadlo rozsvítí, nebo vysune podvozek (vzdává se) pak nechávám takové letadlo vklidu odletět. Bohužel mnozí rozsvicují za účelem přivolání pomoci, a proto za projev "vzdání se " považuji v poslední době pouze vysunutí podvozku!
Vulchování letiště, nebo jak již tady někdo zmínil "uzavření letiště" osobně považuji jako zbabělost a honění bodů. Takovejhle sestřel letadla beru jako poloviční. Sice z historie vím, že se tohle opravdu praktikovalo, ale taky vim, že to byly 1, max 2 průlety a konec, né, že tam 5 letadel kroužilo a střílelo hodinu!
hmm jestli je vulching prasarna, neni pak prasarna i utok na letoun s nizsi energii, se slabsim pilotem, s horsimi parametry, utok na letoun ktery o vas nevi, boj proti pocetne slabsimu nepriteli nebo treba utok na nedostatecne zaflakovane pozemni cile?
313_OTU_Wedge napsal:
Sice z historie vím, že se tohle opravdu praktikovalo, ale taky vim, že to byly 1, max 2 průlety a konec, né, že tam 5 letadel kroužilo a střílelo hodinu!
Piloti P47, na jaře r.45, by na to měli asi jinej názor... :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
Vulching - to je uhol pohladu na lietanie v IL2. Záleží na človeku.
Čo vlastne očakáva od času, ktorý strávi počas lietania simulátora IL2.
Ako sú ludia rôzny, tak je ich rôzne lietanie v IL2.
Sú ludia čo lietajú tak , že im je jedno že majú nepriatela na svojej šestke, musia dostať niekoho. Lietajú a bojújú dalej , napriek tomu že ich lietadlo horí. Strielajú po každom , je jedno priatel, nepriatel. Padák, viditelne poškodené lietadlo od niekoho iného, kradnú vedome zostrely, alebo strielajú po lietadle čo už pristálo. Alebo nerobia nič iné, len vzlietnu , preletia celú mapu a vulchčia , aby nakoniec ked už nemajú možnosť prežiť , tak prásknu na stojánku medzi nepriatelské lietadlá. A po respawne, pokračujú vtom istom.
Takýchto ludí je vela, a priznám sa velmi k nim nejakú úctu nemám. No beriem ich ako nutné zlo, tak ako Lagovaie pri respawne.
Taktika vulchingu. Uznávam organizované vulchovanie ako predvádza Letka13, alebo Ako sme sa snažili na SM (neúspešne) alebo vtedy ak to má nejakú taktickú hodnotu.
Taktická hodnota - Boj s ME262, Hlavne na mape Berlín, A Polsko 1939 P11 vz Bf109. WAKE - .
3IAP_Tajpan napsal:
Vulching - to je uhol pohladu na lietanie v IL2. Záleží na človeku.
Čo vlastne očakáva od času, ktorý strávi počas lietania simulátora IL2.
Ako sú ludia rôzny, tak je ich rôzne lietanie v IL2.
Tajpan for president ! Naprostý souhlas. Neexistuje problém "vulching", existuje pouze problém "co lidé hledají v online létání".
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.