May 18 2024 13:15:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
AB1Richard

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Invasion!
Hoper
CZS_Vonty napsal:
Vykutalel sem se asi tak po tejdnu z knajpy a slysim naky babky na namesti v grenvile, jak blekotaj neco vo invazi. Tak si rikam "ty vole to bych se kouk , invazi sem este nevidel". Dopiju flasku a ...... proberu se v nepohodlnym kresle.
Jen co rozlepim oci pribehne nakej manik , nasadil mi usanku a zavrel za mnou nakou vitrinu . Jak se vodsad snazim dostat , kopnu do naky packy a vono to chytlo. Rikam si "ty vole eero, to bych se natu invazi moh dojet mrknout". Rychle prolistuju manuál , strejchnu vo plyn a vodlepim to tesne vedle nakyho zemedelce. Koukam kudy nejbliz k invazi , az zahlidnu skupinku dalsich zvedavcu tak se k nim soupnu do stada s nadeji , ze vi kam letej.Rikam si "ty vole takovejch tyypkuu, to bude asi prdel". Predstavte si , ze ty pitomci si vzali vsichni stejny eera jak jaa, asi aby sme se lip navzajem poznali.
Letime doprava, doleva , nahoru , dolu a furt nic zajmavyho nevidim. Jenom jednou nakej trouba mi prelit pred cumakem tak blizko, az sem se lek a macknul tu hulku jak se to s ni ridi. Trochu to skublo , tyypek chvili neco prskal, pak sklapnul kridla a zmizel .Este ze nebyl vod naas ze fsi. Netrvalo ani hodinku a najednou číhám , "takovejch lodí pod náma ty vole". A ohnostroje vsude kam ste se koukli . Rachejtle , prskavky, na plaaziich se tancovalo , no proste mejdan. A tech zvedavcuu kolem , no naadhera. Dvakraat mi zasejc prolitli pred cumakem a ja sem strasne lekavej typ. Jak tam vsichni blbnem nejak me to prestava bavit. Je tu na me asi moc lidii . Cumim jestli nezahliidnu naky zvedavce vod naas ze vsii, az sem jednoho nasel . Tentokrat bez nakejch volovin letime primo na grenvile. Posadim to zas vedle nakyho zemedelce a aby me nepomluvili tak sem jim s tim zajel az na parkoviste.
Jen to chcipnu pribehne zas ten maniik a votevre tu vitriinu. Tak sem vratil usanku , divne na me koukal, rikam mu "ty vole dobry labute, ale prachy nemamvole" . Seskocil sem z toho vraku a utikal zpatky do hospody, nez se ten trouba vzpamatuje.

tak tohle je u mne nejlepší report :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
311_Tank
Par doprovodnych obrazku k loji legende o pocitech radaroveho navodciho.


Mozna to tak nevypada ale budouci RADOST (6:31 4/12)
[img]http://img825.imageshack.us/img825/4971/invaze1.jpg[/img] is not a valid Image.
Stredne velika bitka nad beachheadem. Ze severu RABBIT, na jihovychode RONNIE, na jihozapade FOX


Nazorny priklad A DOPRDELE! (Nedele rano)
[img]http://img41.imageshack.us/img41/4722/invaze2.jpg[/img] is not a valid Image.
Na bruchevile zhavi na zemi nekolik stroju je treba ho uhajit za kazdou cenu.

CHACHA ! aneb dva statecni Úsměv (4:50 4/12)
[img]http://img267.imageshack.us/img267/6996/invaze3.png[/img] is not a valid Image.
Tak schvalne jestli se poznate kdo je kdo Pff

EDIT: Casy
Upravil/a 311_Tank dne 05-12-2011 23:08
 
kouty
Můžeš k tomu dodat i časy?
 
311_Rampa
Radarový operátor 2 při své práci.

[img]http://img41.imageshack.us/img41/7964/img0310pu.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a 311_Rampa dne 05-12-2011 22:02
 
1stCL_Werner
Máte nějaký divný mapy, snad Das Großdeutsches Kanal ne ? Šklebící se
1st Czech Lions - Resistance is futile...
 
kouty
Žádný redbully na stole? žádný popelník s nedopalky? Žádný lahváče okolo? WTF?! TO NENÍ ČLOVĚK! Šklebící se
 
311_Vont
Pánové to jsou královští bombardýři Mrknutí Vyděšený
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
 
http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
3BAP_Rohlos
Hoši já když na to tak koukám, tak my bysme si vlastně mohli postavit vlastní psychiatrickou léčebnu a tam strávit zbytek života při hraní tohodlenctoho. Je nás na to dost, spousta z nás má na hlavě anténky a vyplazený jazyky (míření). Odmítání potravy a odchodu na vykonání potřeby taky mluví za vše. Schopnost komunikace s nejbližším okolím také velice vázne...

Z nás by měla nejedna psychologická studie skutečně radost.Šklebící se
 
manny77
Tak dneska jsme to s Holym nezávisle na sobě zkoušeli vysvětlit našemu společnému trenérovi, jak jsme nádherně strávili víkend a von jenom nechápavě kroutil hlavou. Jeho slova: Tak vy jste strávili hodinu jenom tak na přelet z místa na místo, pak čtvrt hodiny čekání na přezbrojení, dalších 5 minut na zahřátí motoru a pak třeba další dvě hodiny lítat ve tmě a třeba vůbec nic z toho? Já tomu nerozumim. mě to hlava nebere. Šklebící se
Sic transit gloria mundi...
 
Serza
To je jedno z kouzel ktery na tom je. Nevis co se stane. Bud se budes mlatit s Fryckama celej let, nebo za hodinu letu nepotkas ani vlastni ktery mas mit na kridle (jako ja v patek) Cool
 
manny77
Aber ich bin Fritz. Šklebící se Šklebící se Šklebící se
Sic transit gloria mundi...
 
Serza
To muzes byt rad, ze nejses TEN fritz co se mi jen tak "omylem" priplet pred laufy Vyděšený
 
310_Obluda
1stCL_Werner napsal:
Máte nějaký divný mapy, snad Das Großdeutsches Kanal ne ? Šklebící se


Nene, Máme dobrý mapy Šklebící se

[img]http://img151.imageshack.us/img151/544/img8730m.th.jpg[/img] is not a valid Image.

Uploaded with ImageShack.us

Sundávat ji teda rozhodně nebudu.

Díky chlapi za supr akci. Bylo to nakonec supr. Já vám věřil. Když jste to dokázali do pátku stvořit, tak jsem taky věřil, že víte jak to opravit a taky že jo. Od restartu to nabralo okamžitě ty správný obrátky a nakonec se to stalo pro většinu parádním zážitkem.

Akorát...musíme teď zase rok čekat? Teď když víte co bylo špatně, co si to ještě jednou zopakovat tuhle zimu? Mapu máme, na ni se ještě jedna specka vejde.

Dejme ještě jednu v únoru.... Mrknutí
 
1stCL_Jiricek
Tanku, ty obrázky mě vzaly u srdce. Každou z těch situací si pamatuju. Bojím se, že červené a modré tečky se nadosmrti staly nesmazatelnou součástí mé identity :/

Taky musím poděkovat, že jeden ze tří obrázků ukazuje naši převahu. Nezasvěcený člověk by mohl věřit, že poměr vaší převahy k naší byl 3:1. Že to bylo cca 60:1 z toho vůbec není patrné, díky :) Mimochodem - vytvořit situaci na druhém obrázku mě stálo 45 minut urputného taktizování všemi jednotkami jehož výsledkem byla možnost vychutnat si asi čtyři třicetivteřinová okénka k útoku se situační výhodou. Z tohoto vypětí sil jsem se už nikdy nevzpamatoval :)
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 05-12-2011 23:15
 
TriDuby_Mike
Pridám aj ja svoj príspevok z mojho pohladu.Takže zo začiatku som bol dost skeptický,kedže amícke P 47D 22 moc nelietam a neviem sa presadit v strelbe z polpalčákov(jediné čo trafím sú japončíci Šklebící se),no táto špeciálka mi dala veru že iný pohlad na americké stroje.Ked som sa po prehováraní nahlásil na špecku dalo mi zabrat si zvyknút.Tréningy boli podobné ako lietané misie.Učili sme sa držat pokope ako team,bombit nepriatelské ciele,stretávat sa s inými formáciami stíhačov a chránit bombardéry.Jediné čo sme v špecke nemali bolo chránit bombre.

Den jedna.

Vstávam skoro ráno,dávam kávu a zistujem že mikrofon na TS3 nefunguje.Nedá sa nič robit a pripájam sa do hry.Dostávame rozkaz bombardovat nepriatelské letisko východne v Normandii.Server ide v pohode.Sedíme v P 47 D22 Razorback naložený bombami.Zahrievame motor.Začíname rolovat.Vzlietame a krúžime nad letiskom.Odlietame na kurz k cielom.Stúpame do 20 000 stôp.Sme nad cielmi,flak striela ako besný.Padáme za sebou do na ciele a odhadzujeme bomby.Moja vybuchuje tesne za hangárom.Z letiska je orné pole.Dostávame sa pod palbu flakov a rýchlo letíme do bezpečia nad more kde na západ stúpame.Máme výšku 15-20 000 stôp ked dostávame od radaru varovanie že sa k nám blížia kontakty vo výške.Stúpame a vidíme ich v našej hladine.Tri nepriatelské stroje Fw 190.Začína sa súboj,dostávajú sa pod nás a útočia,nemajú na nás výšku.V tej rýchlosti sa formácia našich Thundrov rozpadadá,jedni točia do prava ,další dolava.Ostávam nad našimi.Sledujem kondezačky a vidím pod sebou Fw 190.Preklápam sa po krídle a padám na nu.Som v závese a strielam.Fokra dostáva niečo trup a prudko brejkuje.Sid ma vidí ako po nej strielam.Stúpam hore čo najrýchlejšie ako môžem.Prevraciam sa Fokru nevidím.Točím k našim,zrazu mašina z výšky padá na mna.Neviem čo to je,chvílu premýšlam,potom vidím siluetu Fw 190.Sid to vidí v pravú chvílu a ide ma očekovat.Fw sa blíži,mierne na rýchlosti vlnovkujem a kazím mu mierenie.Keby som ostal letiet rovno je po mne.Sid padá na Fw a striela.Dostáva zásahy a odpútava sa prudko dole.Fw 190 havaruje.Dávame sa dokopy nad Normandiou a letíme domov sadnút.

Další let sa stal nočnou morou pre všetkých na servi.Warpfest.Po odlepení sme leteli rozhádzaný po celej mape nad Normandiu kde sme dostali rozkaz sa vrátit domov.Dal som tú námahu letiet celú trasu až domov na základnu kde bol velký frmol,tak som pristál na vedlajšej pojazdnej dráhe.

Večerný let bol pre mna krátky kedže ma vykoplo zo servra.

Den dva.

Dostávame rozkaz hliadkovat nad Normandiou.Vzlietavame a dávame s dokopy.Letíme vo výške 30 000 stôp a krúžime nad oblastami.Nič sa nedeje a radar nás posúva z miesta na miesto.Pár krát preletíme rýchlo nad neprietelskými letiskami a ideme opät hore.Dostávame varovanie že sa v našom obrannom priestore nachádza skúpina nepriatelských lietadiel.Radar nás navádza dobre no nemci unikajú a stahujú sa na juhovýchod a stúpajú.Sklesávame do 25 000 stôp a hladáme nepriatela.Letíme na juh Normandie.radar nám hlási nepriatela velmi blízko kurzom 100.Zrazu ich vidím a hlásim nepriatela na jednej dole.Majú výšku okolo 16 000 stôp.Sú štyria.Dostávam povolenie zaútočit.Padám dole na rýchlosti a radím sa za dvojicu Bf 109.Strielam a dvojica brejkuje velmi dobre.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0001-16.jpg[/img] is not a valid Image.
Stúpam nad nich.Nepriatel sklesáva do bezpečia.Naši to vidia a dostávajú sa do priestoru.Dalšia dvojica Bf 109 za mnou v dialke,stúpam čo to dá a vidím ako sa dvojica odpútava.Vidím mašiny pod sebou a prevraciam mašinu na chrbát.Môj adrenalín stúpa.Hlásim že mám pod sebou na šiestej nepriatela.Stáčam mašinu a útočím na dvojicu pod sebou,strielam a nepriatel brejkuje.Dalšia 109tka(č.23) sa snaží nožničkovat,strielam a prelieta cez dávku,má mierne poškodenie.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0002-10.jpg[/img] is not a valid Image.
Stúpam hore a vidím pod sebou na východ dalšiu dvojicu Bf 109,padám k nej a strielam na číslo dva,109tka(č.6) to dostáva do chladiča sklesáva dole.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0004-3.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0003-6.jpg[/img] is not a valid Image.
Dostávame správy že sa nepriatel stahuje.Odpútavam sa z boja a stúpam hore.Srdce mi bije a rozdýchavam to.Radím sa ku skupine a opät hladkujeme.Krúžime západne od Caen.Dlho nič,zrazu vidíme dve Bf 109 pod nami.Radar nič nehlásil.Ihned útočím,strielam a 109tky tlačíme dole.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0005-4.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0007-1.jpg[/img] is not a valid Image.
Začalo byt zase horúco,no ja som ostal už vyššie kôli malej zásobe streliva.Naši bojujú a klesajú za 109tkami.Hladám ich,no sú už dole.Všetko sa opät upokojilo a hlásime stav paliva.Svieti nám kontrolka a so Sidewinderom dostávame rozkaz pristát vo Francúzku.Pristávame a čakáme 15 minút na natankovanie a letíme domov do Anglicka.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0008.jpg[/img] is not a valid Image.
Naši už sedia a čakajú na dalšie rozkazy.Po prílete do Anglicka sme opät štartovali.Mali sme za úlohu bombardovat letisko juhovýchodne od Rouen.Dali sme sa dokopy na letisku a leteli na kurz nad Le Havre.Tam sme odhodili vo výške 25 000 stôp nádrže a leteli nájst letisko.Našli sme ho a bombardovali.Nepríjemný flak nás sprevádzal celú cestu dole.Dali sme sa dokopy a dostali sme úlohu nájst nepriatelské lietadlá na východ od nás.Mali sme vybojovat nadvládu vo vzduchu a prinútit nemcov vyvozit palivo a pristát.Dostali sme sa do súboja z trojicou Fw 190 kde sme na nich so Sidom útočili,no rozdelili nás.Držali sme rýchlost a výšku.Nemali šancu nás dostúpat.Vozili sa za našimi zadkami.Sid vozil za sebou dve ja jednu.Pokúšal som sa ho nájst no bol už 20km odomna.Hlásil že je ok a Fw 190 nedokážu zaútočit.Ja som mal za sebou jednu nižšie(č.1,pravdepodobne velitel),tak som sa pokúsil o útok.Pár krát som na neho zaútočil,no vždy výborne brejkol.Bojovali sme asi 10 minút.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0009.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0011.jpg[/img] is not a valid Image.
Nechal som ho tak a letel za Sidom.Dostali sme sa nad Rouen kde sme kontrolovali stav paliva.Dostali sme rozkaz sa vrátit domov.Dlhá cesta predomnou ,no dostal som sa domov.
Posledný let bol najdramatickejší.Dostali sme úlohu bombardovat letisko.Stúpame a beriem kurz na Le Havre.Zrazu dostávame správu od radaru že sa v oblasti nechádza nepriatel a stúpa.Bomby sme si ponechali,odhodili sme nádrže a stúpali vysoko.Ozval sa radar že nepriatel je blízko a mali za úlohu ich tlačit dole a ničit na letiskách.Odhodili sme bomby a natrafili na nepriatela.Dostali sme sa do súboja s nepriatelom kde sme v spolupráci so Sidewinderom poškodili 109tku.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0012.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0013.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0014.jpg[/img] is not a valid Image.
Nemci ustúpili nižšie.Odleteli sme na sever a tam nás radar vrátil na juh kde sme mali krúžit a vyhladávam pristávajúce nepriatelské stroje.Dlhú dobu sme nič nevideli,tak sme prelietali na rýchlosti ponad letiská a hladali ciele na ničenie.Ošil som len nejaké vozidlo a letel hore.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0015.jpg[/img] is not a valid Image.
Dostal som to lahko od flaku.Palivo prestalo vytekat a pridal som sa k našim.Sidewinder musel po zásahu od flaku núdzovo pristát,Farky ho vyzdvihol a letel sním domov.Velenie prevzal Alllite,no aj ten to dostal od flaku a musel núdzovo pristát.Luky ostal o poškodeným Allitom a bol zostrelený nepriatelskými Fw 190.Nedokázal som mu pomôct pretože som bol s dvojicou Ivane ReKyn 40 km južnejšie.Pokým sme tam doleteli Luky visel na padáku.ReKyn pri pokuse vyzdvihnút Alllite pri pristávaní poškodil svoj stroj.Ostali sme štyria.Hoper prevzal velenie.Lenže ho vykopla hra.Radar hlási nepriatelské stroje nad letiskom južne od nás.Letím vysoko a robím Hamstrovi s Ivanem krytie.Hamster s Ivanem sklesávajú a útočia na nepriatelské stroje.Hamster jeden pekne osolil,Ivaneho trafil opät flak a nepriatel stihol odštartovat.
[img]http://i1015.photobucket.com/albums/af276/TriDuby_Daze/grab0000-30.jpg[/img] is not a valid Image.
Ked Ivane hlásil strelbu za sebou už bolo neskoro.Sklesal som dole a hladal nepriatela,aj som ho našiel a prešil v čelnáku.No nestačilo to.Letel som na na plný plyn preč.Stav palivo nízky,už mi začala svietit kontrolka.Radar hlásil že sa za nami odštartovala skupina Fw 190.Zmenil som smer a nabral som kurz 220 na francúzke pobrežie.Tam som dostal povolenie pristát.Stroj som pristál a ukryl medzi stromy.Hamster priletel o 10 minút neskôr na to isté letisko.Týmto sa pre mna skončila Invázia 1944.
 
Kimla
Z deníku Roy Henry Paynea, pilota 609 squadrony.

Neděle 17.6.1944

Kolem 13té hodiny jsme dostali rozkaz jít lovit pozemní cíle do prostoru Carentan, St.-Lo, Lessay. Je potřeba podpořit naše pozemní jednotky. Nepřítel skvěle využívá nepřehledného terénu a zdí, které vymezují kdejké políčko a pečlivě se maskují. Dokonalá past pro naše pěšáky a tankisty.

13:20
Čtyřčlený roj Typhoonů v jejichž kabinách sedí Vimpley, Henry, MaP a Risky se plíží v přidělených sektorech. Můžem si oči vykoukat, ale nemůžem najít nepřítele. Sem tam narazíme na ohořelé spojenecké tanky, někdy na německé, je vidět, že tu proběhla velká bitva, ale živé nevidíme ani naše, ani nepřítele. Asi se dobře maskují, nemáme tušení, kde je vlastně v tuhle chvíli fronta.

Nakonec u Lessay narážíme za jedním plotem na pečlivě maskované dělostřelecké postavení. Začínáme útočit, vidíme jak od kanónu utíkají vojáci, vzduchem sviští pumy, dopadají na pole kolem děla a mezi kryjící se dělostřelce. Vybírám z náletu, ohlížím se co dělají naše pumy, objevují se výbuchy, změt hlíny a žhavých střepin lítá vzduchem. Kanón se ale zdá celkem nepoškozený, a tak pro jistotu provádím další nálet, dvacetimilimetrové projektily rozebírají zídku před kanónem a proud střel směřuje ke kanónu. Najednou se předemnou objeví velký výbuch, asi jsem trefil munici. Přelétávám v malé výšce, vydím, že z tohohle kanónu už na naše kamarády na zemi nikdo nevystřelí.

Nabíráme kurz k jihu, chceme se podívat na nějaké německé letiště, velení nám doporučuje Vire. Plížíme se nízko, letíme oklikou,chceme k letišti přiletět od jihu, tam nás snad flak nebude čekat.

Je asi po třičtvrtě na dvě,když se před námi objevuje letiště, letíme nízko a rychle, i přesto se začíná probouzet flak, vidím trasírky z 20mm kanónů a obláčky z osmaosmdesátek. letím druhý za Vimpleyim, na levo od sebe vidím MaPa a někde zanámi je Risky. Krčím se za zaměřovač, na ploše jsou Focke-Wulfy 190, vypadá to,že zahřívají motory a chystají se ke startu. Musíme je zničit!

Vimpley už je nad letištěm a pálí do první stodevadesátky a ta se mění ve velkou ohnivou kouli, Vimpley vybírá z útoku,prolétává velkým černým oblakem nad místem, kde před chvílí stál Focke-Wulf.

Už jsem taky nad letištěm, vidím před sebou další stodevasátku,tisknu spoušť, letadlo se otřásá, hlavně na křídlech plivou železo a oheň. Proud střel zvedá oblak prachu před nepřátelským letounem a pomalu se sune k němu. Vidím záblesky na motoru, křídlech a trupu nepřátelského letounu. Najednou se objeví druhý proud střel z levé strany. Koutkem oka zahlídnu, že to střílí MaP, máme Focke. Wulfa v křížové palbě, na trupu a křídlech naskakují průstřely, za Focke-Wulfem něco vybuchuje a trhá maskovací síť na kusy, asi tam bylanějaká munice nebo sudy s benzínem. Ale Focke-Wulf pořád stojí, žádný plameny, žádný výbuch, ale přostřílený je dost.
Musím vybírat nebo do něj narazím, přitahuju knipl a krčím se za pancéřovou desku, přelítávám okraj letiště, už z toho budem venku!

Najednou ve suchátkách slyším výkřik: Dostal sem to!!!
Po levé straně zahlídnu MaPova Typhoona bez křídla jak ve smrtelné spirále letí k zemi. Radši se otáčím dopředu, nechci vidět konec kamaráda!

Přelítávám les za letištěm, vpředu vidím Vimpleyho, Risky někde za mnou, začínám mít pocit, že z toho vyváznem.

Najednou ve sluchátkách slyším Riskyho hlas: Jde po mě!!!, Mám ho za sebou!!! Rychle otáčím letoun o 180°. Je to hrozný pohled, zase vidím Typhoona mýho kamaráda jak bezvládně letí k zemi, následuje výbuch. Napravo od něj letí Focke-Wulf, otáčí zpátky do Vire, je daleko, nedohnal bych ho. Vimpley dává rozkaz k návratu, mrtvým už nepomůžem a vracet se nad letiště nemá smysl.

Celou cestu zpět letím jako v transu, ztráta dvou kamarádu je příliš živá a tíží mysl.

Po druhé hodině přistáváme na Brucheville, ruce se mi klepou, letadlo mi při přistání několikrát odskočí, ale nakonec přistávám v pořádku. Zjíždím na stojánku a vypínám motor. Mechanici vidí, že jsme přistáli jen dva a naše zkleslé obličeje, pochopili, neptají se jako obvykle, kolik sme toho dostali, jen mlčky dělají svou práci.

Velitel jde podat hlášení, já se zatim došourám do kantýny a dávám si něco ostřejšího, potřebuju se trochu vzpamatovat.
Za chvíli přichází velitel, má nové rozkazy, až nás dozbrojí poletíme zase podporovat pozemní jednotky, o tom co se stalo nemluvíme, je to ještě moc živej zážitek. Na letišti jsme z celý perutě zbyli asi jenom tři.

Najednou se nízko objevují dvoumotorový letadla a míří k letišti, koukáme na ně, co je to zač, poplach nebyl hlášenej a naši protiletadlovci nestřílejí.

Stodesítky!!!! řve kdosi, utíkáme a skáčem do nejbližšího zákopu. Slyšíme střelbu a výbuchy, když utichne hluk motorů opatrně vykukujem ze zákopu. Naše Typhoony jsou v plamenech. Máme vztek na všechno a na všechny. Nemáme jak pomstít naše kamarády. Musíme počkat na transport do Anglie a snad se vrátíme s novými stroji a ještě nepříteli ukážem.
Upravil/a Kimla dne 06-12-2011 00:10
 
1stCL_valhera
Statečný řidič Valhera zdraví z Itálie! Úsměv

Jek už psal Lekk, i já jsem si tuhle akci zažil porvé bez joye v ruce. I Když to není tak docela pravda, protože jsem jím řídil svůj pancéřovaný "Kýblvágn" Úsměv Několik z vás si mě evidentně všimlo a jsou i tací pacholci, viď HeRo, kteří po mně i stříleli Úsměv Užil jsem si to dokonale, a jediné, co mě z celé akce trochu mrzí, je nepreciznost Tjurmy. Vysvětlím Úsměv
Tjurmo, jel jsem v Kýblu z Vire do Falaise, abych zkontroloval náš HQ, ale nedojel jsem, poněvadž se před Falaise nacházel les tzv. "žiletky" na silnici a já vybuchl. Umíš si ředstavit řídít hodinu po té mapě to auto a nakonec vubuchnout o strom?! Šklebící se
A to se mi stalo 3x! Úsměv Jel jsem do Falaise z různých stran Úsměv Příšte, prosím, bych uvítal na každé křižovatce ukazateleÚsměv
Taky jsem si bezvadně užil dělat druhou noc návodčího. V době, kdy Jiříček usoudil, že by po 27 hodinách měl jít spát, což se mu podařilo pouze na 3 hodiny.

Bylo to fajn a díky všem, co několik měsíců nespali, aby to bylo a všem, co lítali, že se jim to líbilo Mrknutí

Jo a kdo nám s Lekkem nekoupí ve Wingsu panáka, tak to budem brát, jako, že se mu mapa nelíbila... Že jo Lekku?Šklebící se
Upravil/a 1stCL_valhera dne 06-12-2011 00:13
 
Lekk
Jasně Valhero - já si dam 5 kousku a zbytek je na toběVyděšenýCoolŠklebící se
Upravil/a Lekk dne 06-12-2011 00:17
 
2JG26Bus
Nemáte prosím náhodou někdo natočený nedělní útok P47 na letiště Evreux kolem 12té a druhý kolem 16té hodiny na letiště Virre Mrknutí
 
czs_scharck
I já děkuji všem tvůrcům, organizátorům a pilotům, kteří se podíleli na této akci.

Bylo tam úplně vše, pocity bezmoci, zufalství, naděje, překvapení, úspěchy, údiv i legrace.
Když jsme zjistili, že jsme bitevníci bez bomb, ptal jsem se sám sebe, k čemu tam teď budeme dobří (svedli jsme to na sabotéry/partyzány v továrně na bomby) ... a začali jsme tedy vyhledávat kolony, hlásit jejich pozice a pocit bezmoci jsme zaháněli střelbou z palubních zbraní do autíček a kdejakého plivátka u kolon a tanků, co se odvážilo po nás vystřelit. ... Sorry Kurtisi, proto jsi pak nemohl nacházet kolony tanků podle jejich flaku ... my je vymydlili a nechali jsme tam jen ty tanky na který jsme neměli bomby. Šklebící se

Zajímavých situací tam bylo mnoho, spolupráce s bombry, stíhači, světlice, kufrování, skrývání se v noci ještě s jiným FW v jednom hangáru před nálety A-20 v Gatienu ... opakovaně Šklebící se ... ale nejsem zas takový romanopisec, tak to utnu.

Celkový pocit je gut.
Co mne mrzí je fakt, že z naší I./SKG10, která měla papírově zpočátku plný stav, se nakonec do akce zapojila jen cca polovina, nebo dokonce třetina jednotky.
Za plného stavu a třeba i s bombami od začátku, by to celkově vypadalo jinak ...
Mrzí mne, že jsem se nemohl v neděli zůčastnit závěrečných akcí, které bývají nejzajímavější ... ale od pátečního večera do nedělního rána jsem si to i tak užil a mělo to "náboj".
Neotočili jsme sice dějiny jak jsme chtěli a dostali jsme na budku jako v reálu ale co, příště dáme Operaci Bodenplatte a zastřílíme si víc my. Vyděšený
Spal jsem asi vlastně jen v sobotu ráno 4 hodiny, od pěti do devíti. Pff

Takže, dámy a pánové, ještě jednou, díky. Mrknutí

I./SKG10_Scharck
Ares 6
Banan2

Projíždím teď tracky, je to mnoho hodin, ... ale narazil jsem na jednu zajímavost a docela by mne zajímalo, co se to tam stalo ?

V sobotu po restartu, už k večeru, jsme byli s MK_Hombre odveleni k přezbrojení na letiště k Cherbourgu.
Měli jsme trochu obavy, aby to letiště nebylo už pod občasnou kontrolou spojenců a abychom tak nepřišli o stroje, anebo o krky. ... ale co naplat.
Přistáli jsme cca ve 17:40 hod. ... na dohled nebylo živáčka ale ani otevřený hangár, kam by se dalo schovat a kde bychom nebyli alespoň z daleka viditelní.
Zaparkovali jsme tedy naše bitevníky pod stromy do stínu.
Doufali jsme, že to přezbrojení přežijeme ... a šli jsme oba od strojů.

[img]http://img4.imageshack.us/img4/2551/il2fb2011120600200502.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://img33.imageshack.us/img33/2400/il2fb2011120600204419.jpg[/img] is not a valid Image.

Po návratu ke strojům nás čekal tento pohled:

[img]http://img641.imageshack.us/img641/1325/il2fb2011120600264925.jpg[/img] is not a valid Image.

Zanadávali jsme si na spojenecké bitevníky, kteří nás tam asi vyhmátli a zničili nám stroje.
Dalo se to čekat, řekli jsme si a šli jsme pykat.

JENŽE, při prohlídce tracků, jsem v tomto místě zjistil, že na nás nikdo nezaútočil, stroje nám začali hořet jen tak z ničeho nic ve stejný okamžik.
Podíval jsem se tedy na spojenecká letiště a uviděl jsem toto:

[img]http://img20.imageshack.us/img20/9075/il2fb2011120600272782.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://img38.imageshack.us/img38/8708/il2fb2011120600281337.jpg[/img] is not a valid Image.

Jiné naše letiště:

[img]http://img198.imageshack.us/img198/5992/il2fb2011120600301615.jpg[/img] is not a valid Image.


WTF ?!
Marťani Šklebící se

Tuším, že Pip pak psal do chatu: "co je to za modrý cheat?" ... hořelo mi éro, tak jsem nevěděl, co tím má na mysli ... až dnes vím ... hořelo mu asi taky éro, co ? Pff
Vypadá to, že všichni, kteří byli zrovna na zemi, ve stejný okamžik vzplanuli ... což je celkem brutal.
Upravil/a czs_scharck dne 06-12-2011 02:26
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,902,796 návštěv