Potřebuji nahrát určitou sekvenci z IL-2 COD do nějakého AVI, ale od určité doby mi v IL-2 COD nefunguje můj oblíbený FRAPS. Zkoušel jsem jako alternativu aplikace GameCam (tam mi nešla nastavit rozumná kvalita videa) a HyperCam2 (tam to zase po zahájení nahrávání shazovalo hru na lištu). Může mi někdo prosím doporučit nějakou funkční aplikaci na zachytávání videa?
Tohle všechno jsem zkoušel, Aero mám vypnutý (i kvůli výkonu v CODu), starší verze FRAPSu se mi chovají stejně, jako nejnovější - vše funguje v menu IL-2, ale jakmile se objevím v kokpitu, tak se přestane zobrazovat FPS a nereagují klávesy pro zachytávání videa ani pro screenshot. Na tenhle problém s FRAPSem jsem se ale už ptal v COD vláknu, tady bych síš opravdu rád našel nějakou jinou alternativu k FRAPSu.
Nainstaluješ si nějaké virtuální zařízení, které ti z desktopu udělá virtuální kameru. Pak to nahraješ čim chceš, třeba VirtualDubem.
Klasika, od kdy ti to nefunguje, cos dělal? Něco si musel nainstalovat nebo tak, jestli né, tak se ti něco nainstalovalo bez tvého vědomí ... seznam instalovaného SW. Řeš to tam kde se to má.
Upravil/a clone9cz dne 30-07-2011 23:10
FRAPS mi funguje v jiných hrách spolehlivě, testoval jsem ho v ROF, EVE ON-LINE, Lineage 2, Fallout 3. Od nějaké doby přestal fungovat v IL-2 COD, předpokládám po nějakém jeho patchi, přesněji to nevím, protože jsem ho v IL-2 COD moc často nepoužíval. Proto jsem se na to zeptal v IL-2 COD vláknuhttp://www.vwings...ad_id=3616 jestli se s podobným problémem v IL-2 COD někdo nesetkal. Tohle vlákno jsem ale založil s dotazem na nějakou jinou alternativní aplikaci podobnou FRAPSu, jako např. výše zmiňované GameCam nebo HyperCam2, pokud tu někdo na SVK používá jiné aplikace, než FRAPS.
Upravil/a LEON dne 31-07-2011 00:15
To L382_Conan: Díky, hned to vyzkouším
EDIT: Tak se mi aTube_Catcher bohužel chová jako GameCam2, po zahájení nahrávání mi hodí IL-2 COD na lištu a nahrává to video z plochy windows.
Upravil/a LEON dne 31-07-2011 08:18
To mě mrzí, vyzkoušel jsem to na CODu, chodí normálně. Tedy normálně až na to, že po zapnutí nahrávání mi spadne fps v průměru o 15 až 20!
Problém bude asi někde v základním nastavení OS.
YouTube Video
Pozn: když jsem dal "Vybrat rám", tak mi to blblo, při výběru "Plocha" bez závad.
Upravil/a L382_Conan dne 31-07-2011 09:50
Problém možná bude v tom nastavení zachytávací plochy, protože mi to nedovolilo vybrat úplně celou plochu Windowsu 1680x1050, ale asi 6px vždy dole chybělo (stejně jako v GameCam2), proto to možná toho CODa shodí. Tobě to dovolilo vybrat celou plochu?
Upravil/a LEON dne 31-07-2011 10:10
Jestli to rovnou enkóduje, tak to může být důvod oříznutí na určitou velikost dělitelnou něčím.
Jinak předpokládám, že ste si na nahrávání pořídili extra HDD, aby vým to šlapalo bez vytěžování systémového disku. Moje Core 2 Duo enkóduje, sic jiným programem, na jednom jádru při čtení z jedno disku a zápisu na druhý se současným hraním IL2 z třetího disku a systémem na čtvrtém. Doporučuji tedy alespoň nějaký základní výzkum. 15-20 FPS z kolika, že jsem tak zvědavý ?
Tak teda nejsem na tom jako Clone, ale tři uživím naprosto bez problému.
A kdyby byla nouze, pár starších mám v záloze v šuplíku :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Taky jsem donedávna jel na čtyřech HDD. Když mi pak kvůli nové grafice ,,zahoupal" přetížený poddimenzovaný zdroj, šly do háje tři z nich, to byl dobrej šťouch...
clone9cz napsal:
Jestli to rovnou enkóduje, tak to může být důvod oříznutí na určitou velikost dělitelnou něčím.
Jinak předpokládám, že ste si na nahrávání pořídili extra HDD, aby vým to šlapalo bez vytěžování systémového disku. Moje Core 2 Duo enkóduje, sic jiným programem, na jednom jádru při čtení z jedno disku a zápisu na druhý se současným hraním IL2 z třetího disku a systémem na čtvrtém. Doporučuji tedy alespoň nějaký základní výzkum. 15-20 FPS z kolika, že jsem tak zvědavý ?
Na přiloženém videu to není moc vidět (nahráno mobilem), ale nechá se přečíst pokles fps o 20. Mj. FRAPS mi na CODu taky nechodí.
Tobě Conane taky nechodí v CODu FRAPS? Tak to jsem na jednu stranu rád, že jsem to nepokanil sám, ale jde ,,pouze" o další bug samotné hry u některých hráčů. Nevšiml sis, kdy Ti z CODa ten FPS ukazatel FRAPSu vypadl? Po kterém patchi?
Upravil/a LEON dne 01-08-2011 11:19
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.