November 22 2024 02:09:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaké pedály požíváte ? - jaké doporučujete ?
Rostislav
V nabídce jsem jich viděl několik, ale zajímaly by mne osobní zkušenosti případně od těch, kteří mají letité zkušenosti s více produkty, a mohou tedy porovnávat a doporučit ... díky moc.

1) Saitec Pro Flight Rudder
2) Saitec Pro Flight Combat Rudder
3) Logitech Flight System G940
4) Big Joe III
5) Big Joe IV
6) ...

Mám takovou představu, že si ke svému Cyborg Evo FF ještě během prázdnin pořídím 2x Saitec Pro Flight Throttle Quadrant a to by mi mohlo co se týká páčkových ovladačů nějakou dobu stačit ( snad nepřeháním , počítám 3xmotor, klapky, vyvážení ... )

Nejsem zkušeným virtuálním pilotem, spíše se teprve s podobnou tématikou od cca března seznamuji. Po chvilkách si jen tak zkouším IL2 1946 jen občas CoD, teď jsem se nejvíce začetl do různých návodů v FSX, zajímalo by mne oč je lepší X-Plane a tak si jej taky občas pustím, Lock On se zdá být úžasně složitý , na ten mi už nezbývá vůbec síla, a pár dalších simulátorů ... Vlastně se teprve rozkoukávám a zjišťuji možnosti a hodně čtu a pak málo lítám Úsměv ...

Pityy
Ja osobne mam G940 a za nic bych tuto sadu nevimenil !!!!! Mrknutí

313_123
http://www.chproducts.com/retail/pedals.html

mám je už snad 10 let
bez čištění
bez mazání
bez poruch
přežívají i psa, i dítě, i opici

jine zkušenosti tedy nemám Šklebící se
Upravil/a 313_123 dne 14-07-2011 13:43

TozziFan
1. Létal jsem na nich cca 3 roky. Měl jsem dvoje a oba kousky sloužily a slouží (doufám) dobře. Trochu menší odpor při přechodu středové polohy, ale nic vážného. Oceňuji stavitelné pedály pro možnost přizpůsobení velikosti nohy. Další plus je funkční sešlápnutí pedálů, stejně jako v autě a možnost programování pomocí SST programu. Jejich plastový vzhled může na první pohled odradit. Díky tomu jsou i trochu hlučnější při pohybech. Ale jak píšu, byl jsem spokojen.

5.) Oproti saiteku kus poctivého železa. Opravdu se nemusím bát se pořádně opřít nebo kopnout do maximálky. Jedinný zvuk co vydají je doraz v krajních polohách. Precizní manuální zpracování je jak z katalogu. Zápor, snad jen malý odpor při vyšlápnutí. Jo a po letech používání saiteku zvyknutí na neupozornění středové polohy Šklebící se .

Víc nic Mrknutí

WT_Horrido
G940
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
G940
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Peci
G940

310_Podrs
Mám Saitek PRO Flight Rudder Pedals a jsem spokojený, nastavitelná velikost chodidla, délka chodu pedálů mi vyhovuje a i po dvou letech užívání bez nejmenších potíží, dokonce i pes mi do nich nablil a šlapou dál Úsměv

http://www.310raf.com
313_OTTO
Saitek.
žádný problém a šlapou furt cca 4roky

Merten
Big Joe III,bez problému a hlavně je to kov Mrknutí

CSL1_Zmije
3 roky používám Saitek PRO FLIGHT RUDDER PEDALS a pohoda. Dle mého názoru si pořid pedále jaké se ti líbí, když si na ně zvykneš pak budou pro tebe nejlepší, a to nikdo nemůže vzít Mrknutí

marasek
Já mám svoje "Tempestíky" : http://www.virtua...d=78426826
Upravil/a marasek dne 15-07-2011 11:35

www.virtualnikokpit.cz
Rostislav
TozziFan napsal:
1. ... trochu hlučnější ....

5.) ... Jedinný zvuk co vydají je doraz v krajních polohách.... na neupozornění středové polohy... .

ad 1) Pedály Saitek nějak při používání vržou ? Jak u nich fungují brzdy ? Je to na potenciometr a nebo to jsou spínače ? Jsou to dvě nezávislé brzdy ? Z fotky to moc nejde poznat ... Ta špička se nějak posouvá a nebo sklápí ? Jak je řešen převod na snímač směrovky ? Je to navázáno přímo a nebo pro zvětšení citlivosti je přidán nějaký převod ? V čem je vlastně rozdíl mezi Saitec verzí 1) a 2) ?

ad 5) Dorazy jsou kovové ? Saitek nějakým způsobem upozorňuje na to, že jsou pedály ve středové poloze ? V reálném letadle ale taky tuším není žádná indikace středové polohy a nebo je ? Joy se ovládá špičkou nohy a Saitec - to vypadá, musíte mít chodidlo opřené o patu ... ?

1stCL_Fucida
1) mohou trochu vrzat, ale není to nic strašnýho. Vždycky můžeš promazat.
2) ano, má dvě nezávislé brzdy, ovládají se tak, že sešlápneš levou či pravou špičku
3) jsou vybavené myslím optickým snímačem, jistý si ale nejsem, možná je tam potenciometr
4) citlivost pedálů nelze ovlivnit, nastavit můžeš pouze tuhost a to přitažením pružiny pomocí středového kola
5) dorazy kovové nejsou. Většina pedálů je plastová a působí poněkud křehkým dojmem. Nicméně v praxi se jeví jako dostatečně odolné i vytrvalé.
6) na středovou polohu pedály samy o sobě neupozorňují, avšak pružiny je do této polohy vracejí. Reálné letadlo na pedálech zpravidla středící pružiny nemá, pedály se vystřeďují proudem vzduchu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

TozziFan
1. no nevím přesně jak to nazvat, prostě jsou hlučné, je to celé plast... ano fungují stejně jako pedály letecké(při vyšlápnutí levé nohy se musí pokrčit pravá noha, zároveň můžeš pedál sešlápnout, jako pedál plynu v autě (každý pedál samostatně, jenže to v ILovi stejně nevyužiješ)... špičky se dají vysouvat(tři pozice podle velikosti hnáty)... vše přes potenciometry... rozdíl mezi 1 a2 verzí je v ceně a vzhledu, jinak žádný.

5. doraz není kovový, ale při dosažení krajní polohy se prostě opře kov o kov.

saitek má prostě ve středové poloze malé vybrání, ve kterém se pohybuje kulička. A musíš překonat jistý,sice hodně malý odpor, ale prostě tam je znát.

EDIT: kua Fuči byl rychlejší Šklebící se
Upravil/a TozziFan dne 15-07-2011 17:38

310_Podrs
TozziFan napsal:
...zároveň můžeš pedál sešlápnout, jako pedál plynu v autě (každý pedál samostatně, jenže to v ILovi stejně nevyužiješ)...

Ve verzi hry 4.10.1 a všech na ní postavených modovaných verzích hry už lze brzdit levou i pravou brzdou...

http://www.310raf.com
Topper-Czech
Nikdo tady nezmiňuje Čutorovu "šibenici". Jednoduché, sice né moc estetické, ale u mě spokojenost.

Zde je odkaz na jinou variaci http://www.forpla...ticle_id=9

http://www.e-airport.wz.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,011,745 návštěv