IL nevidí gameport
|
doktorkop |
Přidané 28-12-2005 18:59
|
Uživatel
Příspěvek: 732
Založený: 30.09.05
|
Udělal jsem si takový malý trimovací box co se připojuje na gameport podle různých návodů(i tady dostupných)a zdálo se že je to v pořádku.Windows ho normálně vidí a nechá se nakonfigurovat resp.zkalibrovat.
Problém nastává až se spuštěním ILa který na něj nereaguje.Původní joj(na usvidí ale jako jako ID 2.
Setkal se někdo s něčím podobným.Nedá se nějak ručně dopsat do conf.ini -zkoušel jsem už všechno možné(prohazovat id čísla v nastavení,připjovat jeden po druhém)a nic
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?
|
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 28-12-2005 19:01
|
Uživatel
Příspěvek: 956
Založený: 29.09.05
|
A co ti nejde? Nefunguje když chceš namapovat funkce v controls nebo není vidět aby šel nakalibrovat?
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33
|
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 28-12-2005 19:44
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
Měl jsem podobný problém.Il vídí jen jedno zařízení,musel jsem to dopsat ručně v cofigu(dá se použít program IL2 Sticks na nastavení těch posuvníků) a znovu namapovat všechny tlačítka v Ilovy.Joy teď prostě mám ID2 páč nedokážu přemluvit Ila aby ho bral jako ID1. |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 28-12-2005 19:55
|
Uživatel
Příspěvek: 636
|
jj správná řeč Kloky Používej IL2-sticks a máš vystaráno. Ten prográmek to sám edituje v conf.ini a máš ot bez problémů. |
|
|
|
doktorkop |
Přidané 28-12-2005 23:51
|
Uživatel
|
Messik napsal:
A co ti nejde? Nefunguje když chceš namapovat funkce v controls nebo není vidět aby šel nakalibrovat?
No,nejde ani v controls ani v kalibraci
CZ_Klokan napsal:
Měl jsem podobný problém.Il vídí jen jedno zařízení,musel jsem to dopsat ručně v cofigu(dá se použít program IL2 Sticks na nastavení těch posuvníků) a znovu namapovat všechny tlačítka v Ilovy.Joy teď prostě mám ID2 páč nedokážu přemluvit Ila aby ho bral jako ID1.
Takhle to je.Mohl bys mi prosím napsat jak a kam mam to druhé zařízení dopsat ručně(předpokládám,že v config.ini)
IL2 Sticks jsem zkoušel,ale ten taky detekuje jen ID2(joy)
Upravil/a doktorkop dne 29-12-2005 08:03
Že?
|
|
|
|
MK_Paja |
Přidané 29-12-2005 07:47
|
Uživatel
Příspěvek: 941
|
doktorkop napsal:
IL2 Sticks jsem zkoušel,ale ten taky detekuje jen ID1
IL2 Sticks detekuje prý všechny, jen musí bejt připojený. Psal to myslím BoZZda |
|
|
|
nagan-cz |
Přidané 29-12-2005 11:05
|
Nováček
Příspěvek: 36
Založený: 23.10.05
|
doktorkop napsal:
Udělal jsem si takový malý trimovací box co se připojuje na gameport podle různých návodů(i tady dostupných)a zdálo se že je to v pořádku.Windows ho normálně vidí a nechá se nakonfigurovat resp.zkalibrovat.
Problém nastává až se spuštěním ILa který na něj nereaguje.Původní joj(na us vidí ale jako jako ID 2.
Setkal se někdo s něčím podobným.Nedá se nějak ručně dopsat do conf.ini -zkoušel jsem už všechno možné(prohazovat id čísla v nastavení,připjovat jeden po druhém)a nic
A kolik má os??? pokud 4+4tlačítka, jednoduché řwešení by bylo, zapojit jo do převodníku USB-Gameport a pak se ti zařadí až za joy(když tento dáš jjako preferované zařízení v "Herních zařízeních" jinak jak píší výše, než trimbox připojíš, v IL nastavíš svů joy, v con.ini okopíruješ jodnoty ID 1, zapojíš box a zkopírované hodnoty vložíš do ID 2, u ID 1(trim box) přepíšeš všechny hodnoty na 100.
A dotaz, v controls ůplně nakonci lze třeba na směrovku přiřadit něco z toho boxu??? |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 29-12-2005 12:42
|
Uživatel
|
Tak pánové teďka dávejte pozor, nebudu to opakovat!
Povinně tohle přečíst, bo se už ptáte asi po čtvrté!:sm13:
V ilovi se vleze do controls a na dané funkci zakvedláte se zařízením, které chcete namapovat. To znamená, že když chcete ovládat výškovku, tak kliknete na výěškovku a daným zařízením zahýbete v dané ose. Potom máte danou osu na daném zařízení přiřazenou. V tuto chvíli došlo k zapsání osy do conf.ini. Až takhle inicializujete všechny osy, které máte po ruce a po noze, tak vypnete ila a spustíte IL2-sticks. Tím, že jste vším zakvedlali a všechno ve hře přiřadili, tak se vám to zapsalo do conf.ini a IL2-sticks to potom krásně vidí. No a heuréka máme vyhráno a můžeme nastavovat citlivosti dle libosti. Jakmile nastavíte vše jak chcete, tak dáte save to conf.ini a vše jak jste si nastavili se uložilo do hry. Tím máte všechno hotovo.
:sm8::sm41: |
|
|
|
doktorkop |
Přidané 29-12-2005 18:36
|
Uživatel
|
Máš pravdu.Takhle to přesně dělám,teda se snažím.Vyberu v controls vyvažování zatočím potenciometrem(od toho trimboxu)a NIC.
No teď mizím na hory tak to nechám plavat,pak zkusím přeinstalovat ILa,nebo tak něco.
Díky všem za rady
Že?
|
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 29-12-2005 19:47
|
Uživatel
|
tak to mas nekde neco spatne. Podivej se do ovladacich panelu a hernich zarizeni, jestli jsou obe zarizeni videt. Pokud jsou tam obe zarizeni, tak to je spatne neco jineho a preji hodne stesti. |
|
|
|
AH_Cutora |
Přidané 29-12-2005 20:12
|
Uživatel
Příspěvek: 1507
|
Mno on muze byt problem v tom gameportu a Widows. Ja vim ze jsi psal, ze to windows vidi, ale me se stalo, ze kdyz jsem mel ty sve pedaly pres gameport, tak Windows to videli OK, ale MS Flight simulator to ne a ne korekne vzit. Ve windows jsem zkalibroval, MS-FS jako kdyz to neni zkalibrovane. Pomohl az gameport-usb prevodnik, pak to zaclo fungovat OK.
MS pise na webu, ze od Windows 2000 uz gameport podpora neni zarucena, ze to je obsolete zarizeni ...
Zkus predradit prevodnik. Nebo si kup Genius F23 za stejnou cenu jako prevodnik (kolem 400,-Kc) a pouzij tu jeho elektroniku, napajej si tam sve potaky a prepoj cudly kam chces/potrebujes. |
|
|
|
doktorkop |
Přidané 04-01-2006 10:12
|
Uživatel
|
Tak vše už chodí jak má.
Jen pro zajímavostřeinstaloval jsem directX.Asi to nějak blbnulo,ale IL chodil normálně-to jsou dneska věci:sm19:
Tak ještě jednou díky za všechny rady-zase jsem o měco moudřejší
Že?
|
|
|