Prosím,
pomozte Cirxovi s kódy čs. letadel, připravuje inovaci značení, chce to udělat důkladně. Věřím, že se tady najde dost odborníků, takže se nic nebude muset opravovat později.
Link: http://www.sas194...65.12.htmlUpravil/a Uzin dne 15-04-2011 13:08
Nějak jsem nepochopil, na co to chce... tj. na které časové období a které jednotky. Ono období, kdy se tyhle kódy používaly, bylo poněkud dynamické. Přejmenovávaly se, rušily a slučovaly se pluky a navíc tyhle kódy se používaly jen do 30.6.1957 (takže na MiG-15 byly používány cca 3-4 roky v závislosti na tom kterém pluku).
olda maly napsal:
Uzine sorry, ale to je fakt dotaz jak cip. Předpokládám, že ti jde o naše v Anglii. A hlavně v Batle of Britain.
Mně nejde o nic, jen jsem upozornil na poptávku od CirXe, její přesné znění si lze přečíst na linku. Sem si myslel, že tady budou exzperti ochotní pomoct. Nic víc.
olda maly napsal:
Uzine sorry, ale to je fakt dotaz jak cip. Předpokládám, že ti jde o naše v Anglii. A hlavně v Batle of Britain.
to by se tam nezmiňovaly MiGy-15 a 17...
@ Uzin - když nenapíše období, ke kterému ta data chce, tak je velice těžké pomáhat, navíc po válce to bylo opravdu skoro každý druhý rok jinak. zvlášť, když tady pak píšeš, že chce, aby to bylo perfektní a nemuselo se to pak předělávat.
Asi tady opravdu nejsou experti, kteří by věděli, v kterém období jaké bylo kódování. Pak ale ať se nikdo nediví, že v CirXově řešení mohou být data, se kterýmií experti nebudou souhlasit. Já jsem jen poštovní panáček , výtky adresujte CirXovi, plz .
Ne Uzine, opravdu tady takoví experti nejsou Je vidět, že opravdu nevíš, o jakém objemu dat se bavíme.
Cirxovi nic adresovat nebudu, ty jsi přišel s tou žádostí sem na forum. A jelikož šturma už ani nemám nainstalovaného, nehrozí, že by se mi nelíbil výsledek jeho práce.
BTW - sry, ale vypisovat sem rozdělení poválečného letectva v letech 1945 - 1957 včetně kódů všech pluků fakt nebudu, to není práce na 15 minut....
WT_Peci napsal:
Ne Uzine, opravdu tady takoví experti nejsou Je vidět, že opravdu nevíš, o jakém objemu dat se bavíme.
Cirxovi nic adresovat nebudu, ty jsi přišel s tou žádostí sem na forum. A jelikož šturma už ani nemám nainstalovaného, nehrozí, že by se mi nelíbil výsledek jeho práce.
BTW - sry, ale vypisovat sem rozdělení poválečného letectva v letech 1945 - 1957 včetně kódů všech pluků fakt nebudu, to není práce na 15 minut....
já zas nechápu, proč si Peci 3x za dva dny najde čas na to, aby nám tu napsal, že to bude blbě a zároveň, že nemá čas se tím zabývat...
Ntbn, že už ani šturma nemá :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Nejsem rozčilen, jen říkám, že je poněkud podivné tady ohlašovat, že tu jsou lidi neochotní, přičemž nespecifikuju, co vlastně chci...
To, že šturma nemám, neznamená, že nepomůžu, když můžu a pokud to má smysl. zároveň jsem nikde nenapsal, že to bude blbě...
pro představu, na marking čs. letadel z tohoto období je taková pěkná kniha
„Československé vojenské letectvo 1945 – 1957“ Miroslav Irra, Jaroslav Matoulek, Stanislav Vystavěl; Vydavatelství Jan Máče, Praha 2004; ISBN 80-903508-0-1
Máto asi sto stran (cca A4), je to jednoduchá knížka pro jednoduché lidi, jak by řekli místní experti, že? prosím, můžete začít s přepisováním, máte-li ji k dispozici a chce-li se Vám.
Upravil/a WT_Peci dne 16-04-2011 14:56
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.